Continurooster 5 gelijke dagen model Maart 2011 m.z.r. / schoolleiding c.b.s. de Vuurvlinder.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Oriëntatie avond ouders 27 maart 2013
Advertisements

Andere (school)tijden?
De Meridiaan naar de toekomst. Welkom 1. De organisatie 2. Gelijke tijden 3. Continurooster.
Op de informatieavond Continurooster Welkom.
Andere schooltijden OBS Molenbeek 8 mei 2012
Continurooster in een 5 gelijke dagen model
Continurooster Integraal Kind Centrum De Vonkenmorgen Februari 2013.
INFORMATIEAVOND veranderende schooltijden
Andere (school)tijden in het onderwijs
“Andere Schooltijden”
Vijf-gelijke-dagen model
Andere Tijden? Informatie over een continurooster met gelijke schooldagen voor alle kinderen van de Twirre.
Informatieavond ‘Andere schooltijden’ De Bolster 22 maart 2012
Tussenschoolse Opvang OBS Molenbeek 15 juni 2011
Informatieavond schooltijden
1. 2 Andere Tijden Vijf-gelijke-schooldagen-model. Agenda voor vanavond: Uitleg van het doel van deze avond. Wat zijn de schooltijden? Hoe ziet een dag.
Andere (school)tijden?
Welkom informatieavond “schooltijden”
Welkom informatieavond “schooltijden”
Welkom welkom.
Andere schooltijden op De Wegwijzer?
Rust, regelmaat en ruimte
Medezeggenschapsraad Franciscusschool
Welkom op de informatieavond Andere Schooltijden
Informatieavond 19 november
Andere Schooltijden 12 januari 2015.
KANSEN (ON)MOGELIJKHEDEN
Informatieavond Mariaschool Wierden
OBS De Waarborg Schooltijden Gezamenlijke ouderavond 7 april 2015.
Continurooster en BSO Het aanbod van SKSG BSO 52 weken ma t/m vrijdag aansluitend aan schooltijden tot 18.00/ uur. In de schoolvakanties vanaf 7.30.
Informatiebijeenkomst Nieuwe schooltijden?
ANDERE TIJDEN Informatieavond CBS De Bron en CBS De Fontein 5 oktober 2015 Eelke Hoekstra Wat betekent dit voor de kinderen, de ouders en de leerkrachten?
Informatie Continurooster 5 gelijke dagen model Informatie Continurooster 5 gelijke dagen model Mei 2015 Dhr. B. Korenstra c.b.s. de Vuurvlinder.
Informatieavond Project Andere Schooltijden Donderdag 26 november 2015 Locatie: OBS De Bussel 19h45 – 22h00 Effies gauw, gauw is an de skeet sturven!
SCHOOLTIJDEN ST.-WILLIBRORDUSSCHOOL 11 NOVEMBER 2015.
Informatieavond continurooster “Andere tijden” 16 november 2015
Presentatie schooltijden oudergeledingen 23 november 2015Presentatie schooltijden oudergeledingen 1.
Schooltijden. 18 januari 2016Ouderavond schooltijden2 Agenda 1.Welkom. 2.Doel van de avond: informatieverschaffing en uitwisseling van meningen. 3.Voorstellen.
Verkorte Middagpauze Model Obs ’t Hunnighouwersgat.
SCHOOLTIJDEN op De Havelt 12 januari AGENDA: 1.Welkom. 2.Doel van de avond: informatieverschaffing en uitwisseling van meningen. 3.Voorstellen procesbegeleider.
BS Het Venster SCHOOLTIJDEN op Het Venster 19 januari 2016.
Het 5 gelijke dagenmodel Obs ’t Hunnighouwersgat.
SCHOOLTIJDEN op De Kastanjelaar Informatieavond 1 februari 2016.
Het huidige model Obs ’t Hunnighouwersgat. Schooltijden groep 1 tot en met 4 Maandag, Dinsdag, Donderdag:08.25 – 11.45Pauze van tot met pauzehapje.
Verkorte Middagpauze Model Obs ’t Hunnighouwersgat.
Ouderavond De Doornick Onderwerp: Wel/geen continurooster?
Ouderavond 11 januari 2016.
Informatieavond Adalbert Basisschool ‘Andere schooltijden?’
Informatie avond 2 februari Doelstellingen De redenen voor de drie scholen in Ouderkerk a/d Amstel om dit 5 gelijke dagen model voor te stellen.
Welkom Sterrenschool Schooltijden Huisvesting. Een Sterrenschool bouw je samen Team Klankbordgroep (OV / MR en overige ouders)
Inhoud van de avond uur: opening voor- en nadelen huidige rooster voor- en nadelen continurooster korte pauze stellingen vragen? hoe nu verder?
ANDERE SCHOOLTIJDEN? ADALBERT BASISSCHOOL in onderwijs en opvang.
Informatieavond schooltijden. Informatieavond   Aanleiding   Warming-up   Algemene info   Pauze   Aan de slag   Afsluiting en vervolg.
Informatie avond schooltijden aanpassing 13 mei 2013 Agenda 1.Welkom; ouders, Jelte de Graaf, Monique van de Oever 2.Doel van de avond 3.Presentatie nieuwe.
Welkom Dinsdag 2 april uur Andere schooltijden.
Informatie/brainstormavond schooltijden. Indeling van de avond  Welkom: voorstellen werkgroep schooltijden  Uitslag ouderpeiling  Info schooltijdenmodellen.
Tijd voor andere schooltijden?. Waarom deze informatie avond?  De MR zal zich neutraal opstellen  Vanavond zal ook niet besloten worden of er een continurooster.
Continurooster 5 gelijke dagen model Mei 2011 m.z.r. / schoolleiding c.b.s. de Vuurvlinder.
Welkom Schoolcaf é : ‘Andere Tijden’. Doel van de avond  Kennismaken met de verschillende mogelijkheden wat betreft schooltijden  In gesprek over voorkeursmodel.
Ouderinformatieavond Andere schooltijden Het belang van alle kinderen staat voorop!
ANDERE TIJDEN St. Bernardus, Bergeijk, 21/6/2016 Rein van Dijk.
Het 5-gelijke dagen model Informatieavond 6 februari 2014.
De nieuwe school Impressie.
Andere schooltijden; continurooster
Schooltijdenonderzoek
Informatieavond onderzoek nieuwe schooltijden
Andere Tijden? Informatie-Werkavond andere schooltijden.
Ouderbijeenkomst Andere schooltijden
5 gelijke dagen model op de Damiaanschool
Transcript van de presentatie:

Continurooster 5 gelijke dagen model Maart 2011 m.z.r. / schoolleiding c.b.s. de Vuurvlinder

Nieuwe schooltijden Schooltijden zijn niet afgestemd op werkende ouders Het is tijd voor andere tijden! Inspelen op de behoefte uit de samenleving

Doel van deze avond Informatie over continurooster ( =5 gelijke dagen model)  Presentatie  Dvd  Tijd voor discussie

inleiding De nieuwe Wet flexibilisering schooltijden: lesuren gemiddeld in basisschool (bovenbouw geen verplichting meer van 1000 uren!) Wil je als school iets veranderen aan de schooltijden dan moet je de mening van ouders peilen Afstemming met o.b.s. de Wyken / Speelterp wenselijk.

Continurooster / 5 gelijke dagen model Wat is een continurooster? Een continurooster betekent dat kinderen tussen de middag niet meer naar huis gaan. De lunchtijd wordt binnen schooltijd georganiseerd. De pauze behoort tot de schooltijd en de school draagt de verantwoordelijkheid voor de leerlingen. De middagpauze wordt ingekort en de kinderen komen ’s middags eerder uit school. De leerkrachten begeleiden de middagpauze.

Voorbeeld groepen 1 en 2 (22 uur per week) MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdag OnderwijsOnderwijsOnderwijsOnderwijsOnderwijs 20x vrijdag- ochtend Lunch/ spelen Vrije tijd/ opvang OnderwijsOnderwijsOnderwijsOnderwijs

Voorbeeld groepen 3 en 4 (23,5 uur per week) MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdag OnderwijsOnderwijsOnderwijsOnderwijsOnderwijs Lunch/ spelen Vrije tijd/ opvang OnderwijsOnderwijsOnderwijsOnderwijs

Voorbeeld groepen 5 t/m 8 (25 uur per week) MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdag OnderwijsOnderwijsOnderwijsOnderwijsOnderwijs Lunch/ spelen OnderwijsOnderwijsOnderwijsOnderwijsOnderwijs Vrije tijd/ opvang

Indeling continurooster – uur Lestijd 90 minuten Blok 1 Basisvaardigheden – uur Speelkwartier 15 minuten – uur Lestijd 105 minuten Blok 2 Basisvaardigheden – uur Lunch/ spelen 45 minuten – uur Lestijd 90 minuten Blok 3 wereldorientatie tekenen handvaardigheid gym

Het is rustiger voor de kinderen, geen race tegen de klok. Het ritme van kinderen wordt minder onderbroken. Er is een minder lange pauze in de relatie tussen leerkracht en leerling, de relatie tussen leerkracht en leerling kan zich verdiepen. Samen overblijven bevordert het gemeenschapsgevoel van kinderen. Het is onderdeel van de onderwijstijd. De BSO kan een meer gevarieerd en uitgebreider aanbod doen. Psychologen zijn van mening dat het beter aansluit bij het fysiologisch dagritme van de kinderen. Kinderen hoeven in plaats van vier keer maar twee keer door het drukke verkeer, het is dus veiliger. Het biedt de ouders het voordeel dat ze maar één keer per dag hun kind hoeven te halen en te brengen. Ouders kunnen eenvoudiger hun werktijden afstemmen aan de schooltijden. Voordelen Voordelen

Nadelen Consequenties voor de organisatie van de school De kinderen worden verplicht tot overblijven. Dit is voor sommige huishoudens ingrijpend voor het programma van de maaltijden thuis. Veel ouders die geen baan hebben voelen hun taak als ouder uitgehold. Zij missen het contact met de kinderen tussen de middag. Het continurooster kan bij de invoering ervan in de 1e weken vermoeiend zijn. De praktijk leert wel dat ze er gauw aan gewend zijn. Ouders hebben hun werktijden aangepast op huidige schooltijden.

Voorwaarden om te komen tot andere schooltijden Afstemming en overeenstemming van schoolteam Afstemming Bestuur en MZR Intentie om ouders MZR mee te nemen in het proces (communicatie) naar ouders

Wat zegt de wet! De oudergeleding in de medezeggenschapsraad heeft instemmingsrecht bij het vaststellen of wijzigen van de schooltijden. Voorafgaand aan de vaststelling (of wijziging) van de schooltijden in de medezeggenschapsraad worden alle ouders hierover geraadpleegd. Een wijziging kan pas plaatsvinden als de meningen van de ouders zijn gepeild. Dit om te voorkomen dat ouders en kinderen onvoorziene problemen krijgen door veranderingen in de schooltijden.

Vragen??

Afsluiting / Vervolg Vanavond algemene informatie. Vooraf met mzr vaststellen bij welk percentage model wordt ingevoerd (65 % van de ouders is voorstander bij respons van minimaal 60 % van alle ouders) 2 e ouderavond in april/mei Nu dvd en mogelijkheid tot discussie