Toegewijd aan de Bijbel. Ezra 7:1 en 6 Later, tijdens de regering van Artaxerxes, de koning van Perzië, vertrok een zekere Ezra uit Babylonië. Hij was.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Advertisements

Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Als vreemdeling op weg naar Huis
Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
Tussen Pasen en Pinksteren.
… en wat wil Jezus van jou?
De Heilige Geest in het Oude Testament
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
1. Intussen was Boaz naar de poort gegaan en had zich daar neergezet.
God en ons.
Romeinen Denken en Dienen. En de God van de volharding en van de vertroosting – Israël! Deuteronomium 8:2-5; 29:5 moge u geven hetzelfde gezind.
Hoe is het ons geleerd? de rechtvaardige God de schuldige mens.
Pasen & Pinksteren op één dag!
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
1. 1 En Hij (=Jezus) kwam Jericho binnen en ging erdoor. 2.
29 sept Zoetermeer. de vorige keer: twee ontmoetingen tussen Paulus en Jakobus beschreven in de Galaten-brief: 1)drie jaar na zijn roeping (1:19)
Marcus Marcus En toen Hij weder uit het gebied van Tyrus vertrokken was En Jezus ging vandaar en trok Zich terug naar de omgeving.
 Matt 15:21 En weer vertrok Jezus; hij week uit naar het gebied van Tyrus en Sidon. 22 Plotseling klonk de roep van een Kanaänitische vrouw die uit die.
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Verpakt.
Verbonden … Van boven bekeken
Preek.
‘voor de kinderen’.
Woord van Leven November 2012.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Hoofdstuk 4 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
Hoe balanceert u op Gods weegschaal? U zou verbaasd kunnen staan!
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
Verlangen naar licht.
Verander je wereld 1 Koningen 3:5-7
Over hart en gedrag … - VYA 10 augustus
Wandelen met de Ontzagwekkende
Preek Jesaja 42: 1-9.
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Ds. Ds : Mw. M.Reinders de Haan
30 november 2014 Vanuit de relatie met God bouwen aan relaties.
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
Wegwijzer naar Jezus Handelingen 8:26-40
In Uw licht zien wij het Licht
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
1. 39 En uit die stad geloofden vele der Samaritanen in Hem om het woord der vrouw, die getuigde: Hij heeft mij gezegd alles wat ik gedaan - heb. 2.
Welkom in deze kerkdienst
Preek. Het kruis van Christus als baken wijst je de weg naar het leven.
17 En het overkwam mij, toen ik te Jeruzalem was teruggekeerd* en in de tempel aanbad, dat ik in zinsverrukking (lett. extase) geraakte… Handelingen.
Beelden van de kerk.
Koen Minderhoud Doopdienst, 7 juni 2015
Voorganger: Ds. H. Torenbeek Ouderling van dienst: J. Korthoef
Een voorbeeld dat navolging verdient
Jezus volgen kan niet in deeltijd
Welkom Zondag 30 augustus 2015
“…Deelgenoten (2)… Zoon of Knecht” 11 oktober Hebreeën 3:1-6.
Romeinen 8: 12 Welnu, broeders, wij zijn aan het vlees niet verplicht om naar het vlees te leven. 13 Want als u naar het vlees leeft, zult u sterven.
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
Welkom op 3 jan. Voorganger: Ds. S. v.d. Zee Ouderling: G. Lindenberg Organist: J. Tijssen Lezing: Matth. 2: 1-12.
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
5 november 2015 Bodegraven. terugblik...  Johannes 3: het nachtelijke gesprek tussen Nicodemus, "de leraar van Israël" en Jezus  onderwerp: wedergeboorte.
Kinderen van het Licht Wandel in het Licht II. 1 Thess.5:1Maar wat de tijden [?] en de gelegenheden [?] betreft, broeders, is het voor u niet nodig dat.
JAARTEKST 2016 Filippenzen 4:5b-7 GELOOF. Filippenzen 4:5b-7 De Heere is nabij. Wees in geen ding bezorgd, maar laat uw verlangens in alles, door bidden.
Shema Yisrael … de ENE God…. Shema' Jisrael, Adonai Eloheinu, Adonai echad.
10 april 2016 Zoetermeer. Matteüs Maar Hij antwoordde hun en zeide: Een boos en overspelig geslacht verlangt een teken, maar het zal geen teken.
Wandelen (bewegen) in Gods genade.. Genade Identiteit Gevoel LIEFDE Verstand Heiliging Schuld.
10 maart 2016 Bodegraven. Johannes 4 35 Zegt gij niet: Nog vier maanden, dan komt de oogst? Zie, Ik zeg u, slaat uw ogen op en beschouwt de velden, dat.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Matteüs 28:18-20a Iedereen moet erkennen: Christus is Heer 1.
26 juni 2016 Zoetermeer. de voorzegging in Jesaja 28 1 de voorzegging in Jesaja 8 2 Paulus' commentaar in Romeinen 9/10 3.
Transcript van de presentatie:

Toegewijd aan de Bijbel

Ezra 7:1 en 6 Later, tijdens de regering van Artaxerxes, de koning van Perzië, vertrok een zekere Ezra uit Babylonië. Hij was de zoon Deze Ezra was een schrijver, goed onderlegd in de wet van Mozes, de wet die de HEER, de God van Israël, heeft gegeven, en hij werd door de HEER, zijn God, beschermd, waardoor de koning hem alles toestond wat hij verlangde.

Toegewijd aan de Bijbel I.De geschiedenis.

Toegewijd aan de Bijbel I.De geschiedenis.

Toegewijd aan de Bijbel I.De geschiedenis. Jesaja 8:4 Want voordat het jongetje papa of mama zal kunnen roepen, zal men het vermogen van Damascus en de buit van Samaria vóór de koning van Assyrië dragen. Jesaja 8:4 Want voordat het jongetje papa of mama zal kunnen roepen, zal men het vermogen van Damascus en de buit van Samaria vóór de koning van Assyrië dragen. Jesaja 3:1 Want zie, de Heere, de HEERE van de legermachten gaat van Jeruzalem en Juda wegnemen steun en stut: elke steun van brood en elke steun van water…. Over het herstel van de tempel: Jesaja 2; Jes 44 (Cyrus die opdracht gaat geven); Jes 56; 64

Toegewijd aan de Bijbel I.De geschiedenis.

Toegewijd aan de Bijbel Ezra 9:1-2 Toen.. kwamen de leiders naar mij toe en zeiden: ‘Het volk van Israël, de priesters en de Levieten hebben zich niet afzijdig gehouden van de bevolking van het land... 2 Ze hebben namelijk meisjes van die volken tot vrouw genomen, voor zichzelf en voor hun zonen, en zo hebben zij, het heilige zaad, zich vermengd met de bevolking van het land. De leiders en bestuurders gingen in deze ontrouw voorop.’ 3 Zodra ik dit hoorde, scheurde ik mijn kleren en mijn mantel. Ik trok het haar uit mijn hoofd en mijn baard, en ging zitten, verbijsterd. 4 En allen die vanwege de ontrouw van de ballingen de dreigende woorden van de God van Israël vreesden, kwamen bij mij. Zo bleef ik verbijsterd zitten tot het avondoffer. I.De geschiedenis.

Toegewijd aan de Bijbel Ezra 9: Na alles wat ons is overkomen (ballingschap) vanwege onze slechte daden (ontrouw aan God en Baalverering) vanwege onze grote schuld, nu u, onze God, ons minder hebt gestraft dan wij verdienden en u er zelfs voor gezorgd hebt dat er zo velen van ons overgebleven zijn zouden wij nu opnieuw uw geboden met voeten treden door huwelijken aan te gaan met deze volken die zulke gruwelijke gebruiken kennen? Schuldig staan wij hier voor u – hoe kunnen we u zo onder ogen komen?’ I.De geschiedenis.

Toegewijd aan de Bijbel Ezra 10:2-4 Toen nam Sechanja......het woord. Hij zei tegen Ezra: ‘Wij zijn onze God ontrouw geweest, wij zijn getrouwd met uitheemse vrouwen, afkomstig uit de bevolking van het land. En toch, ondanks dat, is er hoop voor Israël. I.De geschiedenis. Ze vinden een oplossing op basis van hun toewijding

Toegewijd aan de Bijbel Ezra 10:2-4 Toen nam Sechanja......het woord. Hij zei tegen Ezra: ‘Wij zijn onze God ontrouw geweest, wij zijn getrouwd met uitheemse vrouwen, afkomstig uit de bevolking van het land. En toch, ondanks dat, is er hoop voor Israël. Laat ons daarom ten overstaan van onze God de verplichting aangaan dat wij al die vrouwen en alle kinderen die zij hebben gebaard wegsturen, zoals u, heer, ons dat aanraadt, en op aanraden van hen die ontzag hebben voor de geboden van onze God, opdat de wet wordt nageleefd. I.De geschiedenis. Ze vinden een oplossing op basis van hun toewijding

Toegewijd aan de Bijbel I.De geschiedenis. II.Jezus en de Bijbel.

Toegewijd aan de Bijbel I.De geschiedenis. II.Jezus en de Bijbel. WZJZ? Wat zou Jezus zeggen? “Ezra, lees Jesaja eerst even voordat je besluiten neemt…” In de ballingschap profeteert Jesaja over zijn droom van de tempel. Jes. 56: 7: Mijn tempel zal heten ‘Huis van gebed voor alle volken’.

Toegewijd aan de Bijbel I.De geschiedenis. II.Jezus en de Bijbel. Twee manieren. Ezra of Jesaja. Beide goed, beide hebben consequenties Exclusivisme of inclusivisme Uitsluiten of omarmen angst voor ontheiliging of geloof in behoud

Toegewijd aan de Bijbel I.De geschiedenis. II.Jezus en de Bijbel. III.Het probleem vanaf Jezus’ tijd Samaritaanse vrouw (Joh 4) Heel dorp (Joh 4:42) Hij maakt ze tot helden (Luc 10) Hij wordt uitgescholden (Joh 8) De apostelen volgen Hem en openen de Kerk voor de Samaritanen (Hand 8)

Toegewijd aan de Bijbel I.De geschiedenis. II.Jezus en de Bijbel. III.Het probleem vanaf Jezus’ tijd Hoe moet je de Bijbel dan zien of lezen? een tuchtmeester naar Christus. (Gal 3:24)

Toegewijd aan de Bijbel I.De geschiedenis. II.Jezus en de Bijbel. III.Het probleem vanaf Jezus’ tijd De Bijbel is als Johannes de Doper, die wees ook naar Jezus. Johannes 1: 6 zegt over Johannes de Doper: 6 Er kwam iemand die door God was gezonden; hij heette Johannes. 7 Hij kwam als getuige, om van het licht te getuigen, opdat iedereen door hem zou geloven. 8 Hij was niet zelf het licht, maar hij was er om te getuigen van het licht 9 het ware licht, dat ieder mens verlicht en naar de wereld kwam.