De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Jaarverslag Ouderraad Schooljaar

Verwante presentaties


Presentatie over: "Jaarverslag Ouderraad Schooljaar"— Transcript van de presentatie:

1 Jaarverslag Ouderraad Schooljaar 2017-2018

2 De samenstelling van de ouderraad
• Emily van Zon en Lieke van Vught zijn bij aanvang van schooljaar de ouderraad komen versterken • Lopende het schooljaar is Koen Lakwijk afgetreden als algemeen lid van de ouderraad. • Bij de start van dit schooljaar zal Anita Kelders aftreden. Daardoor zijn we opzoek naar een nieuwe penningmeester • De ouderraad is 8 keer bij elkaar gekomen. De school is tijdens deze overleggen vertegenwoordigd door Irma van de Wal. De leden van de ouderraad zijn: Maaike van Alphen (voorzitter) Anita Kelders (penningmeester) Monique Bakker (secretaris) Monique Lemmens Amber van Oers- Hornix Emily van Zon Lieke van Vught

3 Activiteiten De ouderraad heeft activiteiten (mede) georganiseerd en/of gefinancierd uit de ouderbijdrage. Sinterklaas • De commissie Sinterklaas bestaande uit een aantal leerkrachten en een aantal leden van de ouderraad hebben een gezellige Sinterklaasochtend georganiseerd. De ouderraad heeft gezorgd het uitnodigen van Sint en zijn Pieten op school en voor wat lekkers. • Groep 1 tot en met 5 hebben een spetterend optreden gegeven voor de Sint en voor een grote opkomst van ouders. • Groep 6,7 en 8 hebben Pieten gym gedaan.

4 Wereldfeesten Suikerfeest
Door het samen lopen van het suikerfeest en andere activiteiten op school, als het schoolreisje en avond vierdaagse en de afwezigheid van Stephan hebben dit jaar geen feestmiddag gegeven op school. We hopen dit volgend jaar zeker wel weer te doen. En zoeken nog ouders die dit willen oppakken. De foto is van vorig jaar zo zien we het dit jaar graag weer.

5 Wereldfeesten Kerst De ouderraad heeft wederom een oproep gedaan aan alle ouders om iets te maken voor het kerstdiner. Ook dit schooljaar stonden er in alle groepen tafels vol met lekkers gemaakt door de ouders. Alle kinderen hebben genoten van hun kerstdiner in de klas. Aansluitend hebben alle klassen een spetterend optreden gegeven podium in de Walnoot. Alle kinderen en veel ouders zaten in de zaal. De ouderraad heeft deel genomen aan de kerstmarkt op Selissen. Hiervoor is een kraam ingericht met helium ballonen en een loterij met heel veel mooie prijzen. De lootjes en ballonen zijn op de kerstmarkt verkocht met als doel om extra geld te verdienen voor het organiseren van meerdere activiteiten op school.

6 Wereldfeesten Pasen De ouderraad heeft de paashaas weer weten te strikken om wat lekkere paaseitjes te brengen voor alle kinderen.

7 Carnaval Carnaval op school
De carnavalsviering is door de commissie van leerkrachten en ouderraad georganiseerd. Iedereen was mooi verkleed, er werd gehost, er werd gesnoept en als verrassing kwam de prins met zijn gevolg langs om met eigen ogen te zien hoe goed wij op school carnaval kunnen vieren. Een gezellig feestje!

8 Carnaval Carnavalsoptocht
Leden van de ouderraad hebben een mooie raket gemaakt en met alle kinderen die meeliepen en samen met hun ouder(s) ruimte pakken. Ze hebben al hun creativiteit gestopt in een mooie en kleurrijke deelname aan de kleine indetrek. We hebben de 2e prijs gewonnen!

9 Schoolreisje In samenwerking met de leerkrachten zijn de schoolreisjes georganiseerd
Schoolreisje onderbouw De onderbouw ging met bussen naar Monkey town in Veghel. Alle kinderen kregen frietjes en drinken. De leerkrachten hebben de begeleiding verzorgd.

10 Schoolreisje Schoolreisje bovenbouw
De bovenbouw is naar Drievliet geweest. De begeleiding bestond uit leerkrachten en een aantal leden van de ouderraad. Leden van de ouderraad hebben gezorgd voor de verspreiding, inname en wassen van alle schoolshirts. En ook voor een snoepzakje in het park.

11 Avondvierdaagse Samen met de leerkrachten en een aantal ouders hebben we gezorgd voor een ranja post langs de route, daar was koffie/thee en ranja met wat lekkers tijdens de wandelavonden. We hebben dit jaar voor het eerst meegelopen met de 10 km

12 Ouderhulp De ouderraad heeft vorig schooljaar samen met de leerkrachten een plan opgesteld om ouders te betrekken bij de activiteiten op school. Er zijn aanmeldingen opgehaald en deze zijn verwerkt in een lijstje met namen per activiteit. Bij enkele activiteiten is een beroep gedaan op de ouders die hebben aangegeven te willen helpen op school. Ook voor dit schooljaar hebben willen wij weer de hulp van ouders inroepen. Dit gaan we anders inrichten dmv het gebruik van het ouderportaal en intekenlijsten in de klassen. Alle hulp is welkom!!

13 En verder……. De leden van de ouderraad hebben alles besproken wat zij verder belangrijk vinden met betrekking tot de school. Stephan heeft als directeur, en Irma als interim directeur, regelmatig de ouderraad om advies gevraagd. We publiceren de verslagen van de ouderraad op de website.

14 Ouderbijdrage Met uw ouderbijdrage gaan we op schoolreisje en organiseert de ouderraad leuke activiteiten op school. Het is fijn als we alle ouderbijdrage op tijd ontvangen. We hebben gemerkt dat het soms erg lastig is om de ouderbijdrage te betalen. Dat is niet nodig, voor de mensen die het niet kunnen betalen kan de gemeente vaak iets betekenen. In de brief over de ouderbijdrage staat wat u moet doen. Wacht daar niet te lang mee.

15 De kascontrole is uitgevoerd door Monique Broeren en Pieter van de Ven
Kascommissie De kascontrole is uitgevoerd door Monique Broeren en Pieter van de Ven Zij hebben de penningmeester decharge verleend. Bedankt hiervoor!

16 Nieuwe Kascommissie?

17 We maken er weer een mooi
Schooljaar van Bedankt voor uw komst!!


Download ppt "Jaarverslag Ouderraad Schooljaar"

Verwante presentaties


Ads door Google