‘Door een geheimenis omsloten’ 1e avond, 24 januari 2013 Bijzondere verschijnselen: puur natuur, geschenk van God.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Kleine engelen Foto’s, tekst en geluid!.
Advertisements

Juf myriam Juf Myriam Dit ben ik Mijn klas Dit schooljaar
‘Christen zijn is oké, maar bidden op het werk, nou, nee!’
Herkenning? Rot voelen? Leegte opvullen?
Jezus vol liefde, U wilt ons leiden. Wij prijzen U als onze Heer
Gewetensvrijheid.
De beroemdste persoon die er is …
Waarom stierf Jezus aan het kruis?
Met veel liefs van deze engel
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is mijn roeping?
Beelden storm.
Door Rosalie Blok. Op 4 mei 2013 heb ik besloten om naar de dodenherdenking te gaan in een dorp in de provincie Zeeland. Dit wordt jaarlijks georganiseerd.
Christengemeenschap De Goede Herder
Seksualiteit: gave van God
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn, maar dat wìj verantwoorde- lijk zijn voor wie.
De pittige smaak van de uitverkiezing
Gezegden.
De verlichting Paragraaf 2.
Saca’s PowerPoint Presentatie
Verbonden.
Joods-christelijk wereldbeeld
VASTEN bezinning maandag 21 maart 2011.
Welkom in deze kerkdienst
Geloven en nu….
Godsdienst. Ben jij wel eens héél boos? Hoe is het afgelopen? Werd het ook uitgepraat? Bij sorry of vergeven mag je weer opnieuw beginnen. Is dat belangrijk?
Echt of nep?.
‘Christen zijn is oké, maar bidden op het werk, nou, nee!’
Woord van Leven December
Woord van Leven December 2009 “Zo moet jullie licht schijnen voor de mensen, opdat ze jullie goede werken zien en eer bewijzen aan jullie Vader in de.
Geluid aan.
Je levensreis.
1. Jezus verhoogd Aan Gods rechterhand
Kruisweg geschilderd door Lucien Lantier
Mijn antwoord op Gods zegeningen! Sabbat 4 januari 2014 We zijn aan een nieuw jaar begonnen en weten niet wat de toekomst ons zal brengen. Wel weten we.
Mijn antwoord op Gods zegeningen! Sabbat 5 april 2014 “Groot is de Heer, hem komt alle lof toe. In de stad van onze God, op zijn heilige berg …” (Psalm.
Eigenaardig hoe dit uitkomt.
Achttiende en negentiende eeuw
Wie is God? Kun je Hem kennen? Wat kunnen wij van Hem weten?
Woord van Leven Juni 2014.
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn,maar dat wìj verantwoorde-lijk zijn voor wie we.
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Gezegden.
Pittige antwoorden van assertieve vrouwen
Orchies met.....spreuken De orchideeënfamilie is één van de
Joods-christelijk wereldbeeld
Met de handen in het haar? Twee projecten voor de prijs van één! - cursus: kleine kinderen helpen groot worden. - Inforeeks: hoe ga je als ouder om met.
Inleiding Adoptie Offer van liefde Geen kwaliteitskeus Thema: Onze adoptie dankzij Gods eniggeboren Zoon.
De geschapen mens.
Zingeving 1 Introductie, levensverhaal.
Waarom zou ik geloven? Een uitnodiging om na te denken over je geloof Philip Nunn - De Bron Deel #1: 1 nov 2105 Deel #2: 22 nov 2105.
Het is Biddag! Een baan, groei in hun gemeente, kinderen vertellen wie Jezus is: dat zijn de dromen van jonge christenen wereldwijd. Bid je mee? Voor hun.
Regenten en vorsten H7.3 DE WETENSCHAPPELIJKE REVOLUTIE.
Visie Marcel en Tjarda. Visie Visie geeft eenheid Joh 17: 21 Laat hen allen één zijn, Vader. Zoals u in mij bent en ik in u, laat hen zo ook in ons zijn,
Single zijn, bijbel en gemeente. Citaat ‘Dominees moeten niet zo zielig doen over alleenstaanden. Als ze in een doopdienst gevoelig bidden voor alleenstaanden,
De mogelijke standpunten Songs  Willem Vermandere ‘Bange blanke man’ Lied: (toegang )
‘Door een geheimenis omsloten’ 2e avond, 31 januari 2013 De wereld volgens Rupert Sheldrake: waar zit je met je gedachten?
Een merkwaardig fenomeen Kerken lopen leeg, terwijl religiositeit toeneemt.
Voorstelling van het vak KATHOLIEKE GODSDIENST. Doel van het vak KATHOLIEKE GODSDIENST Kinderen helpen om te groeien als mens en te bouwen aan een eigen.
De seizoenen.
HIJ IS WAARLIJK VERREZEN !
Zijn wij een kerk van genade?
Mogelijke Jezusbeelden
dat ik niets te maken heb met wat bij een ander gebeurt,
Wat zou het mooi zijn! Als er een plek zou zijn, waar:
die een vuurvlam is in de nacht.
Mensen van overal aangewaaid vormen hier weer
Leven en Dood.
Ik voel me blij, ik voel me vrij, ik jubel en ik zing;
Single zijn, bijbel en gemeente
Transcript van de presentatie:

‘Door een geheimenis omsloten’ 1e avond, 24 januari 2013 Bijzondere verschijnselen: puur natuur, geschenk van God

Aan wat voor verschijnselen denk je? Klein beginnen… Een paar ‘gewone bijzondere verschijnselen’: Voelen dat er naar je gekeken wordt Weten dat je iemand moet bellen In een droom een signaal van iemand krijgen

De spagaat van de kerk – De Bijbel is Gods woord, maar spoken bestaan niet en dromen zijn bedrog… – De kerk leeft met het ‘wetenschappelijk wereldbeeld’, behalve als het over haar eigen leerstellingen gaat

Twee zoekrichtingen om het te begrijpen – Van de mens af ‘naar boven’, naar een geestelijke wereld – Van de mens af ‘naar beneden’, naar de natuur

Hoe het in mijn leven tot nu toe is gegaan Mijn moeite met de term ‘paranormaal’ – Wie bepaalt wat normaal is? – Het ruitjespapier van de wetenschap: reductionistisch materialisme – Hoe gaat de kerk daarmee om?

Bijzondere verschijnselen: het hoort bij de wereld en de wereld is van God

Wat ik op deze eerste avond wil beweren: – Dat de wereldvisies van wetenschap en kerk soms geen recht doen aan alledaagse ‘bijzondere’ ervaringen; – Dat veel van die ervaringen gewoon horen bij hoe de wereld werkt; – Dat we daar vooral in het westerse wetenschappelijke klimaat van de laatste 200 jaar de voeling mee verloren hebben; – Dat het goed zou zijn als zowel de wetenschap als de kerk er weer gevoel voor zouden krijgen.

Waarover de volgende vier avonden zullen gaan – 2 e avond, 31/01 – De wereld volgens Rupert Sheldrake – 3 e avond, 07/02 – De betrekkelijkheid van het individu – 4 e avond, 14/02 – Het occulte en het kwaad – 5 e avond, 21/02 – Bijzondere verschijnselen in het gewone kerkelijk leven