De ziekenhuiszorg in Zeeland en Schouwen- Duiveland Algemene ledenvergadering 15 november 2011.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De Republiek in een tijd van vorsten Een Gouden Eeuw voor de Republiek § 3.3.
Advertisements

Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
Joringel keek naar Jorinde.. Het was een mooie avond.
Comité Gennep Vrienden van de Hartstichting Maart 2008.
Beelden storm.
Paragraaf 4. Schaalvergroting na 1945.
DE WATERSNOOD.
Door Rosalie Blok. Op 4 mei 2013 heb ik besloten om naar de dodenherdenking te gaan in een dorp in de provincie Zeeland. Dit wordt jaarlijks georganiseerd.
De Jaren na de oorlog Nederland begon aan z’n wederopbouw, D.W.S. bouwde aan z’n toekomst. De heren speelde in de districtklasse en kwamen.
Drs. M.B. de Vries, Anesthesioloog UMCU, Divisie Vitale Functies
Sinterklaas 2006/2007 Annie M.G. Schmidt school. Kinderen van de Petteflet “Kinder Opvang Esrein” hebben ook Sinterklaasfeest.
Hitler aan de macht Paragraaf 2.
Een romantisch sprookje
Gebruik van een AED 28 januari Realiteit Het kan iedereen overkomen * Incidentie "plotse dood" bij personen jaar, per jaar registratie in.
De Republiek in een tijd van vorsten De Republiek verliest haar voorsprong § 4.3.
NL na 1945: Sober en spaarzaam
pater damiaan Yutan Verbelen 6de leerjaar Mater Dei Centrum
Burgers regelen het zelf
Het cultuurstelsel verdwijnt
De Republiek in een tijd van vorstenH4.3 Stadhouder-koning Willem III Karel II was familie van Lodewijk XIV en wilde ook een absolute koning worden Hij.
De Republiek in een tijd van vorsten Een Gouden Eeuw voor de Republiek § 3.3.
6, Oorlog en Vrede , Vietnam en Frankrijk.
Kenmerk 4: De ontwikkeling van wetenschappelijk denken en de ontwikkeling van het denken over burgerschap en politiek in de Griekse stadstaat Les 1: Graecia;
Paragraaf 2 Het cultuurstelsel.
Hoofdstuk 2.
Verzuiling en ontzuiling in Nederland
Paragraaf 5.3 De macht van vorsten.
Hoofdstuk 2 W.O II.
Er was eens een oud kasteel midden in een diep en donker bos.
In het midden lag een grote dauwdruppel, zo groot als de mooiste parel.
De zon stond nog maar half boven de berg en voor de helft was ze al onder.
Wanneer er echter een onschuldig meisje te dicht bij haar kasteel kwam, veranderde de heks haar in een vogel en sloot haar op in een kooitje.
De economie in de Zilveren Eeuw
De watersnoodramp van 1953.
Het verhaal van Pasen.
Brede School Update AV 8 juni Brede school – Waar gaat het over ? Doel: –nieuwe school –maatschappelijk engagement, integratie Middelen –PPS-structuur:
Een liefdesgeschiedenis
§5.4 Het einde van de koude oorlog
Joods Zorgcircuit 10 januari 2008 Hans Broertjes Lid Raad van Bestuur.
Het begint zoals een sprookje, maar het is er geen .....
In 1982 begonnen is de Balata tuin de creatie van Jean-Philippe Thoze. De tuin werd geopend op 19 april 1986 en dankt zijn naam aan de bomen die ooit.
Dankzij de welvaart van de Republiek konden de Gewesten ook steeds meer een vuist maken tegen Spanje. Ook zat het mee dat de Spanjaard op meerdere fronten.
Eén stem per afgevaardigde zul je bedoelen 600 burgers & boeren
Wat moet je weten aan het eind van de les?
DE SPIEGEL.
Een geluksmopje….. Alleen het lezen van deze mop brengt geluk.
Ze kon dieren en vogels naar zich toe lokken. Wanneer het maantje in het kooitje schijnt, maak los Zachiël, op het juiste moment ".
SDH Opzet enquête november items over Harreveld 4 prioriteiten: – Prio A: Binnen 2 jaar – Prio B: Binnen 10 jaar – Prio C: Gewenst.
Bedrijfsbezoeken 2015  Groenhart, Kluster, Ruiter en Eipie.
Tijd van steden en staten
ALV 13 november 2014 Algemene Ledenvergadering FYNE 13 november 2014 Welkom.
Joachim Tilanus en Harm-Jans Muntinga 3 december 2013 Huisartsenbijeenkomst.
De gelaagde samenleving
Brainstormsessie spoedeisende psychiatrie van de toekomst
Politie Zeeland West Brabant. District Zeeland. Komt een agent bij de dokter Beroepsgeheim en politie/justitie.
Antonius Zorg. Uw zorg, onze zorg.. Antonius Zorg wordt een merkoverstijgend label van de Antonius Zorggroep dat gevoerd zal worden door het Antonius.
Oplossingsrichtingen onderwijshuisvesting Reek.. Ontwikkelingen Stichting Maashorst ambieert naast uitbreidingsmogelijkheden van de Vlinder, ook.
De beschikbaarheid van kwalitatief goede zorg voor expats Lucie Cunningham, Delft Business Consultancy Adviseur Expat Project Team Delft.
DE RINGBRUG De uitbreiding van het havengebied, de vestiging van industrieën en de bouw van nieuwe wijken als Goese Polder en Noordhoek bracht met zich.
Ontmoetingsplek De Kloosterhof Weurt. Doel van de avond Stand van zaken totaalproject Stand van zaken ontwerp gebouw Werkatelier openbare ruimte.
De Verenigde Staten. §2. Voor indianen is geen plek meer. Voordat de Europeanen kwamen, waren de indianen de enige bewoners van Amerika. De indianen hadden.
Koude Oorlog les 8 - par 3B - deel 2 - Einde KO.
Openbaar Onderwijs Borsele bijeenkomst personeel 2 februari 2011.
Wanneer het maantje in het kooitje schijnt, maak los Zachiël, op het juiste moment ".
Open communicatie na ernstige klachten of calamiteiten
Ondernemersfonds Dinkelland 13 maart Ondernemersfonds Dinkelland Doel en Financiering: 1. Versterken toeristisch-economische positie Ootmarsum-Dinkelland:
Brainstormsessie spoedeisende psychiatrie van de toekomst
Kindcentrum 2020 in een nieuw gebouw…….
NHG-PreventieConsult module COPD: van ontwikkeling naar implementatie
Informatiebijeenkomst Buurtteams Amsterdam & Aanvullende ondersteuning Wmo 9 en 18 september 2019.
Transcript van de presentatie:

De ziekenhuiszorg in Zeeland en Schouwen- Duiveland Algemene ledenvergadering 15 november 2011

Van Zweeds Rode Kruis ziekenhuis naar Victoria kliniek Eerste ziekenhuis op Schouwen-Duiveland stond in Noordgouwe en was tot 1957 in gebruik. In 1944 startte er een onderzoek naar de kosten voor uitbreiding behuizing Noordgouwe. En wat er nodig was voor een nieuw ziekenhuis in Zierikzee. Algemene ledenvergadering 15 november 2011

Noordgouwe of Zierikzee? De conclusie : een nieuw ziekenhuis in Zierikzee was de beste optie voor patiënten en medewerkers. Toestemming van Minister van Sociale Zaken Algemene ledenvergadering 15 november 2011

1953 Niets stond het nieuwe ziekenhuis meer in de weg tot de ramp kwam. De gemeenten hadden al hun geld nodig voor de wederopbouw van het eiland. En het nieuwe ziekenhuis liet op zich wachten. Algemene ledenvergadering 15 november 2011

Het Zweeds rode kruis. Het Zweeds Rode Kruis bracht 13 miljoen Zweeds Kronen bijeen voor hulp aan Zeeland. 4 miljoen werd beschikbaar gesteld voor de nieuwbouw van het ziekenhuis in Zierikzee. Algemene ledenvergadering 15 november 2011

De eerste steen Op 28 April 1955 heeft koning Gustaaf Adolf VI de eerste steen geplaatst, waarmee de werkelijke bouw een feit was. Algemene ledenvergadering 15 november 2011

De opening Op 11 Mei 1957 is het ziekenhuis in Zierikzee officieel geopend onder de naam het Zweeds Rode Kruis ziekenhuis. Algemene ledenvergadering 15 november 2011

De zorg veranderde: In 1974 maakten de besturen van de ziekenhuizen in Goes en Zierikzee bekend dat er nauw zal worden samengewerkt. In feite reageerden beide ziekenhuizen op het concept plan “Ziekenhuisvoorzieningen Zeeland” Algemene ledenvergadering 15 november 2011 Zierikzee = flankenziekenhuis, meer patiënten met specialistische zorg doorverwijzen naar het ziekenhuis in Goes.

De eerste dreiging. In 1978 kreeg de samenwerking echt gestalte door 1 specialistische staf te voeren, hierdoor dreigde het ziekenhuis in Zierikzee de deuren te moeten sluiten. Het fusieproces ging nu in sneltreinvaart en in 1981 was de stichting Oosterschelde ziekenhuizen de eerste ziekenhuisgroep in Zeeland. Algemene ledenvergadering 15 november 2011

De rust Met de komst van de stichting Oosterschelde ziekenhuizen kwam voorlopig een einde aan de strijd over het voorbestaan van het ziekenhuis in Zierikzee. Algemene ledenvergadering 15 november 2011

Wederom bedreigd met sluiting Na een grootscheepse verbouwing in 1999 ontstond er wederom een discussie om het ziekenhuis in Zierikzee te sluiten. Door de vele protesten vanuit de bevolking is het ziekenhuis niet gesloten, maar wel beperkt in haar functies. Hierdoor werden de inwoners voor specialistische zorg afhankelijk van het ziekenhuis in Goes. De reden: Geen garantie voor continue aanwezigheid specialisten Bedrijfseconomisch, ofwel: Geen geld voor meer specialisten Algemene ledenvergadering 15 november 2011

Wat er bleef: Poliklinische ingrepen Röntgenonderzoek Bloedprikken En tot zomer 2009: planbare operaties met een laag medisch risico Algemene ledenvergadering 15 november 2011

Insteek van het ADRZ: Algemene ledenvergadering 15 november 2011 Gespreid waar dat kan, geconcentreerd waar dat moet. Eisen overheid aan fusie: -traumazorg op level II -IC zorg op level II Eis ADRZ: Zware patiënten hoeven minder snel buiten Zeeland Voorbeeld: Alleen in Goes is er een kraamafdeling. Dat is wel verder rijden, maar daar staat binnen 15 minuten een team beschikbaar van gynaecoloog, kinderarts en anesthesioloog.

Zierikzee in de toekomst Algemene ledenvergadering 15 november 2011 Januari 2012: Victoriakliniek Operatiekamers gaan weer open Mogelijk uitbreiding van specialismen Verloren adherenties(?) Samenwerking met huisartsen en andere zorgaanbieders Buurtzorg: kortdurende opnamen