Bierproefclub “De Witte Kragen” Proeverij van 7 april 2016.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De TWV heeft weer wat! Uitnodiging B i e r p r o e v e n.
Advertisements

TRAPPIST ‘t is gelijk nen engel die op mijn tongske p…
BEER the healthy fuel That keeps men going….
maandag 7 juli 2014 Het is nog niet te laat: Dom. du Bosc - Chardonnay Sauvignon Smaak : De wijn bezit een briljante, licht strogele kleur. In de neus.
Witbier Witbier: drie stellingen Geschiedenis Karakteristieken
Productie Wijn.
Workshop Reis door het paradijs van wijn en spijs
Blind proeven van rode druivenrassen
Vincoeur, 2 april 2013 Wijn uit België Van aperitief tot dessert Joris Van Caenegem.
HALF-GLACE EN DERIVATEN -Bevochtig de mux met de kokende bouillon en breng het langzaam op smaak. Kook voor ongeveer 10 minuten. -Consumeer of conserveer.
Inhoud De Franse servies systeem Ideaal drink en serveer temperatuur
Eva Bekemans Danaaï Vroman
Marc Vlaeminck Van druif tot wijn Marc Vlaeminck Copyright 2003.
Chardonnay.
GRENACHE KBC wijnclub december 2013 Jan Peuskens en André Verhaegen.
Damio, o Damio, Een koning naar mijn hart Damio, o Damio Hij is wel wat apart Regeren doet hij met plezier Met een fles wijn of glaasje bier Damio, o Damio.
Gedistilleerd 2. Lesbrief 17.
La Tierra Home cooking Cuppens Nicky.
Noten en zaden.
Nosing & Tasting 10 februari Programma - mededelingen / vragen - nosing & tasting.
W ij n e n a p e r i t i e f Bij ons kunt u kiezen uit 18 open wijnen. Zie onze aparte wijnkaart! BP Moscato 4,00 Moscato d’asti, limoen, munt on the rocks.
Hop geeft bier bitterheid, aroma en flavour
Portugese dranken.
1.Mouten 2.Brouwen 3.Kelderprocessen
Twaalf maanden van het jaar met weerspreuken.
Hop geeft bier bitterheid, aroma en flavour
Bierbrouwerij Heineken Amsterdam Door: Rob Maat
Nosing & Tasting “Ierse whiskey” 11 Oktober 2015.
Grondstoffen voor de bierbereiding
Port/spijs proeverij 23/10/2015 Door Jaco en Dianne van den Berge Wines4u V.O.F.
Bierproefclub “De Witte Kragen” Proeverij van 11 februari 2015.
Smaak.
Van harte welkom op de 18 de officiële avond ! Beter bier in je bast dan linnen in de kast want dat kun je vouwen en plooien en bier kun je zo in je donder.
WELKOM Van harte welkom op deze informatieavond van het Elburger Bier Genootschap.
By Laurens D. &Yuri K..  Softdrug  Fijngehakte vrouwelijke bloemen  Cannabis sativa  Geestveruimende werking  Oorsprong west en centraal Azie.
Uitgekookt Hertog Jan. Programma Ontvangst + koffie Voorwoord voorzitter Presentatie door vertegenwoordiger Marco Otte van Hertog Jan Geschiedenis brouwerij.
WELKOM Van harte welkom op de veertiende officiële bijeenkomst van het Elburger Bier Genootschap.
E.B.G bijeenkomst woordje voorzitter aanvang avond Presentatie brouwerij “het witte paard” Proeverij Pauze Proeverij rondvraag Einde avond.
Een bierreis door Noord Frankrijk
Lichte Bieren. Lichte bieren Alcoholpercentage 2-4 % Geen “Light-bieren” Vaak de lichtste bieren van een bepaald type.
Valtelina-2, maandag 26 Oktober wijngebieden.
BODEGAS FABRE SA Roque Sáenz Peña 3909 Vistalba (5509) - Luján de Cuyo - Mendoza - Argentina.
Trappisten en hun bieren. De buitenlandse trappisten
Bierproeverij 20 januari 2016
Likeur zelf maken 1 Wat is likeur?.
VAN GERST TOT BIER AARSCHOTSE TRIPEL.
WIJN & SPIJS zoet zuur zout bitter contrast harmonie sauzen kruiden smaak aroma bereiding mondgevoel smaakgehalte smaaktype Doordat wijn en gerecht.
CO2 Prosecco Cava champagne crémant
Bokbieren 8 bokbieren 3 Belgische
ROOD ZACHT & FRUITIG Kaneel schillen aardbei bloesem braam bessen kersen pruimen framboos jam roos Proef ik nu kersen of bramen, klein zacht rood.
ROSÉ rosé kleurstoffen aardbei bloesem braam bessen kersen pruimen framboos jam roos Roséwijn wordt gemaakt van blauwe druiven, soms in combinatie.
Luxemburg SVH Wijncertificaat.
KWB-Groenenhoek Bierproefavond Tripels 29 November 2017.
Geuren.
ROOD VOL & KRACHTIG zwarte bessen truffel tabak peper paddenstoelen leer gerookt bramen aarde thee tabak paprika kruidnagel Proef ik nu.
ZOET Sinaasappel lijm peer mango perzik gedroogd fruit viooltjes vijg vanille munt chocola abrikoos Hoe maakt de wijnmaker de wijn eigenlijk.
Bier Verenigt, gedeelde passie
Prijslijst Balls & Beer Foodtruck
Brouwerij Brunn.
De Beverse Mout.
Transcript van de presentatie:

Bierproefclub “De Witte Kragen” Proeverij van 7 april 2016

1. SAISON ST-FEUILLIEN Volume alcohol 6,5%. Mooi “Terroir” bier gebrouwd bij Brasserie St-Feuillien in Le Roeulx in de provincie Henegouwen. Goudblond traditioneel boerderijbier met een evenwichtig smaakpallet van aardse, kruidige tonen en mooi versmolten mout en gist. Vrij hoppig met een vleugje citrus en erg verfrissend en dorstlessend. Ongefilterd, licht gesluierd bier van hoge gisting met nagisting op de fles en een weelderige, romige schuimkraag. Foodpairing : Loempia met pittige zoet/zure saus

2. HOEGAARDEN GRAND CRU gebrouwd bij De KLUIS in Hoegaarden.(Inbev) Bier van hoge gisting met hergisting op de fles en een alcohol percentage van 8,5%. Goudkleurig, lichtoranje met een fruitig aroma en een overvloedige schuimkraag. Het bier heeft een heerlijk complexe zoete en bittere smaak, met subtiele kruiden- en citrusnoten. Het werd op smaak gebracht met gedroogde sinaasappelschillen en koriander. Andere ingrediënten: mout, tarwe en fijne hop. Foodpairing : Trappistenkaas met gewassen, eetbare korst

3. AUGUSTIJN GRAND CRU Strogeel met mooie witte schuimkraag en een alcohol percentage van 9%. Aroma: fruitig en kruidig hoppig. Smaak: zeer vol, warm mondgevoel met toetsen van mout. Droge en bittere afdronk. Nagisting op de fles zorgt voor een mooie smaakevolutie en lange bewaartijd. Foodpairing : amuse glaasje met een mousse van gerookte forel

4. St-FEUILLIEN GRAND CRU Extra blond, op de fles hergist, degustatiebier met een alcohol percentage van 9,5%. Een topper met karakter en een zuiver hop- en gistaroma. GEEN KRUIDEN! Het schuim is zuiver wit, fijnmazig en luchtig als kant. In de neus een aaneenschakeling van hoparoma’s vol fruitige toetsen, subtiel en toch weelderig. Lange bitterheid, vol nuances in de afdronk. Foodpairing: Paté de Campagne met scherpe mosterd.

5. VAL-DIEU GRAND CRU prachtig, donker abdijbier met een volume alcohol van 10,5% en een unieke geur en smaak met hinten van geroosterde mout, chocolade, rozijnen en zelfs port. Een gerstewijn, met een rijke, gekleurde schuimkraag. Kruidig en zoet mooi verweven in een licht droge, vrij zachte afdronk. Nagisting op de fles. Schenktemperatuur 12 à 14 graden voor ideale smaaksensatie. Foodpairing : Chocoladegebak

Bierproefclub “De Witte Kragen” Saison St-Feuillien Hoegaarden Grand Cru Augustijn Grand Cru St-Feuillien Grand Cru Val-Dieu Grand Cru Volgende proeverij : 9 juni 2016 om 19:30 uur Busuitstap naar de voerstreek : 27 mei 2016 Iedereen een goede terugreis !