HET AVONDMAAL MEE-VIEREN 1.Voor wie is het? 2.Hoe bereid je je voor? 3.Kun je altijd mee-vieren?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Overwinnend leven, vandaag en morgen
Advertisements

Heilig Avondmaal Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (5)
Deel 4 Leven als christen.
Romeinen 6:1-11 Betekent dit nu dat we moeten blijven zondigen om de genade te laten toenemen? Dat in geen geval. Hoe zouden wij, die dood zijn voor.
Welkom! Een hoog ideaal! Vorige week “Welkom! Een lage drempel” Kom gratis drinken, water dat leven geeft! Deze week “Welkom!? Een hoog ideaal” “HEER,
Rituelen in het Christendom
Genade en veroordeling
In de Bijbel komen we belijdenisdoen tegen bij Johannes de Doper In de Bijbel komen we belijdenisdoen tegen bij Johannes de Doper. Hij doopte mensen.
In de put? Erger dan de put: waterdiepten afgesneden van het leven Erger dan de put: waterdiepten afgesneden van het leven Ellende, meer dan minpuntje.
GELOVEN MET TRANEN Lucas 7:36-50 De gelezen preek is van
Laat de Heer uw vreugde blijven
Ze huilde en zijn voeten werden nat door haar tranen.
Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven.
Gemeente Relaties Zorgzame Gemeente.
In de leerschool van het gebed
In deze presentatie staan beide.
Huisbezoek. Gebod &Verwachting van de Heer Menselijke mogelijkheden, techniek of vervoer en gewoontes.
Wie is God? Kun je Hem kennen? Wat kunnen wij van Hem weten?
Psalm 44: geloofsvragen, herkenbaar.
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (4)
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn,maar dat wìj verantwoorde-lijk zijn voor wie we.
Preek Lucas 18: 1-17 Preek Lucas 18: 1-17 Slide 1
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Zondag 51 HC Franeker 9 augustus 2009
Welkom in deze kerkdienst
Het christendom: een dwangbuis? Welkom in de kerk
De kerk De gemeente.
Geliefde broeder(s)/zuster(s), U staat hier voor God en zijn gemeente om uw geloof te belijden. Ik verzoek u eerlijk te antwoorden op de volgende vragen.
HC Zondag 2: waarom nog stilstaan bij de zonde? wij zijn toch verlost door Christus? nodig voor je omgang met God? 1.
Allebei heb je ELKE DAG nodig.
Het eerste lied: Psalm 25: 1, 2 Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Voorganger: ds. J.F. Harmanny te Hoek We lezen: Spreuken 1: 1 - 7,
Spring in het diepe!.
Heilig Avondmaal (IV) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bijeen om in opdracht van onze Heer zijn dood te verkondigen. In het.
Introavonden: Wat voor soort kerk is de Avond 2 onze traditie en onze missie.
Wat is zonde?! Hebr.4: Nu wij dan een grote Hogepriester hebben, Die de hemelen is doorgegaan, namelijk Jezus, de Zoon van God, laten wij aan.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Formulier voor de openbare belijdenis van het geloof Blz. 735 (GK) Geliefde broeders en zusters in onze Here Jezus Christus, U bent hier verschenen voor.
1 Serie leerdiensten ‘Tucht’ 1.Basis en doel 2.Voorwaarden voor goed functioneren 3.Praktijk Waarom tucht? -Heiligheid van de gemeente -Behoud van de zondaar.
Leerdienst thema 2 ‘Christen zijn: naar Christus toe bewegen’ 1 Thema 2: Christen worden, christen zijn christen blijven Wat is christen zijn ? 1.Duidelijke.
Zonde = ‘je doel missen’ Je wilt het doel toch niet missen?
Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. A. Robbertsen
Als God onze Vader is, hoe kunnen wij dan een kind van God worden?
De mantel van de liefde 1.
Het seizoen van twijfel
´Christus is Heer voor traditionele, moderne en postmoderne mensen´
Woord van Leven Januari 2017
Christus’ project: de kerk
Het seizoen van twijfel
Welkom in deze kerkdienst
Wat doe ik hier vandaag? Ik zie dat christenen van alle tijden en alle plaatsen zich verbonden voelen met dezelfde God. Ik denk na over de manier waarop.
Welkom in deze kerkdienst
Bediening van het Woord
Bidden om dat waar je naar verlangt; danken voor dat wat je ontvangt: om 1 kracht; 2 geloof; 3 liefde; 4 kennis; 5 volheid Mysterie Daarom buig ik mijn.
Vergeef ons onze schulden
Dietrich Bonhoeffer ( )
Welkom in deze kerkdienst
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
Opvoeden - 24 juni
Het seizoen van twijfel
Hoe kom je in het Koninkrijk van God?
De waarheid is massief.
‘Maken de muren dan christenen?’
Openbare geloofsbelijdenis
Ik geloof in God, Vader van ons allen. Hij heeft de aarde
TUCHT: Hoe doe je dat? Matteüs 18.
De betekenis van onze geloofsbelijdenissen
Avondmaalsformulier Gemeente van onze Heer Jezus Christus, We zijn hier bij elkaar gekomen om het Avondmaal te vieren. Onze Heer heeft deze maaltijd ingesteld.
Wat verwacht jij van God?
Transcript van de presentatie:

HET AVONDMAAL MEE-VIEREN 1.Voor wie is het? 2.Hoe bereid je je voor? 3.Kun je altijd mee-vieren?

1.Voor wie is het? a.Belijdende leden b.Gasten die zich gemeld hebben

1.Voor wie is het? a.Belijdende leden b.Gasten die zich gemeld hebben Waarom eerst belijdenis doen? 1.Avondmaal vieren = geloof belijden 2.Eerst hardop belijden, dan meevieren Geloven doe je niet alleen Oudsten: verantwoordelijkheid en zorg Belijden moet volgroeide keus zijn

1.Voor wie is het? a.Belijdende leden b.Gasten die zich gemeld hebben 1.Verschillen in kerkelijke praktijk GKv: leden uit zusterkerken met briefje GKv: overigen na gesprek met ouderlingen Andere kerken: ‘ieder die oprecht….’

1.Voor wie is het? a.Belijdende leden b.Gasten die zich gemeld hebben 1.Verschillen in kerkelijke praktijk 2.Verschil in accent Persoonlijke verbondenheid met Christus Verbondenheid met elkaar

1.Voor wie is het? a.Belijdende leden b.Gasten die zich gemeld hebben 1.Verschillen in kerkelijke praktijk 2.Verschil in accent 3.Nieuwe praktijk 1.Ruimer voor gasten – wij zijn ook te gast 2.Weten wie en waarom: gesprek 3.Pijn van verdeeldheid blijven voelen 4.Verbondenheid van gasten benoemen

HET AVONDMAAL MEE-VIEREN 2.Hoe bereid je je voor? a.Niets extra’s b.Wel bijzonder Sta bijzonder open om zijn genade te ontvangen: - vergeving van zonde, - kracht om te veranderen.

HET AVONDMAAL MEE-VIEREN 1.Voor wie is het? 2.Hoe bereid je je voor? 3.Kun je altijd mee-vieren?

HET AVONDMAAL MEE-VIEREN 3.Kun je altijd mee-vieren? Zelf-tucht: ‘nu niet mee-vieren’ a.Eerlijk tegenover Christus b.Eerlijk tegenover jezelf c.Eerlijk tegenover anderen

HET AVONDMAAL MEE-VIEREN 3.Kun je altijd mee-vieren? Zelf-tucht: ‘nu niet mee-vieren’ maar laat het zo niet blijven! Kom mèt je twijfel, zonde enz. juist naar Christus toe en ontvang genade!

HET AVONDMAAL MEE-VIEREN 3.Kun je altijd mee-vieren? Niet wegblijven a.omdat je geloof zo zwak is b.omdat je zo gezondigd hebt c.omdat je zo vastzit aan een zonde Kom mèt je twijfel, zonde enz. juist naar Christus toe en ontvang genade!