Jezus verbreekt het werk van de satan 1.Wat er aan de hand is:door satan geboeid 2.Wat Jezus er aan doet:door Jezus bevrijd 3.Wanneer Jezus dat doet:op.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Plaatje vrienden op een bank
Advertisements

Het Koninkrijk van God.
Jezus en de sabbat.
Leven in de kracht van de Heilige Geest
Welkom in deze kerkdienst
Xtreme 2011 Get Alive!. Wie laat je binnen,als je Jezus binnenlaat?
Jezus over het koninkrijk 1. Marcus 1: 14. Nadat Johannes gevangen was genomen, ging Jezus naar Galilea, waar hij Gods goede nieuws verkondigde 15 Dit.
Jezus over het koninkrijk 1. Marcus 1: 14. Nadat Johannes gevangen was genomen, ging Jezus naar Galilea, waar hij Gods goede nieuws verkondigde 15 Dit.
Genezing: een gevoelig onderwerp met radicale uitersten:
Jezus over het koninkrijk
De gekruisigde Jezus spreekt je aan PALMZONDAG
Leven door Christus’ dood
Hoe heeft Christus ons als kerk nou bedoeld?
BIDDEN IS INTIMITEIT MET GOD
Godsdienst 1 1.
Godsdienst 1 1.
Is het allemaal wel waar?
Welkom.
Lange wandeling Bijbelstudie met Jezus De Schriften open
Om te genezen wie gebroken van hart zijn…
Een dag van vreugde in de Heer
Handen af van het evangelie van genade! Paulus met hartstocht en passie in de bres voor het evangelie van genade om de jonge gelovigen in ‘Kelten-land’
Waar heb jij Jezus voor nodig?
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 2 augustus 2014 “Aan de een wordt door de Geest het verkondigen van wijsheid geschonken, aan de ander door diezelfde.
Geneest God vandaag de dag nog?
Alweer over de zonde … ?!.
Preek Jesaja 42: 1-9.
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Preek Johannes 9:39 God wint, dat kun je zien ..
‘Hier is mijn Dienaar’ Waar ging de preek over? Elke preek gaat over Jezus De hele Bijbel gaat over Jezus Jesaja 42 gaat over Jezus.
Welkom in deze eredienst
12 feb Rotterdam. terugblik:  wat is 'evangelie'?  een goed-bericht!  wat is 'evangeliseren'?  een ander tot evangelist maken.  wat is de basis.
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Hoop doet leven HC zondag 17 Job 19 1 Petrus 1
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
18 Jezus kwam op hen toe en zei: ‘Mij is alle macht gegeven in de hemel en op de aarde. 19 Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door.
Welkom Voorganger: Dhr. G. Brandorff Ouderling van dienst: K. Muis Organist: J. Thijssen Schriftlezing: Ez. 2: 1-7 Mar. 6: 1-6.
Ga dan op weg… De missie van de Verlosser
14de vd Tijd door het Jaar B Luisterend naar “Ad Faciem” van Buxtehude, eren we het geliefde gelaat van Jezus, verworpen door de mensen van Nazaret Regina.
“Soms zou ik willen dat Jezus hier was …”
Dit is liefde, Vincent (het effect van genade) 1.
2 Romeinen 1:16 Want ik schaam mij niet voor het evangelie; want het is Gods kracht tot behoudenis voor ieder die gelooft, eerst voor de Jood, en ook.
terug naar het paradijs
Volg Jezus en vind rust Kies heden Wie je wilt dienen!
Samen in de Naam van Jezus - Kerst 2015
GODS WOORD WORDT WAAR BIJ JEZUS Deel 1: Het Oude Testament laat zien dat Jezus komt.
Zondag 28 februari 2016 “Oculi” derde zondag van de veertigdagentijd Lucas 22 vers 66 – 71 Jezus is gevangen genomen en staat voor de raad die hem vraagt.
Thema: Je bent geliefd… wees een zegen! Zondag 23 november 2014.
1. Zoon van David Matteüs 1 & 2. 4 evangeliën 12. En laat er voor de lasteraars geen hoop zijn, en mogen alle boosdoeners in een oogwenk vergaan en zij.
Shema Yisrael … de ENE God…. Shema' Jisrael, Adonai Eloheinu, Adonai echad.
Wat is zonde?! Hebr.4: Nu wij dan een grote Hogepriester hebben, Die de hemelen is doorgegaan, namelijk Jezus, de Zoon van God, laten wij aan.
Sta op en loopSta op en loop. Boodschap van Jezus: “Kom tot inkeer (NBG: bekeer u – lett. verander van ingesteldheid) want het koninkrijk van de hemel.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Mat 4:17 ‘Kom tot inkeer,’ zei hij, ‘want het koninkrijk van de hemel is nabij!’ Mat 4:17.
Zondagsinvulling. Geen rechtstreekse lijn sabbat - zondag Wel rechtstreekse lijn van sabbat naar Christus Zondagsinvulling vanuit Christus Zondagsinvulling.
Heb je de goede Herder al nodig? Waarom?
Wanneer is mijn geloof goed genoeg?
Een verhaal dat onrustig maakt…
Wat doe ik hier vandaag? Ik krijg een heleboel tips om de Bijbel te lezen. (En misschien denk ik aan het eind wel: ‘Hé, dat ga ik ook écht doen!’) Les.
Jezus de Mensenzoon: Heer van de sabbat 1. aanleiding; 2. de kwestie; 3. boodschap
Les 2 Een nieuwe tijd Wat doe ik hier vandaag?
Les 12 Genezing en bevrijding
Les 9 Vier een rustdag met God
1.
Blok I De Bijbel In de lessen 1 t/m 5 leer je over de Bijbel
De kracht van Jezus is wondergroot Genesis 1 1 Johannes 1 : 8 – 9 Handelingen 19 : 13 – 20 Handelingen 5 : 12 – 16 1 Johannes.
Hoe kom je in het Koninkrijk van God?
1 Korinthiërs 13:1-3 / 13:13 Al ware het, dat ik met de tongen der mensen en der engelen sprak, maar had de liefde niet, ik ware schallend koper of een.
Gods liedboek voor je leven
Transcript van de presentatie:

Jezus verbreekt het werk van de satan 1.Wat er aan de hand is:door satan geboeid 2.Wat Jezus er aan doet:door Jezus bevrijd 3.Wanneer Jezus dat doet:op sabbat

1. Door satan geboeid De diagnose: satanswerk Geen diagnose van Lucas, maar van Jezus! Achter ziektes zit een diepere werkelijkheid. -Bijbels voorbeeld: Job -Satan: een briesende leeuw -Niet alleen geestesziekten -Paulus: vuisten van satan

1. Door satan geboeid De diagnose van na de zondeval: satan, machten en krachtenbeuken op je in De gebrokenheid overstijgt ons Geen kwestie van op de goede knop drukken Maar: Waar jij verliest, daar wint Jezus!

2. Door Jezus bevrijd Jezus’ bewogenheid: méér dan een opwelling Genezen is precies waar Jezus voor gekomen is. Matteüs 8: … opdat in vervulling ging wat gezegd is door de profeet Jesaja: ‘Hij was het die onze ziekten wegnam en onze kwalen op zich heeft genomen.’ Genezing is kenmerk van het koninkrijk!

2. Door Jezus bevrijd Het leven moet weer helemaal heel worden Als in het paradijs Wie verlangt daar nou niet naar? Jezus licht een tipje van de sluier op

3. Op sabbat Jezus geneest vaak juist op sabbat Hij trok rond in heel Galilea; hij gaf er onderricht in de synagogen, verkondigde het goede nieuws van het koninkrijk en genas iedere ziekte en elke kwaal onder het volk. (Mat. 4: 23) Kern van Jezus’ bediening: Weg met zonde en met ziekte!

3. Op sabbat Genezen is echt een sabbatswerk. Vierde gebod (Deut.): je bent bevrijd uit slavernij Slavernij aan de gebrokenheid wordt doorbroken Sabbat: jij mag rusten, God doet het! Jezus’ bediening: Voorproefje van de volmaakte rust

3. Op sabbat “Was Jezus maar hier …” Er is wel iets veranderd Even een glimpje van de volmaakte sabbatsrust In en door Jezus: Hij heeft zijn missie volbracht. Boodschap van deze sabbat: Het koninkrijk is nabij! Zie in geloof op Jezus.