13 maart 2016 Zoetermeer. alverzoening is: alle mensen komen na hun dood bij God terecht... 1.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De les van de graankorrel
Advertisements

GOD is liefde.
Ik wens je De kracht van god.
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
De GROTE misverstanden rond Alverzoening.
ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
Evangelie der genade Vragen :
De pittige smaak van de uitverkiezing
3. GORDEL, PANTSER & SCHOEISEL
De christelijke boodschap
Welkom.
God en ons.
24 januari 2013 bijbelstudie nr. 4 Vanaf hoofdstuk 2:1.
Deel II verzoening.
Hel en verdoemenis II ver-doe-men, voor eeuwig veroordelen, naar de hel verwijzen “,,
Hoe is het ons geleerd? de rechtvaardige God de schuldige mens.
8 Mij, verreweg de geringste van alle heiligen, is deze genade te beurt gevallen, aan de heidenen de onnaspeurlijke rijkdom van Christus te verkondigen.
DE INHOUD VAN DE PREDIKING 1Korinthe 15. evangelie 1 Ik maak u bekend, broeders, het evangelie dat ik u verkondigd heb…
NIET: waarom moest Christus sterven? Om op te kunnen staan en zó de dood te overwinnen! 2.
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, 2 aan de heilige en gelovige broeders in Christus te Kolosse:
5 januari 2014 Deventer. EVANGELIE EU ANGELION 2.
ALVERZOENING?!.
hel en Alverzoening opnieuw in discussie
1 donderdag 21 juni 2012 bespreking vanaf Kolosse 1 24 donderdag 21 juni 2012 bespreking vanaf Kolosse 1 24.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
In deze presentatie staan beide.
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
Genade schenken 1.
9 oktober 2014 Bodegraven 1. 2 De vorige keer Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. 23 Maar.
Hartelijk welkom bij deze Bijbelstudieserie. Thema: “Met Christus gekruisigd”
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
16 nov Rotterdam. Paulus & het toekomstig oordeel... hel en verdoemenis dwaling nr. 1: hel en verdoemenis  karikatuur van gerechtigheid  geen.
Zie het lam Gods... Johannes 1:29.
Bodegraven. terugblik: de aard van het opstandingslichaam  korrel zaad > plant  aardse lichamen > hemellichamen  vergankelijk > onvergankelijk.
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Eén Heer: Christus Jezus
10 januari 2013 bijbelstudie nr. 3 Vanaf hoofdstuk 1:19.
1 donderdag 7 juni 2012 bespreking vanaf Kolosse 1 21 donderdag 7 juni 2012 bespreking vanaf Kolosse 1 21.
15 sept Rotterdam. Romeinen 10 9 Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft.
Jozua Het geschiedde na de dood van Mozes, de knecht des HEREN, dat de HERE tot Jozua...
Standvastig... waarin?.
28 november 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe Dit is hun overkomen tot een voorbeeld voor ons en het is opgetekend ter waarschuwing voor ons, over wie.
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, en (>de Jood Elymas) trachtte de landvoogd (=Sergius.
De wapenrusting van God 4. ZITTEN & STAAN.
26 oktober 2014 Zoetermeer deel 1. het (direct) voorafgaande in 'Openbaring'  19:11-21 verschijning van de Koning der koningen aan de volkeren  20:1-6.
30 juni 2013 Zoetermeer 1. 2 Handelingen 14:27 27 En daar aangekomen, riepen zij de gemeente bijeen en gaven verslag van al wat God met hen gedaan had,
2 58 Daarom, mijn geliefde broeders… 20 Maar nu, Christus is opgewekt, als Eersteling…" 1Korinthe 15 3.
28 juli 2013 Zoetermeer 1. 17x eeuw 61x eeuwigheid/ eeuwigheden 14x wereld 2.
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
Het evangelie van de opstanding
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
6 juli 2014 Tollebeek x "de tweede dood" 1.Openb.2:1 2.Openb.20:6 3.Openb.20:14 4.Openb.21:8.
DE GROTE WITTE TROON deel 2 9 november 2014 Zoetermeer.
Voorganger: Ds. H. Torenbeek Ouderling van dienst: J. Korthoef
13 juni 2015 Maarn. Efeze 3 6 (het geheim van de Christus): de natiën zijn mede-lotbezitters, mede-ingelijfden en mede-deelhebbers van het beloofde in.
Openbaring 3:14-20 Schrijf aan de engel van de gemeente in Laodicea: “Dit zegt Amen, de trouwe en betrouwbare getuige, het begin van Gods schepping: Ik.
6 sept Urk. en Hij is een verzoening voor onze zonden 2 en Hij is een verzoening voor onze zonden en niet alleen voor de onze, maar ook voor die.
3 oktober 2015 Garderen. De vraag is niet: waar gaat een mens heen als hij sterft? De vraag is: als een mens sterft, zal hij herleven? inleiding.
Curieuze Kinderen Basis Levens Vragen 1.Begin: Wat is onze oorsprong? 2.Betekenis: Waarom leef ik? 3.Bestemming: Waar gaan we heen? 4.Bewustheid: Hoe.
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Dankdag... 8 nov Zoetermeer.
Paulus op reis Handelingen 17. Paulus in Athene 25 Hij wordt ook door mensenhanden niet gediend alsof Hij iets nodig heeft; Hij Zelf geeft aan allen.
14 januari 2016 Hendrik Ido Ambacht Het Woord van God: levend en krachtig.
* Christus, het beeld en woord van God
Leerdienst over het komende oordeel Openbaring 20 : Hij zal komen om te oordelen de levenden en de doden Hij houdt zich gereed (hij staat klaar)
11 juni 2016 Maarn. 1 Paulus, afgevaardigde van Christus Jezus door Gods wil aan de heiligen die ook gelovigen zijn in Christus Jezus 2 genade met jullie.
Brief aan de Galaten -14- De twee evangeliën en twee apostelschappen.
Brief aan de Galaten -41- de vrucht van de geest: vrede.
de brief aan de Romeinen
Transcript van de presentatie:

13 maart 2016 Zoetermeer

alverzoening is: alle mensen komen na hun dood bij God terecht... 1

20... door Hem (=de Zoon), vrede - makend door het bloed van zijn kruis, het AL weder met Zich te VERZOENEN, door Hem, hetzij wat op de aarde, hetzij wat in de hemelen is. -Kolosse 1-

20... door Hem (=de Zoon), vrede - makend door het bloed van zijn kruis, het AL weder met Zich te VERZOENEN, door Hem, hetzij wat op de aarde, hetzij wat in de hemelen is. 21 Ook u, die eertijds vervreemd en vijandig gezind waart blijkens uw boze werken, heeft Hij thans weder verzoend... -Kolosse 1-

alverzoening is: alle mensen komen na hun dood bij God terecht... 1.verzoening = vijandigheid en vervreemding veranderen in vriendschap; reactie:

alverzoening is: alle mensen komen na hun dood bij God terecht... 1.verzoening = vijandigheid en vervreemding veranderen in vriendschap; 2.de reikwijdte van de verzoening is "het al"; reactie:

alverzoening is: alle mensen komen na hun dood bij God terecht... 1.verzoening = vijandigheid en vervreemding veranderen in vriendschap; 2.de reikwijdte van de verzoening is "het al"; 3.GOD is het die verzoent (vijanden tot vrienden maakt); reactie:

alverzoening is: alle mensen komen na hun dood bij God terecht... 1.verzoening = vijandigheid en vervreemding veranderen in vriendschap; 2.de reikwijdte van de verzoening is "het al"; 3.GOD is het die verzoend (vijanden tot vrienden maakt); 4.GOD verzoent "dóór het bloed van het kruis" – het ultieme bewijs van GODS liefde. reactie:

de Bijbel is erg duidelijk over dat velen voor eeuwig verloren zullen gaan 2

1.eeuw-ig houdt verband met eeuw (aion). Dat is een tijd met een begin en einde; reactie:

de Bijbel is erg duidelijk over dat velen voor eeuwig verloren zullen gaan 1.eeuw-ig houdt verband met eeuw (aion). Dat is een tijd met een begin en einde; 2.Na deze boze aion volgt geen 'eindeloze eeuwigheid' maar overtreffende aionen waarin Christus zal heersen; reactie:

de Bijbel is erg duidelijk over dat velen voor eeuwig verloren zullen gaan 1.eeuw-ig houdt verband met eeuw (aion). Dat is een tijd met een begin en einde; 2.Na deze boze aion volgt geen 'eindeloze eeuwigheid' maar overtreffende aionen waarin Christus zal heersen; 3.Slechts gelovigen zullen de komende aionen beërven ("het eeuw-ige leven"); reactie:

de Bijbel is erg duidelijk over dat velen voor eeuwig verloren zullen gaan 1.eeuw-ig houdt verband met eeuw (aion). Dat is een tijd met een begin en einde; 2.Na deze boze aion volgt geen 'eindeloze eeuwigheid' maar overtreffende aionen waarin Christus zal heersen; 3.Slechts gelovigen zullen de komende aionen beërven ("het eeuw-ige leven"); 4.Pas aan aan het einde van Christus' heerschappij wordt de dood teniet gedaan en GOD "alles in allen". reactie:

alverzoening doet de rechtvaardigheid tekort... 3

1.GOD is vaardig in het recht – Hij zet recht en brengt terecht; reactie:

alverzoening doet de rechtvaardigheid tekort... 1.GOD is vaardig in het recht – Hij zet recht en brengt terecht; 2.Bij "de grote witte troon" worden "de overige doden" geoordeeld en berecht en gericht; reactie:

alverzoening doet de rechtvaardigheid tekort... 1.GOD is vaardig in het recht – Hij zet recht en brengt terecht; 2.Bij "de grote witte troon" worden "de overige doden" geoordeeld en berecht en gericht; 3.GODS rechtvaardigheid staat niet tegenover zijn liefde. Het vloeit er uit voort. GOD doet recht omdat Hij liefde is. reactie:

God dwingt mensen bij Hem te zijn... waar is dan de vrije wil? 4

Spreuken 20:12 Het oor dat hoort en het oog dat ziet, de HERE heeft beide gemaakt.

Spreuken 20:12 Het oor dat hoort en het oog dat ziet, de HERE heeft beide gemaakt. Handelingen 16:14... en de Here opende haar hart, zodat zij aandacht schonk aan hetgeen door Paulus gezegd werd.

Spreuken 20:12 Het oor dat hoort en het oog dat ziet, de HERE heeft beide gemaakt. Handelingen 16:14... en de Here opende haar hart, zodat zij aandacht schonk aan hetgeen door Paulus gezegd werd. Romeinen 11:32 Want God heeft hen allen onder ongehoorzaamheid besloten, om Zich over hen allen te ontfermen.

God dwingt mensen bij Hem te zijn... waar is dan de vrije wil? reactie: 1.GOD heeft geen dwang nodig, om iemand iets te laten doen; 2.Elke keuze wordt bepaald door erfelijkheid en omstandigheden ('nature and nurture') –GOD is de Schepper van álles; 3.GOD sluit en opent harten.

Alverzoening of niet is niet zo duidelijk in de Bijbel... 5

reactie: 1.De Schrift is helder – ze spreekt niet van eeuwigheid maar van 'aionen' en niet van 'hel' maar van Gehenna; 2.Bevooroordeelde bijbelvertalingen ontnemen het zicht op de Schrift.

álles geloven... 1.velen gaan verloren voor de aionen (eeuw- ig verloren) én GOD is een "Redder van alle mensen";

álles geloven... 1.velen gaan verloren voor de aionen (eeuw- ig verloren) én GOD is een "Redder van alle mensen"; 2.GOD is rechtvaardig door alles te berechten/ te richten én ontfermend door zo allen terecht te brengen;

álles geloven... 1.velen gaan verloren voor de aionen (eeuw- ig verloren) én GOD is een "Redder van alle mensen"; 2.GOD is rechtvaardig door alles te berechten/ te richten én ontfermend door zo allen terecht te brengen; 3.GOD dwingt niemand voor Hem te kiezen maar allen zullen vrijwillig Jezus als Heer belijden - GODS liefde overwint!

-Kolosse door Hem, vrede - makend door het bloed van zijn kruis, het AL weder met Zich te VERZOENEN, door Hem, hetzij wat op de aarde, hetzij wat in de hemelen is. (...) 23...wel gegrond en standvastig blijft in het geloof en u niet laat afbrengen van DE HOOP VAN HET EVANGELIE, dat gij gehoord hebt en dat verkondigd wordt in de ganse schepping onder de hemel, en waarvan ik, Paulus, een dienaar geworden ben.