De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Tijd nu voor “de ultieme tijdquiz”. Welke cartoon is correct? 1. 2. Verklaar waarom! De aarde draait rond de zon, de zon is het middelpunt van ons zonnestelsel.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Tijd nu voor “de ultieme tijdquiz”. Welke cartoon is correct? 1. 2. Verklaar waarom! De aarde draait rond de zon, de zon is het middelpunt van ons zonnestelsel."— Transcript van de presentatie:

1 Tijd nu voor “de ultieme tijdquiz”

2 Welke cartoon is correct? 1. 2. Verklaar waarom! De aarde draait rond de zon, de zon is het middelpunt van ons zonnestelsel.

3 De zon is… 1. een ster 2. een planeet 3. een komeet

4 Welke uitspraak klopt? 1. De zon is ongeveer 6000 graden binnenin. 2. De zon is een bol van gas. 3. De zon is ongeveer 400 x groter dan de aarde.

5 Juist of fout ? 1. De aarde ontstond zo’n 5 miljoen jaar geleden. 2. De aarde draait om de zon met een snelheid van 30 km/sec. 3. De omtrek van de aarde is 40 000 km.

6 Zeg het met de juiste tijd. 1. Zolang doet de aarde erover om rond de zon te draaien. 2. Zo lang doet de aarde erover om rond haar eigen as te draaien. 3. Zo lang doet de maan erover om rond de aarde te draaien. 1 jaar en ongeveer 6 uur 24 uur /een dag en een nacht/een etmaal 28 dagen, ongeveer een “maand”

7 Doe- en tekenopdracht 1. Maak of teken een bol die aarde voorstelt en teken er de vormen van de continenten zo goed mogelijk op. 2. Duid de evenaar aan op deze aarde. 3. Teken de Kreeftskeerkring en de Steenbokskeerkring op deze aarde. 4. Teken de Noordpoolcirkel en de Zuidpoolcirkel op deze aarde. 5. Zet nu een kruisje met een B waar België ongeveer ligt.

8 België tussen de Noordpoolcirkel en de Kreeftskeerkring

9 Noteer de juiste uitspraken. 1.Op de zomerzonnewende is het bij ons de langste dag van het jaar. 2. Op de winterzonnewende is het bij ons de langste dag van het jaar. 3. Op de dag-en nachtevening zijn de dag en de nacht even lang. 4. Een ander woord voor zonnewende is equinox. 5. Een ander woord voor dag-en nachtevening is equinox.

10 Geef de juiste datum : 1. Van de herfst-equinox 2. Van de lente-equinox 3. Van de zomerzonnewende 4. Van de winterzonnewende 21 september 21 maart 21 juni 21 december

11 Teken de 4 maanfasen en schrijf er hun naam bij.

12 Romeinen of Egytenaren? 1. Zij maakten de eerste maankalender. 2. Zij maakten de eerste zonnekalender. 3. Zij voerden de Juliaanse kalender in met 31 dagen voor juli en augustus. Romeinen Egytenaren Romeinen


Download ppt "Tijd nu voor “de ultieme tijdquiz”. Welke cartoon is correct? 1. 2. Verklaar waarom! De aarde draait rond de zon, de zon is het middelpunt van ons zonnestelsel."

Verwante presentaties


Ads door Google