Waar gaat het over? Eind september 2015 kwamen de staats- en regeringsleiders samen in New York voor de jaarlijkse top van de Verenigde Naties. Daar.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Arm en rijk in Nigeria.
Advertisements

1. Wat is het Kinderrechtenverdrag?
Presentatie UNICEF.
Hoorde je ook net de bel? Heeft het secretariaat zich vergist? Het is toch nog maar tien voor drie? Toch niet… er is geen vergissing… Vandaag is het 5.
Iedereen gelijke kansen op school
Basisonderwijs in ontwikkelingssamenwerkin g De gevolgen van besparingen en ongecoördineerd donorbeleid /
De ECHO van elk kind Project ECHO Bangalore India Empowerment of Children and Human rights Organisation Een PowerPoint over Good Practice…
Het wereldvoedselvraagstuk brengt je zeer snel op het vlak van wereldhandel en duurzame ontwikkeling. Met het softwarepakket ‘Dashboard’ op de cd-rom kun.
Als wij de globale armoede tegen 2015 willen halveren, moet ook België zijn deel van de inspanning leveren. Enkel zo bereiken wij de Millenniumdoelstellingen.
Edukans 4 april 2017.
Onderwijs en kinderarbeid
Unicef en kinderrechten
C. Nooit meer honger ? 1. Internationale voedselhulp :
LOT OP REIS.
Vrouwen moeten verder gaan dan de Millenniumdoelstellingen Commissie Vrouwen & Ontwikkeling Samira Wymeersch 23 mei 2005.
Paragraaf 9 Vrouwen in Actie.
Welkom bij Vrijwilliger kort voorstellen
Hoofdstuk 2 Arm en rijk in Nederland en Europa.
ADVENT 2014.
8.4 Hoe help je een ontwikkelingsland?
Vlaamse gezinnen verdienen beter. #uverdientbeter #crescendo s-p-a.be/crescendo.
Welkom bij Vrijwilliger kort voorstellen
Kinderarbeid en het recht op onderwijs in de wereld
GEZONDHEIDSZORG VOOR ELK KIND
Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Het eerste lied: Gezang 79: 1, 2 We lezen: Genesis 15 De preek gaat over: Genesis 15: 17 Licht in.
Welkom bij. UNICEF: wie zijn wij? VN-kinderrechtenorganisatie Altijd en overal voor kinderen Sinds de Tweede Wereldoorlog Kinderrechtenverdrag Zoveel.
Meer muziek basisonderwijs Leerlingen in het basisonderwijs krijgen meer en beter muziekonderwijs. Minister Bussemaker heeft met Joop van den Ende en het.
Wat zijn mensenrechten?
Basistraining: Verklaring van Genève 1940 Januzs Korczak 1959 VN Verklaring inzake Rechten van het Kind 1989 VN Verdrag inzake Rechten van het Kind.
Eduquer pour développer1 Onderwijs voor Ontwikkeling De visie van DSF op het onderwijs en de bestrijding van de armoede in Burkina Faso.
Dit is Dorcas Dorcas is een christelijke hulporganisatie die mensen in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika helpt die door grote armoede,
Fairtrade Eerlijke handel. Wat is Fairtrade? Geschiedenis Hoe werkt Fairtrade? Criteria Belangrijke thema’s Fairtrade vandaag in de wereld Verkoopkanalen.
– = acties voor betere wereld – Om de 5 jaar  bespreking 189 landen wat de voortgang is (189 van de 195 landen op aarde) – Op 11 september 2000  afgesproken.
De Vrouwen beweging Deel 2. Wat we gaan doen Dolle Mina De tegenreacties Wat is er bereikt Maken laatste opdrachten.
“Laat de kinderen tot mij komen” Zondagsscholenactie seizoen voor zondagsscholen in Egypte.
Naar een succesvolle en duurzame samenwerking in uw regio! Ajoeb Mohamedajoeb.
Date of Presentation Welkom © UNICEF/NYHQ /OLIVIER ASSELIN © UNICEF/UNI139887/Singh.
SDG4 KWIS 10 meerkeuzevragen over onderwijs in de wereld.
Waar gaat het over? Eind september 2015 kwamen de staats- en regeringsleiders samen in New York voor de jaarlijkse top van de Verenigde Naties. Daar.
Hongersnood in Afrika.
Burgers en stoommachines 4.2 De sociale kwestie
SDG4 KWIS 10 meerkeuzevragen over onderwijs in de wereld.
Samen ‘neen’ zeggen tegen armoede
Gewoon iemand zijn…. Muziek: Saved by the bell (The Bee Gees)
Eind september 2015 stelden de Verenigde Naties de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen voor.
Welkom in deze kerkdienst
Cursus 3.3 Hoe zijn rechten en plichten geregeld? Klas 2 BK Lesweek 3
Cursus 3.4 Rechten van de Mens Klas 2 KGT Lesweek 2
Rugendo vzw is een jonge Molse organisatie die projecten financiert op Idjwi, een eiland in het KIVU-meer in Oost-Congo.
Welkom op 4 maart Voorganger: Ds. H. Torenbeek Ouderling: Peter Nijhuis Organist: Johan Tijssen Lezing: Psalm 32: 1-7 Lucas 19: 1-10.
ICKO-Guest UN: UVplcX PW: fjUfQk #overdemuur.
Cursus 3.3 Hoe zijn rechten en plichten geregeld? Klas 2 KGT Lesweek 3
Cursus 3.4 Rechten van de Mens Klas 2 KGT Lesweek 2
Cursus 6.2 : Koude Oorlog 2 KGT Lesweek 1
Cursus 6.2 : Koude Oorlog 2 KGT Lesweek 1
Info-avond aanmelden Welkom LOP/SO Gent.
Gewoon iemand zijn…. Muziek: Saved by the bell (The Bee Gees)
Infonamiddag De werking van het Belgisch Onderwijssysteem
Welkom, het is fijn om jullie hier vandaag allemaal te zien
29/06/2017 Sterzingen
Steun landloze arbeiders in Pakistan
Vastenactie 2019 Water verandert alles!
Presentatie speelt volledig automatisch af. Luidsprekers aan.
§6.1 Conflicten in de wereld
Hoofdstuk 3 Eerlijke handel
Project om kinderen in Nepal weer naar school, te laten gaan
Duurzaamheid C en D Hoofdstuk 2 People.
Redenen om te vluchten Oorlog, geweld, discriminatie, vervolging, mishandeling, uitbuiting, kinderarbeid, kindhuwelijken, meisjesbesnijdenis, rekrutering,
Duurzaamheid C en D Hoofdstuk 4 Profit.
1BK Hoofdstuk 3 | Arm en rijk
Transcript van de presentatie:

Waar gaat het over?

Eind september 2015 kwamen de staats- en regeringsleiders samen in New York voor de jaarlijkse top van de Verenigde Naties. Daar werden de Duurzame Ontwikkelingsdoelen voorgesteld. Dat zijn de opvolgers van de Millenniumdoelstellingen die tot 2015 liepen.

Eén er van komt uit de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens: Iedereen heeft recht op onderwijs

De cijfers 61 miljoen kinderen hebben nog steeds geen toegang tot basisonderwijs. 60 miljoen kinderen (12-14 jaar) starten niet in het lager secundair onderwijs. Daarbij komen nog eens 142 miljoen jongeren die geen hoger secundair onderwijs volgen. Cijfers 2016 van het UNESCO Institute for Statistics (UIS)

Mogelijke oorzaken? Oorlog en conflict in de regio De noodzaak om te werken om wat geld te verdienen Het gebrek aan geld om schoolmateriaal te betalen De lange afstand tussen huis en school De discriminatie van meisjes De problematiek van kinderen op de vlucht...

250 miljoen kinderen kunnen niet lezen, niet schrijven of niet tellen. Nochtans heeft de helft van hen 4 jaar les gevolgd in het basisonderwijs. Nog cijfers

De moeilijke omstandigheden waarin leerkrachten moeten werken. Vaak zijn de klassen overbevolkt door een tekort aan leerkrachten en infrastructuur. Er is weinig of geen schoolmateriaal… Mogelijke oorzaken?

We luiden samen met heel wat andere scholen de alarmbel en vragen onze politici…

Houd uw belofte en blijf investeren in ontwikkelingssamenwerking met extra aandacht voor onderwijs. Blijf professionele vormingen ondersteunen in het Zuiden. Werk op internationaal vlak mee aan de uitwerking van de nieuwe wereldwijde Duurzame Ontwikkelingsdoelen. Politici !

Vandaag zeg ik je dankjewel Gracias, thank you, shokran, merci Tout le monde est très cool Daarom gaan we graag naar ‘school’ Miljoenen kinderen niet naar school Waarom niet iedereen gelijk Da’s niet eerlijk, da’s niet fair Met z’n allen solidair! Refrein Voor ieder kind in ieder land Staan we samen hand in hand Het is nu echt de hoogste tijd Goed onderwijs dat is een recht Iedereen verdient dit echt Nee dit is geen kinderspel Dit is Saved by the Bell! Make the difference, yes we can Alle kinderen recht op school Daarom zingen we vrijuit In oost en west, in noord en zuid! Het lied Saved by the bell