De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Duurzame fokkerij Bijdragen aan een duurzame fokkerij.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Duurzame fokkerij Bijdragen aan een duurzame fokkerij."— Transcript van de presentatie:

1 Duurzame fokkerij Bijdragen aan een duurzame fokkerij

2 Overheid  “Wet dieren” : bevat regels voor dieren die door de mens gehouden worden. http://wetten.overheid.nl/BWBR0035217/geldigheidsdatum _21-09-2015 Opdracht: erkenning intrinsieke waarde: erkenning van de eigen waarde van dieren, zijnde dieren met gevoel. Intrinsieke waarde garanderen  vijf vrijheden  welke zijn dit? http://www.dierenwelzijnsweb.nl/nl/dierenwelzijnsweb. htm http://www.dierenwelzijnsweb.nl/nl/dierenwelzijnsweb. htm

3 Opdracht: fokken met gezelschapsdieren  Fokkers moeten er bij het fokken voor zorgen dat: (vul aan) 1. 2. 3. 4. 5.

4 Er is geen toestemming of vergunning nodig om te mogen fokken! Wat is hiervan de consequentie? Opdracht: voor het bedrijfsmatig houden van gezelschapsdieren is verplicht gesteld dat er een bewijs van vakbekwaamheid behaald moet worden. Zoek op wat dit inhoudt.

5 Opdracht: jonge dieren mogen niet te vroeg bij het ouderdier worden weggehaald omdat dit hun gezondheid en welzijn kan schaden. Zoek voor de volgende diersoorten op met welke leeftijd ze gescheiden mogen worden van het moederdier: Hond Kat Konijn Papegaaiachtige

6 Opdracht: zoek op wat de huisdierenlijst inhoudt. Opdracht: plicht I & R honden: zoek op wat deze plicht inhoudt. Opdracht: zoek op of er voor paarden en paardachtigen ook een registratie- en identificatieplicht geldt.

7 Stelling 1: Kan het verbieden van rassen leiden tot illegaal fokken? Stelling 2: De meeste kopers van dieren hebben niet de kennis of ervaring om aan het dier te kunnen zien of het gezond is. Stelling 3: Bij aankoop van gezelschapsdieren geldt: “liefde maakt blind”. Kan het verbieden van rassen leiden tot illegaal fokken?

8 Stelling 4: De belangrijkste taak van de dierenarts is alleen het geven van medische hulp aan dieren. Stelling 5: De meeste mensen kopen weloverwogen een dier. Stelling 6: Voorlichting over dieren is voldoende om te kunnen bepalen wat goed is voor de dieren.


Download ppt "Duurzame fokkerij Bijdragen aan een duurzame fokkerij."

Verwante presentaties


Ads door Google