Op zoek naar hulp voor je kind? Volg 1 Alpha. De nood voor Alpha © Alpha2 Alpha wijst je de weg in de professionele dienstverlening voor kinderen.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Doe jij ook mee? de samenleving dat ben jij,
Advertisements

IMPIAN ANAK in 12 vragen…veel meer informatie en foto’s vind je op www
Special Education Professionals Eline Delcour en Tom Reynaert SEP Kenya.
Onze kernwaarden.
‘Op deze school wordt niet gepest!?’
ADVIES VOOR DE JEUGDHULP BRECHT VERHEGGE 1BAO A1.
Ontwikkelingsgericht SAMEN werken
Steunpunt opvoedingsondersteuning. 2 Opvoedingsondersteuning -Inleiding -Iedereen heeft wel eens opvoedingsvragen -Ouders -Werkveld -Opvoedingsondersteuning.
Presenetatie Landelijke Studiedag Multiproblemgezinnen 30 mei 2013 Ellen Loykens Molendrift
HET DECREET KINDEROPVANG VOOR BABY’S EN PEUTERS WAAROM EN HOE?
6 pijlers van de code in beeld
Opvoedingswinkel Gent WZO Sluizeken Tolhuis Ham 16/11.
Welzijnsoverleg Regio Gent vzw – Welzijnsoverleg Regio Gent vzw – Gezondheidsdienst Gent De Gezondheidsdienst van de Stad Gent.
Integrale Jeugdhulp Aan de slag.
Facebook Skype Instagram Google+ Twitter Whatsapp Snapchat Messenger
Zorgteam: juf Inge, juf Rita, juf Martine, juf Kristien, juf Heidi.
Zorgvisie van RP2.
Aan de slag met de BETERapp
DIGITALE COLLAGE ESTHER
“SODEXO SUPPORTS ME” KENNEN EN UITLEGGEN
Jeugd Pastoraat Westerkerk.
ZOA zorgt ervoor dat: Kinderen naar school kunnen Mensen schoon (drink)water hebben Er meer voedsel komt door landbouw projecten Ondersteun het werk van.
Route van PO naar VO. Route van PO naar VO Wat brengt de wet passend onderwijs ons oud nieuw Steeds meer kinderen werden doorverwezen naar het speciaal.
Zorgen in de basisschool
Jeugdopbouwwerker als brugfiguur en promotor van een geïntegreerd beleid ten behoeve van maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren.
Wat na uw BUE? Van feedback via BUE naar concrete acties via UW INDIVIDUEEL ONTWIKKELINGSPLAN.
Waarom? Alle ouders willen dat hun kind de beste kansen krijgt om goed te ontwikkelen in deze samenleving. Een goede ontwikkeling start al van bij de geboorte.
Seksueel partnergeweld en de hulpverlening: een heikele kwestie Seksueel partnergeweld in Vlaanderen, een belevingsstudie.
Ouderbetrokkenheid.
VVSG Inspiratiedag – 2 april 2015 Lokaal loket kinderopvang.
Keuzesessie 1 De aandachtsfunctionaris binnen de Wet Meldcode
Ouderavond over pesten in het voortgezet onderwijs
Agenda Informatie over pesten Wat doen kinderen online?
Eén uur maakt een verschil Algemene doelstellingen  Integratie in de samenleving bevorderen;  Gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen vergroten;
 Een groot gezin is een voordeel, de kinderen zullen later gegarandeerd voor jou zorgen.  Een groot gezin is een nadeel, want je hebt een grote en.
#kennisdelen | #samenwerken | #durftevragen
Wanneer mag mijn kind naar school?
PESTEN JULIANASCHOOL.
WAI-NOT Internet voor mensen met een mentale beperking
UVW LinkedIn Presentatie
Welkom op de ouderavond V23 22 september Doel van de avond Kennis maken met de mentor Informatie over school en eerste weken in de klas Uitwisselen.
Ouder worden & alcohol Welkom – Karen Vanmarcke
De leerkracht = DE BELANGRIJKSTE PERSOON in de schoolloopbaan van je kind! PARTNER vd ouders …
Geestkracht Verbondenheid Gegroeid vanuit geestkracht samen met het CAW, SOMA, CAD, CGG Groei Uitbreiding naar andere organisaties toe zoals het OCMW…
Infopunt Onderwijs Wat vragen ouders? “De juf zegt dat mijn kind niet mee is in de klas. Maar ik vind dat hij heel slim is! Kan ik mijn kind laten testen.
Ben jij je eigen databaas? Aangeboden door
Alle kinderen mogen meedoen!. “Maar liefst 1 op de 9 kinderen in Nederland groeit op in armoede. Voor kinderen kan dit betekenen dat er onvoldoende geld.
Onderzoek doen Een complexe (maar uitdagende) klus!
Stichting School & Veiligheid ondersteunt scholen bij het bevorderen van een sociaal veilig klimaat.
MEE Groningen Algemene presentatie. 2  Mensen met een verstandelijke, lichamelijke beperking en/of een chronische ziekte  Anderen die beperkingen in.
Onderzoek Generatie 2020 De leerkrachten van Deinze kregen eind vorig schooljaar voor het eerst te horen dat er een groot onderzoek zou zijn in Deinze.
25 februari 2014 Pesten hoort bij het leven Bij ons wordt niet gepest Wie gepest wordt, lokt het zelf uit.
Preventieve zorg Kind en Gezin. Prenataal aanbod Kennismakingsbezoek in de kraamkliniek/thuis 2 basishuisbezoeken voor alle gezinnen met pasgeboren baby.
Masterclass Marketing voor kleinere zorgorganisaties 2013 Jan Verschuren BTN Saskia ter Kuile In voor zorg!
 Als antwoord op een groeiende wachtlijst..  Verschuiving naar RTJH: Hulpverlening verantwoordelijk voor een adequaat en efficiënt wachtbeheer;  Hulpverlening.
Stichting School & Veiligheid ondersteunt scholen bij het bevorderen van een sociaal veilig klimaat. Ouderavond over pesten in.
Transities sociale domein VV Uitleg Introductiefilmpje roltraproltrap Kanteling Het gesprek Begrippen.
Op zoek naar hulp voor je kind? Volg 1 Alpha. Kinderen met problemen (o.a. pesten, aandachtstoornissen, gescheiden ouders) geraken soms los van de maatschappij.
Instructie toegang tot eBook Pack via distributeursportaal.
Brugfiguren onderwijs…. hulpverleners met een toverstokje?
De wijkteams: de Rotterdamse aanpak
Ouderenmis(be)handeling ‘Horen, zien en praten’
Een nieuwe dienst in een nieuw zorglandschap
Inleiding website NuenenHelpt.nl voor zorgprofessionals en verwijzers
OPweg Innovatief project
Lokaal loket kinderopvang
Lokaal loket kinderopvang
[Voeg eigen informatie over uw gemeente en/of de collecte toe]
[powerpoint openen, openen]
Voor iedereen! Zonder oordeel, open, betrokken en actief!
Transcript van de presentatie:

Op zoek naar hulp voor je kind? Volg 1 Alpha

De nood voor Alpha © Alpha2 Alpha wijst je de weg in de professionele dienstverlening voor kinderen.

De toegevoegde waarde van Alpha © Alpha3  Je wordt steeds van het kastje naar de muur gestuurd  Je weet niet waar je terecht kan voor hulp  Je wil discreet en anoniem gepaste hulp te zoeken  Je wenst een onmiddellijke ondersteuning Alpha wijst je de weg in de professionele dienstverlening voor kinderen.

Wat is Alpha? 1.Handige informatie over welke acties je kan ondernemen 2.Je krijgt de correcte contactgegevens van de organisatie met de beste fit voor het probleem 3.Je hebt toegang tot een forum van / door ouders om ervaringen, tips, e.d. te delen 4.Je kan handige documenten up- / downloaden in een open datacenter 5.Je hebt de mogelijkheid om rechtstreeks contact met een sociaal medewerker 6.Ja kan de verkregen ondersteuning beoordelen en aan- of afraden © Alpha4 Alpha is een gebruiksvriendelijke app / website die jou ondersteunt in de zoektocht naar gepaste hulp

Voor wie? © Alpha5 De doelgroep van Alpha zijn ouders van schoolgaande kinderen tussen 3 en 18 jaar die problemen ondervinden (o.a. pesten, slechte resultaten, aandachtstoornissen, scheiding ouders) Ouders van schoolgaande kinderen tussen 3 en 18 jaar Familie Kinderen Leerkracht School Huisdokter Vrienden v. kind CLB CAW CAD Specialisten (dokters) Psychiater Psycholoog Kind & Gezin Opvoedingswinkel Anderen

Kenmerken Gebruiksvriendelijk Efficiënt Toegankelijk 24/7 Kwaliteitsvol Snel Discreet Volledig Gratis © Alpha6 Alpha differentieert zich omdat het