Chocolade & Hardlopen Resy Olivier Yolanda Turksema.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Eten en drinken, voor, tijdens en zeker na een inspanning.
Advertisements

Voedingssupplement.
Voorlichtingsavond De Granaet.
De actieve voedingsdriehoek
Stofwisseling.
In de wereld van : chocola.
Anti-oxidanten? Kun je die eten?
Voedingsmiddelen en voedingsstoffen
Weet Wat Je Eet ! Vitamine wijzer! Wat en Hoeveel ? © Wieke.
De voedingsdriehoek bestaat uit 9 verschillende delen
Hoe ziet een voeding voor lopers eruit?
ALGEMENE INFORMATIE OVER VIS
2rootje ‘Die-eet’ De voedingsdriehoek.
Voeding van pabostudenten
Bereiding van chocolade
Van Laura Oosterling Groep 6m
Thema 2: Voeding en Vertering
Voedingsstoffen.
IO: chocolade, heerlijk en toch eerlijk
Noten en zaden.
(Sport)voeding Hoe belangrijk?.
We behandelen: Eiwitten Koolhydraten Vetten
FEIT OF FABEL? De diëtiste,
CHOCOLADE Door Mare van de Bilt.
Chocolade Annemarie van de Wiel.
Van cacao tot chocolade
Voeding en sport Voedingsstoffen Koolhydraten en Vetten Eiwitten
Lekker en Gezond de Quiz
Hoofdstuk 7 Paragraaf 7.3 Les 2. Wat gaan we doen vandaag?  Uitleg paragraaf 7.3  Maken paragraaf 7.3.
Energiemanagement Hans Spanjers
Welkom Bij de spreekbeurt van.
Introductie sportvoeding
Voeding net iets anders aan de slag Mieke Paleari
Sportvoeding. Verschillende sportvoeding Energiedrank: Aanvullen van koolhydraatgehalte Dorstlesser: Aanvullen van mineralen en vocht Hersteldrank: Aanvullen.
 Wie is Kris Verburgh?  Hoofdstukken  Drie basisprincipes  Treden van de voedselzandloper  De schijf van vijf vs de voedselzandloper  Voedingscentrum.
IO: chocolade, heerlijk en toch eerlijk
Voeding in de pedicurepraktijk
IO: chocolade, heerlijk en toch eerlijk
VOEDING !Hierboven klikken voor een stukje Nieuws uit de natuur!
Basis en paraveterinair
Visieontwikkeling.
1b Basisvoedingsleer Min Anti O Vit.
Voeren en verzorgen Klas D21 MBO Doetinchem
Voeding Paard.
Klas DD31 en DD41 MBO Doetinchem
Vloeibaar kunstmest.
Elementen.
Voedingsstoffen Bouwstoffen
Gezonde voeding.
Alles over voeding Thema: Gezonde Voeding Geschreven door: MBO Diensten i.s.m. Voedingscentrum Aanpassing Schijf van Vijf november 2017.
Gezonde voeding Gezond leven betekent dat je voldoende beweegt, gezond eet en je goed voelt.
Mineralen Duurzame veehouderij.
Smul gezond.
Voeding Paard.
Voeding en Vertering 2 VMBO – KGT Thema 2.
NINGXIA RED Een voedingssupplement voor het hele lichaam.
Diëten H 5.1 Ruststofwisseling Waar hangt dit van af? lichaamsgewicht
Les 1 De samenstelling van voeding
Leverancier van de Schijf van Vijf
Voedselgerelaterde problemen en vergiftigingen
Gezonde voeding Gezond leven betekent dat je voldoende beweegt, gezond eet en je goed voelt.
Voeding en vertering.
Gezonde voeding.
Voedselgerelateerde problemen en vergiftigingen
Thema 2 Voeding en vertering
Schijf van Vijf.
Keuzedeel assisteren bij facilitaire diensten
Transcript van de presentatie:

Chocolade & Hardlopen Resy Olivier Yolanda Turksema

Kennistoets 1 Is witte chocolade ook chocolade ? Ja Een beetje Nee Wie heeft de chocoladedrank uitgevonden: chinezen Maya’s en Azteken Brazilianen De meeste cacaobonen groeien in: Afrika /Zuid America Afrika/ Azie Azie /Noord Aamerica

Kennistoets 2 Wat is Fairtrade: Chocolade slaat wit uit: Is een merk chocolade. Is een chocolade variant C. eerlijke handel Chocolade slaat wit uit: de chocolade is niet meer goed Slechte kwaliteit chocolade De chocolade is verkeerd bewaard

Kennistoets 3 Wat is nodig om te herstellen van een training? Spierpijn, groeihormoon, insuline, eiwitten en vetten Scheurtjes in de spier, insuline, schildklierhormoon, koolhydraten en vetten Scheurtjes in de spier, groeihormoon, testosteron, eiwitten en koolhydraten Cacao is rijk aan ... en daarom goed voor herstel. Magnesium, kalium, flavonoïden Magnesium, natrium, vitamine C Kalium, flavonoïden, Jodium

Sport is … Sport is het regelmatig tarten van je lichamelijke vermogens... … met als doel je lichaam te stimuleren om sterker, sneller te worden.

Training Bij een regelmatige trainingsbelasting past het lichaam zich aan om toekomstige belastingen beter te kunnen verwerken. Je hebt continue een hogere prikkeling nodig om beter te worden.

Training leidt tot schade Zonder schade geen verbetering sportprestaties Bij schade ontstaan vrije radicalen Overmatige vrije radicalenbelasting kan structurele spierschade opleveren! Vrije radicalen vragen om anti-oxidanten!

Training is schade = adaptatie tekorten, stress vrije radicalen - schade: testosteron Training vrije groeihormoon herstel en radicalen progressie + insuline + IGF1 voeding

Bescherming tegen vrije radicalen Door regelmatige blootstelling aan vrije radicalen gaat lichaam zelf meer anti-oxidantenenzymen aanmaken. Voldoende mineralen nodig! Selenium, koper, zink, mangaan, ijzer

Bescherming tegen vrije radicalen Vitamine C, vitamine E Bronnen: (blad)groente, fruit, olie, noten Polyfenolen, flavonoïden Bronnen: bessen, cacao, druiven, granaatappel, noten, thee

Voeding na de training Binnen 30 minuten: Vocht Snelle suikers - optimale glycogeenopbouw in spieren - vergroot de eiwitopbouw in spieren - minder ontstekingseffecten als reactie Eiwitten - eiwit zowel vóór als ná de training --> sneller herstel spieren - uit dierlijke bronnen

De beste post training drankjes koolhydraat - eiwit ratio 4:1 Essentiele mineralen: Calcium, magnesium, natrium, kalium Selenium, koper, zink, mangaan, ijzer Essentiele vitamines: Vitamine C, E, A B vitamines

Chocolade Een lekkernij gemaakt van Cacoa,die wordt gewonnen uit cacaobonen,de pit van de vrucht van de cacaoboom

Pure, witte en melkchocolade Pure chocolade > cacaopoeder ,botor,suiker, smaakstoffen. Witte Chocolade cacaobotor,suiker,melk,smaakstoffen Melk chocolade > cacaopoeder, cacaobotor, suiker en smaakstoffen.

Koetjes chocolade is een Cacoafantasie !

Ingredienten Koetjesreep. Suiker. Gehard plantaardig vet. Lactose. Magere cacaopoeder. Calsiumcarbonaat,melkpoeder,emulgator, aroma’s,dextrose.... E492 = Stabilisator en ga zodoor !

Pure chocolade,hoe meer cacao hoe beter !

Callabout Origines Ecuador > donkere chocolade 70% rum whisky en tabac. Brazil > donkere chocolade 60% met rokerige en bittere smaken. Arriba Melkchocolade >39% intense geroosterde cacao met romige toetsen Java Melkchocolade 32% zeer milde cacoasmaak met toets van gele vruchten

Productie van Cacao Gisting Drogen Branden Zeven Malen Persen :cacaobotor en cacaopoeder

Bereiding van Chocolade Mengen Walsen /malen(verfijnen) Concheren Temperen Afwerking

Choqie Botor Basterdsuiker Chocolade Cacao Eieren Progres (amandel)

Chocolademelk Melk Cacao of chocolade Timutpeper steranijs ,vanille, verbena ( ijzerkruid) kaneel Rietsuiker Kardemon .

la Fève chocolade & desserts, De nieuwe toekomst

Instructie film Callebaut. Chocolademelk

Bedankt voor jullie aanwezigheid