Ledenvergadering 19 juni 2017

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
RECLAME OP INTERNET ASCC Clubmiddag 15 april 2014.
Advertisements

Clubmiddag 16 april 2013 Ruud Vloeimans 2013 © R.P.Vloeimans, Amstelveen, Netherlands Cloud Computing.
WEB toepassingen. Wat is een WEB toepassing of applicatie t.t.z... een WEB applicatie is een applicatieprogramma welke je via internet kunt gebruiken,
Sander Mager Roel Lafeber CE2A. Sinds een aantal maanden ben ik erg fanatiek de game ‘’Candy Crush’’ aan het spelen. Een klasgenootje van mij speelde.
HOM COM Ledenvergadering 19/11/2012. Homcom • Bug in Android 4.2 • Vergat de maand december • Je kon geen verjaardag noteren in december • Wel in november.
Inhoud Debriefing Uitleg concepten. Inhoud Debriefing Uitleg concepten.
Tablets wat zijn het? wat kun je er mee doen? clubmiddag 18 december © R.P.Vloeimans, Amstelveen, Netherlands.
HOM COM 23/09/2013 LEDENVERGADERING. BIG Big Companies – Google – Apple – Microsoft – Amazon.
HOM COM Ledenvergadering 17 – Record foto Bekijk Dubai in 45 miljard pixels Inzoomen maar !
CLOUD COMPUTING Wat is het? Wie zijn de aanbieders? Is het veilig? Wat kun je er mee? Robert K Bol PVGE Best.
Zakelijke applicaties TOP 3 - Charlotte Panis. Top 3 1. Dropbox 2. Evernote 3. Documents to go.
Programmeren met If This Then That (IFTTT)
E-Readers wat zijn het? wat kun je er mee doen? clubmiddag 21 oktober © R.P.Vloeimans, Amstelveen, Netherlands.
Hacken Gabriela & Shivam.
Online filmpjes maken. (
Coach’s Eye: sometimes all it takes is looking at a specific moment to improve your performance.
Tablets.
Uw eigen App Communiceer via uw website de App aan al relaties. Uw klanten beschikken altijd (ook offline) over uw en andere geregistreerde gegevens.
Sales Tips.
Phone Challenge Workshop Mbo niveau l Jouw telefoonkosten l Film ‘Een dag vol data’ l Dataquiz l Abonnementen vergelijken l De Mobiel Profiel.
1 1 Phone Challenge Workshop Mbo niveau 3-4. l Jouw telefoonkosten l Film ‘Een dag vol data’ l Dataquiz l Abonnementen vergelijken l De Mobiel Profiel.
Hom Com Ledenvergadering 18/05/2015. Solar nds-zonnefietspad-levert-meer-energie-dan- verwacht/?google_editors_picks=true.
OPDRACHT B. ING BANKIEREN APP Omschrijving: Altijd en overal uw particuliere en uw zakelijke bankzaken regelen via uw mobiel of tablet. Download deze.
Mobiele Telefoons. Corné en Maurice 4FA Informatica 2012/2013.
1 Phone Challenge Workshop 2015 Niveau 1+2 mbo. Introductie.
Is Windows 10 geschikt voor mij? Updaten of nieuw kopen.
De oplossing van Office voor uw zakelijke uitdagingen De nieuwe functies van Office 365 Welke versie van Office is het meest geschikt voor u? Wat is Office.
Inhoud: 1. Controleer de winkel. 2. Controleer de verkoper. 3. Veiligheid van website. 4. Veiligheid van betaling. 5. Shoppen via smart phone of tablet.
Apps Homcom ledenvergadering Wikipedia Een mobiele applicatie of kortweg app (uitspraak: [ɛp]) is een software-applicatie die ontworpen is.
Hom Com Ledenvergadering Google wil zelf chips maken Apple doet het, Samsung ook Nu wil Google ook – Google bracht al een nieuwe multimediatablet.
Bring Your Own Device OUDERAVOND BS D’N HEIAKKER DEURNE 3 JUNI 2014.
1.Account aanmaken 2.Eerste stappen van je profiel 3.Profielgegevens beheren 4.Vrienden zoeken en toevoegen 5.Pagina's en groepen toevoegen 6.Je startpagina.
Hom Com Ledenvergadering 26/03/2012. Google de-amazone-met-google-street-view
De Play Store van Google Van start met je tablet of smartphone Johan Jacobs ( )
© snvl.be 2014 Veilig internetbankieren € €€€. Doel van de Workshop  Waarom bankieren via het internet?  Overzicht brengen van de mogelijkheden en de.
Introductie ‘Hacklab MOOC’
Homcom Ledenvergadering 16/05/2016.
Drivers Wat is het Wat doet het Waar komen ze vandaan.
Contactformulier Rechten
O&O Shut Up 10 Wat is het Wat doet het
Windows 10 Creators Update
Wat is het Hoe stel ik het in Hoe kan ik het gebruiken
Ledenvergadering 27 maart 2017
De Digitale Revolutie ASCC leden in discussie…
Navigatie Om ergens naar toe te gaan moet men de weg wel kennen.
Leer weer jezelf te zijn
Hom Com Ledenvergadering 15/05/2017.
Hom Com Ledenvergadering
Smartphone via PC bedienen
Paragraaf 2.3 Wat willen zij dat je koopt?.
Smartphone/tablet voor beginners
Les Pointeurs en facebook
HOM COM Ledenvergadering 19/02/2018.
Big Data.
Update naar Windows 10.
Big Data.
Welkom bij de nieuwe versie van PowerPoint
Internet bankieren met Android smartphone en tablet.
Zorg voor een veilige internetverbinding
Internet bankieren met Android smartphone en tablet.
Chromecast Door Google.
Introductie computerveiligheid
Welkom bij de nieuwe versie van PowerPoint
VPN Virtual Private Network
Internet bankieren met Android smartphone en tablet.
Sneak Preview voor CV&V Yvonne de Boer
ik zie….ik zie…..wat jij niet ziet
Netwerken & Internet 1.
Complete for business Plus warranty 2, 3 & 4 jaar optie
Wat is Bingel Raket? Gratis app voor iPad en Android-tablets
Transcript van de presentatie:

Ledenvergadering 19 juni 2017 Hom Com Ledenvergadering 19 juni 2017

Te koop : Lek in Windows (z.g.a.n) Altijd lek Fabrikanten vragen zich niet af of maar wanneer hun software wordt gehackt Google ,Microsoft of Apple geven een premie als je een lek meld bij hen (tienduizenden euro’s)

Te koop : Lek in Windows (z.g.a.n) Maar : andere firma’s betalen veel meer voor nog niet bekende lekken Zero-day is een gat in een stuk software waar de fabrikant nog niet van weet. (nog maar 0 dagen bekend) Dus ook nog geen patch voor heeft

Te koop : Lek in Windows (z.g.a.n) Microsoft heeft iedere 2de dinsdag van de maand “Patch Tuesday” Daarom krijg je zo vaak een oproep om te updaten

Hacking Hacken is het vinden van toepassingen die niet door de maker van het middel bedoeld zijn. Je hebt ethische hackers en criminele hackers Ethische hackers bedoelen het goed en zijn niet uit op snel geld verdienen. Ze worden ook wel klokkenluiders genoemd.

Hackers In de Trump-historie van lekken aan Rusland is een vrouw aangehouden die ultrageheime documenten doorgaf. Een vouw en enkele gele stipjes verraden dat ze een scan of copy genomen had. De analyse van die stipjes en het document liet toe de machine te identificeren en de daderes te ontdekken

Hacking Ethische hackers worden soms in dienst genomen door softwarefirma’s om nieuwe software te testen Ethische hackers proberen soms ook binnen te dringen bij “verdachte organisaties” Zo komen we terecht bij “----leaks” organisaties

Hacking Wikileaks kent iedereen Maar er is ook Soros leaks Off-shore leaks Football –leaks Panama-papers Luxemburg-leaks

Hacking Criminele hackers zijn uit op geld. Zij stelen info (bv bankgegevens) Zij blokkeren je computer (ransomware) Zij gebruiken je computer om bv een aanval uit te voeren op andere computers DDOS (distributed denial of service

Free Wifi ? Amazon wil online prijsvergelijken in winkels manipuleren Amazon heeft goedkeuring gekregen voor een vreemd patent. De internetreus zou voortaan het online vergelijken van prijzen via de wifiverbinding van een fysieke winkel kunnen manipuleren. Eerder deze week kocht Amazon in de VS zo’n fysieke winkelketen voor 13,7 miljard dollar.

iOS Google Maps voor iOS houdt bij waar je geweest bent. Na de Android-app beschikt nu ook de iOS-versie van Google Maps over de nieuwe tijdlijnfunctie. Die houdt automatisch bij op welke plekken je allemaal bent geweest. Dat klinkt niet alleen akelig, dat is het ook.

iOS Mijn tijdlijn slaat je ‘reisgeschiedenis’ automatisch voor je op, op voorwaarde weliswaar dat je Google Maps daar expliciet toestemming voor geeft. Hoewel jij volgens Google de enige bent die de tijdlijn kan raadplegen, is het prettig te weten dat je de informatie op elk moment weer kan wissen.

iOS Voor een volledige reisgeschiedenis is het (uiteraard) noodzakelijk dat Google Maps te allen tijde toegang heeft tot de locatie van je smartphone. Persoonlijk hebben we daar niet zo’n goed gevoel bij, de instelling ‘Bij gebruik van app’ gaat ons eigenlijk al meer dan ver genoeg. Maar je bent uiteraard vrij om zelf te kiezen wat je handig dan wel veilig vindt.

Azerty Moet het azerty klavier verdwijnen? Enkel gebruikt in Belgie en Frankrijk Franse verschilt licht van de Belgische. Frankrijk stelt een nieuwe versie voor BEPO Het belangrijkste verschil is dat je accenten kunt zetten op hoofdletters. Dit is vooral voor Facebook

Azerty Franse aktie heeft geen gevolgen voor Belgie. Je kan een Qwerty laptop in veel meer landen en bij meer winkels kopen, zodat je vaak goedkoper af bent. Overschakelen van Azerty naar Qwerty lukt op enkele dagen of weken, omdat het verschil niet zo groot is

Microsoft Surface Laptop is vrijwel niet te repareren De website iFixit.com trekt met grote regelmaat elektronische apparaten zoals smartphones, tablets en laptops uit elkaar, om te beoordelen hoe makkelijk het apparaat te repareren is. De 'repareerbaarheid' wordt beoordeeld op een schaal van 0 tot 10, waarbij apparaten met een 0 vrijwel niet te repareren zijn, terwijl dit bij apparaten met een 10 relatief eenvoudig gaat.

Microsoft Surface Laptop is vrijwel niet te repareren https://nl.hardware.info/nieuws/52489/microsoft-surface-laptop-is-vrijwel-niet-te-repareren Score = 0 Volgens de website is het absoluut niet de bedoeling dat het apparaat geopend of gerepareerd wordt en kun je niet bij de componenten komen zonder flink wat schade aan te richten.

Interessant? https://nl.hardware.info/ Belgische versie Prijsvergelijker Hardware kenmerken Veel info

Internetdomein http://research.domaintools.com/ Gegevens van een internetdomeinnaam? Wie kent daar iets van?