Het Grote Participatie Debat Vrijdag 2 september deSingel.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Wat doet e-cultuur? Klaas Kuitenbrouwer, Kunstraad Groningen, 7 maart 2010.
Advertisements

De Horstgemeenschap Van passanten tot participanten.
Subsidiëring in het kader van het Kunstendecreet: Projectsubsidies: - Voor kunstenorganisaties, kunsteducatieve en sociaal-artistieke organisaties - Periodieke.
V E R N I E U W E N D D E N K E N, V E R N I E U W E N D D O E N 1 Project Kunstwerk Diepenheim • Korte terugblik •Resultaten verkenningfase • Projectplan.
Ronde tafel 19 januari Missie o2 consult Missie »Onze missie bestaat erin om bij de planning en de uitvoering van projecten »die verband houden.
voorzitter Johan Cruyff Foundation
Vereniging van de Toekomst America 24 september 2007.
Van visie naar actie.
Opzet van de workshop Kennismaken
Laat Nederland van zijn beste kant zien! Workshop Fondsenwerving 21 oktober 2008 Freek Mekking & Eylem Tanir Projectadviseurs Diversiteit Oranje Fonds.
Armoedebeleid Gent Armoedebeleidsplan Gent
Randstad Diversity START TO TALENT
Derde partij: tussen droom en daad
1 Samenlevingsopbouw en de zorg voor welzijn Gekaderd in de zorg voor welzijn / welzijnszorg is samenlevingsopbouw 1. De aanduiding van een perspectiefverschuiving.
Leuvens Fonds ter Bestrijding van Kinderarmoede (LFBK)
Je Creatief Quotiënt verhogen ‘creatieve ontwikkeling van talent’
© 2008 Universitair Ziekenhuis Gent1 DIVERSITEIT EN GELIJKE KANSEN: projecten 2012 Commissie Emancipatiezaken19 maart 2013Geerte Van den Driessche.
De beste krachten, zoeken, vinden en… ook inzetten
Vrijdag 16 mei 2008 Brussel – Vlaams Parlement 2e Studiedag Brede School in Vlaanderen en Brussel Steunpunt GOK Departement Onderwijs Agentschap Sociaal-Cultureel.
Vrije-CLB-Koepel vzw Driemaal Taal Kansenbevordering in de hedendaagse CLB- praktijk taalstimulering
Geen woorden maar daden!? Over het belang van een actieve seniorenraad
112 juni 2012 Handreiking Gezonde Gemeente Handreiking Gezonde Wijk Betrekken van burgers bij opstellen en uitvoeren van lokaal gezondheidsbeleid.
Begeleidingsplannen GGZ
Afdeling Ondersteunings Plan Gerrit Willems 30 september 2010 Kamer Centrale Zuid-Holland Noord.
Jongeren Preventie Team
Project “De brede huiskamer”. Ontstaan Huiskamers ( 4 tot 13 jarigen ) Onvoldoende gebruik buitenschoolse opvang (BSO) Onvoldoende deelname naschoolse.
“Let’s talk about you & me”
15 juni 2005 SOCIALE KWALITEIT: VOORZIENINGEN OP MAAT EN OP PEIL.
Welkom.
“Hoe kunnen we “buiten” binnen halen?” Vrijdag 12 september 2014 workshop.
De PiëzoMethodiek Een bottom-up methode.
SESSIE 8 PLEIDOOI VOOR DUURZAME CULTUURBELEVING OP SCHOOL.
Amateurkunst nu en in de toekomst 28 mei 2011 Kunstfactor Sectorinstituut amateurkunst Missie Visie Kerntaken Hoofdlijnen beleid 28 mei 2011.
Crowdfunding en subsidies
Werksessie Een openbare ontmoetingsplek in de openlucht 20 juni 2014 Peter van Heek (VKK-FDG)
Een jaar verder Vernieuwing examenprogramma CKV
Een visie …. Een doel….. Een plan…. Migranten (ouderen) Wonen Zorg en Welzijn NRC Next 31 maart 2014 “Terwijl we ons blind staren op hoofdoekjes en etterbakjes,
Evaluatie Cultuurnota Provincie Drenthe Biblionet Drenthe, 17 december 2014.
Lerend netwerk.
Participatie en empowerment in gezondheidsbevorder ing Charlotte De Baets.
Voorgeschiedenis Initiatief provincie Projectgroep met 12/13 deelnemers Stichting DCF (i.o.)
Project Presentatie Team Coke ‘n Cherry: Project Presentatie Jasper:Projectleider Edwin:Teamleider Annop:Research Aron:Redacteur Mike:Visual Design /
Workshop sponsoring Delft voor Elkaar
Woonprogrammatie West-Vlaanderen
 Happy Valentine!!!! 
Social work Week 2.
Sociaal-artistiek praktijken. Uitgangspunt Minder goede levensomstandigheden vertrekpunt: problemen van de doelgroep Nadruk op cultuurparticipatie Veerkracht.
Maatschappelijke participatie samenwerking gemeente - Welstad Toelichting: Jaap Boer (coördinator vrijwilligerswerk/buurtwerker)
Versterking CliëntenPositie (VCP) mei ICF International Classification of Functioning, Disability and Health.
Huiskamers van de Buurt, Amsterdam. Huiskamer van de Buurt Een collectieve voorziening in de vorm van dag(deel)arrangementen voor mensen met een beperking.
Kwartiermakers(festival) Ondersteunt kwetsbare mensen, bevordert hun re- integratie en doorbreekt hun isolement. * Werken aan een meer positieve beeldvorming.
Kinderopvang en kleuterschool voor alle kinderen Investeren in de ontwikkeling van jonge kinderen uit kwetsbare gezinnen in Stad Gent.
Drentsestraat 14 – 3812 EH Amersfoort – Tel. (033) – Fax (033) – Wijk en Psychiatrie.
Meer verbinding, sociale cohesie en eigen/samen regie in de buurt Met het Buurtteam als stimulator, facilitator en begeleider van een samenleving die niemand.
Beleidsplan Tips en aandachtspunten vanuit cliëntenperspectief.
ViaVia Info-presentatie
Vereniging Kleine Kernen Limburg Kristel Ashra, projectadviseur
#EBJ16.
Lokaal Sociaal Beleid.
Welke leerpunten nemen we mee van de eerste twee jaar?
De valse tegenstelling tussen autonoom en instrumenteel (en meer)
De PiëzoMethodiek Een bottom-up methode.
Participatie en empowerment in gezondheidsbevordering
jaarlijkse bijeenkomst verenigingen aangesloten bij het lokaal fonds
OCMW Brugge Goede praktijkervaring
Wat? BONGO! Brussel Buitenschoolse Oefenkansen Nederlands in GO! Scholengroep Brussel Subsidies van het Agentschap Integratie en Inburgering Looptijd:
Omgevingswet en participatie
Thema 20 Online zelfhulp voor cliënten (groepen)
TALENTONTWIKKELING IN FLEVOLAND
Geen woorden maar daden!? Over het belang van een actieve seniorenraad
Transcript van de presentatie:

Het Grote Participatie Debat Vrijdag 2 september deSingel

Kunstendecreet Het ontwikkelen en toepassen van visie, concepten en processen die bijdragen tot de participatie, zowel als actieve deelname aan kunst als het confronteren met kunst, met aandacht voor maatschappelijke en culturele diversiteit. a)kwaliteit van de participatieve concepten en methodieken; b)kwaliteit van de procesbegeleiding; c)betrokkenheid van de deelnemers;

- kwaliteit van de participatieve concepten en methodieken - kwaliteit van de procesbegeleiding - betrokkenheid van de deelnemers. Belangrijke randvoorwaarde voor een kwalitatief participatief concept is de begeleiding door een of meerdere professionele kunstenaars. Dit kan eventueel samen met educatieve, culturele of sociale werkers. De actieve participatie van de doelgroep of deelnemers staat centraal. Zij zijn (mogelijk) betrokken bij de uitwerking of realisatie en evaluatie van projecten of activiteiten. De kwaliteit van dit participatieproces kan afgetoetst worden aan bijvoorbeeld het vernieuwende karakter ervan of de meerwaarde voor het veld. Online beoordelingscriteria

Het toegankelijk maken en het actief betrekken van diverse publieken. De betrokkenheid van de doelgroep en de procesmatige benadering even belangrijk zijn als het artistieke resultaat. De functie ‘participatie’ neemt het publiek als uitgangspunt. Dit onderscheidt ‘participatie’ van de publiekswerkingstaak bij de functie ‘presentatie’, waar het artistieke resultaat als uitgangspunt wordt genomen. Memorie van toelichting

Visienota Sven Gatz het ontwikkelen van intercultureel talent het verhogen van de culturele geletterdheid van het publiek co-creatie empowerment van kansengroepen projecten in het kader van stadsontwikkeling een divers personeelsbeleid

1) organisaties met hoofdfunctie participatie: a. participatie als enige functie b. hoofdfunctie participatie + één nevenfunctie 2) organisaties met nevenfunctie participatie: a. hoofdfunctie + participatie als nevenfunctie b. meerdere functies, waaronder participatie

Het Grote Participatie Debat Vrijdag 2 september deSingel