Manschap Instructie per functie EMRIC. Inhoud Algemeen Inzetindicaties Wijze van alarmering Ontvangst Inzet Beëindiging inzet.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Wet meldcode van kracht!
Advertisements

SCO Rijk woensdag 13 juni 2012.
Goedkeuring inkoopfacturen
Leergang Manschap A Kerntaak 2 les 42 Incidentmanagement.
Vrijwillige van werk naar werk fase 1. Van werk naar werk onderzoek2. Van werk naar werk plan U besluit dit plan niet op te volgen: u houdt dit plan voor.
On-line toevoeging, annulering en wijziging van fiches. Algemene beschrijving van de functionaliteit Als er wijzigingen moeten aangebracht worden aan fiches.
Lagere maandlasten door oversluiten hypotheek! Door de nog steeds erg lage hypotheekrente is het vaak mogelijk om veel geld te besparen op uw huidige hypotheek.
Lagere maandlasten door oversluiten hypotheek! Zeer waarschijnlijk gaan de hypotheekregels veranderen en kan het zeer verstandig zijn om één van onze adviseurs.
Preventief Verzuimmanagement
Dalton middelen Op Daltonschool de Kleine Kapitein.
Brandweer Gorinchem Uitrukprocedure Afd. Preparatie
Je kunt het sommige mensen af en toe naar de zin maken… Maar je kunt het niet iedereen altijd naar de zin maken. De burgemeester en zijn bevoegdheden.
Scolaris... School Met Een Visie. Wij bieden: Verschillende richtingen In een aangenaam klimaat Met aandacht voor de noden van uw kind Individuele begeleiding.
Landelijke Uniform Verbindingschema Fleetmap Nederlandse Brandweer
Reorganisaties Prof. dr. J.N. Bouwman.
Hulp op afstand Presentatie door Kick de Wolff Hulp op afstand Hulp op afstand Hoe kom ik van mijn SPAM af (afhankelijk van de beschikbare tijd) Hoe kom.
Uitgekiende hypotheek vergelijking! Onze ervaren en onafhankelijke hypotheekadviseurs vergelijken voor u de hypotheken bij bijna alle hypotheekverstrekkers.
Oplossingen van Zorg van de Zaak
De regeling Praktijkleren
“De valkuil(en) van een richtlijn in de praktijk”
Ontwikkelingen Wmo/AWBZ
Participatiewet vanaf 2015
TOOLBOXMEETING WERKEN LANGS DE OPENBARE WEG
Vrijwilligersbeleid HC Zwolle 17 november Vrijwilligersbeleid - Inleiding Een club draait op haar vrijwilligers. Dat geldt zeker voor een grote.
Stichting Formulierenbrigade Thuisadministratie. Wat doen wij? -Formulieren invullen -Informatie en advies geven -Hulp bij thuisadministratie.
Jobcoaching Inspiratie en informatie aan de hand van voorbeelden uit de dagelijkse praktijk.
Interpunctie, Veghel WEB-CURSUS.
Jezus leert ons: Bidden vindt plaats in de intimiteit van je relatie met God.
Magister voor ouders.
Wmo zorg & ondersteuning in 2015.
Brand in een appartement is altijd complex Door H.P. Schuttevâer / J. Blom Adviescentrum Brandveilig Wonen Informatiebijeenkomsten VvE Belang 2015.
(Ped)agogiek Hoorcollege 7
Opleiding en Hulpverlening 100 vrijwilligers bekwaam en beschikbaar.
Informatiebijeenkomst Leerlingenvervoer Presentatie (regelgeving) Leerlingenvervoer April 2013 BAR-gemeenten.
Wat is een vluchteling? Asielzoeker Erkende vluchteling Subsidiair beschermde.
U bevindt zich op de website gbkwaliteit.nl. U kunt hier uw project beoordelen met de digitale scoreformulieren van Preffi 2.0 of het EKI. Maar: hoe werkt.
MIMMS cursus INTRODUCTIE. M.I.M.M.S. MAJOR INCIDENT MEDICAL MANAGEMENT AND SUPPORT.
Nazorg “definitie” nazorg diensten die de leverancier blijft verlenen nadat de klant apparatuur of programmatuur heeft gekocht nazorg Betreft bijdragen.
Een brandveilig Valkenburg aan de Geul Simone Gijsen 30 november 2015.
Voorlichting Triade Kaart 4 maart 2010 Welkom. Programma Presentatie Harald Schneider over de achtergrond van de Triadekaart Presentatie Harald Schneider.
Wet gemeentelijke schuldhulpverlening door: Hans de Vroome (beleidsadviseur W&I en projectleider armoedepact BPV) 13 november 2012.
Welkom. Instructie Verbindingen Doel van deze bijeenkomst? Korte uitleg portofoons Uitleg verbindingsschema’s Bezoek meldkamer © O. Mittelmeijer - Alarmcentrale.
Eigen bijdrage voor GGZ Friesland. Inleiding De overheid heeft fikse bezuinigingen aangekondigd. De geestelijke gezondheidszorg wordt daar behoorlijk.
Specialisme Technische Hulpverlening BRANDWEER NEDERLAND
Presentatie Passend onderwijs Voor: Ouders/verzorgers van SBO Petrus Dondersschool Datum: 3 april 2014.
Hoofd Officier van Dienst (HOvD) Instructie per functie EMRIC en EUMED.
Officier van Dienst (OvD) Instructie per functie EMRIC.
Ambulanceverpleegkundige MMT arts/vpk SIGMA Psychosociaal Opvangteam Instructie per functie EUMED.
Hoofd gewondennest Hoofd SIGMA Leider Kernteam Leider Psychosociaal Opvangteam Instructie per functie EUMED.
Commandant / Officier van Dienst Geneeskundig (CvD-G/OvD-G) Instructie per functie EUMED.
Systemen van hulpverlening brandweer Nederland, België en Duitsland.
Kosten sociaal domein 2015 COMMISSIE SAMENLEVING 29 MAART 2016.
Coördinator Gewondenvervoer (CGV) Instructie per functie EUMED.
Centralist meldkamer Instructie per functie EMRIC en EUMED.
Inhoudsopgave Voortgezet onderwijs algemeen Van PO naar VO Route 8 Scholen in de omgeving Vragen….
Chris de Vogel GHOR Operationele organisatie GHOR Haaglanden
Invloed van vergrijzing op brandveiligheid
Landelijke Uniform Verbindingschema Fleetmap Nederlandse Brandweer
Wet meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling
Voorraadinspectie in Ketenregister
Voorlichting BPV voor Studenten
MMV flitstraining: Implementatie online course
Juridische aspecten van een webshop
Welkom Namens; Witte Kruis Ambulancezorg St ZorgSaam Ambulance
Presentatie Korpschef G.H.P.K. Huijser van Reenen
Landelijke Uniform Verbindingschema Fleetmap Nederlandse Brandweer
Groot Forum 05/02/2018.
Resultaten FEAD-enquête 2017
Grootschalige Geneeskundige Bijstand
Transcript van de presentatie:

Manschap Instructie per functie EMRIC

Inhoud Algemeen Inzetindicaties Wijze van alarmering Ontvangst Inzet Beëindiging inzet

Algemeen De manschappen worden aangestuurd door hun eigen bevelvoerders.

Uitgangspunten bijstand aan het buurland U werkt zoveel mogelijk als in dagelijkse praktijk. Taalverschillen mogen geen belemmering vormen. U maakt zo min mogelijk gebruik van technische communicatiemiddelen. Uw eenheden werken binnen de eigen coördinatiestructuren. Uw hulp wordt altijd ontvangen op loodsposten.

Inzetindicaties Na inschatting van de grootte van de calamiteit en het verwachte aantal slachtoffers door de meldkamer of door de hulpverlening ter plekke, kan de meldkamer een beroep doen op hulp van de aangrenzende buitenlandse regio’s.

Wijze van alarmering Alarmering van bijstand verloopt uitsluitend op aanvraag van de meldkamer binnen wiens jurisdictie de ongevallocatie valt.

Ontvangst (1) De ter beschikkingstelling en overdracht van grensoverschrijdende burenhulp vindt plaats op loodsposten waarvan de ligging door middel van een letter-cijfercombinatie door de aanvragende meldkamer wordt medegedeeld. De voor de inzet verantwoordelijke meldkamer dient te zorgen voor begeleiding vanaf de loodspost naar de plek incident of naar het verzamelpunt. De ingezette hulpdiensten maken voor de onderlinge communicatie in principe en voor zover mogelijk gebruik van eigen apparatuur en de radiofrequentie van de eigen meldkamer om een extra belasting van het radioverkeer op de ongevallocatie te voorkomen.

Ontvangst (2) De aanvoer van eenheden voor EMRIC-fase 3 kan uitsluitend op gecoördineerde wijze plaatsvinden via op grotere afstand van de ongevallocatie gelegen verzamelplaatsen. Deze eenheden dienen vanwege de functionele afhankelijkheid van de bijbehorende voertuigen in konvooi te worden aangevoerd. U staat vanaf het tijdstip van aankomst op de loodspost onder bevel van uw bevelvoerder.

Inzet Inzetopdrachten krijgt u verstrekt van uw bevelvoerder. De operationele uitvoering zal plaatsvinden onder leiding van uw bevelvoerder en zal in een vastgesteld inzetvak plaatsvinden.

Beëindiging van de inzet Het einde van de inzet wordt u door uw bevelvoerder medegedeeld.

Afsluiting U heeft het instructieprogramma met succes doorlopen. Voor meer informatie kunt u terecht op Meer informatie over de hulpverlening in Nederland, België en Duitsland en samenwerkingsafspraken binnen de Euregio vindt u in het rapport 'Grensoverschrijdende hulpverlening in de Euregio Maas-Rijn'.Grensoverschrijdende hulpverlening in de Euregio Maas-Rijn Meer informatie over de samenwerkingsafspraken met betrekking tot grensoverschrijdende hulpverlening vindt u in 'Beter een goede buur, dan een verre vriend'.Beter een goede buur, dan een verre vriend' Klik hier om terug te gaan naar instructie per functie.hier