Johnny Van Bavegem - Heemkundige Kring van Gooik Aldfaer 1 ALDFAER Een genealogieprogramma.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
RECLAME OP INTERNET ASCC Clubmiddag 15 april 2014.
Advertisements

Pagina-instelling.
Hoe ruim ik mijn kamer op?
WORKSHOP. EEN CPU MAKEN VAN UW COMPUTER. Dinsdag 05 / 04 / Door; Tom Roef, bestuurslid. Sodipa Computerclub.
Omstandigheidsverlof en verlof wegens overmacht
Vriendschap voor het leven
1. Wat is het Kinderrechtenverdrag?
Les 4 cursus WordPress. Wat gaan we doen (1) 1. Importeren via Word problemen 2. Alle pagina’s en berichten verwijderen, incl prullenbak leegmaken 3.
Mijn gegevens op het web!?
Mijn naam is Willem Wind. Mijn naam is Willem Wind En ik ben hoogbegaafd.
Thinkquest2 versie 2013 info: vanaf februari 2013.
Insert your picture here Wat doe jij zoal op het Internet?
Thuis leren en studeren. Tip Oktober © Have Tip November Tip December Tip Januari.
Hoe doe je dat? Actief Zendingswerk
"Wat ga je later worden, Jantje. " vraagt moeder. "Vuilnisman
Digitale bronnen voor stamboomonderzoek
START DIA.
Genealogie of stamboomonderzoek
Insert your picture here Wat doe jij zoal op het Internet?
Mijn hobby: is over cultuur van Ethiopië
Op zoek naar het uw verleden
SPAM SPAM. Heeft u veel SPAM? Kan uw provider het niet tegenhouden?
Een genealogie programma door een beginnend gebruiker
Presentatie Het BIOS (wat is dat) Rondkijken in het BIOS
Hulp op afstand Presentatie door Kick de Wolff Hulp op afstand Hulp op afstand Hoe kom ik van mijn SPAM af (afhankelijk van de beschikbare tijd) Hoe kom.
Systeemherstel Presentatie bij de HCC op dinsdagmiddag 27 oktober 2009 door Kick de Wolff.
Wat heerlijk om een schat te vinden!
Spreekbeurt titel.
Thuis leren en studeren. Tip Ouders Tip Leerling © Have.
Het werken met portfolio
Interpreteren van data
DEEL 1 : een overlijden, wat nu?
Hoe maak ik een PowerPoint-presentatie?
Presentatie Website Oldtimer Caravan Club
Een werkstuk maken.
Het maken van een spreekbeurt
Web 2.0 tool Khan academy Online instructie filmpjes bekijken. (
Project “Horizon Verbreden”
Onze doelen en visie in beeld
VEILIG INTERNETTEN.
Prototyping Week 7 // Tweenlite & API. TweenMax Snel mooie en effectieve animatie.
Mijn vrouw en ik.. Eerst wil ik me even voorstellen. Ik ben Hendrik.
PESTEN JULIANASCHOOL.
Hom Com Ledenvergadering 21 september Google Nieuw logo Beter leesbaar op mobiele apparatuur.
Solliciteren: wat wil ik?
Invullen van de tevredenheidspeiling door ouders via het Ouderportaal.
Windows 10 Ben te Kulve Inhoud Waarom Windows 10 gemaakt? Waarom zal ik het installeren? Veel gestelde vragen. Kan mijn PC dat aan? Wanneer.
Shake Song Fort van de Verbeelding Bovenbouw Groep 7 en 8 (en soms ook groep 6)
Hoe maak ik een PowerPoint presentatie?
Systeemherstel woensdag 17 februari Systeemherstel Help, mijn computer werkt niet goed meer !! Wat nu?
© Heemkundige Kring van Gooik Johnny Van Bavegem Ontsluiting van ons papieren erfgoed en beeldmateriaal via een publieke website Stand van zaken (fase.
Ontsluiting van ons papieren erfgoed en beeldmateriaal via publieke archiefsite © Johnny Van Bavegem Heemkundige Kring van Gooik Stand van zaken (fase.
Het kwetsbare vertrouwen van ouders in de jgz Justine Pardoen Ouders Online.
OnderwijsPortal Case: ROC unit Sport en Bewegen. Inloggen op de portal Inloggen met persoonlijke gebruikersnaam en wachtwoord. Wachtwoord vergeten? Vraag.
Hoe een website realiseren ? Horen, zien en ontsluiten Gooik, 27 januari 2006 Johnny Van Bavegem Heemkundige Kring van Gooik.
Powerpoint presentatie.
Veilig Online. Wat als Facebook een dag niet werkte?
UiTdatabank wie INvoert haalt er veel UiT!. Infosessie voor de Cultuurraad van Ternat Tim Guily, Arch’educ
Wat vinden jongeren belangrijk? Cliëntenraad GGZ Kinderen en Jeugd.
Het maken van een toets. Inleiding Voordat je aan de toets gaat beginnen doe je er verstandig aan om aan de volgende tips te denken: 1.Goed lezen Goed.
HOREN Dit werk valt onder Creative Commonslicentie CC BY-NC-SA 4.0 en mag vrij worden gebruikt a) met vermelding van het WRKU als auteur; b) voor niet-commerciële.
De beginnende stamboom-onderzoeker
Downloaden en opslaan = bestanden van een computer op afstand overdragen naar uw eigen computer Software = Programma’s die u op uw PC kunt uitvoeren (gratis.
Havo-4 Les 1 Wie ben ik? Keuzebegeleiding.
1.Iets over mezelf 2.Mijn familie 3.Het werk 4.Einde
Overzicht: les 2 Het toetsenbord verkennen Apps installeren
Ga op zoek naar jouw Mechelse voorouders!
Over de lijn Lelystad Openingsdia
Uw familie geschiedenis!!
Vriendschap voor het leven
Transcript van de presentatie:

Johnny Van Bavegem - Heemkundige Kring van Gooik Aldfaer 1 ALDFAER Een genealogieprogramma

Johnny Van Bavegem - Heemkundige Kring van Gooik Aldfaer 2 Indeling van de presentatie Theorie over genealogie Theorie over genealogie Downloaden & installeren? Downloaden & installeren? Invoer & kennismaking met ALDFAER Invoer & kennismaking met ALDFAER Voorbeelden van uitvoer Voorbeelden van uitvoer

Johnny Van Bavegem - Heemkundige Kring van Gooik Aldfaer 3 Definities Een Genealogie of Stamboom geeft vanaf de stamvader tot aan de jongste telg in de mannelijke lijn de afstammelingen weer. Een Genealogie of Stamboom geeft vanaf de stamvader tot aan de jongste telg in de mannelijke lijn de afstammelingen weer. Een Parenteel is gelijk aan een stamboom maar dan ook met de vrouwelijke nakomelingen. Een Parenteel is gelijk aan een stamboom maar dan ook met de vrouwelijke nakomelingen. Een Stamreeks geeft alle mannelijke voorouders in rechte lijn weer. Een Stamreeks geeft alle mannelijke voorouders in rechte lijn weer. Een Kwartierstaat geeft alle voorouders van iemand weer. Van beneden naar boven. Een Kwartierstaat geeft alle voorouders van iemand weer. Van beneden naar boven.

Johnny Van Bavegem - Heemkundige Kring van Gooik Aldfaer 4 Stamreeks Pieter Jozef Van Bavegem ( ) Pieter Van Bavegem ( ) Jozef Van Bavegem ( ) Cyriel Van Bavegem ( ) Johnny Van Bavegem (1961-) David Van Bavegem (1993-)

Johnny Van Bavegem - Heemkundige Kring van Gooik Aldfaer 5 KwartierstaatPaMaPaMaPaMaPaMa PaMaPaMa PaMa Kind

Johnny Van Bavegem - Heemkundige Kring van Gooik Aldfaer 6 Waar haal je de recente informatie vandaan? Recente informatie haal je bij je eigen familie, van ooms, tantes, oma’s, opa’s, neven en nichten en niet te vergeten alle aangetrouwde familieleden. Recente informatie haal je bij je eigen familie, van ooms, tantes, oma’s, opa’s, neven en nichten en niet te vergeten alle aangetrouwde familieleden. Regelmatig bijwerken met alle kinderen, kleinkinderen, etc. Regelmatig bijwerken met alle kinderen, kleinkinderen, etc.

Johnny Van Bavegem - Heemkundige Kring van Gooik Aldfaer 7 Wat moet je aan denken? Ga bij ouders, ooms en tantes op bezoek Ga bij ouders, ooms en tantes op bezoek Informeer ook naar roddels. Informeer ook naar roddels. Maar denk wel om het waarheidsgehalte. Maar denk wel om het waarheidsgehalte. Denk erom dat je zoveel mogelijk bewijsmateriaal verzameld. (geboorte/trouwkaartjes, bidprentjes, uittreksel BS, kopieën van trouwboekjes, enz.) Denk erom dat je zoveel mogelijk bewijsmateriaal verzameld. (geboorte/trouwkaartjes, bidprentjes, uittreksel BS, kopieën van trouwboekjes, enz.)

Johnny Van Bavegem - Heemkundige Kring van Gooik Aldfaer 8 Waar vind je meer informatie? Op het internet: Archieven (diverse gemeentes/provincies hebben reeds één en ander online staan) Archieven (diverse gemeentes/provincies hebben reeds één en ander online staan) Mormonen Mormonen Vele (amateur-)genealogen zetten hun informatie op het web. Vele (amateur-)genealogen zetten hun informatie op het web. Genealogische club’s, verenigingen etc. Genealogische club’s, verenigingen etc.

Johnny Van Bavegem - Heemkundige Kring van Gooik Aldfaer 9 Archiefbezoek Je kan erg veel informatie uit de archieven halen. Je kan erg veel informatie uit de archieven halen. Maar dit heeft geen haast want alles wat in het “archief” zit, verzuurt niet. Maar dit heeft geen haast want alles wat in het “archief” zit, verzuurt niet. Vele kleine archieven zijn bezig alles online te plaatsen. Vele kleine archieven zijn bezig alles online te plaatsen. Grote archieven moet je persoonlijk bezoeken. Grote archieven moet je persoonlijk bezoeken.

Johnny Van Bavegem - Heemkundige Kring van Gooik Aldfaer 10 Gegevensopslag Persoonskaarten vanaf 1939/1940 Persoonskaarten vanaf 1939/1940 Gezinskaarten vanaf 1920 Gezinskaarten vanaf 1920 Burgerlijke stand vanaf 1811 (d/t/b) Burgerlijke stand vanaf 1811 (d/t/b) dopen/trouwen/begravendopen/trouwen/begraven Daarvoor werd het bij de kerk bijgehouden. Daarvoor werd het bij de kerk bijgehouden. Denk er om dat diverse archieven in de loop van de tijd verdwenen zijn. Denk er om dat diverse archieven in de loop van de tijd verdwenen zijn.

Johnny Van Bavegem - Heemkundige Kring van Gooik Aldfaer 11 Privacy Om redenen van privacy mag informatie pas verstrekt worden van: Om redenen van privacy mag informatie pas verstrekt worden van: Overlijden ouder dan 50 jaarOverlijden ouder dan 50 jaar Huwelijken ouder dan 75 jaarHuwelijken ouder dan 75 jaar Geboorten ouder dan 100 jaarGeboorten ouder dan 100 jaar Het is bij wet niet toegestaan om persoonlijke informatie over levende personen op het internet te zetten. Het is bij wet niet toegestaan om persoonlijke informatie over levende personen op het internet te zetten.

Johnny Van Bavegem - Heemkundige Kring van Gooik Aldfaer 12 Hoe leg je alles vast? Met de hand (geschreven) Met de hand (geschreven) Met een genealogieprogramma Met een genealogieprogramma Er zijn vele programma’s, zowel freeware, shareware als commerciële versies. Er zijn vele programma’s, zowel freeware, shareware als commerciële versies. Ik heb gekozen voor Aldfaer en MyHeritage. Ik heb gekozen voor Aldfaer en MyHeritage.

Johnny Van Bavegem - Heemkundige Kring van Gooik Aldfaer 13 Waarom Aldfaer? Aldfaer is gratis, Nederlandstalig, op het moment van mijn keuze één van de weinige echte Windowsprogramma’s Aldfaer is gratis, Nederlandstalig, op het moment van mijn keuze één van de weinige echte Windowsprogramma’s Regelmatig nieuwe versies Regelmatig nieuwe versies Goede helpfunctie en helpdesk via Goede helpfunctie en helpdesk via Veel hulpprogramma’s via gebruikers- groep Veel hulpprogramma’s via gebruikers- groep Goed boek over Aldfaer en Genealogie te koop. (ISBN ): € 25 Goed boek over Aldfaer en Genealogie te koop. (ISBN ): € 25

Johnny Van Bavegem - Heemkundige Kring van Gooik Aldfaer 14 Ophalen en installeren Downloaden van Aldfaer Downloaden van Aldfaer option=com_docman&task=doc_download &gid=567&Itemid=57www.heemkunde-gooik.be/index.php? option=com_docman&task=doc_download &gid=567&Itemid=57 Installeren van Aldfaer Installeren van Aldfaer

Johnny Van Bavegem - Heemkundige Kring van Gooik Aldfaer 15 Eerste verkenning van Aldfaer Invoeren van diverse personen Invoeren van diverse personen Doornemen tabbladen Doornemen tabbladen Menu iconen Menu iconen Eenvoudige plaatjes Eenvoudige plaatjes Instellingen Instellingen Veiligheidskopieën Veiligheidskopieën Exporteren data Exporteren data

Johnny Van Bavegem - Heemkundige Kring van Gooik Aldfaer 16 Tweede verkenning Importeren Importeren Bekijken informatie van mezelf Bekijken informatie van mezelf Beeldmateriaal Beeldmateriaal Eigen wizard voor publicatie Eigen wizard voor publicatie Overzicht voorouders Overzicht voorouders Overzicht nageslacht Overzicht nageslacht

Johnny Van Bavegem - Heemkundige Kring van Gooik Aldfaer 17 Bekijken uitvoer op internet Output van Aldfaer Output van Aldfaer Andere sites (via GEDCOM) Andere sites (via GEDCOM) PhpGedView.netPhpGedView.net GeneaNet.orgGeneaNet.org

Johnny Van Bavegem - Heemkundige Kring van Gooik Aldfaer 18 Afsluiting Of je nu echt met genealogie gaat beginnen of niet, leg alles vast wat je nog weet. Dit is erg handig voor je kinderen en andere familieleden die met genealogie gaan beginnen. Of je nu echt met genealogie gaat beginnen of niet, leg alles vast wat je nog weet. Dit is erg handig voor je kinderen en andere familieleden die met genealogie gaan beginnen. Vragen? Vragen?