20 juni Wereld Vluchtelingendag Ook u kunt helpen!

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Syrië Syrië is een land in het Midden-Oosten en heeft ca. 4,5 keer de oppervlakte van Nederland. Het land telt ruim 22 miljoen inwoners. Dorcas, Tear en.
Advertisements

MEI/JUNI 2013 Dag dag!Hiep Hiep Hoera ThijsDouwe1 jaar! Scott Rover 3 jaar! Naar de basisschool! Benjamin 3 jaar! Lauranne 4 jaar! Alexander 3 jaar! Louise.
Wat is een Groene Kerk? Werk maken van duurzaamheid en zorg voor de schepping. Beloven om elk jaar een nieuwe ‘groene’ stap zetten. Ervaringen delen en.
Hoe doe je dat? Actief Zendingswerk
Ontdekzondag Kijk… naar de leden van je gemeente als een moeder naar haar kind.
Workshop. Weet je het nog? Gemotiveerd? Geïnformeerd? Geïnspireerd? ACTIE!
Voedselpakketten voor Campina
Syrië Syrië is een land in het Midden-Oosten en heeft ca. 4,5 keer de oppervlakte van Nederland. Het land telt ruim 22 miljoen inwoners. Dorcas, Tear en.
Dorcas is een internationale hulporganisatie die in twintig landen in Oost-Europa en Afrika projecten van lokale partnerorganisaties ondersteunt. Dorcas.
Herfst 2010 basisschool Jacinta
Onze missie Wij willen een: Brug slaan tussen mensen die willen geven en mensen die hulp nodig hebben.
Onrust en gevechten in Syrië
De collecte is bestemd voor Red een Kind. Red een Kind Red een Kind helpt kwetsbare kinderen en gezinnen in Afrika en Azië. Dit is Njoroge. Hij is zes.
Noodhulp Syrië Tear. Onrust en gevechten in Syrië Veel mensen zijn ontheemd, getraumatiseerd. Meer dan 9 miljoen Syriërs zijn van huis en haard verdreven.
DORCAS VOEDSELACTIE 2014.
ZOA zorgt ervoor dat: Kinderen naar school kunnen Mensen schoon (drink)water hebben Er meer voedsel komt door landbouw projecten Ondersteun het werk van.
Women for Syria Women for Syria
Welkom bij Netwerken voor je loopbaan
Welkom in deze kerkdienst
In deze dienst zal Ds. R. Tigelaar voorgaan. Na de zegen zingen we Ps. 24: 1,3 Schriftlezing: 2 Korintiërs 8: Korintiërs 9: 6-15 Tekst: 2 Korintiërs.
Stage: Basisschool de Klingerberg
VEILIG INTERNETTEN.
Noodhulp aardbeving Nepal. Aardbeving op 25 april Aardbeving van 7,9 op de schaal van Richter van heeft duizenden mensen het leven gekost. -Meer.
Basisschool Op De Horst
Help vluchtelingen nu. Miljoenen ontheemden Conflicten in Syrië en Irak zijn op dit moment de oorzaak van miljoenen ontheemden.
De preek gaat over 1 Timotheüs 4: 1 - 5: 2 1 Timotheüs 5: Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Het eerste lied: Opwekking 717 In.
een impressie In de vroege ochtend komen er overvolle boten aan.
Kom in actie tegen eenzaamheid!
Help vluchtelingen nu. Miljoenen ontheemden Conflicten in Syrië en Irak zijn op dit moment de oorzaak van miljoenen ontheemden.
In deze dienst zal Ds. H. Prins voorgaan. Voor de dienst zingen we Gz. 98 Na de zegen Gz. 94: 1 en 2 Schriftlezing: Marcus 16: Romeinen 6:
NOODFONDS VOOR VLUCHTELINGEN. Opvang en hulp: in regio, onderweg en in Nederland Het noodhulpfonds richt zich op drie deelterreinen: opvang van vluchtelingen.
Landelijke evenementen december Tienerclub|9 januari Kids in Discipleshiptraining|14 – 17 januari Plantersweekend|22 – 24 januari Landelijke bijbelquiz|30.
Landelijke evenementen december Tienerclub|5 december Kadertraining (Scouts & Pathfinders) |11 – 13 december.
Het Eetcafé Zwolle Sinds 1994 Handen en voeten geven aan het geloof vanuit de liefde voor Jezus.
[Voeg eigen informatie over uw gemeente en/of de collecte toe]
Een baan, groei in hun gemeente, kinderen vertellen wie Jezus is: dat zijn de dromen van jonge christenen wereldwijd. Het is Biddag! Bid je mee? Voor.
Presentatie Stichting Bootvluchteling. Inleiding Algemeen over de stichting Werkwijze (verkenning, opzetten team etc.) evt. opbouw organisatie Status.
Kinderen van de Hervormde Zondagsscholenbond in actie voor kinderen in Oost-Europa.
Het vluchtelingenvraagstuk. Vragen ter inleiding Vraag 1: Wie heeft er vluchtelingen in zijn of haar familie (eerste lijns) en/of terugkijkend tot enkele.
Dit is Dorcas Dorcas is een christelijke hulporganisatie die mensen in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika helpt die door grote armoede,
Terreur in de klas. Eerst een minuut stilte. Tips van Klasse: leerlingen-over-terreur-en-geweld/
Dit is Dorcas Dorcas komt in actie voor mensen in nood en diepe armoede, ongeacht hun religie, ras, geslacht of politieke overtuiging.
Dit is Dorcas Dorcas is een christelijke hulporganisatie die mensen in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika helpt die door grote armoede,
De collecte is voor Red een Kind. Red een Kind geeft toekomst aan kinderen in armoede een verbindt hen met mensen in Nederland Helpt kwetsbare kinderen.
Verdieping Timemanagement
Een gezegende sabbat!. Wij, Zevendedags-Adventisten van Rotterdam Noord willen, geleid door de Heilige Geest, Jezus Christus navolgen. Dit doen we door.
Ogo op de Achthoek Klik bij elke dia om verder te gaan!
De Dorcas Voedselactie Dorcas legt zich niet neer bij honger en diepe armoede in de wereld. Daarom organiseren we jaarlijks een actieweek, waarin duizenden.
Record aantal vluchtelingen
Wat kunt u betekenen voor…
Op de vlucht Nog nooit waren er zoveel vluchtelingen volgens de VN. Meer dan 65 miljoen mensen zijn wereldwijd op de vlucht. Deze mensen zijn alles kwijt.
ViaVia Info-presentatie
<datum> <plaats>
Op de vlucht Nog nooit waren er zoveel vluchtelingen volgens de VN. Meer dan 65 miljoen mensen zijn wereldwijd op de vlucht. Deze mensen zijn alles kwijt.
Wat kunt u betekenen voor…
De Dorcas Voedselactie
Afgelopen najaar bereikte de vluchtelingenstroom uit Syrië Europa
Record aantal vluchtelingen
Stille nacht, veilige nacht?
Help ons helpen! Rohingya Vluchtelingencrisis
ADRA Nederland al 25 jaar actief!
De Dorcas Voedselactie
Syrische vluchtelingen gestrand in Griekenland
Syrische vluchtelingen gestrand in Griekenland
Licht voor Syrische vluchtelingenkinderen in Libanon
`In beweging, sport als onderdeel van mobiliteit’
Een nieuw begin voor de kerk op Cuba
WINTERHULP IN SYRIE EN LIBANON
Noodhulp en vredeswerk voor Nigeriaanse vluchtelingen
Redenen om te vluchten Oorlog, geweld, discriminatie, vervolging, mishandeling, uitbuiting, kinderarbeid, kindhuwelijken, meisjesbesnijdenis, rekrutering,
Transcript van de presentatie:

20 juni Wereld Vluchtelingendag Ook u kunt helpen!

Feiten over vluchtelingen Begin 2016, is het aantal Syrische vluchtelingen dat hulp nodig heeft groter dan het inwonertal in Nederland (USAID) Duitsland heeft de meeste asielaanvragen (BBC) Hongarije vangt proportioneel de meeste mensen op (1.800 vluchtelingen per inwoners) 3,770 Mensen verdronken tijdens hun vluchtroute over zee in 2015.

ADRA helpt vluchtelingen ADRA Nederland diverse projecten in de Balkan: - Een Asiel Infocentrum in Servië vluchtelingen bereikt - Humanitaire hulp aan Macedonië - Hulp aan Slovenië en Griekenland ( mensen)

SSlovenië/Griekenland - Hulp aan Griekse vluchtelingenkampen: voedselpakketten in Brežice en Lendava (Slovenië) en Molyvos (Lesbos) hygiënepakketten (toiletspullen) - transport van Molyvos naar Mytilene op Lesbos en sanitair in het vluchtelingenkamp Molyvos.

Noodhulp aan Macedonië Voedselpakketten - Sanitair voor 600 mensen - Winterkleding - Oplaadpunten - Mobiele telefoons

ADRA helpt wereldwijd

Terugkerende vluchtelingen uit Burundi krijgen een huis

Syrische kinderen krijgen onderwijs in Libanees vluchtelingenkamp

In Europa zijn de grenzen dicht uw hulp blijft nodig! ADRA Kroatië werkt nog met 300 vluchtelingen die in Kroatië zijn: bewustwording en creëren van wederzijds begrip door de locale gemeenschap en vluchtelingen bij elkaar te brengen door middel van sportactiviteiten en excursies voor vluchtelingen.

vluchtelingen gestrand in Griekenland ADRA draagt bij in de regio Katerini in Noord-Griekenland ADRA International leidt de hulpacties zoals: - Humanitaire hulp in vier vluchtelingenkampen - Medische hulp, water, sanitair en hygiënepakketten en voedselpakketten. Psychosociale hulp, tolken

ADRA helpt ook in Nederland: ‘Bij aankomst in Nederland rest na een inspannende reis een periode van wachten, televisie kijken, eten, slapen en weer wachten, televisie kijken, eten en slapen en dat soms jaar in jaar uit.’ ADRA en de Adventkerk verzorgden 2 april een toerustingsavond in Den Haag een workshop waar kennis en ervaringen met het opzetten van sociale activiteiten werden gedeeld.

Er is juist behoefte aan activiteiten om de verveling en ledigheid tegen te gaan en mensen even afleiding te geven van al hun zorgen. Wij hopen dat veel kerken in Nederland aan de slag zullen gaan om activiteiten in hun eigen gemeente vorm te geven.

Aan de slag, tips: Betrek mensen (ook van het AZC) bij wat je wil gaan doen. Contact maken en verbinding leggen is essentieel (activiteit is op zich bijzaak). Vluchtelingen willen heel graag in contact komen met mensen buiten het AZC. Nodig mensen bij voorkeur uit op een andere locatie (zoals sportcentra, een park of buurthuizen) Kook Halal als er onder de vluchtelingen moslims zijn en laat dit van te voren aan je gasten weten.

Dit kan je beter niet doen: Meld je niet als kerk bij een AZC maar op persoonlijke titel. Ga niet evangeliseren. Uit respect voor andermans geloof, kun je een moment stilte vragen, in plaats van hardop een gebed uitspreken. Vraag niet naar achtergrond of breng mensen niet in verlegenheid door te vragen naar wat hij/zij heeft meegemaakt.

In het kort, Probeer niet zelf het wiel uit te vinden en besef: hoe klein je actie ook is, je kunt betekenisvol en een zegen zijn voor je medemens.

Speciaal fonds samen met Adventkerk Fonds voor hulp aan vluchtelingen in Nederland Voor activiteiten in Nederland. Dus mocht u hiervoor een donatie willen doen, dan kan dit op IBAN: NL RABO t.n.v. ADRA Nederland. Hartelijk bedankt voor uw aandacht!

In het kort, Probeer niet zelf het wiel uit te vinden en besef: hoe klein je actie ook is, je kunt betekenisvol en een zegen zijn voor je medemens.