Actiepunten Uitvoering Dorpsvisie Zuidwolde. Actiepunten stickeren WONEN 1.Onderzoek doen, of er animo bestaat voor een ‘geclusterd wonen’ voor ouderen,

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Demografische veranderingen: Mijn dorp over 10 jaar
Advertisements

Nederland participatieland?
De Groene Heuvel “Hof van heden en de toekomst”. Schetsen voor de toekomst.
1.Geschiedenis tot nu toe. 2.Wat is er al voor elkaar? 3.Belemmeringen/kansen 4.En wat wenst u nu en hoe wilt u zich er voor inzetten? 5.Tenslotte…. Waar.
Het dorpsontwikkelingsplan voor Spoordonk is verdeeld in zes thema’s.
Kansen voor kinderen Carla Scheffer Rens van Kleij Startbijeenkomst Brede School Wassenaar 18 december 2012.
Welkom.
Les 4 BEIJUM IN DE TIJD VAN BURGERS EN STOOMMACHINES
KIND EN VERKEER Een presentatie over het belang van verkeerseducatie op de basisschool en een veilige schoolomgeving.
Schilders- en Waddenbuurt Informatieavond 26 februari 2009
Sportdorp Maasbree 30 oktober 2014
Inloop D’n Brooy d.d. 2 juli Welkom Stand van Zaken besluitvorming gemeente Toelichting plannen en proces Vragenronde.
Visie Zwiggelte Met mekaor Veur mekaor.
Burgerinitiatieven.
Traject Hoe het begon Enquête oktober 2011 Wat wil je beslist niet missen in 2015 Wat zou je wel kunnen missen? Uitwerking resultaten en.
Zieuwent, Wi‘j doot ‘t samen!. Zieuwent? 1 van de 6 dorpen in gemeente Oost Gelre, Achterhoek Ca 2100 inwoners Ca 800 huishoudens Sociaal, actief betrokken.
Aandacht voor Ambacht 2020 Zorgen voor elkaar Is hier Voor elkaar !
De WMO…, toch nog beter dan verwacht? Hans kuijpers 24 mei 2007.
Samen energie besparen voor de toekomst van onze kinderen.
De vrijwilliger-loze maatschappij Presentatie Vrijwilligersmarkt 10 oktober 2015 Karel Loohuis, Burgemeester gemeente Hoogeveen.
Regio West-Brabant Paul Vermeulen Programmamanager Ruimtelijke Ontwikkeling, Wonen en Leefbaarheid “Ontkoppelen behoud en bereikbaarheid voorzieningen”
Help kinderen veilig naar school!
Kennissessie De woonvisie en uw woningcorporatie(s)
1 Richting nieuwe Woonvisie Den Helder Raadscommissie S&B 23 november 2015.
DORPSVISIE NIJEVEEN Vijftig+ vrijwilligers hebben deelgenomen aan de Dorpsvisie Het initiatief is van de Dorpsvereniging en is financieel.
Duurzame ontwikkeling in Haarlemmermeer Nurullah Gerdan, beleidsadviseur Duurzaamheid Presentatie Gemeente Lansingerland.
Door de bomen het bos weer zien Henk Post Bedrijfsanalist ISZF November 2005.
Resultaten “Waar staat je gemeente.nl” Najaar 2011.
AH WOON WONINGWET WOONVISIE. Algemene Huurdersvereniging WOON Algemene Huurdersvereniging WOON sinds belangenbehartiging voor de huurders van.
Lokaal Woon en Leefbaarheids Plan. Lokaal Woon- en Leefbaarheids Plan  Waarom  Resultaten bijeenkomsten  Hoe nu verder.
Sint-Oedenrode, mooi wonen in de Meierijstad Woonvisie in hoofdlijnen 23 april 2015.
EINDPRESENTATIE WERKGROEP DORPSVISIE: 14 maart 2016 Dorpsvisie Zuidwolde.
Berkelland in cijfers Wat betekent dit?. Taken procesbegeleider: Partijen bij elkaar brengen Introduceren van nieuwe instrumenten voor gemeenten en onderwijs.
Resultaten enquête Agenda Inleiding door de voorzitter (1/6 enquêtes retour) Bespreken van de enquête Volgorde van belang bepalen door u?
Beleidsplan Plan van aanpak Zondag 10 april 2016.
DELFTSE HOFJES. PIETER VAN FOREEST zorginstelling met uitgebreid pakket aan diensten voor senioren zorg op maat; zorg waar nodig en niet meer dan nodig.
Veilig Verkeer Landerd Verkeer: een zaak van levensbelang Presentatie VR 6 maart 2012.
Agenda avond Welkom Inleiding avond Presentaties Jeugd en Jongeren Aan de slag in groepen! (analyseren huidige situatie en toekomst) Pauze (± 21.00) Bepalen.
{ Oudesluis op het web. Oudesluis heeft ongeveer 750 inwoners 25 tot 45: 26% 45 tot 65: 33% 65 en ouder: 10% 2009.
Volkshuisvestingsbeleid Brummen. Aanleiding nieuwe woonvisie Huidige woonvisie verouderd. Andere woningmarkt / vragersmarkt. Betaalbaarheid. Regelgeving:
Programma begroting 2016 SGP fractie gemeente Noord Beveland 6 november 2015.
Huurdersraadpleging donderdag 27 oktober 2016
Prestatieafspraken.
Regel je zaken goed, voor iedereen (voorbeeld: bouwen voor jong en oud)
Duurzaam Idskenhuizen
Hartelijk welkom Contactmiddag 1.
ONTWIKKELINGSPLANOLOGIE
Presentatie project POH-Jeugd Leeuwarden, Juni 2017.
Hartelijk welkom Contactmiddag 1.
Welkom! Leuk dat u bent gekomen Zoek een plekje .
[Voeg eigen informatie over uw gemeente en/of de collecte toe]
Voorzitter Enerzjy Koöperaasje Garyp
ONDERWIJS EN ARBEIDSMARKT
Hartelijk welkom Contactmiddag.
Oisterwijk – Plannen van Nu ! Fundament voor de Toekomst !
Welkom bij de presentatie van:
Lokale Energie Agenda.
Wijkaanpak Gedeelde uitgangspunten: top-down en bottom-up benadering.
Dorpsvisie Ternaard
Hartelijk welkom Contactmiddag.
Verduurzamingsbeleid Tiwos
Herinrichting Haacht-Station
Samen sterk!.
Professionals met passie - Verbindend - Betrokken
Pionieren aan de kust: Langer thuis wonen in Schagen doe je samen!
WAARDMAKERS - TEAM 13 Samenstelling Team 13 * Michelle Helmig
Samen sterk!.
ONTWIKKELKADER SAMEN OP HARREVELD.
Volkshuisvesting in 2019.
RAAMOVEREENKOMST PRESTATIEAFSPRAKEN
Transcript van de presentatie:

Actiepunten Uitvoering Dorpsvisie Zuidwolde

Actiepunten stickeren WONEN 1.Onderzoek doen, of er animo bestaat voor een ‘geclusterd wonen’ voor ouderen, in combinatie met enkele zorgvoorzieningen. 2.Bij Woningstichting Wierden en Borgen regelmatig informeren naar de plannen voor het bouwen van nieuwe levensloopbestendige huurwoningen in Zuidwolde. 3.Betaalbare woningen realiseren voor de doelgroep jeugd en de doelgroep ouderen.

Actiepunten stickeren ZORG 1.Bij nieuwe burenhulpinitiatieven de aansluiting zoeken bij bestaande activiteiten, zoals die bijvoorbeeld door de kerk al worden aangeboden. 2.Nieuwe informele dorpszorginitiatieven richten op alle leeftijden en niet alleen op de ouderen in het dorp. 3.Het onderzoeken van vraag en aanbod in het dorp. 4.Dorpszorg in Zuidwolde opzetten via een vaste organisatie (zoals Zorgcoöperatie Loppersum). 5.Dorpszorg in Zuidwolde opzetten via een informele inloopplek waar aandacht is voor ‘Dorpszorg’.

Actiepunten stickeren Voorzieningen 1.Streven naar de dorpshuisfunctie in de nieuwe multifunctionele school. 2.Streven naar het behouden van de dorpshuisfunctie in De Kern. 3.De huisarts behouden voor het dorp en streven naar een verbeterde huisvesting (spreekkamer/wachtkamer). 4.Drainage van de ‘Speulakker’ en enkele aanvullende natuurspeelvoorzieningen. 5.Zorgen voor sneller internet in Zuidwolde.

Actiepunten stickeren Verkeer 1.Drempel bij het begin van de bebouwde kom plaatsen op het Boterdiep-westzijde. 2.Een verkeersveilige schoolomgeving realiseren. 3.Een verkeerswerkgroep instellen die zich buigt over alle aangedragen verbetersuggesties en zich verdiept in de achterliggende problematiek, zich inzet voor infrastructurele maatregelen en/of bewustwording van het verkeersgedrag van de weggebruikers in Zuidwolde. 4.Aanleggen van verlichting (en kattenogen) langs het fietspad richting Beijum en Bedum en in de buurt van de Hornbach. 5.Beijumerweg veilig maken voor fietsers.

Actiepunten stickeren Omgeving/aanzien van het dorp 1.Ligplaats- en steigerverordening Boterdiep voor een verbeterd dorpsaanzicht. 2.Een werkgroep Samen Actief in het Groen instellen en samen zorgen voor meer groen in het dorp en een vriendelijker dorpsaanzicht. 3.Paden in het uitloopgebied aanpakken, verbreden en verbeteren. Door de Werkgroep Samen Actief in het Groen. 4.Een Hoogholtje plaatsen t.h.v de Schoolstraat

Actiepunten stickeren Duurzame energie 1.Samen aan de slag met beter isoleren, via deelname aan het project Buurkracht. 2.Energie Neutraal Zuidwolde, met o.a. collectief energie produceren.

Actiepunten stickeren Saamhorigheid/dorpsactiviteiten 1.Meer leden voor Plaatselijk Belang Zuidwolde. 2.Een complete en informatieve website van Plaatselijke Belang Zuidwolde. 3.Een informatiepakketje, of welkomsactiviteit, voor nieuwkomers in het dorp. 4.Meer nieuwe dorpsactiviteiten en/of –feesten voor onderlinge ontmoeting.

Actiepunten stickeren Overig 1.Kleinschalige opvang van asielzoekers (statushouders) in Zuidwolde. 2.Gemeente Herindeling: Bedum bij het Hoogeland. 3.Gemeente Herindeling: Bedum bij de stad Groningen.

Actiepunten stickeren STICKERSPLAKKEN op ACTIEPUNTEN Waar zou Plaatselijk Belang Zuidwolde zich, volgens u, de komende 10 jaar op moeten richten VOORKEUR aangeven:5 groene stickers “LIEVER NIET” aangeven:1 rode sticker

Wat eerst, wat later? TOP 10: groen TOP 3: rood 1 2 3