Gedoopt! Wat doe jij met jouw doop?.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Presentatie Gemeente van onze Heer Jezus Christus, N.N. en N.N. hebben te kennen gegeven dat ze hun zoon/dochter N.N. willen laten dopen. Onderwijs Wanneer.
Advertisements

Geheimzinnig en onzichtbaar
Gods verbond met ons 1.Het is zijn verbond 2.De scheve balans in dat verbond 3.Het teken van dat verbond besnijdenis & doop 4.Leven in dat verbond.
Deel 4 Leven als christen.
Les 17 deel 2a Wat betekent het woord “verbond” ?
Gezang 44 : 1 – 4 Kinderopwekking 185 Matteüs 28 : 5 – 7, 16 – 20
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de doop Bij de doop word je in water ondergedompeld of ermee besprenkeld. Zo wordt zichtbaar gemaakt dat je.
Welkom in deze kerkdienst
Dopen.
In de Bijbel komen we belijdenisdoen tegen bij Johannes de Doper In de Bijbel komen we belijdenisdoen tegen bij Johannes de Doper. Hij doopte mensen.
Besnijdenis Rechtbank in Duitsland: mishandeling Rechtbank in Duitsland: mishandeling Vreemd geworden in onze cultuur ook voor ons? Vreemd geworden in.
Pinksteren 2014 Feest van de Geest
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Hoofdstuk 4 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
In deze presentatie staan beide.
DE DOOP: EEN PRONKJUWEEL MET GOUDEN RAND ONTVANGEN UIT GODS VADERHAND.
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Laten we eerst luisteren naar wat de Bijbel zegt over de instelling en de betekenis van de doop. Voordat onze Heer.
Dopen U allen die door de doop één met Christus bent geworden, hebt u met Christus omkleed. Galaten 3: 27 Vooraf: Marga kondigt video-interview aan Na.
Godsdienst.
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
Thema: Betrek je doop in je dagelijks leven met God 1) De doop bevrijdt je van de angst voor de ondergang vanwege je zonden Want Christus is vóór mij.
Geliefde broeder(s)/zuster(s), U staat hier voor God en zijn gemeente om uw geloof te belijden. Ik verzoek u eerlijk te antwoorden op de volgende vragen.
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Vader Zoon Heilige Geest
In deze dienst zal Ds. R. Tigelaar voorgaan Na de zegen zingen we Lb. 1 Schriftlezing: Jesaja 42:18 – 43:13 Tekst: Jesaja 43: 1b.
Je kind laten dopen? Je kind Parochie…. Een nieuw verhaal begint…  Wat riep de geboorte van jullie kindje bij je op?  Hoe heb je dat moment ervaren?
Jezus als de scheut uit stronk van Isaï
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen II Blz. 8 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Laten.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen II Blz. 718 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Laten we eerst.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen II Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Laten.
Introavonden: Wat voor soort kerk is de Avond 1 De boodschap waar wij voor gaan.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de openbare belijdenis van het geloof Blz. 735 (GK) Geliefde broeders en zusters in onze Here Jezus Christus, U bent hier verschenen voor.
1 Serie leerdiensten ‘Tucht’ 1.Basis en doel 2.Voorwaarden voor goed functioneren 3.Praktijk Waarom tucht? -Heiligheid van de gemeente -Behoud van de zondaar.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
Brief aan de Galaten :12-14 het kruis of de besnijdenis.
UW HEER LEEFT – het leven loopt niet dood 1. Hij liep niet dood op het kruis; maar leeft bij zijn Vader 2. U loopt niet dood in de zonde; leef voor uw.
Gemeenschap of verbonden zijn met God 1 Johannes.
Brief aan de Galaten -21- geloof – zegen- belofte-verbond.
Geloof en doop (catechumenen) Belijdenis doe je omdat je de Geest hebt gekregen Die Geest had God aan zijn volk beloofd (1); geeft hij aan wie in Jezus.
U bent van harte welkom in de E&R tent aan de Fort den Haakweg in Vrouwenpolder voor informatie: E&R team / Welkom bij de sing.
God is liefde. Geliefde broeders en zusters, als God ons zo heeft liefgehad, moeten ook wij elkaar liefhebben. Niemand heeft God ooit gezien. Maar als.
Fundamenten van De Brug
Weet u niet dat wij die gedoopt zijn in Christus Jezus, zijn gedoopt in zijn dood? We zijn door de doop in zijn dood met hem begraven!
Levensweg NBG Bijbelvertaling
Kort doopformulier voor de kinderdoop
De doop geeft hoop.
Verbondenheid.
Wat geef je kinderen mee?
1.
Bediening van het Woord
Keuzeblok I Wat valt er te geloven?
Les 2 Jouw keus of Gods keus?
Les 3 Gedoopt leven.
’Vertel even wat over jezelf …’
Welkom in deze kerkdienst
Na de dienst is er een deurcollecte
de brief aan de Romeinen
zal er na de ochtenddienst een deurcollecte gehouden worden voor het
Openbare geloofsbelijdenis
de brief aan de Romeinen
Avondmaalsformulier Gemeente van onze Heer Jezus Christus, We zijn hier bij elkaar gekomen om het Avondmaal te vieren. Onze Heer heeft deze maaltijd ingesteld.
Doop “Waarom aarzel je nog? Sta op en laat je dopen. Laat zo je ongehoorzaamheid aan God van je afwassen, terwijl je Hem aanbidt.” (Handelingen 22:16)
Je bent ingelijfd in Christus
dood, eeuwig leven en toekomst
De vlieger van de Heilige Geest
Transcript van de presentatie:

Gedoopt! Wat doe jij met jouw doop?

Wat betekent jouw doop? Wat is de betekenis van de doop? Wat doe jij persoonlijk met de betekenis van jouw doop?

Waar gaat het over? Het teken van de doop Betekenis van de doop Gedoopte kind

Het teken van de doop Dopen met water heeft een symbolische betekenis Stromend water wijst op afwassen van de zonden door levend water

De waarde van de doop Overgang vanuit heidendom naar christendom Toestemming voor doop na belijdenis met hart en mond Doop geeft toegang tot Heilig Avondmaal Zie Romeinen 6:4

Van besnijdenis naar doop 1e generatie op oudere leeftijd besneden Doop 1e generatie op oudere leeftijd gedoopt na belijdenis 2e generatie bij geboorte na acht dagen besneden 2e generatie na geboorte gedoopt

De betekenis van de doop De dood en opstanding van Christus staat centraal De doop maakt een scheiding net als de zondvloed en de Rode Zee Een teken van Gods bijzondere zorg Gods belofte: Zijn trouw en zegen Gods eis: Bekering en gehoorzaamheid

Christus staat centraal

Het spanningsveld De Heere wil een God van alle gedoopten zijn! Door het water apart gezet De doop maakt je niet zalig De doop verplicht je om de God van je doop te zoeken

Kinderdoop In de kinderdoop wordt de lijn van besnijdenis doorgetrokken Niemand wordt uitgesloten in het verbond Het teken is met de doop veranderd (bloed  water)

Visie volwassendoop In Christus is een nieuw verbond, waardoor verbond met Abraham voorbij is Kinderen behoren niet officieel tot de gemeente Bij volwassendoop behoor je tot de gemeente

Kinderdoop Benadrukt de eenheid tussen Oude en Nieuwe Testament Het teken is wel veranderd, maar de zaak niet … bekeert u tot den HEERE (2 Kron. 30:6)

De doop: teken van het verbond God: Wat zijn Gods beloften in het verbond? Waar verplicht God Zich toe in dit verbond? Mens: Wat zijn de plichten van de mens in het verbond? Wat vraagt God van de mens? Gen. 17:1-14, Hand. 2: 14-47, Hand 8: 26-40

Bijbelstudie Lees met elkaar Handelingen 2:14-47 Wat zegt dit over de doop? Wat zegt dit jou persoonlijk? Wat gebeurt er met de gedoopte mensen? Zijn er woorden of zinnen in het Doopformulier die je niet begrijpt?

Bijbelstudie DOOPFORMULIER BETEKENIS Tot Zijn eer Waarom is de doop tot Gods eer? Tot onze troost Hoe kan de doop ons troosten? Tot stichting van de gemeente Hoe sticht de doop de gemeente?