De tweede zondag in de veertigdagentijd heet Reminiscere en dat betekent: ´Gedenk Heer, uw barmhartigheid´ Dit komt uit Psalm 25 : 6 en 7 ‘Denk aan uw.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Advertisements

Galaten 4: het voorgaande in de Galaten-brief… 2.
Welke kenmerken schrijven jij of anderen aan God toe? Roept u maar!
30 maart 2014 Rotterdam 1. 2 Romeinen 4 17 (...) van die God Voor het aangezicht van die God, in wie hij geloofde, die de doden levend maakt en het niet.
Aan Mijn Rivier Music : Largo from Xerxes by Händel
Gods verborgen glans.
Eerste liefde … Over hard werken.
Gebed om zegen.
Welkom.
Welkom in de ochtenddienst! zondag 6 januari uur | ds A. Dominee Liturgie Psalm 100:1-4 Psalm 25:2 Genesis 1:1-10 Gezang 1:1-6 Genesis 1:11-20.
Vierde Adventszondag 20 december 2009
Hoe kan je rust evaren..? Volgens de Biijbel!. Meditatie is luisteren naar de Heer. Hoe leer ik luisteren?
Voetstappen in het zand
Zingen Refrein Naar U gaat mijn verlangen, Heer Vers 1
OVER WAT JE ZEGT EN WAT JE DOET
Godsdienst.
Echt of nep?.
GENADE = FEEST Of toch niet?.
Welkom op TOV!.
Zondag 3 februari 2013 Gezamenlijke dienst Prot. Gemeente Bussum Diaconaal project voor de Reformed Church of Tiszaszentimre in Hongarije. Thema van de.
Vierde adventszondag 19 december 2010 Micha 7 vers 3 en vers De deugdzaamste is als een doornstruik, de oprechtste is erger dan een stekelhaag.
Van dood naar levend Stap terug? Gods grote plan Zó barmhartig, zó’n grote liefde! “Wij waren dood”? Sinds Adam en Eva de dood tegemoet.
Heb je God wel eens ontmoet?. 40 liter meel! Hoeveel pannenkoeken kun je daarvan wel niet bakken??!
Lachen is gezond.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Laat nadenken over de dood leiden tot
Onderweg naar iets moois! 1Petrus 1, 5: Jullie zien de redding tegemoet die aan het eind van de tijd zeker geopenbaard zal worden.
De HEER maakt je aan het lachen Sara’s lach: 1. een verwonderde lach; 2. een aanstekelijke lach. Genesis: boek van de geboorten. God belooft ook Abram.
De derde grote etappe van de heilsgeschiedenis is de exodus. Om deze etappe te vertegenwoordigen is een van de drie vroege woestijnverhalen gekozen, die.
NU OPSTAAN EN DURVEN De tweede grote etappe in de heilsgeschiedenis
WAT EEN GOD! JESAJA 63:7-9; 64:3; 65:1,2.
Opwekking 710 Gebed Om Zegen
Zie hoe Jezus daar loopt in Jeruzalem met een kruis op zijn rug en een doornenkroon. Hoor de menigte schreeuwt en roept: 'Kruisigt Hem!‘ Zo gaf God zijn.
Genade.
Oude Wonderlijke verhalen
? ! Gods gerechtigheid... 1.
Tweede zondag van de veertigdagentijd zondag 1 maart 2015 Reminiscere ‘Gedenk uw barmhartigheid’ Marcus 9:1-8 naardense bijbel Vóór hen wordt Jezus veranderd.
2 juni 2013 Rotterdam 1. Galaten 4 21 Zegt mij, gij, die onder de wet wilt staan, luistert gij niet naar de wet? 2.
Opwekking 614 Uw genade is mij genoeg Tekst & Muziek: Marcel Zimmer
Zondagavond 8 maart 2015.
Heer, hoe zal ik weten dat wat mij beloofd is, mij ook gegeven wordt
100 jaar was Abraham toen hij samen met Sara hun eerste kind ISAAK kreeg. God was Zijn verbond nagekomen.
Hoe leidt God ons? Vragen daarbij: leidt God ons? willen we dat wel?
Vandaag is het 4e thema van het project aan de beurt. Het gaat over verdriet in huwelijken en gezinnen. Soms gaat het helemaal niet goed in een huwelijk:
HOE BLIJF JE GELOVEN TERWIJL JE WACHT OP GOD? HOE BLIJF JE GELOVEN TERWIJL JE WACHT OP GOD? Romeinen 4:17-20 ‘t Veerlicht Raamsdonksveer.
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Docent: Rileen Noordermeer. Koran 10:94 In Koran (3:110 o.a.) “De mensen van het boek ” d.w.z. Christenen/Joden “ Maar als jij in twijfel verkeert over.
Laatste zondag van het kerkelijk jaar
Welkom in deze kerkdienst op tweede lijdenszondag
40 dagen naar Pasen Preken Zelfstudieweken Gespreksavonden Onderlinge liefde overbrugt verschillen! Vanmiddag de start van het 2 e thema: Kerk met generaties.
Witte donderdag Jezus deelt bij de maaltijd een beker wijn en een brood Die voor eens en voor altijd zich offert in de dood.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Leg al uw zorgen maar weg bij de Heer Psalm 55:23 1 LEG AL UW ZORGEN MAAR WEG BIJ DE HEER Angst – en dus vluchten? Boosheid – en dus vechten? God nodigt.
Ik zet mij in voor uw verlangen (Zondag 49). Uw wil geschiede / laat uw wil gedaan worden.
De bloemschikking. Paars is de kleur van de eerste adventszondag de kleur van ootmoed en verwachting Vol hoop zien we uit naar het licht van Kerst de.
UW HEER LEEFT – het leven loopt niet dood 1. Hij liep niet dood op het kruis; maar leeft bij zijn Vader 2. U loopt niet dood in de zonde; leef voor uw.
Lukas 6 vers Heb je vijanden lief en behandel anderen zoals je wilt dat ze jou behandelen. Is het een verdienste als je liefhebt wie jou liefheeft?
De vijfde zondag in de veertigdagentijd heet Judica en dat betekent: ‘Verschaf mij recht’ Dit komt uit Psalm 43: 1 ‘verschaf mij recht, o God, vecht voor.
Samen in de naam van Jezus Samen in de naam van Jezus, heffen wij een loflied aan, want de Geest spreekt alle talen en doet ons elkaar verstaan. Samen.
Brief aan de Galaten -31- Isaäk en Ismaël – vrij - gebonden.
De vierde zondag in de veertigdagentijd heet Laetare Dit betekent “Verheug u” en komt uit Jesaja 54 Laetare wordt ook “halfvasten” genoemd.
verlos het van al zijn angsten.
Pasen is aanstekelijk Daar en toen  Hier en nu.
Dit komt uit Psalm 91 : 15 ‘Roep je mij aan,
Zandtekening Genesis 13:14-16 “De Heer zei tegen Abram: ‘Kijk eens goed om je heen, naar het noorden en het zuiden, naar het oosten en het westen. Al het.
Dit komt uit Psalm 25 : 15 en 16 ‘Ik houd mijn oog gericht op de Heer,
Leven na de dood 1.
Zondag 13 maart 2016 “Judica” vijfde zondag van de veertigdagentijd
’Vertel even wat over jezelf …’
Transcript van de presentatie:

De tweede zondag in de veertigdagentijd heet Reminiscere en dat betekent: ´Gedenk Heer, uw barmhartigheid´ Dit komt uit Psalm 25 : 6 en 7 ‘Denk aan uw barmhartigheid, Heer, denk met liefde aan mij ’

In deze tijd staat het kruis centraal. We zijn op weg naar Pasen, maar: geen opstanding zonder Golgotha!

Jute staat voor de woestijn, een dor en doods landschap van zand en stenen. Symbool voor ons leven als er geen kruis zou zijn geweest!

De stenen en de distels staan voor de zorgen en moeiten die we op onze levensweg tegen komen. Struikelblokken, of “doorn in het vlees”.

‘Woestijn’ doet denken aan veel verhalen uit de Bijbel, zoals over Hagar en Ismaël... Weggestuurd door Abraham en Sara... geen eten, geen drinken meer, de kruik is leeg…

Want, het beloofde Kind is nog niet geboren. Maar er is hoop, God houdt zijn belofte!