Fundamenten van De Brug

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Heilig Avondmaal Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling
Advertisements

Formulier om het heilig avondmaal te vieren (5)
Deel 4 Leven als christen.
Relaties Van levensbelang…….. Relaties Profetie: 19 september 2010 – Relatie met God is het belangrijkste in een mensenleven – Belangrijk om missionair.
De drie-eenheid “omdat God Zich zo in zijn Woord heeft geopenbaard”
Wat wil je worden? Je wilt iets worden in het leven Je doet je werk, je bent niet je werk Je identiteit: wie ben je? Wat voor mens wil je zijn? Hoe wil.
Romeinen 6:1-11 Betekent dit nu dat we moeten blijven zondigen om de genade te laten toenemen? Dat in geen geval. Hoe zouden wij, die dood zijn voor.
Een heilig leven leiden betekent:
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bij elkaar om volgens het bevel van onze Heer zijn dood te verkondigen. Eerst horen we hoe.
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bijeen om in opdracht van onze Heer zijn dood te verkondigen. In het heilig evangelie wordt.
Preek over 1 Korintiërs 12 Bijbelzondag 2013
Jezus is niet dood ……… Hij heeft wel de Geest gegeven !!
Doopdienst 10 november 2013 Koen Minderhoud
Verlangens van God.
Oktober 2014 Woord van Leven “Ik ben het brood dat leven geeft. Wie bij mij komt zal geen honger meer hebben, en wie in mij gelooft zal nooit meer dorst.
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (4)
Avondmaal: maaltijd voor bekeerde christenen
Dopen U allen die door de doop één met Christus bent geworden, hebt u met Christus omkleed. Galaten 3: 27 Vooraf: Marga kondigt video-interview aan Na.
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
Introductie op het thema
Geliefde broeder(s)/zuster(s), U staat hier voor God en zijn gemeente om uw geloof te belijden. Ik verzoek u eerlijk te antwoorden op de volgende vragen.
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
ETEN & DRINKEN Urk.
28 november 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe Dit is hun overkomen tot een voorbeeld voor ons en het is opgetekend ter waarschuwing voor ons, over wie.
Evangelische gemeente de Brug. Wat is het oude leven? Wat is het nieuwe leven? Waarom moet je gedoopt worden?
Heer, verhoor!. De paria van de menigte? Heer, verhoor! De paria van de menigte? Raak Jezus aan in geloof.
In deze dienst zal Ds. R. Tigelaar voorgaan. Voor de dienst zingen we Ps. 33: 5 Na de zegen Ps. 33: 1, 8 Schriftlezing: 1 Johannes 5 Tekst: 1 Johannes.
Heilig Avondmaal (IV) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bijeen om in opdracht van onze Heer zijn dood te verkondigen. In het.
40 dagen naar Pasen Preken Zelfstudieweken Gespreksavonden Onderlinge liefde overbrugt verschillen! Vanmiddag de start van het 2 e thema: Kerk met generaties.
Leerdienst over het komende oordeel Openbaring 20 : Hij zal komen om te oordelen de levenden en de doden Hij houdt zich gereed (hij staat klaar)
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de openbare belijdenis van het geloof Blz. 735 (GK) Geliefde broeders en zusters in onze Here Jezus Christus, U bent hier verschenen voor.
UW HEER LEEFT – het leven loopt niet dood 1. Hij liep niet dood op het kruis; maar leeft bij zijn Vader 2. U loopt niet dood in de zonde; leef voor uw.
Gemeenschap of verbonden zijn met God 1 Johannes.
Gedoopt! Wat doe jij met jouw doop?.
Prekenserie discipelschap 2.0 Hoe worden we door de bijbel gevormd tot discipel?
Lezen: 1 Koningen 17:1-16.
God is liefde. Geliefde broeders en zusters, als God ons zo heeft liefgehad, moeten ook wij elkaar liefhebben. Niemand heeft God ooit gezien. Maar als.
Bijbellezen Op velerlei wijzen en langs velerlei wegen heeft God in het verleden tot de voorouders gesproken door de profeten, maar nu de tijd ten einde.
Weet u niet dat wij die gedoopt zijn in Christus Jezus, zijn gedoopt in zijn dood? We zijn door de doop in zijn dood met hem begraven!
De kerk – een goed idee? 1.
de doortocht door de Jordaan
om er als Jezus God en je naaste mee te dienen
God's Familie... How to Live? Love, Grace! Have FUN!
Hemels denken.
Blok I God ontmoeten Wie is God? Kun je Hem eigenlijk wel kennen?
Les 3 De Bijbelschrijvers
Een teken van trouw!.
1.
Welkom in deze kerkdienst
Bediening van het Woord
Wat doe ik hier vandaag? Ik zie dat christenen van alle tijden en alle plaatsen zich verbonden voelen met dezelfde God. Ik denk na over de manier waarop.
Keuzeblok I Wat valt er te geloven?
Welkom in deze kerkdienst
16 – Waarom gereformeerd?.
Verlangen naar God Longing for God
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
VOLmaakt + VOLkomen toegerust
Speciale cadeaus van de Geest. speciale cadeaus van de Geest.
Openbare geloofsbelijdenis
Heilig Avondmaal (formulier 5)
de brief aan de Romeinen
Avondmaalsformulier Gemeente van onze Heer Jezus Christus, We zijn hier bij elkaar gekomen om het Avondmaal te vieren. Onze Heer heeft deze maaltijd ingesteld.
Bijbelse doop Met de doop in de knoop.
Transcript van de presentatie:

Fundamenten van De Brug

Wat hebben we besproken? Hoe ziet de mens uit deze eeuw er eigenlijk uit? Wat betekent het om volgeling van Jezus te zijn? Hoe openbaart God zich? Het belang van onderwijs? Hoe lezen we de bijbel op een juiste manier? Wat is een sacrament? En wat gebeurt er als we dopen? Wat is avondmaal eigenlijk? Hoe zit het met de drie eenheid? Welke plek moet profetie in de gemeente hebben?

Waarom een fundament?

De postmoderne tijd Verlichting: als ik het niet kan verklaren, bestaat het niet. Romantiek: als ik het niet voel, bestaat het niet. Niet wij, maar Jezus Christus staat centraal!

Levenslang leren 2 Timoteüs 3:16-17 Elke schrifttekst is door God geïnspireerd en kan gebruikt worden om onderricht te geven, om dwalingen en fouten te weerleggen, en om op te voeden tot een deugdzaam leven, zodat een dienaar van God voor zijn taak berekend is en voor elk goed doel volledig is toegerust.

Doop en avondmaal Wat is een sacrament ook alweer? Romeinen 6: 3-4 Weet u niet dat wij die gedoopt zijn in Christus Jezus, zijn gedoopt in zijn dood? We zijn door de doop in zijn dood met hem begraven om, zoals Christus door de macht van de Vader uit de dood is opgewekt, een nieuw leven te leiden.

Avondmaal 1 Korintiërs 10: 14-17 Om deze reden moet u, geliefde broeders en zusters, u verre houden van afgodendienst. Ik spreek tot verstandige mensen, dus u kunt wat ik nu zeg naar waarde schatten. Maakt de beker waarvoor wij God loven en danken ons niet 1 met het bloed van Christus? Maakt het brood dat wij breken ons niet 1 met het lichaam van Christus? Omdat het 1 brood is zijn wij, hoewel met velen, 1 lichaam want wij hebben allen deel aan dat ene brood.

Profetie 1 Korintiërs 14: 1 en 5 Jaag de liefde na en streef naar de gaven van de Geest, vooral naar die van de profetie. Ik zou willen dat u allen in klanktaal kon spreken, maar ik wil nog liever dat u profeteert.

Drie-eenheid De Godheid is zowel één als drie. Dat betekent één in zijn God-zijn, maar drie in zijn Persoon-zijn. De leer van de Drie-eenheid is zo ontzettend belangrijk, omdat het laat zien dat relaties zo belangrijk zijn. Het laat zien dat God in Zichzelf uit onderlinge relaties bestaat en dus liefde is.