Jeugdwerkactie 2014 Actiedoelen. Drie pijlers onder de actie Thema 1Sterk in je schoenen Weerbaarheid van jongeren Thema 2Schouder aan schouder Zorg voor.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Nederland participatieland?
Advertisements

Hoe ontstond dit initiatief ?
MELDPUNT interkerkelijke hulpverlening Nijkerk praktische hulpverlening praktische hulpverlening door groepen vanuit de kerken.
Introductiebijeenkomst
Welkom 1.
Presentatie Kerken en de WMO Januari Uitgangspunten (1)  God is liefde.  Dubbelgebod: liefde tot God en tot de naaste vloeien ineen.  Dienst.
SGJ Christelijke Jeugdzorg
Jeugd en Diaconaat Federatie van Diaconieën 23 maart 2013.
Milieuzorg Op School FOCUSGROEP visie en standpunten leerlingen 2 de graad.
Een project van Samenlevingsopbouw West-Vlaanderen vzw i.s.m. de lokale besturen.
Zorgcoöperaties Ontwikkelingen leiden tot initiatieven.
WMO en de kerken.
MAATZORG IN DE THUISLOZENZORG Tine Van Regenmortel
Onderzoek naar werkzame factoren en methodieken in omgaan met agressie Ilse Smits Studiedag ‘Efficiëntie en effectiviteit in de bijzondere jeugdzorg,
- 1. Waar wordt u, als u naar onze jeugd en ons jeugdwerk kijkt, nu echt blij van ? Gesprekken met jongeren Samen dingen doen Veel kinderen naar de tienerdienst.
Anders kijken naar zorgsignalen. Het is pas zorg als
TEGENSTEMMEN EN WEERBAARHEID
 Algemene informatie * Artikel * Auteurs  Inhoud artikel * Inhoudsopgave * Korte schets.
Missionair in de wijk. Inhoud Historie Missie- en visietraject Toekomst Conclusies.
De pedagogische civil society en het CJG.  Sociale omgeving = belangrijk voor advies over opvoeden  Minder mogelijk door: - Maatschappelijke ontwikkeling.
Workshop. Weet je het nog? Gemotiveerd? Geïnformeerd? Geïnspireerd? ACTIE!
13/02/2014 Onderzoek Happy Aging 1 : De context. Wie zijn die ouderen (verschillende profielen: leeftijd, opleiding, voormalig beroep, locatie, interessen,
Zorgzame Kerk Kerk zijn in een participatiesamenleving.
Van AWBZ naar Wmo Individuele Begeleiding Dagbesteding Vervoer
WMO en DIACONAAT regionale avonden 2014
Wie zijn wij? WE CAN (end all violence against women) WE CAN Young Eindhoven/Helmond.
Zelhem 2mei 2013 Hanneke Verweij Biedt u hulp aan de meest kwetsbaren?
LOKALE HUURDERSRAAD HATTEM 20 november GEWOON! Veranderingen in de regelgeving op het gebied van Welzijn en zorg vanaf 1 januari 2015 Afschaffing.
Beleidsinformatie Jeugd
Burgerinitiatieven.
RECHTSTREEKS TOEGANKELIJKE JEUGDHULP VANUIT DAGCENTRUM DE TWIJG.
Wij ondersteunen en begeleiden kerken bij het gemeente-zijn in deze wereld.
Training Capaciteitsgerichte benadering Jasper Kimenai en Hechmi Souguir uur.
Kansen voor transformatie
Wegwijs in Cijfers Daniëlle Kramer Epidemioloog Resi Mangunkusumo Adviseur Publieke Gezondheid GGD Kennemerland Deelsessie 2 Opvoedingsondersteuning.
Interactieve Mantelzorgkamer Share&Care
Onze school is zich ervan bewust dat sociale media een onlosmakelijk onderdeel zijn van de huidige samenleving en de leefomgeving van haar leerlingen,
1.Snelle veranderingen in de zorg vereisen continu leren.
Monitor Sociaal Kwetsbare Groepen Carolien van den Brink.
Evangelisch Begeleidingscentrum Klaas van der Hoeven.
De toekomst van beschermd wonen en opvang Participeren in de samenleving.
 Als antwoord op een groeiende wachtlijst..  Verschuiving naar RTJH: Hulpverlening verantwoordelijk voor een adequaat en efficiënt wachtbeheer;  Hulpverlening.
De Amsterdamse vrijwilligersorganisatie De Regenboog Groep.
De collecte is voor Red een Kind. Red een Kind geeft toekomst aan kinderen in armoede een verbindt hen met mensen in Nederland Helpt kwetsbare kinderen.
VAN HRM NAAR PERSONEELSZORG 7 JUNI 2016SECTORDAG FNV OVERHEID.
Inloophuis dementie. Inhoudstafel Waarom Hoe Wat Wie Waar Toekomst.
Nieuwe kansen voor groei van de handbalsport Slagkracht verhogen op: individueel niveau clubniveau landelijk niveau.
Evangelisch Begeleidingscentrum. …dat doen we bij EBC Zorg Professioneel Gedreven Vanuit Gods opdracht en liefde Mensen helpen.
Ariana Need, Magda Boere-Boonekamp Versterking van zorg voor kwetsbare kinderen Workshop Kinderen in Armoede.
COLLECTE GEVANGENENZORG NEDERLAND. DE ORGANISATIE Wat? Een christelijke vrijwilligersorganisatie Doel? Ondersteuning en begeleiding van gevangenen en.
Doorontwikkeling gebiedsgericht werken Sociaal Domein 7 juni 2016 Presentatie voor Wmo-raad.
JCI VLAANDEREN #EXCHANGE. INLEIDING JCI bestaat enkel en alleen door de toewijding, de ideeën, de passie en de inzet van de individuele leden.
Help mensen hun eigen leven te leiden Zelf- en samenredzaamheid.
Stichting Schuilplaats
Agenda Ontstaan Samen in de Stad Ontwikkeling Kernwoorden/visie
Derk Jan Poel Meppel 30 maart 2017
Workshop inspraak gemeentelijk jeugdbeleid
Christus’ project: de kerk
Van visie naar werkplan voor werkgroepen/commissies
Van visie naar werkplan voor werkgroepen/commissies
Visie ontwikkeling 10 mei 2017.
OPweg Innovatief project
Duurzame inzetbaarheid
ONDERWIJS EN ARBEIDSMARKT
Duurzame inzetbaarheid
De collecte is voor Red een Kind.
…is een interkerkelijke stichting die plaatselijke kerken helpt
Methodisch handelen Week 6 les 5. Methodisch handelen Week 6 les 5.
Wij komen centraal te staan !
Aanbod jongvolwassenen
Transcript van de presentatie:

Jeugdwerkactie 2014 Actiedoelen

Drie pijlers onder de actie Thema 1Sterk in je schoenen Weerbaarheid van jongeren Thema 2Schouder aan schouder Zorg voor elkaar in de gemeente Thema 3Kerk naar buiten Boodschap voor de samenleving

Weerbaarheid meisjes Noodzaak1 op de 4 christelijke meisjes heeft negatieve ervaringen opgedaan met seksualiteit. DoelMeisjes helpen om op een gezonde en Bijbelse manier invulling te geven aan relatie en seksualiteit. ActiesBenoemen projectleider weerbaarheid Maken publicaties voor catechese en jeugdwerk Steunpunt voor vragen over dit onderwerp

Tiener driedaagse NoodzaakJongeren stellen keuzes doen steeds meer uit. Tieners leven in een heel complexe wereld die veel van hen vraagt. DoelTieners helpen om ‘sterk in de schoenen’ te staan (Bijbels en praktisch) via een ervaringsgerichte training. ActiesOntwikkeling van de training (samen met deskundigen) Uitvoering van de training

Online hulp seksverslaving NoodzaakRelatief veel jongens en mannen kloppen aan voor hulp. Ze zijn vastgelopen in het web van seksverslaving. DoelEen laagdrempelige vorm van hulpverlening aanbieden via internet. Gericht op preventie en loskomen van verslaving. ActiesWebsite met Bijbelse visie op seksualiteit Online aanmelding internetcursus (met begeleiding) Online hulpverlening (face to face)

Zorg voor elkaar NoodzaakAantal uren zorg wat geleverd kan worden (professioneel) neemt af. Mensen raken aangewezen op buurt en familie. DoelZorg voor de kwetsbaren weer als belangrijke taak van de christelijke gemeente te maken. ActiesOndersteuning gemeenten in bieden zorg Inzet jongeren bij zorgnetwerken (buddy-projecten) Website voor diakenen (WMO vragen, antwoorden)

Uitbreiding jongerenzorg Noodzaak“Hoe bereiken we alle jongeren?” steeds vaker hulpvraag aan Jeugdbond. Vertrouwde methoden voldoen niet altijd meer. DoelRelevant blijven door in meer gemeenten actief te zijn, mee te denken en in te spelen op problemen van deze tijd. ActiesAanstellen adviseur voor kerkenraden. Kennisontwikkeling en ontsluiting (opvoeders). Jeugdzorgtrajecten in meer gemeenten.

Opvang jongeren NoodzaakJongeren die opvang nodig hebben, komen nu regelmatig in seculiere instellingen. Te weinig aanbod vanuit achterban. DoelUitbreiding aantal gezinnen die een thuis gaan bieden aan deze jongeren. Steun bestaande initiatieven. ActiesWerving 3 gezinshuizen (Gezinshuis.com via Vluchtheuvel) Steun initiatieven die niet AWBZ gefinancierd worden. (o.a. ‘L Abri, Het Erfdeel)

Zwerfjongeren NoodzaakMeer dan 9000 jongeren leven op straat. Ook in onze achterban. Geen thuis, baan, toekomst = basis verslaving. DoelZwerfgedrag onder jongeren op de kaart zetten. Hulp en perspectief bieden aan jongeren met inzet van gemeenten. ActiesBewustwording in gemeenten. Aanstellen (out-reachend) jongerenwerker Training gemotiveerde jongeren (buddy project)

Diaconale projecten NoodzaakIn veel gemeenten komt de vraag: “wat doen wij met de nood in/van de buurt, woonplaats”. Wat is haalbaar en werkt? DoelGemeenten stimuleren om diaconale projecten buiten de gemeente op te zetten door kennis en ervaringen te delen. ActiesDiaconaal bewustzijn in gemeenten vergroten Kennis en ervaringen met projecten delen via website

Evangelisatieflyers NoodzaakHoe kom je in het gesprek met een niet-christen op de wezenlijke punten uit? Er is behoefte aan een 2-richting flyer. DoelRealisatie van in elke gemeente een rek met flyers gericht op (het gesprek met) niet christenen. ActiesOntwikkeling 12 concrete flyers Aanbieden aan gemeenten Training met en door lok. evangelisatiecommissie

Een initiatief van de Jeugdbond Gereformeerde Gemeenten