GOD GEDENKT. DRIE TEKENS Ex 4:31 het volk geloofde toen ze hoorden dat God gedacht aan Zijn volk en heeft gezien hoe ze onderdrukt werden. Toen bogen.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Bijbel voor Kinderen presenteert
Advertisements

de genezing te Bethesda
VERBOND “opdat het u welga !”.
Jesaja 55: 1 O, alle dorstigen, komt tot de wateren, en gij die geen geld hebt, komt, koopt en eet; ja komt, koopt zonder geld en zonder prijs wijn en.
Dit sprak Jezus Dit nu is het eeuwige leven, dat zij U kennen, de enige waarachtige God, en Jezus Christus, die Gij gezonden hebt. (Joh.17:3) Meent niet,
De 10 plagen Zweren Hagel Sprinkhanen Duisternis Dood oudste zoon
Het Heilig Avondmaal toont ons als de vervulling van Pesach
Zingen Vers 1 Het zal zijn in het laatste der tijden
Mozes terug in Egypte De 10 plagen.
Het verhaal van bevrijding
De Heer zegt: de gruwel van de verwoesting, waarvan gesproken door Daniël, de profeet: Mattheüs 24:15.
De bloedbruidegom Exodus 4.
de bloeiende staf van Aäron
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
Exodus hoofdstuk 12 “ Het Pesach lam” 1 De HEERE nu had tot Mozes en tot Aaron in het land van Egypte gesproken, zeggende: 2 Deze zelfde maand zal u.
2e gebod: Maak geen beeld van God, maar geloof in zijn beeld
Vierde zondag van de 40 dagentijd 14 maart 2010 Exodus 7; 8-25 Als de Farao om een wonder vraagt, laat Mozes zien dat de staf een slang wordt. De Farao.
Zesde zondag van de 40 dagentijd 28 maart 2010 Exodus 11: 1-10 De Heer zei tegen Farao via Mozes: Ik zal je nog met één plaag treffen en dan zul je mijn.
1 Gen 37:3 En Israël (Jacob) had Jozef lief boven al zijn zonen, omdat hij hem een zoon des ouderdoms was; en hij maakte hem een pronkgewaad. 4 Toen zijn.
Hoofdstuk 4 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
De derde grote etappe van de heilsgeschiedenis is de exodus. Om deze etappe te vertegenwoordigen is een van de drie vroege woestijnverhalen gekozen, die.
onze roeping als gemeente
‘U verdient het om de boekrol te ontvangen en zijn zegels te verbreken. …
1 16 jan Rijnsburg 16 jan Rijnsburg. 2 de vorige keer:  "de hoofdsom van het gezegde" (8:1)  de aankondiging van een nieuw verbond (8:8)
Godsdienst 1.
Het oude Egypte Door Robin en Kristof.
HET OUDE EGYPTE DOOR KYARA.
Beelden van de kerk.
Thema FEEST.
SEIZOEN 2015/16 STARTZONDAG.
3 oktober 2015 Garderen. Openbaring 20 5 De overige doden werden niet weder levend, voordat de duizend jaren voleindigd waren. Dit is de eerste opstanding.
Welkom Israelzondag.
Gods aanwezigheid maakt het verschil. Mozes was gewoon de schapen en geiten van zijn schoonvader Jetro, de Midjanitische priester, te weiden. Eens dreef.
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
Shema Yisrael … de ENE God…. Shema' Jisrael, Adonai Eloheinu, Adonai echad.
10 april 2016 Zoetermeer. Matteüs Maar Hij antwoordde hun en zeide: Een boos en overspelig geslacht verlangt een teken, maar het zal geen teken.
De tempel herbouwen. 500 jaar geboorte Abramuittocht uit Egypte
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Brief aan de Galaten -21- geloof – zegen- belofte-verbond.
1 Mozes Zondag 7 augustus Binnen 5 minuten gaat het over…
Achtste dag Jesjoe’a zei: “Ik ben gekomen, opdat zij leven hebben en overvloed hebben.” Johannes 10:10b.
Loofhuttenfeest. 5 betekenissen  Gedenken van de woestijnreis  Dankzegging voor de oogst  Vergankelijkheid en onzekerheid van het leven invoelen 
Serie Profeten Ezechiël.
Johannes 16:5-8 5 En nu ga Ik heen naar Hem Die Mij gezonden heeft, en niemand van u vraagt Mij: Waar gaat U heen? 6 Maar omdat Ik deze dingen tot u.
Persoonlijkheid van de Geest
Parasjáכִּי תָבוֹא , ki-tavó, wanneer jij zult komen in Deu. 26:1-11
de tweede Bergrede Matteüs 24/25 - deel 7
Het Evangelie naar JOHANNES studie 20 1 december 2016 Bodegraven.
Preek over Psalm 81.
Wat doen we? Joh 11:
Blok II God de Vader God bestaat uit drie personen.
Wat vind jij van het christelijk geloof?
Paulus & de verbonden 15 oktober 2017 Urk.
Einde van een loopbaan.
De Feesten van de Heer.
Oudtestamentische feesten:
Les 3 Gedoopt leven.
Pesachmaaltijd Proef hier alle onderdelen van de Pesachmaaltijd!
Het Jodendom ± 1000 v. C..
Lukas 22: 7-20   7De dag der ongezuurde broden kwam, waarop het Pascha moest geslacht worden. 8En Hij zond Petrus en Johannes uit, zeggende: Gaat heen,
3 Mogen ​liefde​ en trouw je nooit verlaten,
Matteüs 24/25 - deel 7 Rotterdam.
Exodus hoofdstuk 12 “Het Pesach lam”
Kom en hoor wat ik wil vertellen
De bruiloft in Kana 3 maart 2019 Hendrik Ido Ambacht.
Genesis 44:18-47:27 Ezechiël 37:15-28 Lukas 24:30-48
Parasjah Va’era Exodus 6:2-9:35.
(Bijbelteksten uit de HSV, tenzij anders aangegeven)
Transcript van de presentatie:

GOD GEDENKT

DRIE TEKENS Ex 4:31 het volk geloofde toen ze hoorden dat God gedacht aan Zijn volk en heeft gezien hoe ze onderdrukt werden. Toen bogen ze hun hoofd en aanbaden. God had hun lijden gezien! Vgl misbruik Negationisme is grootst denkbare smaad

DRIE TEKENS

Water verandert in bloed De misdaad wordt toegedekt -> De Nijl verbergt de vermoorde kinderen -> misbruik: isoleren van slachtoffer -> Nazi-Duitsland dekt gruwelen toe Ex 1:22 -> gewone volk Nijl in bloed: eerste daad van gerechtigheid

EERSTE TEKEN: DE SLANG Ex 1:7 volk wordt bedreiging Een machtig volk dat zich vermenigvuldigt als enge kruipende beesten Eerst graduele vernedering Propaganda: eng, machtig, sluw, niet meer menselijk Farao Goebels Staf ‘mateh’ betekent ook stam

Tweede teken: melaatsenhand Num 12:12 laat haar niet zijn als een doodgeboren baby Tsara’at (melaats) lijkt op een doodgeboren baby Vroedvrouwen moeten baby’s doden bij geboorte Bloed aan deurposten: door bloed naar bevrijding = geboorte Egyptenaren: sterven als in de baarmoeder Pesach: feest van de geboorte, tijdens de weeën

1933 Joden zijn een bedreiging Joden zijn sluw Joden zijn niet menselijk Propaganda werkt! Maar God heeft hun ellende gezien!

Jer 23:8-9 Zie de dagen komen, luidt het woord des Heren, dat men niet langer zal zeggen: zo waar de Here leeft die het volk Israël uit Egypte heeft geleid maar: zo waar de Here leeft die de afstammelingen van het huis Israëls uit het land van het noorden heeft geleid en van alle landen waarheen ik hen verdreven heb. Dan zullen ze wonen in hun eigen land.

NEVER AGAIN

JE KAN EVENTUEEL NOG LEVEN MET DE GEDACHTE DAT JE VIJANDEN HEBT, MAAR NIET MET DE GEDACHTE DAT HET NIEMAND WAT KAN SCHELEN WAT ER MET JE GEBEURT!

Als God zegt: NEVER AGAIN, dan meent Hij dat ook. Hij gedenkt! Gedenken is een werkwoord! Voor je eigen welzijn, leer uit onze tragedie. Er bestaat geen geschreven wet dat de volgende slachtoffers Joden moeten zijn (Simon Wiesenthal)

GOD VERLOS ISRAEL UIT AL ZIJN BENAUWDHEDEN Ps 25:22