Erfgoedcentrum DiEP 2008-2011.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Kerntakendiscussie CODA is een cultuurhuis voor een groot en breed publiek. Ervaren en beleven staat centraal. Bezoekers kunnen genieten van het gezamenlijke.
Advertisements

Een walvis in de stad Wetenschappelijke collecties en de publieke zichtbaarheid van de universiteit Geert Vanpaemel Commissie Academisch Erfgoed 15 mei.
HET HISTORISCH REFERENTIEKADER
Olga Haarman, 11 juni 2009 Kulturhusberaad Positionering van het Kulturhus 1.
Stichting Dijk van een Kust
Erfgoed toegankelijk maken via interactieve kaarten
Landschapszorg ABL zet zich in voor het ecologisch beheer van landschappen en domeinen, hoofdzakelijk door begrazing met schapenkuddes en voor het organiseren.
Het Meetjesland proeft, vertelt en zingt! Immaterieel erfgoed in het Meetjesland.
ICHOP pilotproject 10 december subsidienetwerk. ICHOP Naar analogie IDOP Integraal Cultuur Historisch Ontwikkelings Programma.
De beleidsronde: een verkenningsronde van kabinet vs. lokale erfgoedactoren Erfgoedcel TERF.
HOOFDSTUK 15: DE ACTIVITEITEN VAN DE VIERDE PIJLER DE VIERDE PIJLER VAN DE VLAAMSE ONTWIKKELINGSSAMENWERKING:
VAKBIBLIOTHEEK DEN BELL Anet-gebruikersdag 15 juni 2011
Project waardebepaling MUVERON Hengelo
Projectbeschrijving MNU Presentatie Hogeschool van Amsterdam Carel Hofland 1 februari 2011.
In&Uit Leuven naar een nieuw toeristisch-cultureel onthaal Annemie Vandermotte Themadag Vrijetijdsonthaal – 26 september 2005.
Plattelandsacademie 18 april 2009 Erfgoed als waardevol element binnen plattelandsontwikkel ing ‘Genootschappen in het Meetjesland’: een praktijkvoorbeeld.
De Leeszaal van Nederland Elsbeth Kwant, 25 november 2004.
Bijeenkomst colleges 15 februari 2011
Erfgoedcel Brugge. Erfgoed? Definitie? Categorieën –Onroerend erfgoed: gebouwen, monumenten –Roerend: de dingen, gebruiksvoorwerpen, documenten, etc.
Welkom Workshop: Vereniging van de Toekomst Programma: -Voorstellen -Introductie Huis voor de Sport Limburg -Vereniging van de Toekomst.
Beleidsnota  Deel 1: organisatie  Deel 2: evaluatie  Deel 3: beleidsplan.
Citymarketing Hilversum 2006
Beleidsplan erfgoed situering vóór erfgoedconvenant stad Hasselt en Vlaamse Gemeenschap: belangrijke spelers in Hasselt: cultuur, toerisme,
De openbare bibliotheek in verandering Presentatie bibliotheekvernieuwing in West-Friesland M. van Wijk Mei 2008, Stede Broec.
Museum De Buitenplaats. Missie Museum De Buitenplaats is er voor iedereen: van bezoekers met liefde voor kunst, tuinen, muziek, theater en literatuur.
Voorgeschiedenis Initiatief provincie Projectgroep met 12/13 deelnemers Stichting DCF (i.o.)
Het Maastrichts Uitburo Een initiatief van het Theater aan het Vrijthof en de VVV Maastricht.
Uitdaging De Museumvereniging wil het mogelijk maken dat zo veel mogelijk inwoners van Nederland toegang hebben tot allerlei interessante musea. Musea.
Collaborative Strategizing
Erfgoedwet Roma-bijeenkomst Marjolein Verschuur – Adviseur archeologie
Van Zelfbeschikking tot Toekomstperspectief 8 oktober 2015.
De maatschappelijke opbrengst van de bibliotheek
Wmo-scan voor dorpshuizen! Plattelandsparlement 14 november 2015 Gerrit Kapteijns.
Wetenschap voor iedereen Wetenschap toegankelijk maken voor een breed publiek Amito Haarhuis Adjunct-directeur Science Center NEMO 9 december 2015.
In samenspraak. Het gesprek tussen musea en gemeenten  Landelijk Contact van Museumconsulenten  Museumvereniging  Vereniging van Nederlandse Gemeenten.
Welkom In het nationaal gevangenismuseum. op eigen kracht.
Toezicht op governance: waar draait het om en paralellen tussen de mediasector en de financiële sector Wijnand Nuijts – Manager toezicht Governance Gedrag.
De maatschappelijke betekenis van musea Onderzoek, publicatie en implementatie.
De Kracht van het Lokale 2.0 Beleidsnota cultuur
De bibliotheek van de toekomst met Social CRM. In deze presentatie Wat betekent de maatschappelijke bibliotheek voor de communicatie? Welke communicatie.
Decentralisatie AWBZ Gemeentelijke aanpak. College Zorg en Welzijn (CZW) Bestuurlijk overlegplatform Zeeuwse gemeenten (13) en Provincie (sinds 2005)
KOERS voor Delft presentatie aan commissie Middelen en Economie 23 juni 2011.
Het Waterschap in Alblasserdam Arie Bassa, Heemraad Inez Wissingh, Accountmanager.
monumenten- en erfgoedraad 1 De MONUMENTEN- en ERFGOEDRAAD een motor in het gemeentelijke CULTUURBELEID van Borgloon.
Ontmoeten, inspireren en genieten bedrijfsplan Dordrechts Museum en Simon van Gijn 24 maart 2009.
ICC Module Erfgoededucatie Bijeenkomst 1 Datum Naam trainer / instelling.
Tijs van Ruiten, directeur. Nationaal Onderwijsmuseum. Grootste collectie ter wereld; bezoekers in museum; bezoekers buiten museum;. Sterk.
Berkelland in cijfers Wat betekent dit?. Taken procesbegeleider: Partijen bij elkaar brengen Introduceren van nieuwe instrumenten voor gemeenten en onderwijs.
Hoe zijn we ontstaan? In 2008 met groot deelnemersveld strategische visie en missie ontwikkeld voor toerisme en recreatie om: Het noorden van Limburg.
“Gezondheidsbeleid in Gorinchem” Arie Strik5 april
Het project S-TV Een initiatief van Omroep Gelderland.
WAAROM DE NAAM HET HOF VAN NEDERLAND? Presentatie 27 januari 2015.
Duurzame energie en ruimtelijke ordening Inpassing in het cultuurlandschap Els Romeijn Adviseur erfgoed en ruimte.
G e m e e n t e H a r d i n x v e l d - G i e s s e n d a m Bijeenkomst Onderzoek Maatschappelijke Agenda (MAG) 1 juni 2016.
Het Grote Participatie Debat Vrijdag 2 september deSingel.
Provinciaal Meerjarenprogramma (pMJP) Essentie WILG: sturingsfilosofie Het rijk stuurt op hoofdlijnen De provincies heeft de regierol: Provincie.
Informatie Prins Bernhard Cultuurfonds. Algemene toelichting op het Cultuurfonds Overijssel Door: Ineke Bruggeman, ambtelijk secretaris Geschiedenis Doelstelling.
Coöperatief Dividend Rabofondsen 24 November 2016.
Van Dordt, voor Dordt.
Wat is de Amsterdamse MBO-Agenda?
Marketing in het Verzetsmuseum Wat is marketing Marketing in Verzetsmuseum Doel van de marketing Eerdere doelen PR vragen Doel, strategie Marketing.
Digitalisering bij het Nationaal Archief
Krachtig inspelen op regionaal-economische opgaven
Plaats, datum bijeenkomst
Plaats, datum bijeenkomst
De waarde van Le Grand Départ Utrecht 2015
Sportplatform De ontwikkeling van HARDERWIJK ACTIEF
Discussiegroep Erfgoed(koepel) Hoeksche Waard
Bibliotheek en erfgoed
Bunnik & het RHC Zuidoost Utrecht
Transcript van de presentatie:

Erfgoedcentrum DiEP 2008-2011

Missie Geschiedenis betekenis geven voor onze eigen tijd door confrontatie tussen heden en verleden DiEP vertelt en verbeeldt verhalen die beginnen in het heden om vervolgens op ontdekkingsreis te gaan door soortgelijke gebeurtenissen in het verleden.

Opgaven voor DiEP Op de buitenwereld gerichte, klantvriendelijke instelling Bewustwording van en inspelen op interesses en wensen van bestaande en potentiële bezoekers Interdisciplinaire aanpak vanuit archeologie, archief, monumenten en buitenlocaties in stad en regio Toepassen Innovatieve technieken voor digitalisering, toegankelijk maken en presenteren van collecties Samenwerking met andere culturele en ambtelijke instellingen op lokaal, regionaal en landelijk niveau.

Ambitie en taken Acquisitie en collectievorming Ontsluiten Verwonderen Confronteren Beleven

Acquisitie en collectievorming Vorming en beheer van archieven (Goede, geordende en toegankelijke staat) Archeologische vondsten (compleet registreren, ordenen en conserveren) Bouwhistorische objecten in de stad

Acquisitie en collectievorming Verwerven van archieven, archeologische en bouwhistorische objecten: Representatief voor hetgeen in de samenleving is vastgelegd, gebouwd, bewoond Representatief voor activiteiten van personen en organisaties in een samenleving Worden beschouwd als belangrijke, bijzondere of unieke maatschappelijke ontwikkelingen, activiteiten, personen en/of organisaties

Ontsluiten Het ontsluiten is een noodzakelijke voorwaarde om verhalen, objecten en (beeld)documenten uit het verleden te kunnen gebruiken

Verwonderen en confronteren Vanuit een vraag vanuit het publiek wil DiEP met collecties verwondering teweeg brengen. De stad Dordrecht heeft rijke collecties en een rijk verleden. Publiek confronteren met de veelvormigheid van het verleden, de keuzen die men vanuit eigen referentiekader maakt. Over de geschiedenis van de stad en regio zijn meerdere verhalen vanuit vele invalshoeken te vertellen

Taken Wettelijke taken (Archiefwet 1995) Ontsluiting van bouwstenen van geschiedenis van stad en regio Ontmoetingsplek voor de in geschiedenis geïnteresseerden Tentoonstellingen, educatieve-, theater- en filmvoorstellingen Debat rondom de geschiedenis

Taken Inrichten van een gebouw waarin de grote en kleine geschiedenis van Dordrecht in wisselende thema’s worden getoond. Cursussen en workshops Wandelroutes door stad en regio Evenementen

Aanpak Diverse grote en kleine pilotprojecten als vingeroefening voor een nieuw erfgoedcentrum DiEP in het Hofkwartier Meer samenwerkingsprojecten met partners binnen en buiten de stad Verbetering interne organisatiestructuur en cultuur Verbetering externe PR en interne communicatie