Formule voor een script. Script formule = Hoofdpersoon + probleem + plan 1 plan 2 plan 3 plan 4 De oplossing voor de hoofdpersoon is het vijfde plan.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Deel1 script (ongev. 30 pagina’s ) wie, wat , waar, waarom, wanneer, wie zijn de karakters? Wie is mijn hoofdrolspeler? Wat wil hij? Wat houdt hem.
Advertisements

Verantwoord volgen.. De woorden van een leider bepalen met hun regels het karakter, de sfeer en de mentaliteit van de groep Soms gaat dat fout, doordat.
Een bericht speciaal voor jouw m’n
“Een reis naar Licht”.
Een meisje van 16 gaat voor het eerst naar de disco.
De Vrouw Toen God de vrouw schiep was hij nog laat bezig op de 6e dag.
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
De professor Er was eens een professor zijn naam was Einstein. Einstein had een laboratorium met allemaal flesjes,drankjes en soms ontplofte er zomaar.
De verschillende stappen
Harry Potter en de Geheime Kamer
HGW en gesprekken met leerlingen
Afscheid groep 8 Kindernevendienst en Bevestiging ambtsdragers 15 juni 2014 Thema:
Liefde en vriendschap Dit is mijn opdracht:
Het is nooit te laat om te worden wie je had willen zijn.
Wat is de Succesfactor van ‘Entourage’?. De Hoofdpersonen ‘Vincent Chase’: Hoofdpersoon, acteur, relaxt persoon, maakt zich nergens druk om en is heel.
EEN FOUT IN DE VROUW Toen God de Vrouw schiep, was hij bezig aan de zesde dag van de schepping, en aan het overwerken. Een engel verscheen en zei Hem:
De onsterfelijke Alexander de Grote
De Toekomst van Trotse Mensen
Herkennen en omgaan met levensvragen door verzorgenden
Zou dat GOD… kunnen zijn?
Vrienden zijn er om je te steunen
Het Potlood.
11 manieren om beter met uw medemens om te gaan. Voor u iets zegt, vraag u eerst deze 3 zaken af: 1. Is het wel waar? 2. Is het lief? 3. Is het wel nodig?
The Mid Year Assessment
Het Debat Opbouw en inhoud.
De schrijver van dit boek is
De paal in Wesley Geerts 05 nov 2010.
Preek thema: Zeker weten?.
Een bericht speciaal voor jouw m’n
Leven in verbondenheid
muizemuis was zo alleen dat hij op weg ging om ‘n vriendje te zoeken.
Reisgenoten dragen elkaars lasten
Eerste Concept Tweede Concept Defenitief Concept Onderzoek Concept Ontwerp Uitvoering the Movie.
Dr. Albertus Risaeusschool
BRIDGET JONES The edge of reason Kijk een film (dvd/bluray) met het commentaar van de regisseur en ga opzoek naar de succesfactor.
Wat maakt het leven zo waardevol
Godsdienst.
Verhaal 1“Hallo ik ben nieuwe juf”
Boekbespreking Voorbeeld powerpoint.
Geloof in jezelf.
Bruggen bouwen, is elkaar vertrouwen.
Communicatie met ouders
Godsdienst 1.
Zingen Vers 1 Mijn hart verheugt zich zeer en roemt in God, de Heer.
Niet zoveel is er nodig om gelukkig te zijn, en licht in de ogen te dragen, een paar mensen nabij, en een plek waar men brood en wat vriendschap mag vragen.
‘NLP Vervolgcursus Je ongekende vermogens nog beter ontwikkelen’
Om soms eens dieper over na te denken
 Wie heeft er hyves?  Hoe vaak zit je er op?  Schelden op Hyves hoort er nu eenmaal bij, iedereen doet dat, ik ook.
Enkel 1 minuut van je tijd!!!
VOORBEREIDING BEROEPS PRAKTIJKVORMING SCHOOLJAAR
How to love GOD back. Deuteronomium 6:5 Heb daarom de HEER, uw God, lief met hart en ziel en met inzet van al uw krachten. Mattheüs 22:36-37 Farizeeën:
Lesbrief Kidsbios. Lesbrief Kidsbios Nederlands Film Festival Wat is het Nederlands Film Festival (NFF)? Waar denk je aan bij het NFF? Ben je weleens.
Lesbrief Kidsbios. Lesbrief Kidsbios Nederlands Film Festival Wat is het Nederlands Film Festival (NFF)? Waar denk je aan bij het NFF? Ben je weleens.
Bedrijfsnaam Bedrijfsplan. Missie Vertel hier jouw missie op lange termijn. Probeer woorden te gebruiken die nadruk leggen op de groei van jouw bedrijf.
 A-94 A-94.
Opvoeding en ontwikkeling van het jonge kind
James Bond wandelt door een park...
{ Bedrijfsnaam Bedrijfsplan.  Vertel hier jouw missie op lange termijn.  Probeer woorden te gebruiken die nadruk leggen op de groei van jouw bedrijf.
Aandoeningen/ziektes Functies & anatomische eigenschappen Activiteiten en participatie Omgevingsfactoren Persoonlijke factoren InschikkelijkheidIk ben.
Wat heeft een eenzaam en bang schaap nodig?. Zoek je ook naar liefde, warmte, bemoediging en bescherming? Verlang je naar een goede relatie? Is er iemand.
Wat hebben we vanaf onze kinderjaren opgebouwd in het netwerk van ons denken? Liefde of afwijzing? Liefdesbanden of angstbanden?
JUNIOR COMPANY TRAINING LEERLINGEN. MISSIE Jongeren inspireren en uitdagen te bouwen aan een ondernemende toekomst.
7E-model Template. Opdracht: Bedenk minstens 3 originele manieren om je doelgroep te informeren, waardoor ze denken: “aha, goed om weten”, “interessant,
Europa kreeg prachtige producten uit Azië over land en via de Middellandse Zee. Door oorlog werd dit onmogelijk. Bartholomeus Diaz ging voor Portugal.
(het geluid van de stilte)
© UNIEK IN DE KLAS.
Onderzoek Morele kwesties
Onderzoek Morele kwesties
Blijf niet zitten in je luie stoel, blijf niet slenteren zonder doel,
Transcript van de presentatie:

Formule voor een script

Script formule = Hoofdpersoon + probleem + plan 1 plan 2 plan 3 plan 4 De oplossing voor de hoofdpersoon is het vijfde plan. Als James Bond gelijk de boef verslaat is de film kort en niet spannend

Welke problemen zijn er in deze films ? James Bond, Silence of the lambs, The king speech, Nova Zembla, The Black Swan

Wat voor mens is de hoofdpersoon? Welke karakter eigenschappen heeft de hoofdpersoon. Verlegen haantje de voorste onderzoekend lui trots koppig, bij de hand impulsief jaloers/eigenwijs/sarcastisch/ opportunistisch/agressief emotioneel of …………..

Wat wil de hoofdpersoon? Wat is het verlangen, het doel van de hoofdpersoon? Wat wilde hoofdpersoon bereiken ?

Welk plan heeft de hoofdpersoon om zijn doel te bereiken en zijn probleem op te lossen

Wat of wie staat de hoofdpersoon in de weg bij het bereiken van zijn doel. Externe obstakels: zoals personen of dieren Omstandigheden: zoals het weer / machines/ systemen, zoals bureaucratie, geheime krachten of ? Intern obstakel, het eigen karakter verlegen/ ongeduldig/ tiranniek /egoïsme.enz. Het is moeilijk om als verlegen persoon een populaire leerling te versieren.

samenvatting Een hoofdpersoon heeft een verlangen, een doel Hij wil dat doel bereiken maar er is tegenwerking. Tegenwerking door personen of omstandigheden De hoofdpersoon verzint verschillende plannen om zijn doel te verwezenlijken. De eerste plannen lopen dramatisch mis. De hoofdpersoon raakt in de problemen. Door het allerlaatste gewaagdste en extreemste plan bereikt de hoofdpersoon zijn doel.

De ontwikkeling Tijdens de film heeft de hoofdpersoon vaak ook een persoonlijk ontwikkeling doorgemaakt. een verlegen persoon is een dapper iemand geworden een egoïst is een sociaal persoon geworden. een tiran is een bezorgde persoon geworden een lief persoon is een gestoord persoon geworden

Het dilemma/keuze Om mee te leven in de film met het hoofdpersonage is het voor de kijker fijn om de mogelijkheid te krijgen mee te denken met het personage.

keuze In de goede films moet de hoofdpersoon 1 of meerdere een moeilijke keuzes maken. Juist als keuzes moeilijk worden en pijn kunnen doen word een verhaal boeiend.

Wat is zijn dilemma

Het dilemma Het hoofdpersonage zit vast met zijn hand onder een gevallen rotsblok in een afgelegen gebied. Hij is aan het uitdrogen en zal het niet lang meer redden. Wat zijn zijn keuzes

Wat is haar dilemma

Het dilemma Juno is zwanger van haar vriendje. Ze is 17 jaar. Wat kan zij doen, welke keuzes kan ze maken.

Brainstorm met je groep over mogelijke dilemma’s

Werk het script uit met de volgende vragen

Script volgens hollywood Wie is de hoofdpersoon Dilemma,welke moeilijke keuzes moet de hoofdpersoon maken Wat zijn de 4 plannen die de hoofdpersoon verzint om zijn doel te bereiken Waarom mislukt het Bij elk plan komt de hoofdpersoon in grotere problemen. Welke ? Na plan 4 is de toestand van de hoofdpersoon dramatisch Wat is het roekeloze plan 5 Hoe loopt het af

Pitch = een korte verkooppresentatie van het filmplan Voor je gaat storyboarden en filmen geef je als groep een pitch van je filmplan

Succes