Het kwetsbare vertrouwen van ouders in de jgz Justine Pardoen Ouders Online.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Dag 12. Dag 12 Dag 12 van het dagboek Hallootjes, Hoe is het bij jullie? Ik hoop dat jullie je een beetje beter voelen dan wij hier. Want het is toch.
Advertisements

De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
`Verschil tussen Kennissen en vrienden
Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
Uitleg bijwoordelijke bepaling (bwb)
IJsje is het zachtste beertje van de hele wereld. Voel maar in het boek!
Uitleg meewerkend voorwerp (mv)
Gemaakt door Odessa koorevaar
Uitleg lijdend voorwerp (lv)
De professor Er was eens een professor zijn naam was Einstein. Einstein had een laboratorium met allemaal flesjes,drankjes en soms ontplofte er zomaar.
Dag 2. Dag 2 Dag 2 van het dagboek Aloha allemaal, Zo daar ben ik weer. Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie al benieuwd naar wat ik vandaag allemaal.
Lagoonia Je vliegtuig is neergestort op een eiland in de Stille Zuidzee en je bent een van de overlevenden. Zult u in staat om andere overlevenden te vinden,
DAT IS HET ! Joep was zo’n figuur, waar je echt helemaal gek van kon worden. Hij was altijd goed gehumeurd en had altijd iets positiefs te melden. Als.
De Schepping. En toen zei God: Adam, Ga naar de vallei...
Deze Tantra komt uit het noorden van Indië, of je nu bijgelovig bent of niet. Neem toch een paar minuten de tijd. Ze bevat sommige boodschappen die goed.
Schoolplein Rachelle Lisa Chantal Xian Leroy.
‘’Een beetje tijd!!! Kamunyak.
Lees aandachtig deze boodschap, heel belangrijk !
Een romantisch sprookje
Een verhaal om te onthouden
Mijn Intake Kevin Lutgert Matchpoint. De Voorbereiding naar mijn opleiding Onderzoeken Beslissingen nemen Praten met Matchpoint Gesprek op.
THEMA GENIET MAAR DRINK MET MATE
Ik voel me zo alleen !.
“Het is niet altijd wat het lijkt.”
EEN VERRASSING KRIJGEN
Antwoord op vraag SOPO1-4
Waarom kijkt een ambtenaar thuis niet uit de ramen? Omdat hij anders op zijn werk niets meer te doen heeft.
Terugblik Toermalijn Mika Huisman.
Godsdienst 1 1.
“Het is niet altijd wat het lijkt.”
Waarom kijkt een ambtenaar thuis niet uit de ramen?
‘voor de kinderen’.
Iedereen coach naar Jef Clement.
Bewerkt door Rani, Sofie, Helena en Annelies Schooljaar:
Geluid aan.
en je hebt ook hele mooie wagons waar je uit kan kijken boven de trein, panoramawagons heette dat.
dus dat was 'n hele onderneming, maar wel erg leuk.
dus dat zag je inderdaad zo af en toe gebeuren. dus we gingen 's-morgens om zes uur in de bus en toen waren we daar dan om 'n uur of half tien bij die.
maar het uiteindelijk doel was canada, dus ben ik maar weer verder gegaan met de trein richting vancouver, ook een hele mooie stad, omringd door bergen.
Lees aandachtig deze boodschap, heel belangrijk !
Werkverslag. Inhoudsopgave Pag.1 wat hebben we gedaan in deze lessen?
Dagboek van een vrouw.
Welkom op onze thema-avond
Uitleg bijvoeglijke bepaling (bvb)
Matteus 18: 2- 6 Hij riep een kind bij zich, zette het in
Er was eens een meisje die had 4 vrienden
Interpreteren van data
In die tijd kondigde keizer Augustus aan dat alle mensen zich moesten laten inschrijven in de stad van hun familie.
Uitzending bijgewoond van een tv programma.
Welke keuze maak jij voor jezelf?
Verlangen naar licht.
Er was eens een leesvirus,die was zijn stippen kwijt.
Ik hou er niet van om op dergelijke momenten te praten
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
door groep 1-2 a basisschool De Bukehof
AANGRIJPENDE BRIEF AAN EEN ABORTEUR
Uitleg persoonsvorm (pv)
ANW Module 2 Leven Door Gabriella, Melanie, Elise en Fabienne van v4.
Een kruikenverhaal. Een waterdrager vervoerde twee kruiken
Mijn vrouw en ik.. Eerst wil ik me even voorstellen. Ik ben Hendrik.
‘Mixed up piles’.
Ik ben 10 jaar Ja ik ga vandaag voor het eerst naar de heksen school. Het is ver lopen maar later kan ik vliegen en hoef ik niet meer te lopen. En later.
Kerst 2015 Groep 2b. De herders zijn met hun schapen in het veld.
Gemaakt door Roos de Boer ylia lijkt een gewoon meisje. Maar eigenlijk niet want ze woont bij een heel heksenvolk. Maar ylia is nog geen heks. Maar dat.
Strijdmakkers « En Hij stelde er twaalf aan, opdat zij met Hem zouden zijn en opdat Hij hen zou uitzenden om te prediken. » (Marcus 3: 14)
Mopje… Ontwerp: Wsbrd Ontwerp: Wsbrd. Gemaskerd bal Een getrouwd stel was uitgenodigd voor een gemaskerd bal. Gemaskerd bal Een getrouwd stel was uitgenodigd.
Welkom op onze thema-avond
God zei tegen Jona: “Ga naar Ninevé, de mensen daar doen allemaal gemeen.” Maar Jona dacht: ”Ik ga er met de boot vandoor, want Ninevé, daar ga ik mooi.
Transcript van de presentatie:

Het kwetsbare vertrouwen van ouders in de jgz Justine Pardoen Ouders Online

Wat vinden ouders van de jgz? 1158 vragenlijsten ingevuld CB = 599 Schoolarts = geschikt voor analyse

Trouwe bezoekers 2010 CB –97% is gegaan met laatste kind (98% in 2001) –83% trouwe bezoekers (86 in 2001) –17% geheel of gedeeltelijk afgehaakt (14% in 2001) Schoolarts –90% gegaan met laatste kind –87% trouwe bezoekers –13% afhakers

Oordeel jgz CB 1.Deskundigheid 6,5 (6,7 in 2001) 2.Oudervriendelijkheid 6,8 (6,6 in 2001) 3.Kindvriendelijkheid 7,2 (7,6 in 2001) Schoolarts 1.Deskundigheid 6,4 2.Oudervriendelijkheid 6,3 3.Kindvriendelijkheid 6,6

Deskundigheid Mijn zoon kwam thuis en vertelde dat hij naar de oogarts moest. Ze hadden een ogentest gedaan en geconcludeerd dat hij erg slecht zag. Nou wisten wij dat ook wel, want hij draagt een bril. Bleek dat ze hem getest hadden zonder zijn bril op.

Oudervriendelijkheid Eentje vroeg aan mijn zoon zijn naam. Hij antwoordde netjes. Zij zit een tijdje te schrijven en vraagt weer ‘Hoe heet je?’ Mijn zoon kijkt me aan en vraagt zich af of het soms een grapje is. Later bleek de arts te hebben opgeschreven dat hij niet meewerkt.

Kindvriendelijkheid De arts zat zonder het aan te kondigen aan mijn kind. Hij schrikt. Zegt de schoolarts: “Word jij wel eens geslagen?” Als ze nou eerst even had gezegd wat ze ging doen, was er niets aan de hand geweest.

Waar halen ouders hun informatie? Algemene gezondheidsvragen 0-4 jaar en 4-19 jaar gelijk: 1.Huisarts 2.Eigen fysieke netwerk (vrienden, familie, kennissen) 3.Collega-ouders op internet

Waar halen ouders hun informatie? Ontwikkeling 0-4 jaar 1.CB 2.Eigen fysieke netwerk 3.Collega-ouders op internet Ontwikkeling 4-19 jaar 1.Eigen fysieke etwerk 2.School 3.Collega-ouders op internet

Waar halen ouders hun informatie? Gedrag 0-4 jaar 1.Eigen fysieke netwerk 2.Collega-ouders op internet 3.CB Gedrag 4-19 jaar 1.Huisarts 2.Eigen fysieke netwerk 3.Collega-ouders op internet

Aanbevelingen 1.Doe meer aan verwachtingsmanagent 2.Leg uit wat gecontroleerd en genoteerd wordt 3.Respecteer ouders en kinderen in hun eigen rechten, behoefte en diversiteit 4.Leer omgaan met kritiek van ouders 5.Investeer in continuïteit: wijs ouders een vaste contactpersoon toe

Kansen Ouders willen: Meer contact in de puberteit Een vaste contactpersoon Moment van contact meer zelf bepalen

Zo dus: Ik ervaar het CB als aanvullend: je wordt als ouder vrijgelaten om je eigen weg te kiezen, maar ik kan daar alle vragen stellen die ik wil. Ze zijn hier heel erg betrokken. Toen mijn zoon drie weken te vroeg geboren was, kwamen ze meermalen aan huis om hem te wegen. Dat vond ik heel bijzonder.

En zo: Ze doen altijd heel lief tegen mijn zoon. Ze geven hem zoveel aandacht, dat je zou denken dat hij het enige kindje is dat ze die dag zien. Ik ben zelfs eens gebeld omdat de verpleegkundige naderhand nog iets had bedacht wat ze me graag wilde vertellen. Super!

Onvergetelijk! Elke keer als ik er ben, geeft ze je het gevoel dat jij het leukste kindje op de wereld hebt, zonder overdreven te doen. Ik vind dat heerlijk!

@tipsvoorouders