In actie voor de allerarmsten

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
1.
Advertisements

Stichting Dorcas Een aantal mensen hebben Dorcas opgericht. Samen willen zij de allerarmste mensen helpen. Dit doen zij door geld, maar ook spullen in.
Hulp & ontwikkeling Vandaag de dag leven ruim één miljard mensen in extreme armoede. Goed voedsel is voor velen onbetaalbaar en mensen.
De startende diaken 1 1.
Thuiszorg en zorg voor wezen, Zuid-Afrika.
Dorcas is een internationale hulporganisatie die in twintig landen in Oost-Europa en Afrika projecten van lokale partnerorganisaties ondersteunt. Dorcas.
Onderwijs voor kansarme kinderen in Roemenië
Noot voor de workshopgever: Deze presentatie kan gebruikt worden als inleiding bij de workshop en de activiteit rondom het uitdelen van de 25 mei actie.
.... Opzien naar de Ene is omzien naar de ander Michacampagne 2012 We lezen: Jesaja 58: 1 – 8 Preek over gaat over: 'recht doen' Het eerste lied: Gezang.
Zondag 3 februari 2013 Gezamenlijke dienst Prot. Gemeente Bussum Diaconaal project voor de Reformed Church of Tiszaszentimre in Hongarije. Thema van de.
Heb je God wel eens ontmoet?. 40 liter meel! Hoeveel pannenkoeken kun je daarvan wel niet bakken??!
Ontwikkeling van kleine bedrijfjes in Moldavië.
Winterhulp voor Oost-Europa
Noodhulp Syrië 1. Syrië Syrië is een land in het Midden- Oosten en heeft ca. 4,5 keer de oppervlakte van Nederland. Het land telt ruim 20 miljoen inwoners.
Een kans voor plattelandshuishoudens in Albanië
DORCAS VOEDSELACTIE 2014.
Armoede in België Enkele armoedecijfers in het kader van de actie “Rode Centjes”
Armoede in België Enkele armoedecijfers in het kader van de actie ‘Rode Centjes’.
DiaconAction Wat is DiaconAction Diaconie & Actie Jongeren komen in november en december in het hele land in actie voor mensen in hun eigen omgeving.
In actie voor de allerarmsten
november DiaconAction Wat is DiaconAction Diaconie & Actie Jongeren komen één weekend in het jaar in het hele land in actie voor mensen.
Microkredieten voor vrouwen en mannen in zuidwest Kenia.
Het Nederlands Bijbelgenootschap brengt de Bijbel dichtbij.
Help vluchtelingen nu. Miljoenen ontheemden Conflicten in Syrië en Irak zijn op dit moment de oorzaak van miljoenen ontheemden.
De preek gaat over 1 Timotheüs 4: 1 - 5: 2 1 Timotheüs 5: Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Het eerste lied: Opwekking 717 In.
Jubileumproject Ark Mission 100 jaar
De Dorcas Voedselactie Dorcas legt zich niet neer bij honger en diepe armoede in de wereld. Daarom organiseren we jaarlijks een actieweek, waarin duizenden.
Help vluchtelingen nu. Miljoenen ontheemden Conflicten in Syrië en Irak zijn op dit moment de oorzaak van miljoenen ontheemden.
NOODFONDS VOOR VLUCHTELINGEN. Opvang en hulp: in regio, onderweg en in Nederland Het noodhulpfonds richt zich op drie deelterreinen: opvang van vluchtelingen.
Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Het eerste lied: LvdK 125: 1, 2, 3 We lezen: 2 Samuël 6: 1 – 11 2 Samuël 6: 12 – 23 De preek gaat.
Welkom Voorganger: Ds.mevr. Marijn Rohaan Kind van de zondag: Minahil DanielOrganist: Anne KroezeOuderling: Egbert DuurkoopLezingen: Jesaja 58: 3-11 Mattheus.
El Niño treft Afrika. Hongersnood in Afrika In grote delen van Afrika voltrekt zich een grote humanitaire ramp door de gevolgen van El Niño. Na maanden.
Wandelen voor Water Simavi facts and figures Opgericht in landen: Ghana, Kenia, Malawi, Oeganda, Tanzania, Bangladesh, India, Indonesië en.
Job en businesscenter in Korça, Albanië.
Kinderen van de Hervormde Zondagsscholenbond in actie voor kinderen in Oost-Europa.
Dit is Dorcas Dorcas is een christelijke hulporganisatie die mensen in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika helpt die door grote armoede,
Dit is Dorcas Dorcas komt in actie voor mensen in nood en diepe armoede, ongeacht hun religie, ras, geslacht of politieke overtuiging.
Dit is Dorcas Dorcas is een christelijke hulporganisatie die mensen in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika helpt die door grote armoede,
Ook de buik vol van honger? Collecte voor Rwanda.
De collecte is voor Red een Kind. Red een Kind geeft toekomst aan kinderen in armoede een verbindt hen met mensen in Nederland Helpt kwetsbare kinderen.
nl Zending over Grenzen helpt mensen in nood in Oost-Europa; op weg naar een zelfstandig bestaan.
Roma kinderopvang in de Oekraїne. Wereldwijd leven miljoenen mensen in diepe armoede. Dorcas legt zich hier niet bij neer.
De Dorcas Voedselactie Dorcas legt zich niet neer bij honger en diepe armoede in de wereld. Daarom organiseren we jaarlijks een actieweek, waarin duizenden.
De naam Dorcas Een van de eerste christenen. ‘Deze was overvloedig in goede werken, en in liefdegaven die zij schonk’, Hand.9:36. Inspiratiebron.
COLLECTE GEVANGENENZORG NEDERLAND. DE ORGANISATIE Wat? Een christelijke vrijwilligersorganisatie Doel? Ondersteuning en begeleiding van gevangenen en.
Help vluchtelingen nu.
Goederenactie 2017 Oekraïne Stichting voor Zending en Diakonaat
Naar zondagsschool in een sloppenwijk
Haïti zwaar getroffen door orkaan Matthew
<datum> <plaats>
Dorcas: In actie voor de allerarmsten
De Dorcas Voedselactie
6 – Kun je steeds opnieuw beginnen?
Pakketten voor gezinnen in Oost-Europa
Afgelopen najaar bereikte de vluchtelingenstroom uit Syrië Europa
Het behoud van vrede en het herstel van een veilig bestaan voor de bevolking in Myanmar. Daar zet Alin Thit zich voor in.
De Dorcas Voedselactie
Wereld in 2018… Oorlogsgeweld in Jemen, Syrië en Nigeria.
Collecte Noodhulp ZOA.
2016: extreme droogte in de Hoorn van Afrika 2016: extreme droogte in de Hoorn van Afrika. 10 miljoen mensen leden honger.
De collecte is voor Red een Kind.
Vluchtend voor oorlog en onderdrukking
1 1 1.
Mag ik ook naar school?.
1 1 1.
Mag ik ook naar school?.
De kerk als plek van hoop en herstel - Syrië
Jubileumactie 70 jaar BCGV/CGK-Vrouw
[Voeg eigen informatie over uw gemeente en/of de collecte toe]
Zorg voor eenzame ouderen in Moldavië
Transcript van de presentatie:

In actie voor de allerarmsten Dorcas Kledingactie In actie voor de allerarmsten

In actie voor de allerarmsten Wereldwijd leven miljoenen mensen in diepe armoede. Dorcas legt zich hier niet bij neer en werkt samen met lokale partnerorganisaties aan de ontwikkeling van mensen en hun gemeenschappen. Dorcas is een christelijke organisatie en laat zich inspireren door Mattheüs 25:31-46 uit de Bijbel: zorgen voor de armen en verdrukten. Met de hulp van tienduizenden actieve vrijwilligers en donateurs ondersteunen we structureel 177 projecten in 17 landen. Ook bij noodsituaties komen we in actie.

Mattheüs 25:35,36 ‘Want ik had honger en jullie gaven mij te eten, ik had dorst en jullie gaven mij te drinken, ik was een vreemdeling en jullie namen mij op, ik was naakt en jullie kleedden mij, ik was ziek en jullie bezochten mij, ik zat gevangen en jullie kwamen naar mij toe.’

Dorcas Kledingactie Ieder voorjaar organiseert Dorcas een grote kledingactie voor de allerarmsten. Op ruim zeventig locaties in het land zamelen vrijwilligers kleding, schoenen en huishoudlinnen in waarmee mensen in Oost-Europa en Afrika geholpen worden.

Wie zijn de ontvangers? De hulp gaat naar oude mensen die onmogelijk van hun pensioentje rond kunnen komen, gehandicapten en chronisch zieken – de kwetsbaren in de samenleving.

Kleding op transport In vorige jaren zijn ruim 150 transporten met hulpgoederen verzonden naar onder meer Moldavië, Oekraïne, Albanië, Lesotho, Roemenië.

Hoe werkt het? Dorcas deelt de ingezamelde kleding gratis uit aan de allerarmsten in de projectlanden. Wij werken daar via lokale partners (kerken en organisaties) zodat wij er zeker van zijn dat de kleding terechtkomt bij de mensen die dat het hardst nodig hebben.

Hartelijk dank voor uw bijdrage! Helpt u mee? Hartelijk dank voor uw bijdrage!