MIT en KEI informatiebijeenkomst 12-04-16. MIT 2016 KennisvoucherRVO Innovatie-adviesprojectSNN HaalbaarheidsprojectSNN R&D samenwerkingsproject SNN 01-07.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Pilot Loondispensatie Oktober •Aanleiding aanmelding / deelname pilot •Doelgroep •Toegangstoets •Uitgangspunten - ontwikkelingen •Huidige status.
Advertisements

Energiebesparing in de Industrie
Provinciaal Bibliotheekcentrum Vrieselhof Schildesteenweg 99 | 2520 Ranst | T | S ubsidiereglement voor bibliotheekinnovatie.
Financiering van eHealth innovaties
IPC Shore Support. Doel van de regeling Gericht op MKB’ers die gezamenlijk willen innoveren Innovatie bewerkstelligen door kennis van buiten naar binnen.
De MR in het primair onderwijs: juridische aspecten Inhoud:  Overwegingen t.a.v. de bevoegdheden  Verschillende advies- en instemmingsrechten  Geschillen.
Jasper Dekker consultant Agentschap SZW
Platformbijeenkomst 5 juli 2011 ESF Actie E Sociale innovatie, vitale bedrijven.
Europese financiering voor Musea, 26 juni 2007 Amsterdams Historisch Museum Laura Grijns.
WAT KAN HET LEONARDO DA VINCI PROGRAMMA VOOR U BETEKENEN? Brussel, 26 november 2009.
21 mei 2008Het Europees Sociaal Fonds investeert in jouw toekomst1 / 14.
2 september 2008Het Europees Sociaal Fonds investeert in jouw toekomst1 / 14.
Informatiebijeenkomst >Datum>. Programma 1. Korte toelichting op het instrument BIZ 2. Het opstarten van een BIZ 3. Ondersteuning 4. Vragen.
STINAF II David Zomer Afdeling Regelingen SNN 29 oktober 2013.
De Subsidie Informatie Groep
Bea? Wie is Bea? Wouter Verhaverbeke
Manager Duurzame Energie Decentraal
Denken in mogelijkheden Een Rijnlandse aanpak voor het aannemen en behouden van arbeidsgehandicapten.
SECTORPLAN Bijeenkomst OTIB 29 januari 2015 OTIB /MZ/SMU.
Schaapsdrift Renkum, Snel op Glas 11 juni Te bespreken 1.Planning realisatie 2.Beheer netwerk in Stichting? 3.Aansluitmogelijkheden en kosten 4.Voorlopige.
Het nieuwe arbeidsrecht 2015
MIT voucherregeling Opening 19 mei 2015 KNVvK 3 juni 2015.
MKB Innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT)
MIT 2015 Noord-Nederland Paul Drent – 3 juli 2015.
Aansluiting LSP Voorlichtingsbijeenkomst 2 en 9 september 2015.
Versneller Innovatieve Ambities (VIA) Deze subsidieregeling wordt mogelijk gemaakt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en de provincies.
3. WBSO in het kort WBSO = Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk Voorwaarden: Uw onderneming betaalt loonheffingen of u betaalt als zelfstandig.
Innovatiesubsidies Strategische oriëntatie Kansen voor financiering
3. WBSO in het kort WBSO = Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk Voorwaarden: Uw onderneming betaalt loonheffingen of u betaalt als zelfstandig.
POP3. Programma Rol van provincie, SNN en RVO Veenkoloniën maatregel 1 Veenkoloniën maatregel 7 Subsidie aanvragen POP3 agenda Vragen Europees Landbouwfonds.
Projectoproep bedrijventerrein- management 26 februari 2016 VAC Leuven.
Informatiebijeenkomst inzake subsidieregeling Cultuur Eindhoven februari 2016.
KWALITEIT VAN LEVEN IN KANKERONDERZOEK. Wie is KWF Kankerbestrijding ? opgericht in 1949 bestemming Nationaal geschenk Koningin Wilhelmina doel: extra.
15 maart 2016 TKI Gas Programmalijn LNG Tender 2016, sluiting 14 juni Jeroen van Hengstum, RVO
‘R&D Fonds GGD Amsterdam’ ‘Hoe werkt het en wat levert het op?’
Administratieve kanten nieuwe regeling Gerard Slotema AgentschapSZW.
TOELICHTINGEN BIJ STAP 1 Toelichting Projectnaam van het sectorplan Geef het project een logische naam van maximaal 50 tekens inclusief spaties. Toegestaan.
Subsidie Sociale innovatie en vitale bedrijven VAPRO Subsidieadvies.
Subsidiebeleidskader begeleiden van ex-gedetineerden voor wonen en werken 2015 Jennifer Day Hoofdkantoor DJI Project Re-integratie en Nazorg (ex-)gedetineerden.
Maatwerk is goedkoper dan standaard GEMEENTE ROTTERDAM Bestuurs- en Concernondersteuning.
De ondersteunings- en financieringsmogelijkheden van het rijk Gerko Slotman Rijksdienst voor Ondernemend Nederland Deventer, 10 oktober 2016.
Slim in Werk Subsidie Presentatie OPOF 22 juni 2017
Blockchaintoepassingen met een publiek belang in Groningen mei 2017
Voorlichtingsbijeenkomst
Programma Informatiebijeenkomst
Afspraken inzet leden Kenniskring VOR bij RWS
Vrijwillige inzet en ZZP’ers Een (on)mogelijke combinatie?
Gastvrij Overijssel Overijssel maakt werk van gastvrijheid en
Noordelijke samenwerking met perspectief Groningen, 3 februari 2015
Tijdelijke subsidieregels Innovatiegelden
Tijdelijke subsidieregels Innovatiegelden
Programma Rol van provincies, SNN en RVO Subsidiefacts
Extra instroom impuls via scholing
Informatie bijeenkomst
Inleiding Route 2020 : proeftuin Zó werkt de bieb
Herregistratie-eisen profielarts donorgeneeskunde
WETENSCHAPSWINKEL UT MKB WETENSCHAPSWINKEL
Subsidieregels Sport en Innovatie 15 maart 2018.
POP 3 Investeringen in infrastructuur t.b.v. landbouwbedrijven
POP 3 Flevoland Niet-productieve investeringen voor biodiversiteit,natuuren landschap Roelof Noord 21 juni 2018.
Bibliotheek, ouderen en sociaal domein Rotterdam, 26 april 2018
DUURZAME INZETBAARHEID Voorlichtingsbijeenkomst ESF subsidie
POP 3 Flevoland Niet-productieve investeringen water
Steunmaatregelen bij groei & innovatie
Ondernemerschap Jullie zijn gestart aan het laatste studiejaar en met nog een paar maanden te gaan komt een diploma steeds dichterbij. Om dit diploma te.
Werken zonder te beperken – Het programma
SURF-Tender 2010 : Toetsing en toetsgestuurd leren
De winst van duurzaam ondernemen
Meer kansen voor innovatie met MIT Zuid-Holland
Toelichting aanvraagprocedure
Transcript van de presentatie:

MIT en KEI informatiebijeenkomst

MIT 2016 KennisvoucherRVO Innovatie-adviesprojectSNN HaalbaarheidsprojectSNN R&D samenwerkingsproject SNN 01-07

Algemene uitgangspunten Budget is € 4 miljoen voor Noord-Nederland Loket open op 10 mei om 0.00 uur Loket open tot en met 1 september 2016 of eerder als budget op is Naast kennisvoucher eenmaal subsidie vanuit de MIT

Kom ik in aanmerking? MKB-onderneming Vestiging in N-N en voert ondernemingsactiviteiten uit Aansluiting project bij landelijke topsector Aansluiting project bij de NIA en RIS3: maatschappelijk belang: een belang of behoefte die het individuele niveau overstijgt. Werkzaamheden nog niet gestart

Innovatie-advies Advies over een toepassingsgerichte kennisvraag, ten behoeve van voor de ondernemer nieuwe kennis met betrekking tot nieuwe producten, productieprocessen of diensten, of de vernieuwing daarvan. Het advies kan technisch, organisatorisch of economisch van aard zijn. Subsidiabele kosten: de in redelijkheid te maken kosten van het inschakelen van een kennisinstelling of een onafhankelijke adviesorganisatie voor advies al dan niet op basis van te verrichten nader onderzoek.

Verplichtingen pas aangaan na indienen aanvraag Project moet binnen 12 maanden na start zijn uitgevoerd 50% subsidie Maximale subsidie € ,00 100% voorschot bij verlening

Haalbaarheidsproject haalbaarheidsproject: een project dat bestaat uit een haalbaarheidsstudie, of uit een combinatie van een haalbaarheidsstudie en experimentele ontwikkeling of industrieel onderzoek. haalbaarheidsstudie: onderzoek naar en de analyse van het potentieel van een project, met als doel de besluitvorming om tot onderzoek of ontwikkeling over te gaan te ondersteunen. experimentele ontwikkeling: het verwerven, combineren, vormgeven en gebruiken van bestaande wetenschappelijke, technologische, zakelijke en andere relevante kennis en vaardigheden, gericht op het ontwikkelen van nieuwe of verbeterde producten, procedés of diensten. industrieel onderzoek: planmatig of kritisch onderzoek dat is gericht op het opdoen van nieuwe kennis en vaardigheden.

Haalbaarheidsproject bestaat uit: - 60% haalbaarheidsstudie en - 40% industrieel onderzoek of experimentele ontwikkeling. Subsidiabele kosten: de in redelijkheid te maken kosten Project moet binnen 12 maanden na start zijn uitgevoerd 40% subsidie Maximale subsidie € ,00 100% voorschot bij verlening tot € ,00 Bij bedragen hoger dan € ,00 op verzoek aanvrager

Vragen?

Kennis & Innovatie (KEI) Gedetacheerd hebben van hooggekwalificeerd personeel Plaatsen van personeel Gedetacheerd of tijdelijk in dienst van een promovendus

Algemene uitgangspunten Budget is € 6 miljoen Het maximum aan totaal te ontvangen subsidie op basis van de KEI bedraagt voor één onderneming € ,00 Eenmaal een voorschot mogelijk Loket open op 1 mei om 0.00 uur Loket open tot en met 31 december 2016 of eerder als budget op is

Kom ik in aanmerking? MKB-onderneming Vestiging in N-N en voert ondernemingsactiviteiten uit De kennisontwikkeling moet ten goede komen aan de aanvrager Werkzaamheden nog niet gestart of verplichting zijn aangegaan

Kennisontwikkeling Kennisontwikkeling, op het gebied van technologische innovatie, organisatie- innovatie of marktinnovatie

Gedetacheerd hebben van hooggekwalificeerd personeel Hooggekwalificeerd personeel van kennisinstelling of een grote onderneming Het dient te gaan om een nieuw gecreëerde functie De grote onderneming of kennisinstelling waar het hooggekwalificeerd vanuit gedetacheerd wordt, dient onafhankelijk te zijn ten opzichte van de aanvrager

40% subsidie Loonkosten zijn subsidiabel Subsidiebedrag per project: € 4.000,00 - € ,00 De gedetacheerde wordt minimaal 12 uren per week ingezet Duur van minimaal 6 maanden en maximaal 18 maanden De gedetacheerde dient voorafgaand aan de inzet minimaal 6 maanden in loondienst te zijn bij de uitlenende organisatie

Plaatsen van personeel Tijdelijk plaatsen van een medewerker van de aanvrager, met een relevante HBO of WO diploma of aantoonbare relevante werkervaring op vergelijkbaar niveau, bij een andere organisatie in de Europese Unie inclusief het begeleiden van deze medewerker door de andere organisatie De organisatie waar de medewerker wordt geplaatst dient onafhankelijk te zijn van de aanvrager

40% subsidie en 50% subsidie Brutoloonkosten van de medewerker zijn subsidiabel en de loonkosten van de begeleider Subsidiebedrag per project: € 4.000,00 - € ,00 De medewerker wordt minimaal 12 uren per week ingezet Duur van minimaal 6 maanden en maximaal 18 maanden De medewerker dient voorafgaand aan de inzet minimaal 6 maanden in loondienst te zijn bij de aanvrager

Promovendus Het bij de aanvrager gedetacheerd hebben of het tijdelijk in dienst hebben van een promovendus De promovendus wordt gedetacheerd vanuit een organisatie die onafhankelijk is ten opzichte van de aanvrager

50% subsidie Brutoloonkosten indien de promovendus tijdelijk in dienst is Loonkosten indien de promovendus gedetacheerd is Subsidiebedrag per project: € 4.000,00 - € ,00 De promovendus wordt minimaal 12 uren per week ingezet Duur van minimaal 6 maanden en maximaal 18 maanden

Vragen?