Informatiebijeenkomst subsidie- en accommodatiebeleid Gulpen- Wittem, 20,21 en 22 april.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Topsport in Limburg Who cares?. Maatschappelijke context  1. Mondiaal  A. Recessie.  B. Oorlogsdreiging  C. Arm/rijk  D. Milieu  Nationaal  A.
Advertisements

Visie ‘t Haarhoes Noordijk 24 april 2013.
Sport en Beweegbeleid 2.0 Platform Weert in Beweging
Planning & Controll Groninger Griffiers 24 maart 2006 Michiel Verbeek.
Fietsparkeren bij stations
Beheer en exploitatie binnensportaccommodaties
Onroerend Goed investeren en beheren
Veranderingen in de zorg
Accommodatiebeleid Inspraak en informatiebijeenkomst Overige accommodaties 30 januari 2013.
De Enck, Oirschot Symposium Maatschappelijk Vastgoed Inleiding door Frits Speetjens, tussen 1990 en 2005 burgemeester van Oirschot Symposium.
Informatiemiddag ANBI Cultuur Utrecht 21 maart 2012 juli ’14.
Sporttarieven- en subsidies Lokaal beleid SGBO, Onderzoeks- en Adviesbureau van de VNG Den Haag Cora Heijkoop Wendy van Beek.
BEWONERSVERENIGING GARSTKAMP Gezond oud worden KLANKBORDGROEP Donderdag 6 juni 2013 AANVANG 13:30 UUR RECREATIERUIMTE.
Nationale Kleine Scholen Conferentie Presentatie concept plannen Namens de initiatiefgroep Herman Ritter & Theo Bockting (Dorpsraad De Weebosch)
Bert van Mourik Stationsmanager Kennemerland & Schiphol Fietsparkeren bij stations Verdeling verantwoordelijkheden en bevoegdheden in het stationsgebied.
Project “De brede huiskamer”. Ontstaan Huiskamers ( 4 tot 13 jarigen ) Onvoldoende gebruik buitenschoolse opvang (BSO) Onvoldoende deelname naschoolse.
Toelichting kaderbesluit voor de sociale huur (KSH) en nieuwe financiering (NFS2) 21 juni 2007 Tom Vanden Eede Departement RWO – Afdeling woonbeleid.
Brouwershuis: ruimte voor iedereen!
Welkom Workshop: Vereniging van de Toekomst Programma: -Voorstellen -Introductie Huis voor de Sport Limburg -Vereniging van de Toekomst.
Inleiding op de functies van dorpshuizen Een schema om de gedachtengang over de functie van een dorpshuis op gang te brengen.
Samenwerken dorpsgebouwen Zicht op accommodaties en voorzieningen Inspiratiedag 2014 VKK-FDG.
Prestatiemeten Herald Immink 24 juni Prestatiemeten Herald Immink 24 juni 2014.
Werksessie Een openbare ontmoetingsplek in de openlucht 20 juni 2014 Peter van Heek (VKK-FDG)
Echte Burgerparticipatie
Subsidiebeleid Barendrecht
7.1 Wie is toch die overheid?
Naar een aanbod voor de vlaamse private huurmarkt.
PRIVATISEIRNG BUITENSPORT INFORMATIE AVOND PRIVATISERING BUITENSPORTACCOMMODATIES DINSDAG 17 MAART 2015 Datum: 16 maart 2015.
MFA Nieuw Welgelegen te Utrecht Expertmeeting Sportieve Buurt, 12 december 2011.
Herziening van de toetsingskaders voor stimuleringssubsidies, projectsubsidies en het hafabra- muziekonderwijs.
DORPSVISIE NIJEVEEN Vijftig+ vrijwilligers hebben deelgenomen aan de Dorpsvisie Het initiatief is van de Dorpsvereniging en is financieel.
Financiën en sturing Krijgt u wat u wilt met de beschikbare middelen en welke risico‘s loopt u?
Stelselwijziging zorg voor jeugd Regiobijeenkomsten MO-groep September/oktober 2012 Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
Sportieve omgeving / onderneming Hulsberg Jack Opgenoord Huis voor de Sport.
Sportparken in zwaar weer Iedere vereniging krijgt te maken met: Een gemeente die ‘dekkende’ huur wil, Stijgende erfpacht, Terugtrekkende sponsoren, Kortingen.
Cliëntenparticipatie Transitie jeugdzorg in de praktijk Zwolle, 3 april 2013.
De Wmo is meer dan zorg? Commissie Samenleving, maandag 17 maart 2008.
Herijking Subsidiebeleid Accommodatiebeleid Presentatie commissie CSWO
Accommodatiebeleid Uitvoering raadsbesluit Bijeenkomst 27 november 2013.
Lokaal Woon en Leefbaarheids Plan. Lokaal Woon- en Leefbaarheids Plan  Waarom  Resultaten bijeenkomsten  Hoe nu verder.
Nota ‘Ruimte voor Sport’ gemeente Gouda April 2009.
Assetmanagement Een nieuwe manier van beheer. Assetmanagement in Dordrecht Wat is Assetmanagement? En wat is het verschil met de huidige werkwijze? Welke.
Haalbaarheidsonderzoek Project Bossche Poort 8 maart 2007.
Economie van de vrije tijd Maar hoe wordt het geld verdeeld?
Nu al in de zorg?. Wat betekent de overgang voor de budgethouders PAB of PGB? Wat betekent de overgang voor de mensen in de voorzieningen? Persoonsvolgend.
De toekomst van beschermd wonen en opvang Participeren in de samenleving.
Informatiebijeenkomst ORGANISATIE VAN MAATSCHAPPELIJK VASTGOED d.d. 19 november 2015.
Informatiebeleid, een basis voor beleidsresultaten Onderzoek door de Delftse Rekenkamer naar het informatiebeleid van de gemeente Delft 16 mei 2012.
Drank- en Horecawet 10 juni Inhoud De Drank- en Horecawet Regels paracommercie (verplichtingen) en stellingen Regels overige (keuzen) en stellingen.
VOORSTELLING SUBSIDIEREGLEMENT INFRASTRUCTUURWERKEN VZW’S VOOR NIET-STEDELIJKE INFRASTRUCTUUR Burgemeester en schepencollege Veerle Heeren, 13 december.
Dordt aan Zet. De gebruikswaarde van een voorziening maximaliseren door de behoefte van alle belanghebbenden centraal te stellen. Gemeentelijk Eigendom.
Presentatie onderzoek buitensport gemeente Landerd Dinsdag 11 september 2007.
Penningmeester KBO 10 december 2013 KBO OVERIJSSEL.
Informatieavond subsidie- en accommodatiebeleid Gulpen, 2 juni 2009.
Gemeentelijk Rioleringsplan (GRP) Randprogramma 19 januari 2009.
CPO-beleid Hoorn raadsbesluit 2007 –vaststelling CPO beleid –2 locaties – 5 groepen –stimuleringsbijdragen uitgangspunten: –bestemd voor lage- en middeninkomens.
DOELSTELLING Gericht op integrale aanpak voor ontwikkeling van sportbeleid door samenwerking tussen de gemeente, de georganiseerde sport en de plaatselijke.
Jaarvergadering Stadsraad Brouwershaven Vice voorzitter Hanno Canters.
Het Carré Een nieuwe visie op het historisch centrum De Heerenveense School 11 juli 2012.
G e m e e n t e H a r d i n x v e l d - G i e s s e n d a m Bijeenkomst Onderzoek Maatschappelijke Agenda (MAG) 1 juni 2016.
Strategische Sportvisie Heeze-Leende Bijeenkomst woensdag 23 november 2011.
Bijeenkomst Fractievoorzitters Kempenhorst College 24 juni 2009.
ACCOMMODATIEBELEID KERN ZEELAND
Welkom Warmtenetten Presentatie VVSG 14 juni 2017 Mei 2017
KENMERKEN: Grote spreiding t.a.v. ligging
Presentatie Commissie Maatschappelijke Zaken september 2010.
Gemeente Gulpen-Wittem, Beleid en Projecten Accommodatiebeleid
Sportlandschap DHK met buitenzwembad
Welkom op de najaarsvergadering in de SKALM 13 nov 2018
Welkom op voorjaarsvergadering in de SKALM 9 april 2019
Transcript van de presentatie:

Informatiebijeenkomst subsidie- en accommodatiebeleid Gulpen- Wittem, 20,21 en 22 april

Inhoud Subsidiebeleid: Huidige situatie Waarom een nieuwe subsidieverordening? Uitgangspunten nieuwe subsidieverordening Een aantal stellingen

Subsidiebeleid: huidige situatie Weinig overzichtelijk; Ingewikkelde bepalingen; Verantwoording bij grote en kleine subsidiebedragen; Subsidie per jaar aanvragen.

Waarom een nieuwe subsidieverordening? Huidige verordening niet meer van deze tijd; Behoefte aan transparantie; Behoefte aan uniformiteit; Naslagwerk voor verenigingen/ instellingen.

Uitgangspunten Verminderen van administratieve lasten Koppeling tussen subsidies en accommodaties Sturen op activiteiten Stimuleren van zelfwerkzaamheid en eigen inbreng Belonen van bijzondere gelegenheden

Een aantal stellingen…. De gemeente legt de basis voor het financiële bestaan van een vereniging en de vereniging levert zelf ook een bijdrage aan zijn financiële toestand. De gemeente stimuleert het organiseren van activiteiten door middel van subsidiëring. Verenigingen die meer activiteiten organiseren, kunnen meer subsidie krijgen.

Een aantal stellingen (2)…. Verenigingen met vergelijkbare kosten, krijgen vergelijkbare subsidie van de gemeente. Het subsidiëren van verenigingen moet gebeuren op een uniforme manier. Het belang van jeugd in het verenigingsleven is groot. Het werven van jeugdigen moet worden gestimuleerd.

Accommodatiebeleid: Inhoud Definitie Het belang van accommodaties Nieuw accommodatiebeleid Uitganspunten Een aantal stellingen

Accommodaties: definitie Accommodaties: voorzieningen voor sport en sociale en culturele activiteiten inde kernen van Gulpen-Wittem, die eigendom zijn van de gemeente/zijn gevestigd op grond van de gemeente.

Accommodaties: definitie (2) Met accommodaties bedoelen we dus: voorzieningen voor buitensport: voetbal, handbal, tennis; voorzieningen voor binnensport: sporthal, gymzaal; gemeenschapshuizen/-voorzieningen; verenigingsgebouwen

Het belang van accommodaties Accommodaties zijn samen met de voorzieningen voor onderwijs basis element voor de leefbaarheid van een kern.

nieuw accommodatiebeleid Draagvlak in de kern en betaalbaarheid van de voorzieningen zijn wezenlijk voor accommodaties.

Uitgangspunten nieuw accommodatiebeleid iedere kern een voorziening voor sociale en culturele activiteiten (mag ook in combinatie met particuliere voorziening); behoud van sportvoorzieningen in kernen zolang daar draagvlak voor is; bij gebrek aan draagvlak: clusteren van sportvoorzieningen over de kerngrenzen heen; geen gedwongen clustering.

Uitgangspunten nieuw accommodatiebeleid (2) Accommodaties moeten op een uniforme basis worden gerealiseerd, beheerd, geëxploiteerd en onderhouden. Basis vormt de verhouding eigenaar – huurder en de WOZ waarde van de voorziening.

Een aantal stellingen…. de gemeente is in de rol van regisseur en (mede)financier verantwoordelijk voor het realiseren van accommodaties. accommodaties worden gerealiseerd op basis van draagvlak en betaalbaarheid. beheer en exploitatie van accommodaties dient op zakelijke wijze door de huurder opgepakt te worden.

Een aantal stellingen (2)…. gebruikers zijn bereid te betalen voor de voorziening voor sociale en culturele activiteiten, uitgaande van een sluitende exploitatie. realisatie, beheer, exploitatie en onderhoud van accommodaties in de gemeente moet gebeuren op basis van een uniforme aanpak.