Wat is het Hoe stel ik het in Hoe kan ik het gebruiken

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Informatie en gebruikershandleiding versie 3.0 Mei 2010 Arthur Kleijn
Advertisements

Vliegen via een netwerk. Dit heeft de volgende deelnemers •Éen Host: Dit kan zijn een bestaand netwerk via internet(IVAO, VATSIM) of de flightsimulator.
E-RADEN Roadmap. AGENDA • Overzicht van nieuwe ontwikkelingen 2009 • Interfaces • Document Types : Meta-data • E-raden gratis ? • Perspectieven.
Labnet & PTSchemes : Installatie van de toepassingen
Invullen e-profiel Ga naar
Homcom Ledenvergadering 24/09/2012. Hotspot of Homespot.
EduRoam en beveiliging
Presentatie Clubmiddag 21 mei 2014 door Henk Kesting soorten en instellingen.
Wat is dat eigenlijk.  Bij een normale setup wordt van de gebruiker interactie gevraagd.  Moet het een volledige setup zijn, of mogen er delen worden.
Hoogwaardig internet voor hoger onderwijs en onderzoek Utrecht, 27 oktober 2005 Wireless LAN beveiliging Paul Dekkers.
hcc!pc Werkgroep netwerken
Hoe wordt de verbinding thuis gemaakt
Instructie eBook Pack via ELO.
Wat te kiezen.  POP3  Kopieert alle mail op de pc van de cliënt  Outlook (express) / Windows Live / Outlook  Verwijdert standaard alle mails van.
stap 1 * Draadloze netwerkkaart installeren * Een van de belangrijkste benodigdheden voor het kunnen ontvangen van draadloos internet is een draadloze.
Subsidie individueel vervoer:
LLBA Op de hoogte blijven van nieuwe publicaties Universiteitsbibliotheek verder = klikken.
© snvl.be 2014 Korte onderwerpen - adres versus Account.
Het zoek van onderdelen verbeteren?
?.
De tablet speciaal ontwikkeld voor ouderen Laat ouderen weer delen in onze digitale wereld: foto’s & video’s, berichten, beeldbellen, lokaal nieuws, online.
Instructie eBook Pack via Entree-account (met activeringscode)
UiTdatabank wie INvoert haalt er veel UiT!. Infosessie voor de Cultuurraad van Ternat Tim Guily, Arch’educ
Printen op school Werk je achter een PC op school? Gebruik dan de printer ‘Follow You’ om te printen.
Stappenplan Toegang tot eBook Pack via ELO/schoolportaal.
Netwerken 1 Enigma Netwerken paragraaf 1, 2 en 3.
Stappenplan Toegang tot eBook Pack via distributeursportaal.
DE ICT-VERHUIZING TERUGBLIK EN BELANGRIJK OM TE WETEN.
© snvl.be 2014 Veilig internetbankieren € €€€. Doel van de Workshop  Waarom bankieren via het internet?  Overzicht brengen van de mogelijkheden en de.
Instructie toegang tot eBook Pack via distributeursportaal.
WIFI Presentatie 14 maart 2017
Contactformulier Rechten
O&O Shut Up 10 Wat is het Wat doet het
Windows 10 Creators Update
Wat is het Wat doet het Waar zit een firewall in
Instructiekaart SpoorWeb
Thuisnetwerk woensdag 1 februari 2017.
Interactiviteit Deze PowerPoint hebben geen animaties of overgangen, maar kunnen er wel gebruiken. Voer max 1 animatie in per dia Kies maximaal 2 soorten.
Instructiekaart SpoorWeb
Training: Cliëntsessies
Wat is bingel? Online leerplatform voor de lagere school
Het postkantoor van windows
VREESWIJK Handboek Strong 8000 VREESWIJK
VREESWIJK Handboek Strong 8000 VREESWIJK
Wat is bingel? Online leerplatform voor de lagere school
Training: Cliëntsessies
Subsidie individueel vervoer:
Wat is bingel? Online leerplatform voor de lagere school
Introductiebijeenkomst ONS Platform
Update naar Windows 10.
Welkom bij de nieuwe versie van PowerPoint
Internet bankieren met Android smartphone en tablet.
Wat is bingel? Online leerplatform voor de lagere school
Handleiding NODR Schade App
Zorg voor een veilige internetverbinding
Wat is bingel? Online leerplatform voor de lagere school
Internet bankieren met Android smartphone en tablet.
Wifi D-LINK DIR-635 Rudiger.
Wat is bingel? Online leerplatform voor de lagere school
Wat is bingel? Online leerplatform voor de lagere school
Wat is bingel? Online leerplatform voor de lagere school
Wat is bingel? Online leerplatform voor de lagere school
In een presentatie volgens de nieuwe huisstijl
Internet bankieren met Android smartphone en tablet.
installeren en gebruik
Netwerken & Internet 2.
Netwerken & Internet 1.
Wi-fi Dwv 2.0 Ip instellingen
Wat is Bingel Raket? Gratis app voor iPad en Android-tablets
Transcript van de presentatie:

Wat is het Hoe stel ik het in Hoe kan ik het gebruiken Telenet WiFree Wat is het Hoe stel ik het in Hoe kan ik het gebruiken

Onze modem thuis Iedere telenet (en ook belgacom) klant heeft een modem in huis waarmee een bekabeld netwerk maar ook een wifi netwerk kan gemaakt worden. Deze modems hebben nog een 2e wifi kanaal wat bij toestemming van de gebruiker aan staat, en wat door andere telenet (belgacom) klanten kan gebruikt worden. In deze uitleg gaan we ons verder beperken tot telenet om niet te verdwalen in de eventuele verschillen in deze systemen.

Nodige instellingen op “mijn telenet” Iedere telenet klant heeft een “mijn telenet” account waar hij alles kan nazien en bepaalde instellingen kan doen https://login.prd.telenet.be/openid/login opent de inlog pagina Hier moet Wi-Free op JA staan Homespottoegang JA Homespotsignaal op je modem JA EAP protocol moet actief staan http://www.zdnet.be/article/158455/zo-meld-je-automatisch-aan-op-telenet- hotspots/ Je moet dus anderen toestaan om WiFree op jou modem te gebruiken om zelf WiFree op een ander zijn modem te kunnen gebruiken Deze instellingen staan normaal standaard aan, maar het is goed om te weten dat ze aan moeten staan

Wat is het verschil tussen een hotspot en WiFree Bij een hotspot heb je wifi verbinding met 1 zendstation. Je logt in en zolang je binnen het zendbereik van deze hotspot blijft kan je werken. WiFree gebruikt een speciaal protocol wat toelaat om van de ene zender naar de andere te gaan zonder opnieuw te moeten inloggen. Dus eenmaal ingelogd, altijd ingelogd over alle WiFree zenders heen. Dus een soort schengen verdrag tussen alle telenet modems met wifree op aan

EAP protocol EAP of Extensible Authentication Protocol Voor een volledige uitleg over dit protocol….. Een adres Wikipedia https://nl.wikipedia.org/wiki/Extensible_Authentication_Protocol Dit is het protocol wat een verbinding van de ene zender naar de andere kan laten overgaan zonder opnieuw te moeten inloggen. Dus eenmaal gekend en goedgekeurd, blijf je toegang krijgen via alle hotspots die dit EAP protocol ondersteunen.

Wat is er verder nodig aan instellingen. Bij het instellen van de WiFi verbinding op WiFree zijn er een aantal extra instellingen noodzakelijk. EAP- methode https://nl.wikipedia.org/wiki/Extensible_Authentication_Protocol Er zijn meerdere EAP methoden ontwikkeld, dus manieren waarop de handshaking tussen server en gebruiker tot stand wordt gebracht. Telenet heeft gekozen voor de TTLS methode. Dus de instelling is EAP-TTLS TTLS staat voor EAP-Tunneled Transport Layer Security https://nl.wikipedia.org/wiki/Tunnelingprotocol Dus dit type protocol bepaalt het soort van beveiliging dat wordt gebruikt tijdens de communicatie http://www.tech-faq.com/eap-leap-peap-and-eap-tls-and-eap-ttls.html

Nog meer…. Verificatie fase 2 Hier wordt de MS-CHAP V2 gebruikt (in te vullen als MSCHAPV2) Dit staat voor  Microsoft Challenge Handshake Authentication Protocol version 2  https://technet.microsoft.com/en-us/library/cc957983.aspx Dit is het boekwerk van Microsoft (versie 2) waarin de beveiliging gebruikt tijdens de handshaking wordt beschreven. Het soort van cryptografie en de manier waarop de nodige keys worden aangemaakt.

Samengevat EAP methode TTLS Verificatie fase 2 MS-CHAP v2 Identiteit en wachtwoord De gegevens die je als klant van telenet hebt gekregen. Voor de gebruiker maakt het verder allemaal niet veel uit Hij moet alleen weten wat er moet worden ingesteld op zijn smartphone tablet en/of laptop.

Wat nu Als je als gebruiker in contact staat met je eigen modem, dan zal automatisch verbinding worden gemaakt met je normale WiFi kanaal. WiFree is nu niet mogelijk, omdat de normale verbinding voorrang krijgt. Eenmaal te ver van de eigen modem en in het bereik van een telenet modem die WiFree verbinding toelaat, krijg je automatisch WiFi via WiFree. De verbinding gebruikt dataverkeer van het eigen abonnement. Dus geen 3G of 4G verbruik Via “Mijn Telenet” kan je je verbruik raadplegen en het WiFree verbruik is apart op te vragen en is bij het totaal verbruik opgeteld.

Waar vinden we WiFree https://www2.telenet.be/nl/ontdek/wi-free/ Hier vind je de WiFree locator waar op een kaart alle straten rood ingekleurd staan waar WiFree mogelijk zou moeten zijn. Op de kaart is Gent en omstreken te zien. Conclusie… In de buurt van huizen is WiFree mogelijks aanwezig, Tussen de koeien of de bloemkolen waarschijnlijk alleen via 3G of 4G