1 Mozes Zondag 7 augustus 2016. 2 Binnen 5 minuten gaat het over…

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Jesaja 55: 1 O, alle dorstigen, komt tot de wateren, en gij die geen geld hebt, komt, koopt en eet; ja komt, koopt zonder geld en zonder prijs wijn en.
Advertisements

God en ons.
‘voor de kinderen’.
Johannes 1:17 (NBV) De wet is door Mozes gegeven, maar goedheid (grondtekst: genade) en waarheid zijn met (in de persoon van) Jezus Christus gekomen. 14.
Romeinen 3:25b (NBV) Hij (de Vader) wil ons nu, in deze tijd, zijn gerechtigheid bewijzen: hij laat ons zien dat hij rechtvaardig is door iedereen vrij.
Jezus, Mohammed, Mozes en Boeddha
Het hart van verbondenheid
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
onze roeping als gemeente
Sta op en schitter.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Marcus 9.
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Hoe ver kijk jij echt vooruit?
Welkom in de samenkomst
Exodus 4 13 Exodus 4 13 Maar Mozes zei: ‘U moet het me niet kwalijk nemen, Heer, maar kunt u niet iemand anders sturen?
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Gods aanwezigheid maakt het verschil. Mozes was gewoon de schapen en geiten van zijn schoonvader Jetro, de Midjanitische priester, te weiden. Eens dreef.
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
Thema: Je bent geliefd… wees een zegen! Zondag 23 november 2014.
10 april 2016 Zoetermeer. Matteüs Maar Hij antwoordde hun en zeide: Een boos en overspelig geslacht verlangt een teken, maar het zal geen teken.
God heeft ons eeuwig leven geschonken –in zijn Zoon (1 Joh.5:11 / Zondag 1)
Noem God je Vader! (zondag 46). GOD?! Noem God je Vader! (zondag 46) GOD?! VADER!
Brief aan de Galaten -21- geloof – zegen- belofte-verbond.
Welkom Voorganger: Ds. J.M. Rohaan Ouderling van dienst: G. Lindenberg Organist: P. Buijnink Schriftlezingen: Genesis 3: 1 t/m 13.
HET KRUIS EN ZIJN SCHADUW. De volmaaktheid van het offer van Christus Hebreeën 9:
Prekenserie discipelschap 2.0 Hoe worden we door de bijbel gevormd tot discipel?
Johannes 16:5-8 5 En nu ga Ik heen naar Hem Die Mij gezonden heeft, en niemand van u vraagt Mij: Waar gaat U heen? 6 Maar omdat Ik deze dingen tot u.
De Geest en een Heilig Leven
Weet u niet dat wij die gedoopt zijn in Christus Jezus, zijn gedoopt in zijn dood? We zijn door de doop in zijn dood met hem begraven!
De doop geeft hoop.
Brief aan de Galaten -23- belofte – geloof - zonen.
Als God onze Vader is, hoe kunnen wij dan een kind van God worden?
1 Johannes. 1 v (God treedt in Jezus Christus naar buiten)
Geloof in het bovennatuurlijke
VERWACHTINGSDIENST….
Avondmaalsformulier 5 Christus gedenken
Het Evangelie naar JOHANNES studie 28 7 september 2017 Bodegraven.
Christelijke vrijheid
Ds. M.P. Vis, St Jansklooster Ouderling van dienst : Egbert Duurkoop Organist : Erik Hofstede Schriftlezing : Exodus 34: Mattheüs 17: 1-9 Kind van.
Wat geven we kinderen mee?
Getuigen van de opstanding
Praat met eerbied over God
Waar begin je aan? 1.
Spelregels en het spel Grammatica en praten Theorie en praktijk.
Les 8 Bidden kun je leren.
Johannes 20 : Maria stond te huilen bij het graf van Jezus.
Blok III De wet In de lessen 14 t/m 20 ontdek je welke betekenis
Les 6 Jezus geeft onverdiende liefde
Blok II God de Vader God bestaat uit drie personen.
Les 2 Een nieuwe tijd Wat doe ik hier vandaag?
Les 4 Twijfelen Wat doe ik hier vandaag?
Les 21 Jij en Genotsmiddelen
Les 12 De Zoon verlost Wat doe ik hier vandaag?
De Feesten van de Heer.
Les 18 Wat doe ik hier vandaag? Jij en vrienden
Weet wie je bent: volk vol verzet, Góds volk.
Les 2 Jouw keus of Gods keus?
Jezus is Geboren! In deze dienst zal Ds. R. Tigelaar voorgaan
Gezegend om recht te doen
Hongeren naar gerechtigheid Hongeren naar God zelf
Het Jodendom ± 1000 v. C..
Verheerlijking op de berg
3 Mogen ​liefde​ en trouw je nooit verlaten,
De waarheid is massief.
De brief aan de gemeente van Thyatira (Op. 2:18-29)
Doop “Waarom aarzel je nog? Sta op en laat je dopen. Laat zo je ongehoorzaamheid aan God van je afwassen, terwijl je Hem aanbidt.” (Handelingen 22:16)
gelijkenis van de zaaier
Bij de Vader Daar is het goed.
Transcript van de presentatie:

1 Mozes Zondag 7 augustus 2016

2 Binnen 5 minuten gaat het over…

3 Hebreeën 11:23 Door hun geloof konden Mozes’ ouders hem na zijn geboorte drie maanden verborgen houden. Ze vonden hun kind erg mooi en waren niet bang voor het bevel van de koning.

4

5 Handelingen 7:22 Mozes werd onderwezen in alle kennis van de Egyptenaren en werd een machtig man in woord en daad.

6 Handelingen 7:23-24 Toen hij 40 jaar was, besloot hij zich te bekommeren om het lot van de Israëlieten, zijn eigen volk. Op een dag zag hij dat een van hen werd mishandeld door een Egyptenaar, waarop hij de man wie dit onrecht werd aangedaan te hulp schoot en wraak nam door de Egyptenaar te doden. Hebreeën 11 vers Door zijn geloof weigerde Mozes, toen hij volwassen werd, aangesproken te worden als zoon van een dochter van de farao. Liever werd hij even slecht behandeld als het volk van God dan dat hij vluchtig voordeel had bij de zonde;

7 Handelingen 7:30-32 Nadat er 40 jaren verstreken, verscheen er in de woestijn bij de berg Sinai een engel aan hem in de vlammen van een brandende doornstruik. Vol verwondering keek Mozes naar dit schouwspel, maar toen hij dichterbij kwam om het te onderzoeken, klonk de stem van de Heer: “Ik ben de God van je voorouders, de God van Abraham, Isaak en Jakob.” Bevend van schrik wendde Mozes zijn blik af.

8 Hebreeen 11:26-27 Omdat hij uitzag naar de beloning waardeerde hij de smaad van Christus hoger dan de schatten van Egypte. Door zijn geloof verliet hij Egypte zonder angst voor de woede van de koning; hij volhardde, als zag hij de Onzienlijke.

9 Horeb

10 Leviticus 18:1-5 De HEER zei tegen Mozes: ‘Zeg tegen de Israëlieten: “Ik ben de HEER, jullie God. Volg niet de levenswijze van de Egyptenaren, bij wie je gewoond hebt, noch de levenswijze van de Kanaänieten, naar wie Ik je breng. Leef niet volgens hun bepalingen, maar volgens Mijn regels, houd je aan Mijn bepalingen en leef ze na. Ik ben de HEER, jullie God. Mijn bepalingen en regels schenken leven aan wie ze volgt, houd ze dus in ere. Ik ben de HEER.”

11

12

13 Deuteronomium 23: Verder moet er buiten het kamp een gelegenheid zijn waar u uw behoefte kunt doen. U moet een tentpin bij uw uitrusting steken, die u kunt gebruiken om een gat te maken waar u boven hurkt, en om uw uitwerpselen mee te bedekken.

14 Gods wijsheid in de Joodse reinigingswetten Leviticus 13 Het opruimen van afval Het wassen van het lichaam voor het eten Het wassen van het lichaam na het aanraken van een lijk of een zieke Het in acht nemen van een zekere periode van afzondering en reiniging, indien er sprake is van een besmettelijke ziekte (de voorloper van quarantaine).quarantaine

15

16

17 Johannes 1:17-18 De wet is door Mozes gegeven, maar goedheid en waarheid zijn met Jezus Christus gekomen. Niemand heeft ooit God gezien, maar de enige Zoon, die zelf God is, die aan het hart van de Vader rust, heeft Hem doen kennen.

18 Efeze 2:12+13 Bedenk dat u destijds niet verbonden was met Christus, geen deel had aan het burgerschap van Israël en niet betrokken was bij de verbondssluitingen en de beloften die daarbij hoorden. U leefde in een wereld zonder hoop en zonder God. Maar nu bent u, die eens ver weg was, in Christus Jezus dichtbij gekomen, door Zijn bloed.

19 1 Johannes 1:7 en 9 Als wij onze weg in het licht gaan, zoals Hij zelf in het licht is, dan zijn we met elkaar verbonden en reinigt het bloed van Jezus, Zijn Zoon, ons van alle zonden. Belijden we onze zonden, dan zal Hij, die trouw en rechtvaardig is, ons onze zonden vergeven en ons reinigen van alle kwaad.