Onderwijs met Rap: Hip-Hop Headlines. ‘We starten de Week in Rap september vorig jaar te helpen studenten krijgen aangesloten op actuele gebeurtenissen’

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Economie in de bovenbouw
Advertisements

Verantwoord volgen.. De woorden van een leider bepalen met hun regels het karakter, de sfeer en de mentaliteit van de groep Soms gaat dat fout, doordat.
Busramp in Zwitserland
Wilt u meer weten over Regelhulp.nl? Kijk op of stuur een naar
Hoe pak je een ‘tekst’ aan?
Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
Symbaloo is de leukste en makkelijkste start op internet
PROFIELWERKSTUK Hoe kunnen wij je helpen?.
Groep Doel bepalen Voorspellen Kennis ophalen Vragen stellen
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
H3 Industralisatie en Ismen.
Wat zie je op de volgende afbeelding ?. •Recente studies hebben uitgewezen dat kinderen de intieme positie van het afgebeelde koppel niet herkennen.
“Zonder taal geen verhaal” .
Werkgroep De Redakse een samenwerkingsverband tussen Leerpunt Meetjesland en Wijkcentrum De Kring Hoe drempels en knelpunten overbrugd worden…
EYE.
ontmoetingsdag Op 25 februari jl
Een korte introductie over de staat Israël en de Arabische wereld.
Lesgeven over duurzame ontwikkeling
Bloemenweelde.
Webkwesties webquest.
Boekbespreking Dylan (Meester Frank)
Woord van Leven Februari
Stadscongres 25 feb Thematisch netwerk Case study: De Klimpaal.
Afkomst, zoeken en vinden
TEKST 13 SAMENWERKING IN HET ALGEMEEN
Meervoudige intelligentie
Economie in de bovenbouw
PRESENTEREN KUN JE LEREN
Wat ik wil…..
blij,boos,bang,verdrietig.
Informatieavond Ouders leerlingen groep 8
Return to Sender.
Studiedag peiling eindtermen Wereldoriëntatie, Brussel, 23 mei 2012 Kaat Wils, Lerarenopleiding Geschiedenis, KU Leuven.
Deltion College Engels A1 Lezen [Edu/002] thema: Headlines can-do : kan het onderwerp vaststellen van korte berichten in een krant © Anne Beeker Alle rechten.
Griekse mythen en wetenschap
Volksuniversiteit Zwolle
Online filmpjes maken. (
Wat leer je? Je leert dat heel veel actuele onderwerpen ook iets met wetenschap en techniek te maken hebben. Je denkt na over wat wetenschap en techniek.
Coach’s Eye: sometimes all it takes is looking at a specific moment to improve your performance.
Stage: Basisschool de Klingerberg
RAAR of WAAR Mediabegrip week 41/42.
Haal het beste uit jezelf en anderen! Toekomstbestendige Bloei.
Bijeenkomst September 2015
NIEUW: Doorlopende leerlijn Klik hier voor de lessen. Doorlopende leerlijn Mediawijsheid voor groep 1 t/m 8 Gratis toegang tot materiaal na aanmelding.
1 Masterclass ‘MOOCs’ Frans van Dam 6 november 2015.
Mark Manders. Bezoek Oosterlicht 17 november Rondleiding (ouders en ll) Voordragen verhaal Maken kostuums afvalmaterialen Modeshow in de kantine voor.
Reminiscentie Levensboeken
WHTSNXT? PROCESGERICHT, ACTUEEL EN LEERLINGGESTUURD FANTASTIC VOYAGE.
Shake Song Fort van de Verbeelding Bovenbouw Groep 7 en 8 (en soms ook groep 6)
Pemwjk3. Programma tafeltjesronde over ruimte en materiaal Bespreek de inzichten die naar aanleiding van de tafeltjesronde over ruimte en materialen hebt.
De leerling of stagiaire in beweging!
Les 3 De keizer en andere goden Gemaakt door: Nikki, Chanell, Cas, Tim en Roan.
Waarom? Je hebt de afgelopen lessen je interesses, vaardigheden en persoonlijkheid in kaart gebracht. Waar dat samenkomt, daar ligt je passie. Dat.
Talentgebieden – Interesses –Leervoorkeuren
Pater Damiaan. Wie is Pater Damiaan Pater Damiaan is in 1840 geboren in het dorpje Tremelo. Hij is opgegroeid op een boerderij. Arm waren ze niet. Jozef.
De genetwerkte docent Bieke Schreurs, Monique Korenhof & Maarten de Laat.
Terreur in de klas. Eerst een minuut stilte. Tips van Klasse: leerlingen-over-terreur-en-geweld/
Hoofdstuk 1 VP15 Begeleidingskunde Carin Hogenbirk Augustus 2015.
Creatief schrijven. Programma -Klassengesprekje: schrijf je weleens? -Inkomopdracht: een gebeurtenis -Creatief verhaal schrijven: tijdcapsule Wat gaan.
‘NLP Basiscursus Je ongekende vermogens’ Volksuniversiteit voorjaar e avond.
TERUGBLIK De koppeling naar de praktijk. Flipping the classroom.
With the support of the Lifelong Learning Programme of the European Union
Thema Roos van Leary in de klas
Healthwise/UMCG voorjaarssymposium
Nieuwsredactie Mo Jaspers NR203.
Wat is DRAMA??.
What is the meaning of? Student centered learning
Groepswerk Eén werk! = Eén cijfer?.
Denkbeelden van jongeren over democratie
MOOC IN CLIL Kathy Demeulenaere
Transcript van de presentatie:

Onderwijs met Rap: Hip-Hop Headlines

‘We starten de Week in Rap september vorig jaar te helpen studenten krijgen aangesloten op actuele gebeurtenissen’ teruggeroepen Blake Harrison. “We weten dat veel studenten zijn niet oppakken van de krant dagelijks, en dus we wilde maken iets dat zou helpen jonge mensen met de wereld om hen heen gaan. We proberen te maken van onze nummers, informatief, humoristisch en tot nadenken stemmend. Op Flocabulary, hebben we gemaakt raps op alles van Shakespeare wereld geschiedenis, dus aanpakken van actuele gebeurtenissen leek een logische volgende stap.” Het is niet mogelijk om te passen een volle week ter waarde van nieuws in een twee-minieme lied, zo Harrison, mede-oprichter en creatief directeur van Flocabulary, en mede-oprichter en CEO Alex Rappaport Selecteer een dozijn koppen die ze voelen het meest relevant en geschikt is voor cursisten.

“We proberen ter dekking van ten minste een verhaal uit internationaal nieuws, politiek, wetenschap, kunst en sport,” verklaarde Harrison. “Voor elk van deze krantenkoppen, we schrijven een paar rijmende lijnen die het verhaal kort uitleggen. Door koppelingen in de teksten van de krantenartikelen, willen we leerlingen aanmoedigen om te graven verder en leer meer over elk onderwerp.” Op de Tyler groep Hand en hamer reviews inspireerde de verkiezing van Barack Obama een favoriete track voor Harrison en Rappaport. Het nummer belichaamde uitgevoerd door soulzangeres April Hill, de opwinding en energie die de wereld getuige van tijdens de eerste week. De reactie van het online publiek was overweldigend, en ze werden zelfs uitgenodigd uit te voeren levende.

“Veel leraren hebben gezegd dat ze hun studenten onmiddellijk aangaan met het nieuws zien kunnen na het bekijken van de video, en in veel gevallen dat betrokkenheid tot critical writing en debat over de kwesties leidt,” gedeeld Rappaport. “Leraren zijn toegeschreven dat ontstond belang aan het nieuwe medium (Internet video) en de nieuwe stem die een rap song brengt.” Leraren hebben gebruikt de Week in Rap als een model voor interdisciplinaire projecten waarin studenten maken hun eigen nieuws video’s en zelfs hun eigen liedjes te schrijven. Rappaport typeert dit als een “droom scenario” omdat de studenten de sprong van sociale studies naar de muziek op film, maken kunnen terwijl het creëren van een enkele, krachtige project, de groep Tyler gemeld.

“We moedigen leraren om de video’s te proberen in de klas,” voegde hij toe. “Studenten zeggen vaak dat zij geïnteresseerd in het nieuws bent, maar niet het gevoel alsof ze gemakkelijk toegang tot het hebben. We creëerde dit project om meer toegang verlenen en hopelijk helpen studenten plezier hebben in het proces.” Bron: