Bukur Biskota Het voedsel van de toekomst. Bart Bolink, Luc Italiaander, Loes Pastoor, Marloes Bongaarts, Veroniek Kersten en Britt Ruumpol.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
KINDERUITSPRAKEN enter.
Advertisements

MAN ZIJN !!!! Waarom is het fantastisch een man te zijn ???
`Verschil tussen Kennissen en vrienden
Sudoku puzzels: hoe los je ze op en hoe maak je ze?
Uitleg bijwoordelijke bepaling (bwb)
Averechtse selectie & marktfalen “Een Experiment”
Uitleg meewerkend voorwerp (mv)
Opkomen voor jezelf.
Mijn spreekbeurt: Wat is diabetes?
Uitleg lijdend voorwerp (lv)
Video Verwerking Movie Maker
Woorden en tijd.....
DAT IS HET ! Joep was zo’n figuur, waar je echt helemaal gek van kon worden. Hij was altijd goed gehumeurd en had altijd iets positiefs te melden. Als.
Toekomstvisie Melvin Kil, V5a.
Wat maakt het leven zinvol?
muzikale bewerking van
Het levensboek.
Mijn hobby: is over cultuur van Ethiopië
Presentatie over Gras Parkieten
Naam: Mijn hobby : Klik op “Naam”. Vul je naam in. Doe hetzelfde met “hobby” Hier kun je een foto / tekening Invoegen.
Presentatie over : honden
Zwemmergie Stan Coen Luuk Egon SG Groenewald Klas: A2A.
* ELLA 6A * * powerpoint kunst *
met mensen die niet horen je kunt het achterwege laten
We hadden 'n zogenaamde log cabin, dat is 'n hotelvoorziening, maar dan in de vorm van houten huisjes die een beetje in de natuur stonden.
Werkverslag. Inhoudsopgave Pag.1 wat hebben we gedaan in deze lessen?
Uitleg bijvoeglijke bepaling (bvb)
Interpreteren van data
Welke keuze maak jij voor jezelf?
Utopia Milieu & ruimte.
Media bekijken op afstand De mogelijkheden boven de €500.
Leefwereld Les 2 Producten van het land.
1.
De afvaldetectives op bezoek bij McDonalds
Pittige antwoorden van assertieve vrouwen  
Uitleg persoonsvorm (pv)
De werkloze… biedt zich aan bij Microsoft om toiletten te poetsen… Bihal Hij krijgt een onderhoud met de personeelschef.
Lang geleden, in een grote kille stad ergens op de wereld, lag tussen het afval een klein, bruin stoffen beertje... Weggegooid, omdat het niet meer nodig.
Onze school, Albeda colege Schiedam Nieuwland.
HS 3 Het verkoopgesprek.
Kippen: Van ei naar kip niet ingesproken
Online filmpjes maken. (
ANW Module 2 Leven Door Gabriella, Melanie, Elise en Fabienne van v4.
In de weer voor het klimaat. 87nKa6Y&feature=youtu.be.
Bedrijfsbezoeken 2015  Groenhart, Kluster, Ruiter en Eipie.
BLOK 4 Rust en jouw voorbereiding Mijn lijfstijl, mijn keuze.
Wat is genoeg?.
Piet Mondriaan Jeugd en opleiding.
Abba, Vader Geen veroordeling meer! Geen veroordeling?? Maar er is toch zoveel kwaad in de wereld?
ono počínatzahrátkošile (het inspeelshirt)
Woensdag 23 maart 2011 Door: J. Tieman. Vorige les Wat hebben we gedaan?
Van Engel, Minke en Helen
Flip de Proef Hoofdstuk 4 maar dan anders…. Wat is dat? Hoofdstuk 4 gaat over handig tellen. Dat gaan we proberen 's op een andere manier te doen. Ik.
Waarom zou je Minecraft kopen?
Het kwetsbare vertrouwen van ouders in de jgz Justine Pardoen Ouders Online.
GROENTE EN FRUIT Elke dag eten we groente of fruit. Maar waar komt dit vandaan? Vandaag onderzoek jij waar onze appels en tomaten vandaan komen. Ook ontdek.
Afvallen was nog nooit zo makkelijk, als met het populaire eiwit dieet! Ten gevolge van een veranderd leefpatroon is overgewicht vandaag de dag bijzonder.
Woordjes leren.
Powerpoint presentatie.
Tekenen marktplaats Thema Verzin een thema voor jouw tekening, zoals markt van vroeger, of een markt in Azië. Of iets wat je zelf verzint.
Sience project milieuvriendelijk gebouw Door: Ilse Bosch, Fé Bracco Gartner en Jennifer Murphy.
Wij hebben een infographic gemaakt om de mensen bewust te maken van hoeveel Co2 uitstoot er in hun eten zit. Deze kunnen we bijv. flyeren. Wij hebben.
Opdracht: voeding Koen en Michiel mensen bewust maken om milieuvriendelijker te eten.
Een toekomstige stad onder water
Thema Leven Les 5 Metabolisme.
Groen op je bord.
Lucas 15: Een vader had twee zonen..
JULLIE WETEN DAT IK HET HEB, MAAR WAT IS HET?
Eten is overal. Lessenserie: Voeding – mbo 2 Vak: burgerschap 2 Lesuren: Eten is overal ALS-DAN plan.
ik zie….ik zie…..wat jij niet ziet
Transcript van de presentatie:

Bukur Biskota Het voedsel van de toekomst. Bart Bolink, Luc Italiaander, Loes Pastoor, Marloes Bongaarts, Veroniek Kersten en Britt Ruumpol

 Er is te weinig ruimte (in Nederland).  Er worden te veel verpakkingen en etensresten weggegooid.  Er is te veel co2 uitstoting.  Er zijn te veel mensen die ongezond leven. Problemen

 Ons idee is Bukur biskota. Dat is eten wat je kunt maken in een 3D­­­­­-printer die bij jou in huis staat. Je hebt er 1 voor koud en 1 voor warm eten. In die printers hoef je alleen een paar voedingstoffen te doen en je kunt zo je eigen eten printen. De voedingstoffen die er in moeten, glucose eiwitten enz., kun je uit je eigen ´tuintje´ halen. Glucose haal je uit groenten en eiwitten uit sprinkhanen. Deze voedingstoffen zou je wellicht ook kunnen kopen bij een speciale winkel.  Dierlijke cellen kun je in laboratoria laten kweken, zo krijg je echt vlees zonder er dieren voor te doden. Uit die cellen kun je ook weer voedingstoffen halen.  Van al die voedingstoffen die je in de printers hebt gedaan kun je dan laten uitprinten in het eten wat je wil. De printer maakt de vorm, geur, kleur en de smaak die jij op je computer hebt ingevuld en kijkt tegelijkertijd welke voedingstoffen je die dag al binnen hebt gekregen, hoeveel je beweegt en waar je allergisch voor bent. Die laatste 3 dingen staan op je ID-kaart, die je weer kunt koppelen aan de computer. Wat is Bukur Biskota?

1.Er komt minder afval. 2.Mensen gaan gezonder leven. 3.Er komt minder co2 in de lucht. 4.Je hebt minder ruimte nodig. Voordelen van Bukur Biskota

Omdat de 3D-printer die de Bukur Biskota maakt in je eigen huis staat wordt je zelfvoorzienend, je hebt dus geen verpakkingen nodig. De printer maakt ook precies genoeg eten wat je kunt eten en komt er dus ook geen afval van eten. 1. Er komt minder afval 3D-printers voor warm en koud eten.

De 3D-printer is gekoppeld aan de computer en die is gekoppeld aan je eigen ID-kaart. Op die ID-kaart staat hoeveel je beweegt, waar je allergisch voor bent en de hoeveelheid voedingstoffen je al die dag hebt gegeten. Op de computer kun je ook zeggen welke vorm, geur, smaak en kleur je wilt van je eten. 2. Mensen gaan gezonder eten Schijf van vijf -->

Omdat er minder fabrieken nodig zijn om het eten te maken en het eten niet vervoerd hoeft te worden komt er minder co2 in de lucht. 3. Er komt minder co2 in de lucht Geen co2 uitstoot van vrachtwagens en fabrieken.

Je hebt minder ruimte nodig voor graan, dieren, winkels enz., maar alleen voor laboratoria. Daar moeten ze van een paar echte dieren cellen, die cellen gaan kweken. Deze laboratoria kun je ook maken van piepschuim, net als de Duitsers hadden bedacht. 4. Je hebt minder ruimte nodig Laboratoria om dieren cellen te kweken. Huizen van piepschuim.

 We hebben 2 3D-printers nodig, 1 die warm eten kan maken en 1 die koud eten kan maken.  Er moet een computer aan de printers gekoppeld zijn zodat je je identiteit kan invoeren en de computer bekijkt welke voedingstoffen je dan nodig hebt en dat je een smaak/vorm/geur/kleur kunt bepalen.  Je moet een eigen ‘tuintje’ hebben waar je je voedingstoffen kunt kweken en die in de printer doen (dit kan later ook met machines of in winkels laten verkopen).  Er moeten laboratoria komen om dierlijke cellen te kweken.  Mensen moeten worden ingelicht over de werking van de printers, computer en hoe ze de voedingstoffen kweken en in de printers doen. Eisen aan ons idee

Grafieken van de enquête van Bukur Biskota

 Biologie boek  Meneer Bos  Internet;    Meneer Taihuttu  Buren van ons Bronnen