PARCIVAL COLLEGE vrijeschool OPEN DAG Zaterdag 4 februari 2012 Aanvang 10.00 tot 16.00 vmbo-tl havo vwo worden wie je bent.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
HET DENDRON COLLEGE.
Advertisements

op deze informatiebijeenkomst van het
De Biezenhof een BAS-school? een BAS-school?. Voorgeschiedenis n maart tot september 2010: Waar willen we naar toe? n september 2010: Presentatie BAS.
De overstap naar het voorgezet onderwijs!
Welkom - Determinatie klas 1 29 januari 2013.
Havo 4 Vwo 4 Welkom.
HET DENDRON COLLEGE.
First ID project College de Meer Uitleg van het project aan de hand van de volgende vragen: Waarom, Wie, Wat, Hoe, Waar, Wanneer.
Landbouwbreed Klaaswaal
Na de basisschool Informatie over soorten voortgezet onderwijs.
Welkom - Determinatie klas 1 29 januari 2014.
Welkom MAS
Welkom Afsluiting KC en hoe verder!. Klas 3 sluit kc af Klas 3 is laatste jaar van project Kunst & Cultuur. Leerlingen krijgen eindbeoordeling per vak.
First ID project Bindelmeer College
Schooljaar Titel: voorlichting examen bovenbouw klas Voorlichting examens
Van harte welkom namens
Intersectoraal Klas 3.
vmbo, havo, vwo, gymnasium en vwo++ Voorlichtingsavond 22 januari 2008
Informatie- avond groep 6
Algemene informatie voortgezet onderwijs september 2013.
Ondersteuningstoewijzing Studieochtend SWV PO RiBA 24 januari
DE JUISTE SCHOOL VOOR ELK KIND
1 Voorlichting Lwoo Penta Assen,
Ouderbetrokkenheid op Het Kompas
Alberdingk Thijm College 3 maart 2015 Kiezen in vwo-3.
Kiezen voor een school voor voortgezet onderwijs
Het vierde jaar ORGANISATIE 2 E FASE REIZEN BEGELEIDING LOOPBAANBEGELEIDING KENNISMAKING MENTOREN.
Wat gaat er allemaal veranderen?
ICLON, Interfacultair Centrum voor Lerarenopleiding, Onderwijsontwikkeling en Nascholing Docenten en educatieve hervormingen Uw lespraktijk veranderen.
OUDERINFORMATIEAVOND
Informatieavond klas 4 sectorenteam H&A, Z&W en D&C (theater)
Welkom op het Vestiging Fabritius VMBO-voorlichting (jan. 01)
Basisschool Op De Horst
Welkom Voorstellingen: TEC Coördinator, TEC leerlingen leerjaar 1 Verschil tussen brugklas-TEC en reguliere brugklas? Inhoud lesprogramma TEC klas Wat.
WELKOM OP DE VOORLICHTINGSAVOND Speciale klassen en begeleiding op de Guido de Brès.
Voortgezet onderwijs HELMOND
Welkom op de kennismakingsavond Brugklas Coördinatoren brugklas = dhr. J. van Dam & dhr. M. van Hout (vervanging van Mw. R. Stolk)
Excellentie  Brugklas-traject  Tweede klas  Derde klas  Bovenbouw voor meer informatie:
Informatieavond vakkenpakketten Welkom In gesprek met de leerling Weet je al wat je na het VMBO wil gaan doen? Wat spreekt je hierin aan? Wat zijn je.
Welkom! voorlichting mavo Vrijdag: vanaf uur ieder half uur Zaterdag: vanaf uur ieder half uur.
Informatie-avond groep 7 en 8 schooljaar Van de basisschool naar het voorgezet onderwijs en overige praktische informatie Karen van Nassau Anja.
Autisme in het Voortgezet Onderwijs Conferentie Passend Onderwijs 11 november 2009.
Welkom Voorlichtingsavond ouders groep 8 Het Twickel College Borne Welkom Voorlichtingsavond ouders groep 8 Het Twickel College Borne.
VOORLICHTINGSAVOND TL 3. PROGRAMMA PLENAIR EXAMENPROGRAMMA PTA VOORBEELDEN VAN PTA VRAGEN VAN OUDERS MENTOREN BEGELEIDING CONTACTEN INDIVIDUELE VRAGEN.
Conferentie Veldinitiatief passend onderwijs Zuid-Limburg Passend Onderwijs, een grenzeloze kans! MECC Maastricht: 11 november 2009 Kees Kuijs, Infopunt.
Schoolsoort & brugklas Binnen het Lyceum mavo havo atheneum gymnasium In de brugklas verdeeld in mavo mavo/havo havo/atheneum atheneum gymnasium.
INFORMATIEAVOND LEERJAAR 4 Leerjaar 3 en 4 examenjaar.
Melanchthon De Blesewic
Good Practices VO Gouden weken en schoolstewards
Informatieavond vakkenpakketten Welkom. Informatieavond vakkenpakketten Welkom.
De Buut voortgezet onderwijs groep 8
informatie avond 23 januari 2017
Presentatie.
Ouderbijeenkomst 20 juni 2017
Welkom Leerjaar 2 naar 3.
OUDERAVOND 1 hv, 1 vwo en 1 gym 5 september 2017
MENTORAAT HAVO 4 Klas H4A, B en C.
OUDERAVOND 5 HAVO 26 september 2017
Het Twickel College Borne
Naar een typologie van scholen
Onderwijsontwerp cluster havo/vwo
Agenda Welkom Praktische zaken PTA’s Vakkenpakketkeuze
OUDERAVOND 5 HAVO 18 september 2018
Voortgezet onderwijs in beeld
van Basisschool naar Voortgezet Onderwijs
Agenda Welkom Praktische zaken PTA’s Vakkenpakketkeuze
Voorlichting vmbo-tl bovenbouw
Kennismakingsavond leerjaar 3 havo - lokaal-
Ouderavond 3 vwo 1 oktober 2019.
Transcript van de presentatie:

PARCIVAL COLLEGE vrijeschool OPEN DAG Zaterdag 4 februari 2012 Aanvang tot vmbo-tl havo vwo worden wie je bent

P - Periode onderwijs A - Ambt, kunst, muziek en toneel R - Reizen, stages en jaarfeesten C - C-stroom I - Individu binnen de schoolgemeenschap. V - Vaklessen en examens A - Aandacht voor de individuele leerling. L - Leren met hart, hoofd en handen.

Periode onderwijs Het periodeonderwijs is de basis van het onderwijs op een vrijeschool Een periode duurt drie weken. In die periode wordt er dagelijks twee lesuren gewerkt aan een passend thema dat aansluit bij de ontwikkeling. De leerstof wordt klassikaal aangeboden, leerlingen verwerken het individueel in een zelfgemaakt periodeschrift.

Ambt, textiel, hout, metaal

Kunst

Muziek en toneel

Reizen en jaarfeesten Geologiereis, ArdennenSt. Michaelsfeest St. JansfeestSinterklaas, door en voor leerlingen

C-stroom De C-stroom is een vorm van vrijeschool onderwijs met een ander accent. De stroom is speciaal ingericht voor leerlingen die leren vanuit het doen, vanuit het werken en ervaren.

Individu binnen de schoolgemeenschap Om te kunnen worden wie je bent, verzorgt de vrijeschool onderwijs met als uitgangspunt de ontwikkelingsfasen van het kind en het gelijkmatig ontwikkelen van denken, voelen en willen. De lesstof komt in grote lijnen overeen met de lesstof van reguliere scholen. Onze school biedt de vakken echter op een andere wijze aan, bij voorbeeld in de vorm van periode-onderwijs en extra vakken en activiteiten. Toneeluitvoeringen en de jaarlijkse gemeenschappelijke kooruitvoering dragen bij aan het inzichtelijk maken van de individuele kwaliteiten en competenties.

Vaklessen en examens Klas 7 (de brugklas) heeft een klassenleerkracht die de klas begeleidt en die het onderwijs verzorgt in verschillende vakken. De leerlingen in klas 7 werken veel in een eigen lokaal. In klas 8 wordt de overgang gemaakt naar onderwijs met meer leerkrachten. Er zijn vier leerroutes. Vmbo-tl - vier jaar Havo - zes jaar Vwo - zes jaar C-stroom - vier jaar De leerroutes vmbo-tl, havo en vwo worden afgesloten met het landelijk eindexamen. De leerstof is vastgelegd in het Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) dat voldoet aan de eindexameneisen. Naast het eindexamen sluiten leerlingen de vrijeschool af met een eindproject: leerlingen werken een jaar lang zelfstandig aan een zelfgekozen onderwerp.

Aandacht voor de individuele leerling Driemaal per jaar krijgt de leerling een rapport mee. Hierin staat de beoordeling van praktische en theoretische opdrachten en van de werkhouding. Naast deze rapporten schrijft de mentor namens het leraren college aan het eind van ieder schooljaar een ontwikkelings- schets, waarin de ontwikkeling van het denken, het gevoel, de wil en het handelen wordt beschreven. Alle klassen hebben een mentor. De mentor is het aanspreekpunt voor de leerlingen, de ouders en de andere leerkrachten. Onze school heeft een zorgadviesteam dat leerlingen begeleidt die extra ondersteuning nodig hebben.

Leren met hart, hoofd en handen Meer weten? Lees onze schoolgids op deze website. Kantine Entree, Merwedestraat 98 Trap, Merwedestraat 45 Tot ziens op zaterdag 4 februari 2012