Flip-flops 1. Knutsel teenslippers.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Schilderijen Hoi! Ik ben Schattebout. Ik ga schilderijen laten zien. Het zijn zoekplaatjes. Elk plaatje heeft een verhaal. Verhaaltjes over God, die één.
Advertisements

Opkomen voor jezelf.
Mini-planetarium maken
Wat maakt het leven zinvol?
Vaderdag 2013.
Een heilig leven leiden betekent:
Voorbereidende les Praat je Plaatje
De 10 geboden Ik ben de Here God. Ik ben jouw God. Ik wil altijd voor jou zorgen. Hou daarom van Mij het meeste. Maak geen beeld van God. Gebruik de naam.
BIDDEN IS INTIMITEIT MET GOD
Godsdienst.
Tekst: 1 Sam. 1:1-20. Niet terugslaan, maar bidden.
Wie weg is wordt gezien Hoe het altijd gaat… wie niet weg is wordt gezien wie weg is wordt niet gezien Niet als je Jezus heet wie weg is wordt gezien.
Les 3 Deze les duurt 90 minuten
De HEERE heeft een afschuw van liegen en bedriegen
Met handen en voeten geloven 1
het fotoalbum van rikki
Godsdienst 1.
Woordenschat Groep 5 Thema 4, les 2
Powerpoint Christine Gedicht blauwhartje Hoop doet leven
MINECRAFT PLAATJES TUTORIAL #3 KUBUSCRAFT.
RekenRijk 3.8.
Jezus leert ons: Bidden vindt plaats in de intimiteit van je relatie met God.
Verstoppertje spelen in het bos
Trillingen Klik op de pijltjes van je toetsenbord om naar de volgende of vorige dia te gaan. Hallo allemaal, we gaan het hebben over: dubbelklik.
Sofa-geluk! In het leven kunnen we een gevaarlijke vorm van verlamming oplopen. Het is niet gemakkelijk om die verlamming te benoemen. Ik beschrijf.
Schilderijen Hoi! Ik ben Schattebout. Ik ga schilderijen laten zien.
Je spreekbeurt Leuk dat je jouw spreekbeurt over handicaps gaat houden! Veel mensen weten namelijk niet zo goed wat het is om met zo’n beperking te.
Vlammetjes Handelingen 2:3 "De gelovigen zagen iets dat op vuur leek. Dat vuur verdeelde zich in vlammen, en op iedereen kwam een vlam neer. Zo kwam de.
Fotoalbum eerste schoolweek groep 3b
Stempelen op stof Opdracht:
Laat je vlieger opstijgen
Is er een dokter in de zaal?
Luister goed… Opdracht:
Een verhaal dat onrustig maakt…
De wind in de zeilen Handelingen 2:1-2
‘Tucht’? 1.
Door God uitgekozen Opdracht: Maak een Abraham van wc-rolletjes.
Wachten Genesis “God zei tegen Abraham: Ik zal Sara een zoon van jou geven. En er zullen later volken en koningen van haar afstammen.’ Abraham maakte.
God heeft een plan Genesis 12:1-2
Wat geef je kinderen mee?
Flip-flops Opdracht: Maak een omtrek van jouw voeten op karton, iets groter dan je voeten echt zijn. Knip ze daarna uit. Dit worden jouw slippers. Neem.
Ik ben een leerling van Jezus.
Zandtekening Genesis 13:14-16 “De Heer zei tegen Abram: ‘Kijk eens goed om je heen, naar het noorden en het zuiden, naar het oosten en het westen. Al het.
GRIEZELBOMEN Je loopt in het donker en bent verdwaald.
Kleurige tenten Opdracht: Maak kleine tentjes.
Kerstbal versieren In de kerstboom hangen verschillende kerstballen.
Matteüs 5:1-16 Jezus zag heel veel mensen naar hem toe komen.
Cursus 1.1 Werken met Kaarten Klas 1 KGT Lesweek 4
Cursus 1.1 Werken met Kaarten Klas 1 BK Lesweek 2
Groentestempels Opdracht: (Let op: Kinderen kunnen deze opdracht niet alleen doen.) Hier gaan we stempelen met groente en fruit! Neem de Chinese kool,
Mozaïek Opdracht: Lees de Bijbeltekst hierboven.
Vertrouwen zoals David
Wapenuitrusting Opdracht:
© UNIEK IN DE KLAS.
Anders dan (o)pa & (o)ma
Wilde golven Marcus 4:37-39 “Toen begon het hard te stormen. De golven sloegen over de boot, en de boot liep vol water. Jezus lag achter in de boot op.
Bootje maken Opdracht:
De tempel 2 Kronieken 34:8 "Toen Josia achttien jaar koning was, wat hij nog steeds bezig om het land en de tempel van de Heer, zijn God, rein te maken.
Katapult 1 Samuël 17:40 "David zocht in een kleine rivier vijf gladde stenen voor zijn slingerwapen. Die stopte hij in zijn tas. En terwijl hij naar Goliat.
Het hele verhaal Genesis 2:1
Vriendschap met God.
Middeleeuwse liefdesquiz
Nieuw leven Marcus 15:5-6 uit De Bijbel in Gewone Taal “De vrouwen gingen het graf binnen. Daar zagen ze een jonge man zitten. Hij droeg witte kleren…
Ik heb mijn boek uit… Wat nu?.
Gebed. ‘Het grote gebod’ Thema’s: liefde – andere mensen – koninkrijk van God – opoffering - uitdaging.
Nee-zeggen Footer Text 12/30/2018.
Bidden is praten met God Maar zegt God wel wat terug?
Ik twijfel, geloof ik….
Palmtakken Matteüs 21:7-11 “De leerlingen van Jezus legden jassen op de rug van de ezel, en Jezus ging erop zitten. Veel mensen legden hun jas op de weg.
Het leven is best ingewikkeld
Transcript van de presentatie:

Flip-flops 1. Knutsel teenslippers. Maak een omtrek van jouw voeten op karton, iets groter dan je voeten echt zijn, en zonder je tenen te tekenen. Knip ze daarna uit. Dit worden jouw slippers. Je mag ze nu versieren zoals jij het mooi vindt. 2. Bedenk een paar dingen waar jij voor wil bidden de komende tijd. Als we in de voetsporen van Jezus gaan lopen, betekent dit ook dat we mogen bidden tot God en vertellen wat we nodig hebben. We kunnen bidden voor onszelf of voor anderen. Neem twee gekleurde ijzerdraadjes. Rijg hier kralen of knopen aan. Bedenk bij elke kraal of elke knoop één iemand voor wie je wilt gaan bidden de komende tijd. Prik gaatjes in de slippers zoals op het eerste plaatje. Steek een gekleurd ijzerdraadje tussen gaatjes A & C, en tussen gaatjes B & C. Knip de ijzerdraadjes aan de onderkant af en tape de uiteinden vast. Vraag om door te praten: Deze voorwerpen laten hier hun stempel achter op het stof. Met de dingen die jij doet of zegt kun je ook een ‘stempel’ drukken op iemand anders leven. Wat zou dat betekenen?