Onderwerp Ik heb dit onderwerp gekozen? Omdat ik het zelf heb. En omdat het mij interesseert. En omdat ik het belangrijk vind dat jullie het ook weten!

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
KINDERUITSPRAKEN enter.
Advertisements

Dag 12. Dag 12 Dag 12 van het dagboek Hallootjes, Hoe is het bij jullie? Ik hoop dat jullie je een beetje beter voelen dan wij hier. Want het is toch.
De vier knagers in het wilde westen. Gemaakt door Marrit de Haan
Kleine engelen Foto’s, tekst en geluid!.
Cursus1 thema gevoelens. Verhaal:
Spreekbeurt Kira Lamers in groep 3 a Pius X school in Bemmel op 23 maart 2012   Ik ben Kira en net als mijn papa zijn wij Nederlanders. Mijn mama is in.
Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
Sporten.
Het geheim van het 100e doelpunt
Ondernemingsplan van <Naam van jullie bedrijf>
Neus-, keelamandelen en trommelvliesbuisjes
Gemaakt door Odessa koorevaar
Cursus 1 het verhaal: “De nieuwe rok” “Sem en Igor in de speeltuin”
Ik ben Mo.
Uitleg lijdend voorwerp (lv)
Dag 2. Dag 2 Dag 2 van het dagboek Aloha allemaal, Zo daar ben ik weer. Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie al benieuwd naar wat ik vandaag allemaal.
DAT IS HET ! Joep was zo’n figuur, waar je echt helemaal gek van kon worden. Hij was altijd goed gehumeurd en had altijd iets positiefs te melden. Als.
Advent Week 1.
Schoolplein Rachelle Lisa Chantal Xian Leroy.
‘’Een beetje tijd!!! Kamunyak.
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn, maar dat wìj verantwoorde- lijk zijn voor wie.
"Wat ga je later worden, Jantje. " vraagt moeder. "Vuilnisman
Suriname Soraya van Lomwel.
Mijn toekomst & dromen Mijn toekomst en dromen. In mijn toekomst wil ik graag mij n eigen parfumerie, een eigen Douglas! Want ik hou heel erg van geurtjes!
Voorstellingsbrief Naam; Maaike Reimerink ben 16 Zit op praktijkschol de Wheemergaarden in klas 4a .Ik ga jullie nu wat vertellen over mijn stage .Ik ben.
Presentatie over paarden en ponys
De avonturen van Kapitein Onderbroek
De paal in Wesley Geerts 05 nov 2010.
Geluid aan.
Werkverslag. Inhoudsopgave Pag.1 wat hebben we gedaan in deze lessen?
DE BEHA-BOOMHUT.
De dag uit het leven van Jugat Hallo, ik ben Jugat, ik ben 10 jaar. Ik woon in Maulipadar, dat is een dorp in het zuiden van India.
Een website bouwen, hoe doe je dat eigenlijk?. Website bouwen Wat zet ik er op? Hoe deel ik mijn pagina’s in? Welke knoppen moet ik gebruiken?
House of Freaks BEACHCLUB VROEGER. Wie? Wat? Waar?  House of Freaks  2 juni :00 – 00:00  Beachclub Vroeger  Bloemendaal.
Een Mailtje grapjes-CS.
Dag 5 Dag 5 van het dagboek Hallo lieve kindertjes, En… hoe vonden jullie de intocht? Hadden we jullie even goed gefopt? Ja, jullie dachten dat wij.
een sinterklaasliedje
Welke keuze maak jij voor jezelf?
Ik ben Peter en dit is mijn verhaal…
Wedstrijd zwemmen Wendy Elzinga Groep 7 De Regenboog.
Zo ga ik door.
{ World of Warcraft. Wat zijn je verwachtingen? Wat is je ervaring? Wat is het verschil? Opdracht Opdracht.
Thema van deze dag “Verandering, ontmoeting en dialoog in een dynamisch onderwijslandschap” De dialoog staat centraal. De dialoog tussen docenten GVO en.
Nagels Hou jij ook zo van het lakken van nagels?
Wat ik wil…..
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn,maar dat wìj verantwoorde-lijk zijn voor wie we.
Lesmateriaal van: Kind en Hond Lesmateriaal van: © Tinley 2013.
Doing vereniging voor aangepast sporten te Zoetermeer
Stel je voor, je bent weer kind…. En de wereld mag lekker helemaal om jou draaien.
Kinderen over de liefde Grappige uitspraken en quotes
Pittige antwoorden van assertieve vrouwen
Prokkelen. Voorstellen Prokkel ambassadeurs Mijn naam is Jeanet Wardenier Ik ben prokkel ambassadeur In 2014 ben ik opgeleid voor prokkel ambassadeur.
Altijd online!.
Het leukste verhaal van cars.. Morgen is het het belangrijkste race van het jaar. Daar moet ik naar toe.
Belangrijke tips voor een spreekbeurt
De man die twee keer verdronk
Mijn Spreekbeurt gaat over
Vrienden Deze gedichten zijn speciaal voor de vrienden om wie ik geef en de mensen die om mij geven Al deze gedichten komen van
Te laat, te laat 1 Te laat, te laat, alweer te laat op school
Ik ik ben Noortje van Dijk Ik ben 9 jaar Mijn hobby is buitespelen,knutselen,handbal Ik zat op judo ik ben gestopt met de twee oranje slippen mijn lijder.
Boekverslag: Mees Kees Bloedje link
V AN STAL NAAR BORD Bij deze publicatie komen van alles en nog wat over de vee houderij.
Gemaakt door rosa hallo kommie hoe is ie.wow tijd niet gezien !!!!
Deze spreekbeurt is gemaakt door: bjarne
Weblog Een venster tussen klas en omgeving. Wat is een weblog? Een weblog is een digitaal dagboek. Je kan, wat in de klas gebeurt, delen met de omgeving.
Werk aan de winkel. Bankrekening openen Beste Kinder- en Jongerenrechtswinkel, Veel van mijn vrienden hebben een bankrekening. Mijn ouders vinden dat.
Zo ga ik door door Bep Ik ga door het leven zo goed als ik kan al weet ik echt niet overal iets van.
Waar blijft de tijd Sociale media in jouw leven. Waar blijft de tijd Intro Je hoorde het verhaal van Marijke. Reageer eens op haar situatie. Sociale media.
Ik heb de ziekte van Hirschsprung.
Transcript van de presentatie:

Onderwerp Ik heb dit onderwerp gekozen? Omdat ik het zelf heb. En omdat het mij interesseert. En omdat ik het belangrijk vind dat jullie het ook weten!

AA - GON - DROO - PLAA - SIE

Wat is achondroplasie? Ik heb achondroplasie. Achondroplasie betekent dat je niet zo snel groeit. Ik ben 9 jaar en ben niet zo groot als jullie. Ik ben 1 meter en 6 centimeter. En hoe lang ben jij?

Achondroplasie is geen ziekte Want ik heb geen koorts en geen griep. Wat ik wel heb is dat mijn botjes in mijn armen en mijn benen niet zo snel groeien als die van jullie.

Achondroplasie is een beperking Want mijn korte benen beperken mij in het rennen. Ik kan niet zo snel rennen als jij.

Testje: wat zie ik?? Ga eens staan en kijk om je heen op ooghoogte. Wat zie je???????

Testje: wat zie ik?? Ga nu eens op je knieën zitten. Wat zie je???? En dat zie ik elke dag!!!!!!!!!!!!!!!

Speciaal Zoals jullie weten heb ik op school een aangepaste stoel. En thuis heb ik een verlaagde wastafel. En een verlaagde trapleuning. Hieronder zie je foto’s van alles. Behalve de stoel. Ik krijg ook nog een aangepaste fiets met een motortje. Maar daar heb ik nog geen foto van.

Dit is mijn eigen wastafel

Papa, heb ik mijn handen goed gewassen?

Mama, ik val niet van de trap, want ik heb mijn eigen verlaagde trapleuning.

Geschiedenis attractie Vroeger vonden de mensen kleine mensen een attractie. Zo moesten kleine mensen in het circus en met een ander klein mensje vechten. En dat vonden lange mensen heel erg grappig. En zo werden kleine mensen een attractie genoemd.

Geen lilliputter Mensen met achondroplasie worden ook wel lilliputter genoemd en dat is en blijft een scheldwoord. We worden liever kleine mensen genoemd.

Weetjes Elk jaar worden er 4 of 5 baby's geboren met achondroplasie. Als ik volwassen ben dan ben ik ongeveer 1 meter en 25 centimeter. Jongens worden ongeveer 1 meter en 35 centimeter. In Soest wonen nog 2 mensen met achondroplasie. Een meisje van 32 jaar en 1 jongetje van 5 jaar.

Dit zijn mijn kleine vriendjes

Vereniging En natuurlijk is er een vereniging. En die vereniging heet de b.v.k.m Oftewel belangen vereniging van kleine mensen. Elk jaar zijn alle kleine mensen ongeveer 4 of 5 keer bij elkaar bijvoorbeeld bij de zomerbarbeque en de nieuwjaarsbijeenkomst en sinterklaas. De website heet Als je vragen hebt over achondroplasie dan kan je bellen of mailen met de bvkm en dan geven ze antwoord op je vraag. De Vriendschap is het blad van de bvkm. Daarin staan verhalen van achondroplasten. Ook als je iets wilt weten over een aangepaste fiets of stoel kan je dat daar ook lezen.

Zijn er nog vragen