Brief aan de Galaten -20- geloof – vrijkoping belofte.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Overwinnend leven, vandaag en morgen
Advertisements

Leven in de kracht van de Heilige Geest
Overwinnend leven, vandaag en morgen
De wetmatigheid (elektromagneet) van de geest van het leven in Christus Jezus maakt je vrij van de wetmatigheid van zonde en dood.
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
1. 12 DAAROM, gelijk door één mens de zonde de wereld is binnengekomen... 2.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Parasjah (=“gedeelte”) van vandaag
God en ons.
Genade en veroordeling
Romeinen 8:11 En indien de geest van Degene, die Jezus uit de doden opgewekt heeft, in u woont…
Romeinen 15:29-33 Slot en zegenbede.
1.Rom.3:22vanin 2.Rom.3:26vanin 3.Gal.2:16 (2x)vanin 4.Gal.2:20vanin 5.Gal.3:22vanin 6.Ef.3:12 aanin 7.Filp.3:9vanin St.Vert.NBG “geloof VAN” Christus.
1. Jezus verhoogd Aan Gods rechterhand
Johannes 1:17 (NBV) De wet is door Mozes gegeven, maar goedheid (grondtekst: genade) en waarheid zijn met (in de persoon van) Jezus Christus gekomen. 14.
Romeinen 3:25b (NBV) Hij (de Vader) wil ons nu, in deze tijd, zijn gerechtigheid bewijzen: hij laat ons zien dat hij rechtvaardig is door iedereen vrij.
“De andere kant van de medaille”
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Wie heeft u in zijn ban gekregen? We houden niet zo van wetten, toch leveren we ons er makkelijk aan uit – alsof er een magische aantrekkingskracht is.
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
Genade.
Hoe luister je naar de wet van God?
In Uw licht zien wij het Licht
? ! Gods gerechtigheid... 1.
Eén Heer: Christus Jezus
Het werk van de Heilige Geest in Rom 8
Zoetermeer. Romeinen 5 20 Maar de wet is er bijgekomen, zodat de overtreding toenam; waar evenwel de zonde toenam, is de genade meer dan overvloedig.
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Deuteronomium 30: 19 Ik neem heden de hemel en de aarde tegen u tot getuigen; het leven en de dood stel ik u voor, de zegen en de vloek; kies dan het.
Welkom in de samenkomst
OverGave(n) Onze gift aan Jezus….
Koen Minderhoud Doopdienst, 7 juni 2015
God liefhebben boven alles En je naaste als jezelf?!
Dienst:. 2 augustus 2015 Spreker:. D. Gorter Tekst:
13 sept Zoetermeer. wat aan Romeinen 6 (direct) vooraf ging...  door één daad van ongehoorzaamheid zijn alle mensen veroordeeld tot zonde en dood;
11 En als de Geest van Hem Die Jezus uit de doden opgewekt heeft, in u woont, zal Hij Die Christus uit de doden opgewekt heeft, ook uw sterfelijke lichamen.
Samen met de Heer 1 Thessalonicenzen 5:4-11. En tot die de duiven verkopen zei Hij: "Neemt deze weg van hier, maakt van het huis van Mijn Vader geen handelshuis!“
O dwaze Galaten, wie heeft u betoverd om de waarheid niet te gehoorzamen; u voor wie Jezus Christus eerder voor ogen is geschilderd alsof Hij onder u.
Romeinen 8: 12 Welnu, broeders, wij zijn aan het vlees niet verplicht om naar het vlees te leven. 13 Want als u naar het vlees leeft, zult u sterven.
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
Er is geen veroordeling meer Romeinen 8:1-17
Teleurgesteld in mensen Teleurgesteld in God Teleurgesteld in zichzelf  
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
Brief aan de Galaten :12-14 het kruis of de besnijdenis.
Brief aan de Galaten -27- slavernij – relatie met Paulus – Paulus’ relatie met hen.
Brief aan de Galaten -24- geloof - zonen - eenheid.
Brief aan de Galaten -19- geloof – zonen - Abraham.
Brief aan de Galaten -13- De twee evangeliën. Galaten 2: evangeliën 2 apostelschappen Paulus en Petrus.
Brief aan de Galaten -33- Geloof werkt door liefde.
Brief aan de Galaten -28- Zwakheid van het vlees – geluk- niet uitstekend ijveren.
Brief aan de Galaten -8- Paulus en de anderen. Damascus – (na roeping) Arabië - tijd onbekend Damascus – 3 jaar Jeruzalem - 15 dagen Syrië en Cilicië.
Brief aan de Galaten -45- de vrucht van de geest: geloof.
Brief aan de Galaten -6- Hoe ging het?. Vervolgens….na 3 jaar in Jeruzalem Kefas verslag doen, 15 dagen daar. Handelingen 9:26-28 Galaten 1:18.
Brief aan de Galaten -44- de vrucht van de geest: goedheid.
15 mei 2015 Urk 10 kenmerken van Gods geest in Romeinen 8.
Brief aan de Galaten -21- geloof – zegen- belofte-verbond.
Brief aan de Galaten -41- de vrucht van de geest: vrede.
Brief aan de Galaten -17- Evangelie van genade. wij leven in/uit de genade van God!
Brief aan de Galaten -32- Vrijheid in genade. Wij hebben in Christus Jezus eonisch leven: Hoe?
Brief aan de Galaten -22- belofte-verbond-genade.
DE WEG TOT HET GELOOF Les 7 voor 12 augustus 2017.
Brief aan de Galaten -23- belofte – geloof - zonen.
“En toen zij dit hoorden, waren zij gerustgesteld, en zij verheerlijkten God en zeiden: Zo heeft God dus ook aan de heidenen de bekering gegeven die tot.
de brief aan de Romeinen
de brief aan de Romeinen
Het zaad van Abraham 18 maart 2018 Hendrik Ido Ambacht.
Brief aan de Galaten -16- Paulus versus Petrus.
Transcript van de presentatie:

Brief aan de Galaten -20- geloof – vrijkoping belofte

‘dat echter in wet niemand gerechtvaardigd wordt voor God is duidelijk, omdat de rechtvaardige uit geloof zal leven’ Galaten 3:11 in wet = in een omstandigheid of klimaat van wet Jij moet dit of dat doen, anders…..

‘dat echter in wet niemand gerechtvaardigd wordt voor God is duidelijk, omdat de rechtvaardige uit geloof zal leven’ Galaten 3:11 niemand gerechtvaardigd, want: één klein gebod struikelen  onderhevig aan alles Jakobus 2:10 ‘niemand rechtvaardig, niemand die goed doet’ Rom.3:10-14

Gods genade werpt vrees en angst uit vrees en angst : oordeel

de rechtvaardige uit geloof zal leven’ Habakuk 2:4; Galaten 3:11; Romeinen 1:17; Hebreeën 10:38 Rechtvaardigen: Abel et cetera; dé Rechtvaardige = Jezus Christus zelf! wij geloven als Hij  onvermogen van de mens om de wet te houden, alleen leven uit geloof! Romeinen 8:3,4 menselijke inspanning  verdienste, beloning geloof  Gods genade, zegeningen

Romeinen 8:1-2 Niets is dan nu veroordeling voor hen die in Christus Jezus zijn, niet overeenkomstig vlees wandelen zij, maar in overeenstemming met geest Romeinen 5: overstromende genade  effect: Romeinen 6: het kruis en de opstanding, zonder wet Romeinen 7: leven onder de wet, het vlees Romeinen 8: leven in genade, door de geest na het kruis is het vlees afgesneden en leeft de gelovige door de geest!

3:12a de wet is echter niet uit geloof uit geloof: in beloften van de levende God wet: draait om de werken, wat jij moet doen Onder de wet geen leven mogelijk, anders zou je die elk moment voor 100% moeten houden beloften

Beloften van God: vast en zeker Genade van God (Kan daar iets van de mens tussen komen? Nee!)

wet van God: onzeker, want : ‘maar wie ze doet, zal in hen leven’ (hangt van de mens af) Leviticus 18:5; Ezechiël 20:11,13,17  alleen OT Niemand is in staat om alles wat de wet eist altijd te doen, want de mens wordt al als zon- daar geboren – Romeinen 5:19 want zoals door de ongehoorzaamheid van de ene mens de velen als zondaars ingezet (neer- staan) werden Uitspraak: “Geldt voor de mens om leven te verkrijgen – tot redding”

wet van God: onzeker, want : ‘maar wie ze doet, zal in hen leven’ (hangt van de mens af) Mattheüs 19:16,17; Lucas 10:28; Romeinen 10:5  ook in NT Een gelovige kan niet altijd al wat de wet eist doen, want oude lichaam: Indien je in de geest de praktijken van het lichaam ter dood brengt, zul je leven – Romeinen 8:13 Uitspraak: “Geldt voor de mens om te leven – na redding” “Ik doe wat met mijn geloof” “Uit dankbaarheid” “Als leefregel”

geloof  doen : terecht doen om eonisch leven te bewerken: onterecht werken tot gerechtigheid is belediging voor Gods genade

‘ en het werd bevonden voor mij, dat het gebod tot leven, tot de dood is; want de zonde neemt aanleiding door het gebod en misleidt mij en doodt mij daardoor ’ Romeinen 7:10, 11 nb Galaten 3:21 leven dood zonde het gebod 

‘Christus koopt ons uit uit de vloek van de wet, een vloek wordend voor ons’ Galaten 3:13 ons = Israël uitkopen = losgeld betalen  herkrijgen vrijkopen = bevrijding uit gevangenschap door losgeld vloek = neer-verwensen Hij werd tot vloek, als Gehangene aan het hout

‘Omdat geschreven staat: vervloekt is ieder die aan een hout hangt’ Galaten 3:13 En, als in een man een zonde zou zijn tot het gericht van de dood, en hij gedood moet, en u hem aan een paal hangt, dan mag zijn karkas niet aan de boom overnachten, maar moet u hem begraven, ja begraven diezelfde dag. Want een gehangene is door Alueim vervloekt. U mag de aardbodem die Ieue, uw Alueim u als lotgenieting geeft, niet onrein maken. Deuteronomium 21:22,23

Door Mozes is de wet (Thora) gegeven Door Christus is de genade en waarheid – Joh.1:17 Christus is het doeleinde van de Thora - Rom.10:4 Christus vervulde de Thora – Matt.5:17,18 De hele Thora doen/houden is wat anders!

rechts: gevende hand – de genade - prediking links: nemende hand: de werken – prediking * 10den geven * allerlei verplichtingen * geboden van mensen * vasten * 24-uurs gebed

Christus werd tot vloek, Hij kwam onder de vloek van Alueim en kocht de Zijnen van Israël vrij, zij zijn bevrijd  Exodus 13:15 en daarom is Hij de middelaar van een nieuw verbond, zodat -bij een dood die plaatsvindt tot verlossing van de overtredingen van hen die onder het eerste verbond zijn-, de geroepenen de belofte verkrijgen van het genieten van het lotdeel van eonisch leven Hebreeën 9:15

Opdat de zegen van Abraham tot de natiën komt in Christus Jezus Galaten 3:14 De wet + vloek kwam erbij in belofte/ zegen van Abraham vloek opgeheven door Jezus Christus belofte/zegen van Abraham naar de natiën door Jezus Christus

Wat is: de zegen van Abraham?

Zegen van Abraham is: Rechtvaardiging door geloof  Rechtvaardiging door Zijn geloof  Rechtvaardiging in Zijn genade  Rechtvaardiging in Zijn bloed