Er is gelegenheid tot het stellen van vragen na de preek.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Over ladders en engelen Gods wegen kennen Engelen - OT Genesis 3:24 24 En Hij verdreef de mens en Hij stelde ten oosten van de hof van Eden de cherubs.
Advertisements

Waterdragers VYA 14 juli 2013.
Wat is onze visie?.
De Heilige Geest in het Oude Testament
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
WELKOM OP TOV!. Bidden Wie trekt er aan je touwtjes?
THEMA: Gods naam is….
Zingen Vers 1 Daar is uit 's werelds duistre wolken
Zingen Vers 1 Het zal zijn in het laatste der tijden
Er was een tijd dat velen ontzet waren: zijn verschijning was onmenselijk geschonden, en zijn uiterlijk had niets meer van een mensenkind. Maar eens.
Jeruzalem!. Jeruzalem Bezit – vrede Vrede bezitten Werpen (water/woorden) – hersteld (Onder)wijzen – welzijn.
Romeinen Denken en Dienen. En de God van de volharding en van de vertroosting – Israël! Deuteronomium 8:2-5; 29:5 moge u geven hetzelfde gezind.
Romeinen Denken en Dienen.
Zondag 26 mei 2013 Zoetermeer 1. opschrift Psalm 20: bede om overwinning van de koning Hij geve u naar uw hart, en doe al uw plannen in vervulling gaan.
Ga mij niet voorbij... Lucas 18: 31 – 42.. Ga mij niet voorbij... Lucas 18: 31 – 42.
 Matt 15:21 En weer vertrok Jezus; hij week uit naar het gebied van Tyrus en Sidon. 22 Plotseling klonk de roep van een Kanaänitische vrouw die uit die.
Verpakt.
Hemelvaart hier en nu of daar en straks?. Situatie Marc.16:14-20 (vgl. Luc.24 en Hand.1) 1)Jezus’ positie 2)onze positie 3)en dan?
Verbonden … Van boven bekeken
Driekoningen Epifanie of Openbaring van de Heer
Face t0 face - 3 De wet van het koninkrijk …. Face t0 face - 3 Johannes 13:1-20 Pijnlijke situatie : slaaf vergeten voor de voetwassing Allen klaar om.
Godsdienst.
WELKOM OP TOV! Maak het verschil…….
Math.23 : 39,  Want Ik zeg u, gij zult Mij van nu aan niet meer zien, totdat gij zegt: Gezegend Hij, die komt in de naam des Heren !
Om te genezen wie gebroken van hart zijn…
God is trouw Hij gaf zijn woord
Bidden: Les 5 God, hoort u mij?
Pesachmaal beker wijn ei lamsbot bitter kruid ongedesemd brood.
Christelijke Vrijheid
Engelen.
Niemand kan tot Mij komen, tenzij de
Verlangens van God.
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
Verlangen naar licht.
Het verhaal van Pasen.
VREDE.
Verander je wereld 1 Koningen 3:5-7
Welkom Israelzondag.
Vers 1 De HEER die leeft, de God der goden spreekt, van waar de zon rijst als de dag aanbreekt, tot waar zij, als de nacht komt, ondergaat, roept Hij de.
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
Gods ideaal: helemaal gezond
Preek Hebreeën 4:
Zingen Vers 1 Met heel mijn hart heb ik de HEER verwacht,
Preek Matteüs 2: 1-12.
Vers 1 Halleluja! Gij, volk des HEREN, zing een nieuw lied om Hem te eren Zing voor de HEER met alle vromen die juichend samenkomen. Israël geef uw Maker.
Welkom in de samenkomst
De Heiland Uw Heiland.
Van boven bekeken Mind of Christ Want wie kent de zin des Heren, dat hij Hem zou voorlichten? Maar wij hebben de zin van Christus. (Jes.55:9)
Zingen Vers 1 Ik zal met heel mijn hart uw eer
In deze dienst zal Ds. H. de Vries voorgaan. Voor de dienst zingen we Psalm 50 : 11 Na de zegen Gezang 158 Schriftlezing: Genesis 49 : 1 – 28 Tekst: Genesis.
17 En het overkwam mij, toen ik te Jeruzalem was teruggekeerd* en in de tempel aanbad, dat ik in zinsverrukking (lett. extase) geraakte… Handelingen.
Zingen Vers 1 Ere zij aan God, de Vader, ere zij aan God, de Zoon,
18 Jezus kwam op hen toe en zei: ‘Mij is alle macht gegeven in de hemel en op de aarde. 19 Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door.
Een voorbeeld dat navolging verdient
Jezus volgen kan niet in deeltijd
Welkom op TOV! Thema voor vanavond: Getuigen Enthousiast zijn over Jezus.
Dit is liefde, Vincent (het effect van genade) 1.
1Korinthiërs 11: 29 Want wie op onwaardige wijze eet en drinkt, die eet en drinkt zichzelf een oordeel, omdat hij het lichaam van de Heere niet onderscheidt.
Welkom Gezamelijke avonddienst, zondag 13 december 2015 Voorganger: Ds. H. J. H. Pap Ouderling van dienst: Egbert Duurkoop Organist: H. Snel Lezing: Psalm.
In deze dienst zal Ds. A. P. Feijen voorgaan. Na de zegen zingen we Psalm 105: 1, 2 Schriftlezing: Lucas 9 : Tekst: Lucas 9 :
WAT HEBBEN WIJ AAN DIT VERHAAL?. GODS VERLOSSINGSPLAN GAAT VERDER.
Kinderen van het Licht Wandel in het Licht II. 1 Thess.5:1Maar wat de tijden [?] en de gelegenheden [?] betreft, broeders, is het voor u niet nodig dat.
De discipelen hadden de hele nacht gevist en niets gevangen …
- 1-. Waar is God? Lucht en leegte Wee hem die iemand te drinken geeft en daar gif aan toevoegt, die iemand dronken voert om hem naakt te zien....
Brengen we elkaar aan de voet van het kruis? Door licht en warmte gaat de bloem open Zo gaat ons hart ook open door het licht en de liefde van God.
Red de verlorenen! Lucas 10,30-37 "Een man reisde van Jeruzalem naar Jericho. Onderweg werd hij door rovers overvallen. Zij rukten hem de kleren van het.
Les 12 voor 18 juni “Want toen zij deze zalf op Mijn lichaam goot, deed zij dat als voorbereiding op Mijn begrafenis.” (Mattheüs 26:12) Jezus werd.
De opschudding Joh. 6:15 Daar Jezus bemerkte, dat zij zouden komen en Hem met geweld meevoeren om Hem koning te maken, trok Hij Zich weder terug in het.
Transcript van de presentatie:

Er is gelegenheid tot het stellen van vragen na de preek.

Joh.8:14 Ik weet, maar U weet niet.

Joh.8:27 Zij begrepen niet.

Joh.8:28 Wanneer u de Zoon des mensen verhoogd zult hebben zult u inzien.

Jeremia 25:15-18 Vervolgens zei de HEER, de God van Israël, tegen mij: ‘Neem deze beker van mij aan en laat daaruit alle volken waarheen ik je zend de wijn van mijn woede drinken. Als ze die drinken worden ze dronken van angst voor het zwaard dat ik op hen afstuur.’ Ik nam van de HEER de beker aan en gaf alle volken waarheen hij mij zond daaruit te drinken: Jeruzalem en de steden van Juda, die in puin zouden vallen; de koningen en leiders, die afschuw en ontzetting zouden wekken, van wie de namen als een vloek zouden worden gebruikt, zoals nu al gebeurt.

Hebr.2:8,9 Nu zien wij echter nog niet dat Hem alle dingen onderworpen zijn, maar wij ZIEN Jezus met heerlijkheid en eer gekroond.

Joh.8:28 Wanneer u de Zoon des mensen verhoogd zult hebben zult u inzien. Joh.8:32 U zult de waarheid verstaan en de waarheid zal u vrijmaken.

Lucas 21: 37,38 Overdag gaf hij onderricht in de tempel, maar ’s avonds vertrok hij om de nacht door te brengen op de Olijfberg. Iedere ochtend kwam het hele volk al vroeg naar de tempel om naar hem te luisteren.

Ps.50:23 Wie lof OFFERT, eert Mij. en baant de weg, dat Ik hem Gods heil doe zien. (NBG)

Lucas 22: 42 Vader, als U het wilt, neem dan deze beker van mij weg. Maar laat niet wat ik wil, maar wat U wilt gebeuren.

Zijn er vragen?