Periode 3 Controleren van de voorraad en bestellen Kerntaak: verzorgen ontvangst en verwerking van goederen Hoofdstuk: Controleren van de voorraad en bestellen.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
H20:Voorraadwaardering
Advertisements

Optimaliseren van het assortiment
Retailmarketing hoofdstuk 5, paragraaf 5.5
Voorraad inventarisatie
In week 2 moesten we zelf besluiten hoeveel we zouden inkopen.
Derving Niveau 2 Kerntaak 3 Blz. 67.
Voorraadwaarderingssystemen
Herhaling Examenstof M&O
Fase 1 Ken de (detail)handel
Fase 2 Tijdelijke presentatie bouwen
Fase 2 Winkel aanvullen Kerntaak: verzorgen ontvangst en verwerking van goederen Hoofdstuk: Bouwen en verzorgen van artikelpresentaties Par: en
Fase 3 Bouwen en verzorgen van artikelpresentaties
Fase 1 Ken de (detail)handel
Fase 2 Tijdelijke presentatie bouwen
Fase 3 Bouwen en verzorgen van artikelpresentaties
Goederenverwerking H10 Voorraad inventariseren Manager Handel.
Voorraadbeheer en bestellen
Fase 3 Controleren van de voorraad en bestellen
Fase 3 Bouwen en verzorgen van artikelpresentaties
Fase 3 Bouwen en verzorgen van artikelpresentaties
Verwerken goederenstroom 1
Voorraadbeheer en bestellen
Fase 3 Controleren van de voorraad en bestellen
Voorraadbeheer en bestellen
Periode 1 Detail en marketing Kerntaak: optimaliseren verkoop en assortiment Hoofdstuk: Visual merchandising Par: 2.2 Blz. 562 t/m 567.
Periode 3 Verzorgen van de winkel en/of opslagruimte
Periode 3 Bouwen en verzorgen van artikelpresentaties Kerntaak: verzorgen ontvangst en verwerking van goederen Hoofdstuk: Leiding en begeleiding Par: 1.2:
Periode 2 Bouwen en verzorgen van artikelpresentaties Kerntaak: Verzorgen ontvangst en verwerking van goederen Hoofdstuk: Bouwen en verzorgen van artikelpresentaties.
Periode 3 Controleren van de voorraad en bestellen
Periode 3 Verzorgen van de winkel en/of opslagruimte Kerntaak: verzorgen ontvangst en verwerking van goederen Hoofdstuk: Schoonmaak Par: 5.5.3: Derving.
Periode 3 Verzorgen van de winkel en/of opslagruimte Kerntaak: verzorgen ontvangst en verwerking van goederen Hoofdstuk: Schoonmaak Par: 5.5.2: Maatregelen.
Fase 3 Controleren van de voorraad en bestellen
Periode 3 Verzorgen van de winkel en/of opslagruimte Kerntaak: verzorgen ontvangst en verwerking van goederen Hoofdstuk: Verbeteringen en personeel Par:
Goederenontvangst / verzending
Periode 1 Detail en marketing Kerntaak: verzorgen ontvangst en verwerking van goederen Hoofdstuk: Bouwen en verzorgen van artikelpresentaties Par:
Fase 3 Controleren van de voorraad en bestellen Kerntaak: verzorgen ontvangst en verwerking van goederen Hoofdstuk: Controleren van de voorraad en bestellen.
Ontvangst en opslag Hoofdstuk 1 De logistieke sector.
Goederen en voorraad Hoofdstuk 4 Voorraadbeheer. Inhoud 1 De weg van goederen naar de consument 2 Goederenontvangst 3 Goederenopslag 4 Voorraadbeheer.
Hoofdstuk 2 De winstmarge VWO 3
Hoofdstuk 4 Voorraadbeheer
Goederenstroom en voorraadbeheer
Goederenstroom Voorraad.
Hoofdstuk 2 Goederenopslag
Hoofdstuk Omzet in kengetallen
Goederenstroom Hoofdstuk 4 Derving.
Goederenstroom en voorraadbeheer
Verwerken goederenstroom 2
Hoofdstuk 5 Voorraad inventariseren
Hoofdstuk 1 De logistieke sector
Goederenstroom en voorraadbeheer
Goederenstroom en voorraadbeheer
Goederenstroom en voorraadbeheer
Hoofdstuk 3 De winkel verzorgen
Goederenstroom en voorraadbeheer
Goederenstroom en voorraadbeheer
Goederenstroom en voorraadbeheer
Goederenstroom en voorraadbeheer
Goederenstroom en voorraadbeheer
Hoofdstuk 1 Soorten voorraad
Supermarkt Ontvangst en opslag.
Goederenstroom en voorraadbeheer
Goederenstroom Hoofdstuk 6 Bestellen.
Verwerken goederenstroom 1
Hoofdstuk 4 Inkopen en bestellen
Hoofdstuk 1 Goederenontvangst
Hoofdstuk 1 Soorten voorraad
Hoofdstuk 8 Online bestellingen
Hoofdstuk 1 De logistieke sector
Hoofdstuk 4 Inkopen en bestellen
Hoofdstuk 5 Voorraadbeheer
Transcript van de presentatie:

Periode 3 Controleren van de voorraad en bestellen Kerntaak: verzorgen ontvangst en verwerking van goederen Hoofdstuk: Controleren van de voorraad en bestellen Par: 4.1: voorraadopname Blz. 124 en 125

Introductie Voorraadopname

Voorraadopname: Inzicht krijgen in de omvang en de samenstelling van de voorraad door deze te tellen in de winkel en het magazijn. Doel: jaarafsluiten met een balans of het doen van een bestelling. Hoevaak? Meestal 1 keer per jaar, soms vaker. Ander woord: inventariseren / balansen

Inventariseren Wanneer je dit 1 keer per jaar doet noem je het tellen van de voorraad inventariseren (in winkel en magazijn) Je moet dan tot de cent nauwkeurig weten hoeveel voorraad je aanwezig hebt!

Wat moet je ook controleren als je de voorraad aan het opnemen bent? - Houdbaarheidsdatum / veroudering - Uit de mode geraakt (winkeldochters) - beschadigd zijn - In kwaliteit achteruit zijn gegaan

Bij het inventariseren / balansen wordt de voorraadwaarde vastgesteld. Op welke manier moet je balansen? – afhankelijk van: * De grootte van de winkel * het administratieve systeem * de aard van het assortiment

Waarom moet je de voorraad tellen? Moet van de belastingdienst. (Je moet op het einde van jaar de balans opmaken. Een onderdeel daarvan in de waarde van de voorraad). (1 x pj) Derving bepalen (voorraadwaarde en verschil bepalen). (1 x pj soms vaker) Assortiment moet beoordeeld worden (winkeldochters, 1 x pj soms vaker) Voorraadomvang controleren (niet te veel/weinig, 1 x pj soms vaker) Vaststellen van de brutowinst (1 x pj soms vaker). Artikelen bestellen (wekelijks, dagelijks)