De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Sportlandschap DHK met buitenzwembad

Verwante presentaties


Presentatie over: "Sportlandschap DHK met buitenzwembad"— Transcript van de presentatie:

1 Sportlandschap DHK met buitenzwembad
Sportlandschap DHK met buitenzwembad ? presentatie, Hoog Keppel ,5 oktober 2017 Ingrid van Onna, Bestuurder Zonnewater

2 Blijft het Hessenbad gesloten ?

3 Of een gezamenlijke inspanning om de maatschappelijke voorziening in stand te houden
.

4 Situatie Bad kan het nieuwe zwemseizoen niet open. Schoolzwemmen stopt dan ook. 1. Achterstallig onderhoud vanwege uitgestelde noodzakelijke maar dure reparaties. 2. Niet voldoende opvang voor exploitatie tekorten in 2018.

5 Wat zijn de ambities : Nieuwe activiteiten & combinaties op sportweide zwemvoorziening. Nieuwe verbindingen en samenwerkingen mogelijk maken.

6 Door Sluiting van het Hessenbad als gevolg van krimp tegen te gaan
Koppelen van spel en sport voor de jeugd Inspelen op activiteiten voor volwassenen Duurzaam verankeren van de faciliteiten i.s.m. Stichtingen, Scholen, Dorpsraden, Verenigingen en Gezondheidsinstellingen in DHK Innoveren door oude concept van het Openluchtbad los te laten en gezamenlijk nieuwe wegen inslaan

7 Investeringen Subsidiestromen onderzocht in 2015/2016.
Benodigde minimale bedrag € ,- (Voor upgrading en noodzakelijk onderhoud) 2 subsidies dekken dit bedrag: Innovatiesubsidie gemeente = + Leader EU/Provincie (alle handtekening zijn binnen)

8 Gerealiseerd 2016 Aangepaste zorg voorzieningen binnenbad (strandkamer) Blotevoetenpad Beweegtuin Airtrampoline

9 Start bouw 23 Oktober 2017

10 Wat gebeurd er verder met de subsidiegelden:
Herinrichting ligweide, rolstoelpaden Aanpassing entree, kleedkamers, douches & toiletten (geschikt voor alle doelgroepen). Aanpassing technische ruimte Dekzeilen baden Communicatie en PR middelen.

11 Commoning Creëren van gezamenlijke voorzieningen wordt doorgaans ‘commoning’ genoemd.  Jekerbad in Maastricht is het voorbeeld. Er werd een vereniging opgericht, die inmiddels 6000 leden heeft en een wachtlijst van 10 jaar kent. De leden kunnen onbeperkt zwemmen voor een bedrag van € 55 per jaar en ze verrichten af en toe werkzaamheden.

12 Wat verder helpt Kruisbestuiving met zwemmers van Zonnewater. Er is geen vergelijkbare voorziening in Nederland. Samenwerking met gezondheidsinstellingen DHK om nieuwe programma’s op te zetten. Samenwerking met ondernemers DHK Als enige buitenbad in Nederland de mogelijkheid om te declareren bij de zorgverzekeraar. Kansen!

13 Nog 6 maanden tijd Uitsluitsel Subsidie maart 2018
Aanpassingen techniek en bouw maart/ april 2018 Wijziging exploitatievorm Streven 1000 leden van € 100,- of 2000 ad € 50 . Waarbij het verder gaat dan de vervanging van betaalde arbeidskrachten door vrijwilligers. Namelijk het verwerven van zeggenschap – niet per se juridische eigenaarschap – en de verantwoordelijkheid voor de exploitatie. 25 oktober uur bijeenkomst met voorzitters Dorpsraden/HCO3 .


Download ppt "Sportlandschap DHK met buitenzwembad"

Verwante presentaties


Ads door Google