World Understanding and Peace day

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Zelfbeschikkingsrecht van vrouwen
Advertisements

Dilemma’s en perspectieven
Wordt de wereld een dorp? Turkije: buurman of verweggistan?
Hst 4: De wereld indelen.
Internationale organisaties
Hoofdstuk 4: Pruiken en Revoluties
1.4 een geglobaliseerde wereld
De stad Veelheid aan culturen, subculturen, leefwijzen, levenshoudingen, levensbeschouwingen.
IPR Belangrijkste vragen van IPR
Personen die gedwongen worden om hun huizen te verlaten  Ten gevolge van: ‐ Politieke ‐ Religieuze ‐ Militaire ‐ Andere problemen.
Onderwijs en democatisch burgerschap
Ethiek en internationaal ondernemen Geen supra-nationale wetgeving Geen supra-nationale vakbonden In derdewereldlanden veel minder background institutions.
Hst 4: De wereld indelen.
Oprichting en optreden van de VN
1.
MVO: ethiek en internationaal ondernemen
Nagasaki na de nucleaire hollocaust.
Samenvatting in beeld van het werkboek Maatschappijleer
Dilemma’s en perspectiev en Lespresentatie Daan Rijpkema, Anouk Donkervoort & Hans Udo.
Title Sub-title Beleidsnota Oxfam Novib 1 februari 2008.
Globalisering Tim robberecht
Racisme Dylan Duck 1BaSW C. Inhoudstafel 1. Inleiding 2. Tegen racisme voor meer democratie 2.1 Tegen superioriteitsdenken, voor meer gelijkwaardigheid.
Existentialisme – stap voor stap
Forumgesprek dd. 28 september 2006 – De Verenigde Naties en de Nieuwe Wereldorde M. Eyskens Hoe Globalistan besturen ? M. Eyskens M. Eyskens Minister van.
Hoofdstuk 8: Afwijkend gedrag en conflict
Case-studies toetsen aan visies
H4:§ 6:p79-80 Rationeel optimisme Onderzoekers (lees: verlichters) in de 18e eeuw vormen een andere visie op onderzoek en kijk op de wereld Met verstand.
Joods Maatschappelijk Werk TOEKOMST JMW. Uitgangspunten  JMW is verantwoordelijk voor de sociale zorg in Nederland  JMW heeft een specifieke verantwoordelijkheid.
Internationalisering kernpunten. internationalisering ► Verbondenheid met de “wereld”.  Via de media  Internet  Satelliet  Via verdragen  Instanties:
Vluchtelingen, asielzoekers en recht
Diversiteit binnen de kinderopvang: Over leren kennen van verschillende geuren, kleuren en smaken ICC Gent 2 april 2015 Naïma Lafrarchi Onderzoekster.
Wereldsysteemanalyse
What the #hack?! privacy Job Vos – jurist, FG en privacy-expert Kennisnet MBO Raad 22 april 2015.
Kiwanis International District Nederland Kiwanis University NL (KU-NL Juli 2008) Serving the Children of the World ®
Ethiek en cultuur Verdieping in theorie.
30De democratische revoluties in westerse landen met als gevolg discussies over grondwetten, grondrechten en staatsburgerschap 36De opkomst van de politiek-maatschappelijke.
Wat is een Theory of Change? ‘Iedere interventie is gebaseerd op veronderstellingen over wat die interventie teweeg zal brengen’ Het plaatje: welke interventie.
DAVID PINTO
Evolutie van de democratie in Nederland Met de Acte van Verlating van 1581 werd de onafhankelijkheid van de Republiek uitgeroepen, die na afloop.
Blok 3 Nooit meer oorlog Deelvraag:
De Europese eenwording
Democratische rechtsstaat?
Paragraaf 13.6 Globalisering.
Parlementsverkiezingen 2010
Paragraaf 13.4 Noord en Zuid.
Hoofdstuk 3 De tijd van monniken en ridders
Maatschappelijk vraagstuk
Dide Breuer.
Lampedusa De oversteek.
Pruiken en revoluties 4.1 De pruikentijd
Privacy en Big Data Bart van der Sloot.
VROEG MODERNE TIJD HET RATIONEEL OPTIMISME EN HET VERLICHT DENKEN IN GODSDIENST, POLITIEK, ECONOMIE EN SOCIALE VERHOUDINGEN.
2. De ondermijning van het Congres van Wenen
Thema 14 Wet- en regelgeving
De toekomst van God volgens de filosofen
Cursus 3.4 Rechten van de Mens Klas 2 KGT Lesweek 2
Pilot Maatschappijwetenschappen introductie Han Noordink Marco Veldman
Diversiteit binnen de kinderopvang: Over leren kennen van verschillende geuren, kleuren en smaken ICC Gent 2 april 2015 Naïma Lafrarchi Onderzoekster.
Sociologische paradigma’s
Cursus 3.4 Rechten van de Mens Klas 2 KGT Lesweek 2
Politieke socialisatie Politieke institutie Sociale institutie
Uitwerking begrippen burgerschap. Sociaal.
Privacy als grondrecht
Wetenschappelijke Revolutie, Verlichting en Franse Revolutie
NATIE: IDEOLOGIE EN WERKELIJKHEID
De bevordering van gelijkheid voor LGBTI's in de Europese Unie
Politieke veranderingen in het verhoudingsvraagstuk
Havo lesboek deel 1 ~ Hoofdstuk 1
Maatschappijwetenschappen
§6.1 Conflicten in de wereld
Transcript van de presentatie:

World Understanding and Peace day Wederzijds begrip en wereldvrede . Almere, 23 februari 2011.

Europa herrijst 1945 Op de puinhopen van de tweede wereldoorlog verrees de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Er zal nooit meer oorlog zijn. Wederzijds respect en vrede op aarde voor alle mensen. Gebaseerd op de christelijke-humanistische-joodse traditie van het westen.

Universele Verklaringen van de Rechten van de Mens. VN. 1948 Artikel 1 Alle mensen worden vrij en gelijk in waardigheid en rechten geboren. Zij zijn begiftigd met verstand en geweten, en behoren zich jegens elkander in een geest van broederschap te gedragen.

Artikel 2 Een ieder heeft aanspraak op alle rechten en vrijheden, in deze Verklaring opgesomd, zonder enig onderscheid van welke aard ook, zoals ras, kleur, geslacht, godsdienst, politiek of andere overtuiging, nationaliteit of maatschappelijke afkomst, eigendom, geboorte of andere status.

Constateringen* 1.De regels van de wereldpolitiek worden na de beeindiging van de koude oorlog ( 1990 ) cultureel bepaald. 2. politiek wordt ook benut om de eigen identiteit te bepalen. 3. De hoofdrolspelers blijven de nationale staten, die zich in cultureel gelijkgerichte blokken organiseren. * bron : Samuel Huntington : „The Clash of Civilizations” 1996

Hoofd stellingen* 1. Civilisaties kunnen aan verandering onderhevig zijn en ten onder gaan. 2.Er komt geen wereldwijde, globale ,uniforme civilisatie tot stand. 3.De modernisering van de wereld heeft niet tot resultaat dat de wereld verwestert. * bron: Samuel Huntington : „The Clash of Civilisations” 1996

Vijf hoofdthesen* 1. De huidige wereld is zeer divers en veelpolig. 2. De verhoudingen tussen de verschillende civilisaties zijn aan verandering onderhevig. 3. Er komt een nieuwe wereldorde tot stand. 4. Het westen komt steeds meer in conflict met de andere civilisaties. 5. Wij moeten aanvaarden dat de westerse civilisatie niet universeel is. Of het zich kan vernieuwen hangt af van de al of niet aaneensluiting van de hiertoe behorende landen. * bron : Samuel Huntington: „The Clash of Civilizations” 1996

China,Orthodox,Westers,Islam* * bron : Samuel Huntington „ The Clash of Civilizations „ 1996

Aziatische waarden* China,Japan,India, Indonesie,Korea,Maleisie, Singapore:als reactie op export westerse waarden na 1990 respect voor hierarchie en gezag, voorrang van gezinswaarden, sociale consensus boven conflict, voorrang van de wet, handhaving van de openbare orde en veiligheid boven individuele burger- en politieke rechten, voorrang van welzijn van de gemeenschap boven mensenrechten en het individu, nadruk op zelfdiscipline. * bron: Adviesraad Internationale Vraagstukken 2008. no 63.

Persoonlijke conclusies 1. Voor mijn eigen gedrag ga ik uit van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. 2. Noodgedwongen moet ik aanvaarden dat dit niet het scenario is van de hele wereld. 3. Het is naif om te veronderstellen dat in landen waar kerk en staat niet gescheiden zijn de individuele persoon centraal staat in wetgeving en maatschappij. 4.Het zijn belangen , in toenemende mate materiele belangen, die de opstelling van een land op het wereldtoneel bepalen.

5. Slechts in uitzonderingsgevallen speelt de ethische normering een rol bij het internationaal optreden. 6. Het succes van een land op het wereldtoneel hangt af van de eigen kracht en potentie.

ik ben Bastiaan Over 50 jaar denk ik er misschien anders over dan mijn Opa