Algemene Ledenvergadering

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
MR Vlinderbos jaarverslag 2012 – Wij zijn de MR! Oudergeleding:  ………….contactpersoon Ouderraad  Hans Waldercontactpersoon Bestuur  Yolande Bakker.
Advertisements

Hoe werkt een (gemengde) VvE?
OUDERRAAD Vrije Lagere School
JAARVERGADERING 1 OKTOBER Agenda  Opening  Agenda  Rondvraag  Notulen jaarvergadering 2011  OR  MR  Directie/Team obs De Bussel.
Ouderraad Jaarvergadering 2012
Ouderraad Vondelschool. Wat is de OR? De Ouderraad van de Vondelschool is niet alleen een feestcommissie! De OR onderneemt ook: – Ondersteuning activiteiten.
Algemene Ledenvergadering
Algemene ouderavond Ouderraad De Amersfoortse Berg 6 maart 2012
MEDEZEGGENSCHAPSRAAD
Algemene Ledenvergadering 19 maart 2014 Woensdag start 20:00 uur.
Huishoudelijk reglement  Doelstellingen  Bestuur  Werkgroepen  Projectverantwoording.
De ouderraad Woensdag 17 september 2008 KBS De Ark KBS De Ark van Noach Presentatie De ouderraad Nicolet in ‘t Anker.
5 november 2009 Inge de Leede en Siska Rasing. 1)Wat doet de ouderraad? 2) Wie zijn de leden van de ouderraad? 3) Bijeenkomsten? 4) Welke middelen hebben.
Ouderraad 29 september 2010.
Programma welkom presentatie OV stemmen van de leden
Voorstelling Ouderraad
WELKOM Jaarvergadering ouderraad
Mogen wij ons even voorstellen? Oudercomité ‘t Keperke.
Oudervereniging t’Warmelinck
Algemene Ledenvergadering 2009/2010
Ouderraad olfa Schooljaar Klasvergaderingen – September 2015.
Agenda 1.Opening 2.Introductie 3.Verslag activiteiten van het afgelopen jaar 4.Financieel verslag en begroting 2014/ Verslag kascommissie 6.Afscheid/
Agenda ALV 2015 Opening Mededelingen Financiën
Algemene Ledenvergadering 8 oktober Inleiding Welkom en opening door de voorzitter van de OV Ingekomen stukken en mededelingen Voorstellen Schooladviescommissie.
Ouderraad Verantwoording 2014/2015 en Begroting 2015/2016 4e Montessorischool De Pinksterbloem.
Jaar 2015…. Terugblik volgt straks…. Maar eerst even…
Jaarvergadering Ouderraad 15-oktober-2015.
Informatieavond Flora 21 september 2015 Oudervereniging Medezeggenschapsraad.
Algemene ledenvergadering februari Agenda 1.Opening en mededelingen 2.Verslag van de algemene ledenvergadering op 11 februari Jaarverslagen:
Groepsvereniging & Beheerstichting. Je hebt een Scouting groepsvereniging, maar wat nu …….? Kennisnetwerk Scouting Nederland.
Jaarvergadering 7 juni schooljaar Oudervereniging katholieke basisschool St. Antonius te Schin op Geul.
Ouderbijdragen & bestemmingen 19 april Inhoud 1.Welke ouderbijdragen? 2.Waarom ouderbijdragen? 3.Hoeveel begroting 2011 – 2012 ? 4.Waarom voorstel.
Jaarvergadering DV/DR Maandag 07 maart Agenda Opening Ingekomen stukken Notulen jaarvergadering 20 maart 2015 Jaarverslag dorpsvereniging 2015 Jaarverslag.
Theresia Oudervereniging. Vergaderingen De oudervereniging vergadert ongeveer zes keer per jaar, waarbij een vertegenwoordiger van het team aanwezig is.
Penningmeester KBO 10 december 2013 KBO OVERIJSSEL.
Ouderraad RKBS Willibrord. Organogram Bestuur Voorzitter (Nathalie Eberharter) Stelt samen met de secretaris de agenda op voor de vergaderingen Zit de.
Sinterklaasfeest Pepernoten bakken School versieren met kerst Kerstactiviteiten Pasen Wandelvierdaagse Contacten ouders op informatieavonden Contacten.
NOTULEN Algemene Ledenvergadering Oudervereniging Montini, gehouden op 12 september 2013.
Gewenste organisatie. Bestuur Voorzitter Vacature Penningmeester Bestuurslid Clubhuis Vacature Bestuurslid tennis-technische zaken Vacature Algemeen bestuurslid.
Jaarvergadering dinsdag 25 oktober 2016 WELKOM Op de jaarvergadering van de OR.
Bestuur Fragiele X Vereniging
ALV NBSB Vrijdag 10 maart 2017.
Algemene Ouderavond 10 oktober 2016.
Algemene Leden vergadering 2016 Oudervereniging Athena
Cathelijne Uit den Boogaard
Namens de OR ouders/ leden van de Schothorst
OUDERVERENIGING DE WISSEL - SCHOOLJAAR 2015/2016
KOM EN BESLIS MEE OVER DE ACTIVITEITEN VAN UW PV
Medezeggenschapsraad
Algemene ledenvergadering 20 oktober 2017
Statuten / oprichtingsactie d.d
Evaluatie Brainstorm avonden & vervolgstappen
Algemene ledenvergadering
Oudervereniging Andersenschool
Oudervereniging Schooljaar
Terugblik volgt straks…
Oudervereniging van Dijck
OR Wonderwind financieel (centjes)
Jaarverslag 2017 – 2018 Medezeggenschapsraad Kbs De Howiblo
WIJ STELLEN U GRAAG DE VRIENDENKRING VOOR Het bestuur van de vriendenkring is sinds dit schooljaar vernieuwd. De Vriendenkring.
Ouderraad Wilbertschool Een leuke schooltijd maak je samen.
Algemene Ledenvergadering
Jaarverslag Ouderraad Schooljaar
Algemene Ledenvergadering
Financieel verslag + Verslag Kascontrolecommissie
Agenda Kort verslag vorige vergadering Jaarverslag 2018
Meld u aan als lid van de Ouder Advies Raad (OAR)
Jaarverslag Ouderraad Schooljaar
Programma van de avond Opening Voorstellen Doelen en kaders ouderklankbord Delen van ervaringen diverse activiteiten Wat leeft er onder de ouders? Vervangersproblematiek.
Activiteiten Commissie
Transcript van de presentatie:

Algemene Ledenvergadering 2016-2017 Note: Voor de volgende uitnodiging ALV nogmaals datum en tijdstip vermelden.

Agenda 1. Opening 2. Mededelingen 3. Jaarverslag 4. Begroting 5. Rondvraag/Afsluiting

Opening Oudervereniging Basisschool De Hofstee Doel: de goede relatie tussen ouders en school te bevorderen, op zodanige wijze, dat de werkzaamheden van de vereniging bijdragen aan het optimaal functioneren van het onderwijs Leden: Alle ouders, die de ouderbijdrage van hun kind(eren) hebben voldaan zijn automatisch lid van de oudervereniging Bestuur: Het bestuur van de OV wordt uitgevoerd door de ouderraad, bestaande uit minimaal 7 en maximaal 12 personen. Binnen de ouderraad zijn een voorzitter, secretaris en penningmeester aangewezen, het dagelijkse bestuur

Mededelingen Notulen vergaderingen OV Notulencommissie Kascontrole commissie Note: Corné Mol leest de notulen door en zal accorderen. Vervolgens zullen notulen/presentatie op de site worden geplaatst. Daar er niet voldoende mensen aanwezig waren voor de kascommissie heeft de Ouderraad besloten hier 2 ouders voor de benaderen.

Jaarverslag Vanaf dit schooljaar zal de ouderraad zorgdragen voor een jaarverslag, welke, voorafgaand aan elke ALV, via de nieuwsbrief/website gedeeld zal worden. Binnen dit jaarverslag zal een korte impressie worden gegeven van de verschillende werkgroepen, die we binnen een schooljaar kennen. > Sinterklaas > Kerst > Carnaval > Pasen > Sportevenementen (schoolvoetbal – en schoolhandbaltoernooi) > Sportdag en sponsorloop > Avond 4 daagse > Groep 8 cadeau > Schoolreis Voor het financiele jaarverslag en de begroting voor 2016-2017 verwijzen we u graag door naar Basisonline

Jaarverslag (financieel)/ Begroting Note: Jaarlijks wordt er een begroting gemaakt voor de vieringen/festiviteiten, die, vanuit de gezamenlijkheid tussen RKBS de Hofstee en de Oudervereniging De Hofstee, worden georganiseerd. Hierover zal jaarlijks, middels het financiële jaarverslag, verantwoording over worden afgelegd richting de leden tijdens de ALV. Bepaling van een wijziging van de ouderlijke bijdrage zal ook tijdens de ALV belegd worden. De Ouderraad heeft besloten om de reservering van gelden te laten slinken. En dit geld aan te wenden voor het, om-het-jaar, organiseren van een schoolfeest. Dus ene jaar bijdrage aan schoolreisje en andere jaar bijdrage aan schoolfeest. De precieze besteding en invulling van zo’n schoolfeest moet nog vorm krijgen. Daarnaast reserveren we jaarlijks ook geld om op termijn wederom een investering te kunnen doen in de aankoop van nieuwe school T-shirts. Dit jaar kopen we een aanvulling op de huidige shirts, maar toekomstig zal dit ook weer een keer in z’n geheel moeten worden vervangen.

Rondvraag/afsluiting