Individueel Keuze Budget

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Broodje IKB maandag 20 juni 2011
Advertisements

Individueel KeuzeBudget
Naar een verbeterde en vereenvoudigde arbeidsvoorwaardenregeling…
In samenwerking met 13 maart 2014.
Intergemeentelijke samenwerking en HR
“Het Sociaal Statuut en herplaatsing van medewerkers bij de Veiligheidsregio Groningen bekeken vanuit de juridische praktijk” Door: mw. mr. J.A.M. Van.
Presentatie titel Rotterdam, 00 januari 2007 Goed rendement is studiesucces voor de student Rendement en studiesucces.
Hoe blijf ik overeind als welzijnsprofessional?
Ledenvergaderingen cao postverspreiders
1 Is úw CAO OPTIMAAL? Optimaliseer uw CAO met CAOptimaal® van HS Arbeidsvoorwaarden Optimaliseer uw CAO met CAOptimaal® van HS Arbeidsvoorwaarden Bètaversie.
Volgen in SO / PrO Studiedag Speciaal Onderwijs 18 jan 2012
De Nederlandse levensloopregeling: ervaringen en lessen
Actualiteiten arbeidszaken herfst 2013
Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Nieuwe Verordening Individuele Wmo Voorzieningen Raadsinformatieavond 17 december 2009.
CAO Conflict Waterschappen Een korte weergave De Nieuwe Vrijwilliger
Introductie Individueel KeuzeBudget (IKB)
De gemeente als werkgever
Individueel KeuzeBudget
Denken in mogelijkheden Een Rijnlandse aanpak voor het aannemen en behouden van arbeidsgehandicapten.
Implementatie Wmo 2015 De Wolden en Hoogeveen
Dagbegeleiding informatie avond voor cliënten en mantelzorgers 4 februari 2015.
De veranderingen in de zorg…..
H4 Arbeidsovereenkomst
Recht H8 Arbeidsovereenkomst Ondernemer.
Personeel en organisatie
Persoonlijke Assistentie
Introductie Loopbaanbudget
Bijeenkomst over pilot functiecreatie Jobbanking via de sociale economie bijeenkomst over pilot functiecreatie Hartelijk welkom! Mary van de Looij & Bert.
Agenda Waar voor dienen de productcodes? Uitgangspunten
Introductie Loopbaanbudget
Individueel Keuzebudget (IKB) Basispresentatie met uitleg
Introductie Individueel Keuzebudget (IKB) Basispresentatie met uitleg
Individueel KeuzeBudget bij de provincies
Introductie Individueel Keuzebudget (IKB)
Duurzame inzetbaarheid en het Levensfasebudget CAO GGZ Een Een interactieve presentatie voor medewerkers vs oktober 2013.
Individueel Keuzebudget
Mantelzorgkaart Aan de slag op het werk Aan de slag met mijzelf Aan de slag thuis mede mogelijk gemaakt door het ministerie van VWS en het ministerie van.
Arbeids-voorwaarden watersector Bijeenkomst platform OR’en Waterbedrijven Arbeidsvoorwaarden watersector Kansen en bedreigingen Epe, 21 november 2008 Danielle.
Ik wens u veel personeel Personeel in de Praktijk Tips en Tools Melanie Andriessen, Auto Voskuilen Marleen van Reeden, BOVAG.
Informatiebijeenkomst Woensdag 22 april Nieuwe subsidieaanvraag 1.Verhoogde bedragen € 9,50 per leerling per jaar Minimaal € 760 (bij minder dan.
Benefit shop Ervaringen vanuit de medezeggenschap Hans Hartgers Eric Sikma 28 mei 2009.
Toelichting CAO Gehandicaptenzorg Muriël van Rijn Beleidsmedewerker arbeidsvoorwaarden September 2011.
Pgb processen CZ zorgkantoren Midas van den Berk.
Wijziging vakantiewetgeving VGN CAO-helpdesk September 2011.
Agenda Wat is Bovag Leasefiets Welke producten Verrekening tussen werkgever en werknemer Rondvraag.
Welkom kennismakingsavond 4 mavo. Programma Even voorstellen Het laatste jaar… Belangrijke zaken betreffende het PTA Mevr. Depmann (decanaat) Dhr. Kauffeld.
Terug naar eerste pagina Implementatie IKB Boxmeer-Sint Anthonis.
© EBC Nederland Financieel Bewust met Mijn Financien.nl ® Het platform voor uw medewerkers.
Welkom kennismakingsavond 4 mavo. Programma Even voorstellen Het laatste jaar… Belangrijke zaken betreffende het PTA Mevr. Depmann (decanaat) Dhr. Kauffeld.
Armoede in Sluis 9 november Aanleiding presentatie Uitkomsten Tweede Zeeuwse armoedemonitor 2009 Uitkomsten Lokale monitor werk, inkomen en zorg.
Handboeken in de praktijk Frans Smit – Gemeente Meppel.
Openbare raadsvergadering van 18 april 2011 Plaatsvervangend voorzitter A. Duiker.
Waarom?  Sociale Agenda De Sociale Agenda  Uitgaan van Maatschappelijke Vraagstukken i.p.v. alleen wet- en regelgeving  Transities.
Personeel en organisatie Hoofdstuk 5 Personeel. Inhoud 1 Organisatiestructuur 2 Functieomschrijving 3 Werving en selectie 4 Arbeidsovereenkomst 5 Personeel.
Terug naar eerste pagina Introductie Individueel Keuze Budget (IKB)
Centraal meldpunt onverzekerdenzorg Sylvia Commandeur 16 februari 2017
CAO primair onderwijs Personeelsbijeenkomst Geke Lexmond | © | 9 juni 2015.
Programma Informatiebijeenkomst
Informatiebijeenkomst IKB
Humanitas afdeling Nijmegen en omstreken
Nadere uitleg gewenst()
WET NORMALISERING RECHTSPOSITIE AMBTENAREN (WNRA)
Profielkeuze avond Havo 3 23 november 2017
Bijeenkomsten modernisering CAO Sport
Wij willen als gemeente/organisatie X onze klanten centraal stellen
Tegemoetkomingen Chronisch zieken en gehandicapten
Financiering van het zorgstelsel
Presentatie SPO De Liemers
Doelen, verlangens, behoeftes en drijfveren
Jaarurensysthematiek De oogst voor de praktijk
Transcript van de presentatie:

Individueel Keuze Budget IKB sector gemeenten

Doelstelling IKB Modernisering arbeidsvoorwaarden en cao HR festival A & O fonds 2016 Doelstelling IKB Modernisering arbeidsvoorwaarden en cao Meer keuzevrijheid en eigen regie van de medewerker Meer eigen verantwoordelijkheid van de medewerker Medewerker is aan zet!

Feiten Het IKB start op 1 januari 2017 HR festival A & O fonds 2016 Feiten Het IKB start op 1 januari 2017 De grondslag is een cao afspraak uit 2013-2015 De regeling is opgenomen in hoofdstuk 3 van de CAR UWO Een aantal pilotgemeenten is al gestart per 1 januari 2016. Gemeenten vragen zich soms af waarom we dit doen en wie hier blij van wordt: Alle moderne cao’s hebben een individueel keuzebudget; het is een trend en de sector gemeenten wil daarbij niet achterblijven. Verder blijkt uit onderzoek van de Unie van Waterschappen dat deze arbeidsvoorwaarde goed gewaardeerd wordt. Wanneer medewerkers hem eenmaal hebben willen ze hem niet meer kwijt.

Wat heb je nodig voor start met IKB HR Festival A & O fonds 2016 Wat heb je nodig voor start met IKB Een digitale keuzemodule (Programma van eisen) Vaststelling definitieve IKB regeling (hoofdstuk3) Check de cafetariaregeling en de WKR Regel de aansluiting met de verlofmodule Voorlichting aan medewerkers Extra steun voor bijzondere categorieën medewerkers

Ervaringen pilotgemeenten HR festival A & O fonds 2016 Ervaringen pilotgemeenten IKB went snel. Medewerkers zijn er blij mee. Lokaal worden als bestedingsdoelen vooral fiscaal gunstige uitruilmogelijkheden toegevoegd. Maak het niet ingewikkelder dan nodig. Het college kan besluiten lokaal de bronnen aan te vullen. De vraag is vaak: waarmee? Geen beloningscomponenten buiten hoofdstuk 3. Dus geen PGB in het IKB, en ook geen andere rariteiten zoals individuele beloningen in het IKB, om zo hoofdstuk 3 te omzeilen. TOR hoort ook niet in het IKB. Allerlei vergoedingen die hun grondslag vinden in hoofdstuk 3 horen ook niet in het IKB; dus geen overwerkvergoeding in het IKB doen. Hadden we dat gewild centraal dan hadden we dat wel landelijk afgesproken. Het nadeel is ook dat het IKB 1 budget is, dan is niet meer na te gaan welk deel van het IKB nu bestaat uit overwerkvergoeding etc. Kortom, het advies van het CvA is om te starten met het basis IKB; dus alleen de landelijke bronnen invoeren op 1 januari 2017. Wat wel zou kunnen als lokale bron is het volgende. Er zijn gemeenten die veel meer bovenwettelijke vakantie-uren hebben dan de 14,4 die wij in het IKB gedaan hebben. Lokaal kan het IKB aangevuld worden met die bovenwettelijke uren. Wat ook mogelijk is is om de leeftijdsverlofdagen, bijvoorbeeld, af te schaffen en te vervangen voor een IKB bijdrage.

Ervaringen waterschappen HR Festival A & O fonds gemeenten Ervaringen waterschappen Communicatie, communicatie, communicatie Algemene informatie Instructie Informatie - opbouw eigen IKB - vakantiegeld 2017

Vraagstukken Verlof verkopen Bronnen en doelen aanvullen De fiets HR Festival A & O fonds 2016 Vraagstukken Verlof verkopen Bronnen en doelen aanvullen De fiets Fiscale zaken / toeslagen

HR festival A & O fonds 2016 Vragen