De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Bij de spreekbeurt van Onderwerp Hoofdstukken 1. Waar komt chocolade vandaan? ‐ De geschiedenis van chocolade ‐ De cacaoboom 2. Hoe wordt chocolade.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Bij de spreekbeurt van Onderwerp Hoofdstukken 1. Waar komt chocolade vandaan? ‐ De geschiedenis van chocolade ‐ De cacaoboom 2. Hoe wordt chocolade."— Transcript van de presentatie:

1

2 Bij de spreekbeurt van

3 Onderwerp

4 Hoofdstukken 1. Waar komt chocolade vandaan? ‐ De geschiedenis van chocolade ‐ De cacaoboom 2. Hoe wordt chocolade gemaakt? 3. Producten van chocolade 4. Een paar weetjes over chocolade Chocoladetestje Vragen Tips en Tops en ……….????

5 Waar komt chocolade vandaan? De geschiedenis van chocolade Hoofdstuk 1

6 Cacao ^& Zuid America

7 Maya’sAzteken Genezende krachten Xocoatl

8 Montezuma Betalen met cacao

9 Mexico Spanje

10 Chocolade in Europa 1820 Nederland

11 Waar komt chocolade vandaan? De Cacaoboom

12 Cacao boom - Tropisch klimaat - Tussen de 20 en 35 graden - Gevoelige boom - Niet in wind en brandende zon maar in schaduw - Vorm van Rugbybal - Zaden van de boom - 40-50 bonen per vrucht - Weegt ongeveer 1 gram Cacao boon

13 Hier groeien de Cacao bomen

14 Hoe wordt chocolade gemaakt? Hoofdstuk 2

15 De cacaobonen worden in houten bakken gelegd en gedroogd in de zon. In jute zakken van 70 kilo worden ze per schip naar Europa gebracht. De bonen worden in de fabriek schoon gemaakt, dan geroosterd en gepeld

16 Ín de cacaomolen worden de bonen voeibaar. Er blijft boter en poeder over. Dat wordt samen met melkpoeder en suiker gemalen tot een zachte massa! Dan kan het in allerlei vormen worden gegoten en krijgen we: chocolade!!

17 Producten van chocolade

18 Producten van Chocolade Broodbeleg Chocoladerepen Drankjes Feestdagen Koek, taart en cake Toetjes, bonbons.. En nog veel meer!!!

19 Weetjes over chocolade

20 Weetjes Cacaoboter zit ook in lippenbalsem Een cacaoboom kan meer dan 50 jaar oud worden Een hele cacaoboom is nodig voor 20 repen chocolade Chocolade werd vroeger als medicijn gebruikt Van chocolade wordt je niet dik en is niet slecht voor de tanden. Wel van de suiker die er in zit. Van chocolade zit een stof waar je vrolijk van wordt.

21 Chocoladetestje

22 Vragen

23 Vragen Waar komt cacao oorspronkelijk vandaan?  Uit Mexico en Zuid Amerika Hoeveel weegt een cacaoboon?  Ongeveer 1 gram Voor hoeveel cacaobonen kon je vroeger een konijn kopen?  10 cacaobonen Wat voor vorm hebben de gele vruchten van de cacaoboom?  De vorm van een rugbybal Hebben jullie nog vragen?

24 MelkPuur Wit Cacaoboter Suiker Melkpoeder Cacaopoeder Cacaoboter Suiker Cacaopoeder Cacaoboter Suiker Melkpoeder Witte chocolade heeft geen cacaopoeder en mag dus eigenlijk geen chocola heten Conclusie Chocoladetestje Chocoladetestje (vervolg)

25 Tips en Tops?? En nu??? …… Proeven!!!


Download ppt "Bij de spreekbeurt van Onderwerp Hoofdstukken 1. Waar komt chocolade vandaan? ‐ De geschiedenis van chocolade ‐ De cacaoboom 2. Hoe wordt chocolade."

Verwante presentaties


Ads door Google