HOE TALRIJK ZIJN UW WERKEN HEER ! Psalm 104:24 Jeroen Sytsma.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
‘Wees vruchtbaar en word talrijk; bevolk de aarde en onderwerp haar; heers over de vissen van de zee, over de vogels van de lucht, en over al het gedierte.
Advertisements

DE ADEM VAN GOD Wat hoort in dit rijtje niet thuis: bijbel, kerk,
Waarom stierf Jezus aan het kruis?
Psalm 104:1-31 NBV.
Het Scheppingsverhaal.
Geluk intro De warme zonnestralen dalen neer
De schepping.
Opwekking voor Kinderen 220
Orchideeën Met haar wel soorten wereldwijd zou de orchideeënfamilie best de grootste bloeiende plantenfamilie kunnen zijn. Enkele daarvan zie je.
God prijzen omdat je vreugde vindt in Hem Prijs de HEER, mijn ziel.
Werk zolang het dag is Preek over Prediker 11:1-6.
Parasjah (=“gedeelte”) van vandaag
Vader, wie bent u?.
Preek over Gods Almacht
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie © Universal Songs t/a Samuel Music 1/5 IK VERTROUW OP U (Peter van Essen) Ik vertrouw op.
De schepping In het begin heeft God de hemelen en de aarde gemaakt.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Welkom in deze kerkdienst
Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Voorlezer: Michael van Casand We lezen: Genesis 1 Psalm 104: Openbaring 21: 1-5 De preek gaat.
Serenade van de “ nachtegaal.”
Godsdienst.
Suus,Juul,Lieke en Kimmie Van Suus,juul,liek en Kimmie
Preek n.a.v. Zondag 41. Wijsheid, vroomheid en seksualiteit 1. Salomo?  Geschikte figuur?  Betere leraren  Wijsheidsleraar  De spreker een man.
“Laat Christus’ woorden in al hun rijkdom in u wonen” Kol. 3,16a
Werken... Hoe en Waarom Slaven, gehoorzaam uw aardse meester in alles, niet met uiterlijk vertoon om bij de mensen in de gunst te komen, maar oprecht.
Welkom in deze kerkdienst
Zeer goed. Mens, wie ben je? Je zou kunnen antwoorden: Een zondaar Een damp Een vat vol tegenstrijdigheden Een tragisch verschijnsel Een destructief wezen.
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Michazondag: Over de strijd tegen armoede en onrecht Thema 2014: Heel de schepping We lezen: Psalm 8 Romeinen 8: 18 – 24 Alle liederen worden tijdens de.
Welkom in deze kerkdienst
Thema: mijn Schepper is mijn Vader
X Wees W X kker Vrijdag 5 juni 22 uur. Welkom Voorganger: Ds. J.M. Rohaan Ouderling van dienst: J. Boersma Organist: H. Teunis Schriftlezing: Ps. 104:
Het eerste lied: Gezang 132 Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Voorganger: ds. Jeroen Sytsma We lezen: Johannes 19: 23 – 30 De preek.
Welkom in deze kerkdienst
Welkom.
In deze dienst zal Ds. Verbree Voorgaan
God als Vader en Zijn schepping (1) God ook jouw Vader? Gods voorzienigheid Schepping of evolutie Doet God iets aan het kwaad?
In God geloven Wat is geloven? Tot geloof komen Bestaat God? God laat Zich kennen.
Welkom en Afkondigingen > ♪8:1,3 ♪283:1,5 ♪25:2,6 ♪8b:2,3,4 ✝GEN1:26-2:3 ♪513 ✝EXO20:8-11 ♪365:2 ✝MAT6:25-34 ♪316:1,4 ♫571 :ref. 2x ♪415.
SCHEPPING EN VERWONDERING. De Bijbel begint met te vertellen wie God is en wat de verhouding tussen de schepping en Hem is. Hij is de Schepper die Zijn.
Persoonlijkheid van de Geest
Welkom Dankdag kinderdienst VOEDSEL & VREUGDE.
Mooi mens! Genesis 1:26-28 & 31 “God zei: ‘Nu wil ik mensen maken. Ze moeten op mij lijken. Ze zullen de baas zijn over de vissen in de zee en de vogels.
In het begin schiep God de hemel en de aarde.
Vis in het water Genesis 1:20-23
19 – Supergoed of totaal bedorven?
Les 7 Schepper Wat doe ik hier vandaag?
Zingen Psalm 20 Vers 1 Moge de HEER u antwoord geven,
Natuur speurtocht Genesis 2:1 Opdracht:
Welkom in deze kerkdienst
Blok II God de Vader In de komende zes lessen leer je God de Vader beter kennen door te kijken naar wat Hij gedaan heeft en nu nog doet.
Psalm 8 Heer, wat bent U goed! U ziet alles en iedereen op de aarde.
1.
Welkom in deze kerkdienst
Seniorenbijeenkomst 15 februari 2018
Het Scheppingsverhaal.
Welkom in deze kerkdienst
Geloofsbelijdenis.
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Psalm 8 Ga zo met de schepping om dat Gods roem op aarde zichtbaar blijft.
Welkom in deze kerkdienst
Geduld met God.
1.
Gods toekomst voor dieren Van schepping tot nieuwe schepping Raymond R
Transcript van de presentatie:

HOE TALRIJK ZIJN UW WERKEN HEER ! Psalm 104:24 Jeroen Sytsma

Indeling van de preek 1. Hoe talrijk zijn uw werken Heer! 2. Alles hebt u met wijsheid gemaakt 3. Vol van uw schepselen is de aarde 4. dus zullen zondaars verdwijnen uit de schepping

1. Hoe talrijk zijn uw werken Heer! Veel verschillende natuur en soorten Grote aantallen God schiep de intelligentie van de mens, die zelf kan dingen kan bedenken De schepping is niet mooi omdat die nuttig is, maar omdat God die schiep

2. Alles hebt u met wijsheid gemaakt Goede kwaliteit komt met wijsheid tot stand Alle dieren en planten apart, en hun onderlinge samenhang, zijn met wijsheid geschapen Uitdaging voor de mens: de schepping onderzoeken en gebruiken Aansporing voor de mens: de eenheid van de schepping bewaken en intact laten.

3. Vol van uw schepselen is de aarde God schept steeds weer opnieuw Psalm 104 houdt schepping en Schepper heel dicht bij elkaar Onze roeping als kinderen van de Schepper: Meer Minder Anders

4. dus zullen zondaars verdwijnen De schepping is mooi, maar ook gevaarlijk God is een beschermer De zondaars verdwijnen pas in de toekomst Een zondaar is iemand die geen respect heeft voor de schepping Laten we onze geloofsbelijdenis samen met de vogels zingen!