Www.vdab.be 0800 30 700 SERR Meeting 09-02-2011 Naar een sluitende aanpak voor werkgevers.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Sponsordossier Seizoen
Advertisements

1 Wat doet Europa voor de beroepsopleiding? Wegwijs in de Europese mogelijkheden: EUROGUIDANCE, PLOTEUS, EUROMODULES… Tanja Biebaut & Jef Vanraepenbusch,
Survival of the “fittest” op een te krappe arbeidsmarkt Pieter Timmermans bestuurder-directeur generaal VBO Uw werk, Uw merk, Jan Denys, 22/9/2010.
Onze kernwaarden.
Snel wegwijs op Wajongwerkt.nl > Cv’s zoeken en bekijken > Aanmelden en inloggen > Op een cv reageren > Uw bedrijfsprofiel aanmaken > Informatie over werk.
De nieuwe werkelijkheid
Introductiebijeenkomst
Ontstaan Jobkanaal •Vaststelling mismatching •Pact van Vilvoorde & Verdrag van Lissabon •Decreet 2002: evenredige arbeidsdeelname (EAD) •In 2003 is Jobkanaal.
Aan de slag in de supermarkt Vlaanderen. Arbeidsmarkt in Vlaanderen.
Snel wegwijs op Wajongwerkt.nl
Het Werving & Selectiebureau voor het onderwijs!
Deze presentatie Over het WERKbedrijf De arbeidsmarkt in de regio
Netwerk Lokale Economie 27/09/2013 Voorstelling Streekpact RESOC.
INFOSHOP 7 Dienstverleningscharters bij de Vlaamse overheid
1 De wereld aan je voeten ! Kiezen voor wetenschap, technologie en ondernemen in “a global world”
Als publieke dienstverlener wil de VDAB : voor werkzoekenden,
WELKOM.
Case-study: analyse van de zwakke arbeidsstromen tussen de arrondissementen Doornik en Kortrijk Sylvie Vanoost 1BaOD.
1 Stand van zaken. Werkgeversaanpak 2 Vanuit 1 loket: Ontzorgen en kwalitatieve dienstverlening aanbieden op diverse gebieden vanuit het concern. Dienstverlening.
| Dé werving & selectie specialist voor de sport! Uw vacature, onze uitdaging!
1 WG Europass Certificaatsupplement 23/03/2012, Networking the networks Anneke Vanden Bulcke.
VDAB in een veranderend landschap
VVSG Inspiratiedag – 2 april 2015 Lokaal loket kinderopvang.
© Synovate Click to edit Master title style Click to edit Master subtitle style Hoe wordt je de favoriete werkgever van Nederland?! Highlights uit het.
Digitale Dienstverlening aan Ondernemers Patrick van Domburg Wethouder gemeente Zoetermeer.
Arbeidsmarkt Als je op de markt loopt zie je om je heen verschillende kopers en verkopers. De vraag naar een product bestaat uit de mensen die een product.
Loopbaan oriëntatie en begeleiding
EEN INITIATIEF VAN STAD GENT OCMW GENT & VDAB OOST-VLAANDEREN Werkpunten.
Actiegroep ‘Bemiddeling en Selectie’ Begeleiding: Ann De Cuyper en Luc Henau.
WerkWaard Samen werken aan werk WerkWaard verbindt bedrijven die gemotiveerd personeel zoeken aan kandidaten die deze arbeid kunnen leveren
“Digi-bord toepassing sollicitatietraining” Doeworkshop voor arbeidsconsulenten Tom, Trainer.
Glasvezel, next-generation access (NGA) buitengebied, overal en voor iedereen Irma Bijker, provincie Gelderland.
ESF Vlaanderen OP Sociale Economie Karel Vanderpoorten
Praktische handleiding voor De digitale community op Part-up.
Elektronisch factureren: de volgende stap in online zaken doen Datum 14 september 2006.
Voorlichting Stichting Philadelphia Zorg Wanneer heeft u recht op een WW uitkering? Er is relevant urenverlies (>5 uur/wk), geen recht op loondoorbetaling.
FACULTEIT LETTEREN & WIJSBEGEERTE 10 FEBRUARI 2015.
Presentatie Participatiewet Adrienne Ogier Agenda 1. WerkgeversServicepunt 2. Participatiewet 3. Sociaal akkoord en baanafspraken 4. Praktijkvoorbeelden.
3HA1b CSV: afdeling Handel & Administratie ROC A12: opleiding Verkoper en Logistiek medewerker.
PERSLANCERING Streekpact RESOC Antwerpen.
Onderzoek levenslang leren Klankbordgroep 1 december 2009 Onderzoek in opdracht van:
MEE Groningen Algemene presentatie. 2  Mensen met een verstandelijke, lichamelijke beperking en/of een chronische ziekte  Anderen die beperkingen in.
Dinsdag 6 maart - Lamot Mechelen. Workshop 3: Rendement van Talent Erna Sterckx, business manager van Acerta Consult gaat in dialoog met San Cooreman,
Wat hebben wij te bieden? Jörg Gigler 6 juni 2014 Werkconferentie TKI Gas ‘Over de grens met gas’
16 februari AGENDA 9u30 – 9u40 Inleiding 9u40 – 10u45 Voorstelling Minderhedenforum 10u45 – 11u00 Pauze 11u00 – 12u30 Stages binnen de Vlaamse overheid.
Openstelling Europese arbeidsmarkt in functie van knelpuntberoepen Agoria, Fons Leroy Gedelegeerd bestuurder VDAB.
TEWERKSTELLINGSMAATREGELEN OCMW Privésector. Mogelijke tewerkstellingsmaatregelen Artikel 60§7 terbeschikkingstelling van een privéonderneming Het Activaplan.
1. Jobkanaal Gezamenlijk project van: UNIZO Verso VKW Voka 2.
Youth empowered by Skills ROUBAIX Cijfers en trends 2.
AtyJean & Kracht On Tour Samen on Tour in Goes op 12 oktober 2016.
“Gentleman we have run out of money,now we have to think” Voorbereidende vergadering d.d. 23 januari 2013: Visie Werk en Inkomen en Wsw.
Digitale VDAB profielen
@Level2work Contactdag Levenslang leren 24/03/2017
Open Space Uitwisseling taalbeleid en taalpromotiebeleid in de praktijk Nederlands als verbindende taal Dag van de Migrant – 15 december 2016.
Accountmanager bedrijven
WERK ZOEKEN IN EUROPA.
Evaluatie in CMW & LDE.
Lokaal loket kinderopvang

EURES NEDERLAND Informatie over toetreding tot het netwerk
Wat is “Duaal Leren”? Opleidingstraject waarbij het aanleren
Infodag onderwijs Welkom!
Vitale Westhoek Economisch perspectief
Lokaal loket kinderopvang
Gebruik VDAB-zelfbedieningstools
VDAB Dienstverlening Acerta 5 februari 2019.
Een werknemer vinden over de grens? Hoe begin je eraan?
DIENSTVERLENING voor WERKGEVERS
Transcript van de presentatie:

SERR Meeting Naar een sluitende aanpak voor werkgevers

VDAB voor alle burgers De VDAB evolueert snel naar een dienstverlenende instelling voor de ondersteuning van de loopbaan bij alle burgers in Vlaanderen. Niet alleen werkzoekenden komen hierbij aan bod: ook werknemers én werkgevers. De VDAB werkt aan een “sluitende aanpak van werkgevers” zoals dit door de grote intermediaire organisaties zoals UNIZO en VOKA én door de Vlaamse regering wordt gevraagd.

Speerpunten werkgeversbeleid Het uitgangspunt en het eindpunt is de vraag van de werkgever op het vlak van: De ondersteuning bij de invulling van vacatures (vb. knelpuntvacatures), Het aanbieden en uitwerken van opleidingen (vb. in eigen centra en via Werkinvesteringsplan), De HR-management (vb. competentiebeleid)

KMO De VDAB wil hierbij steeds nagaan of het antwoord of de oplossing bij de VDAB zelf kan gevonden worden, of dat de VDAB moet uitkijken naar andere actoren op de markt. De VDAB wil de vrije markt laten spelen en niet steeds en op alle punten zélf het antwoord willen geven. De VDAB heeft zich er toe geëngageerd om in een periode van 5 jaar àlle ondernemers te bereiken via persoonlijke én digitale contacten. De aandacht moet hierbij prioritair uitgaan naar de KMO-sector ( ondernemingen met minder dan 50 werknemers). Samengevat: elke vraag van een werkgever moét beantwoord worden. Alle KMO-werkgevers uit de provincie moéten bereikt worden.

VDAB-ankerpunten Werkgevers kunnen met de VDAB contact opnemen via de Servicelijn: (elke werkdag van acht tot acht). Vragen kunnen verder online worden gesteld. Ook de bemiddelaars van de Lokale Werkwinkels en de medewerkers uit de competentiecentra staan ter beschikking. Verder is er een team van provinciale accountmanagers dat kan aangesproken worden. Tewerkstellingsmaatregelen zorgen ervoor dat een aanwerving financieel beloond wordt. Tot slot: de Vlaamse arbeidsmarkt is een voorschot groot. Interregionale en internationale mobiliteit worden de grote aandachtspunten voor de toekomst.

Servicelijn Servicelijn: alle vragen die werkgevers kunnen hebben, worden door ons call- center behandeld binnen een zeer redelijke termijn. De heisa rond de call- centerproblematiek gaat volledig aan de VDAB-servicelijn voorbij. Wij bieden service in real time. Bel Test the best.

Webdiensten Online: pers de website van de VDAB uit tot de laatste druppel en ontdek een overweldigend aanbod van beroepentesten, beroepenprofielen, competentieprofielen, de mogelijkheid om zelf vacatures in te voeren, een selectie van potentiële kandidaten te maken en zoveel meer! Surf naar: Wij zijn op het net.

Lokale Werkwinkels Werkwinkels: in de regio Brugge, kust en ommeland kunt u zonder problemen terecht in onze Lokale Werkwinkels. Bemiddelaars kunnen voor u bijkomende service bieden door uw vacature(s) te toetsen aan de beschikbare werkzoekenden en omgekeerd. Bel ons of kom eens langs. U bent welkom.

Competentiecentra Competentiecentra zijn opleidings- en traingcentra: bezoek ons! Wij staan open voor dialoog en zijn zelf steeds op zoek naar stageplaatsen voor onze cursisten én onze instructeurs. Onze klantenconsulenten begeleiden cursisten naar uw vacature. CC WVL evolueert naar “centres of excellence”. Klik hier.hier

Accountmanagers Accountmanagers in de provincie West- Vlaanderen zijn uw aanspreekpersonen voor complexe vragen en problemen. De accountmanagers zijn sectoraal ingedeeld en komen op uw vraag op bezoek voor een persoonlijk overleg. Contact: Patrick Deldaele op

Mobiliteit Interregionale Mobiliteit (IRM). Dit team zorgt ervoor dat Waalse of Franstalige werkzoekenden evengoed kunnen postuleren voor uw vacature. “Walen binnen” is het motto van dit team. Wij zorgen ook voor de taalondersteuning. Internationale mobiliteit (EURES). Dit team zorgt ervoor dat werknemers binnen de Europese Unie (EU) en de Europese Economische Ruimte (EER) kunnen postuleren voor uw vacature. Europa wordt onze arbeidsmarkt. Haal goed opgeleide werkzoekenden uit Europa naar uw onderneming. Wij zorgen ook voor taalondersteuning. Klik.Klik

Tewerkstellingsmaatregelen Tewerkstellingsmaatregelen: er zijn ruim 100 verschillende soorten tewerkstellingsmaatregelen. Uw sociaal secretariaat weet er alles van. Ook de VDAB kan (en moet) in sommige gevallen bijstand geven. Ga ervan uit dat elke aanwerving kan gekoppeld zijn aan een financiële stimulans. Doe het.

Your best return on taxes. De VDAB is er voor u. Maak van de VDAB “your best return on taxes”.