De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Een nieuwe tijd Renaissance en opstand. Waar waren gebleven? Wat was er belangrijk in de middeleeuwen? Wat waren de meeste mensen?

Verwante presentaties


Presentatie over: "Een nieuwe tijd Renaissance en opstand. Waar waren gebleven? Wat was er belangrijk in de middeleeuwen? Wat waren de meeste mensen?"— Transcript van de presentatie:

1 Een nieuwe tijd Renaissance en opstand

2 Waar waren gebleven? Wat was er belangrijk in de middeleeuwen? Wat waren de meeste mensen?

3 Waar gaan we heen? Willem van Oranje Columbus Ontdekkingsreizen Slavernij Revoluties

4 A. Kunstenaar, klokken en kalenders Schilderkunst werd omstreeks 1500 steeds belangrijker. Tijd werd ook belangrijker, vanaf de 13 de eeuw werden er mechanische klokken gemaakt. Tijd werd geld.

5 B. De tijd in delen Jaren: In christelijke telling zonnejaren, zolang als de aarde erover doet om eenmaal rond de zon te draaien. Maanden: afgeleid van maan, de tijd dat de maan erover doet om om de aarde te draaien.

6 Historische indelingen Naast de “gewone” jaartelling worden bij geschiedenis ook andere indelingen gemaakt. Tien tijdvakken Of 5 perioden: – Prehistorie – Oudheid – Middeleeuwen – Vroegmoderne tijd – Moderne tijd


Download ppt "Een nieuwe tijd Renaissance en opstand. Waar waren gebleven? Wat was er belangrijk in de middeleeuwen? Wat waren de meeste mensen?"

Verwante presentaties


Ads door Google