De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Pluto dwergplaneet. Dwergplaneet (sinds 2006) Waarom is Pluto geen planeet? Een planeet moet rondom de zon draaien. Hij moet onder invloed van zijn eigen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Pluto dwergplaneet. Dwergplaneet (sinds 2006) Waarom is Pluto geen planeet? Een planeet moet rondom de zon draaien. Hij moet onder invloed van zijn eigen."— Transcript van de presentatie:

1 Pluto dwergplaneet

2 Dwergplaneet (sinds 2006) Waarom is Pluto geen planeet? Een planeet moet rondom de zon draaien. Hij moet onder invloed van zijn eigen zwaartekracht bolvormig zijn. Hij moet zijn omgeving schoongeveegd hebben. Antwoord: in de omgeving van Pluto bevinden zich nog andere hemellichamen die om de zon draaien. Dat zijn planetoïden. Planetoïde = stukken materie in ons zonnestelsel die zich evenals planeten in een baan om de zon bewegen.

3 Dwergplaneten Op dit moment kennen we 3 dwergplaneten: 1.Pluto 2.Eris 3.Ceris

4 Pluto staat aan de rand van ons zonnestelsel Beweegt zich buiten het vlak waar de andere planeten om de zon draaien

5 Manen Pluto New Horizons zal in 2015 Pluto en zijn manen fotograferen De drie manen zijn: Charon, Nix en Hydra

6 Algemene informatie Pluto is 4500 miljoen km van de zon Net zo groot als onze maan Het is er altijd koud, - 270 graden Celsius De planeet doet er 248 jaar over om een rondje om de zon te maken (een jaar) Om zijn eigen as draait Pluto in 6,4 dagen.

7 BRONNEN: BRONNEN: Boek: een reis door het heelal http://www.techna.nl/ruimte/planeten/Pluto/pluto.htm www.sterrenkids.nl www.wikikids.nl http://www.techna.nl/ruimte/planeten/Pluto/pluto.htm www.sterrenkids.nl www.wikikids.nl PLUTO DIT WAS DE DWERGPLANEET PLUTO


Download ppt "Pluto dwergplaneet. Dwergplaneet (sinds 2006) Waarom is Pluto geen planeet? Een planeet moet rondom de zon draaien. Hij moet onder invloed van zijn eigen."

Verwante presentaties


Ads door Google